Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (20)
Raspunsuri - Pagina 13
fulguta28 spune:
Subscriu la ce a scris Alynta, Office!
Gandeste-te ca din lapticul tau ia anticorpii pe care laptele praf nu-l are. Apoi gandeste-te la apropierea fizica de Maiu care-i da siguranta de care are nevoie in viata extrauterina, cel putin 6 luni.
Mie mi se pare o greutate foarte buna. Nu te gandi ca trebuie sa aiba aceeasi greutate luata ca in prima luna. Oricum de la 4 luni nici nu mai iau ei asa de mult in greutate. (in jur de 500 g)
LoraG76 spune:
Bine ai venit la noi, Adelina din Zalau! Sa-ti traiasca puiutul!
Office, Adelina a luat 700g in ultima luna, cu LP ziua si san noaptea. Mie mi se pare ok. Oricum, ea s-a nascut cu 3900, de aia-i asa "uriasa" acum.
Azi a bobinat 2 lingurite mici de mar ras. Era tare nostima cum il molfaia si se stramba, dar deschidea repede gurita sa-i mai dau. Am si-un filmulet, dar nu reusesc sa-l incarc, nu merge defel. Maine primeste iar supa (zeama) de legume. E o mare pofticioasa...daca vede pe cineva mancand/mestecand, imediat mesteca si ea si-nghite, de zici ca chiar are ceva in gura...si se uita dupa mancare peste tot unde vede...bebelusii astia sunt tare inteligenti!
Lora, mami de Iustina si Adelina
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Bazar umanitar DC - ajutati copiii
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
tutz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui office Din pacate eu ma gandesc sa opresc alaptatul pentru ca Maiu a luat doar 650 g in ultima luna ceea ce nu e neaparat rau, dar nici foarte bine. Dr a mi-a spus ca poate nu este laptele destul de gras si am convenit sa trecem pe LP. Poate imi dati si voi o parere. Maiu are 6.800 kg si 65 cm, a trecut testul "dublul greutatii de la nastere, la 4 luni" dar totusi 650 g intr-o luna mi se pare putin si nu inteleg de ce in prima luna a luat 1,5 kg si acum doar atat. El este vesel, cumintel, nu pare sa aiba ceva dar stiu si eu????!!!! S-a mai confruntat cineva cu problema asta? Meme de Maiu si Lulia |
Office, eu pot sa-ti zic doar ce am citit prin carti, si ce stiu de la pediatra.
Primul lucru este ca din luna a 4-a bebeii nu mai cresc 800 grame pe luna ci aproximativ 500 grame.
Si din luna a 8-a pana la 12-a cresc 250 grame pe luna.
A doua chestie ce mi-a zis pediatra si am citit peste tot (LaLeche League zice la fel) ca nu exista lapte slab. Doar daca traiesti pe paine cu margarina si cartofi, si mananci putin. Deci - daca mananci diversificat si bei apa, laptele e bun.
Nici eu nu as renunta in locul tau. Faptul ca a crescut in greutate 650 fata de 500 (media) este foarte bine.
Parerea mea.
Si nu inteleg pediatrii care favorizeaza trecerea pe LP fata de LM. Eu cand i-am zis pediatrei ca la 6 saptamani - la puseu - i-am dat din doua in doua zile seara o singura sticluta de LP ca nu mai puteam de durere de sfarcuri, m-a certat de am iesit rusinata din cabinet.
Tünde, mami de Julia (13.10.10)
http://picasaweb.google.com/lantostunde
tutz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_25 lora Fugiiiiti ne fugaresc si ne invadeaza dulciurile! |
am si eu vreo 4 milka care ma fugaresc :))) (una cu crema de cafea care ma bantuie si noaptea prin vise)
tutz spune:
ma uitam si eu prin pozele de la burtici, si mi-am aminit de cateva fete pe care nu le-am vazut pe aici de mult. Imi permiteti sa fac apel la cateva din ele?
Ghiocela, Olivia26, Clabuc, Bubante, dati un semn de viata :)
oramona spune:
Ma inscriu si eu in randul celor fugarite de dulciuri, in special ciocolata. Eu le-as lasa, dar nu ma lasa ele pe mine si deja am mai adaugat 3 kg. In ritmul asta o sa ajung la greutatea de la nasterea Elisei.
Office, si eu zic ca-i pacat sa-l treci pe LP.Mi-a zis si mie o data dr ca daca nu ea in greutate o trecem numai pe LP, dar bine ca nu a insistat. Eu recunosc ca in fiecare seara ii dau un bibe de LP, daca il bea, bine, daca nu , iar e bine. Are momente cand papa 120 seara sau numai 60 sau deloc. Nu stiu daca e bine sa faci si tu la fel. A mea nu se trezeste noaptea chiar daca nu papa LP. O singura data s-a trezit la 5, cand o dormit de la 5 dupa amiaza.
Si mi-am adus aminte, nici la pisica mea nu-i place pe burta deloc. Plange tare. Dar sta pe burtica mea numai cu capul pe sus. Capul si-l tine singurica si tot incearca sa se ridice cand sta in fundulet.Se impinge in picioare de o gasesc de laun colt al patutului in celalalt.
Anuta, de mult vreau sa te intreb cum te mai impaci cu stresul? Nu-ti da indicatii?
Va
mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)
fulguta28 spune:
Unii pediatrii favorizeaza LP din cauza comisioanelor pe care le primesc, asa cum si cu medicamentele pe care le prescriu.
Chiar daca nu mananci asa cum trebuie, laptele se formeaza din depozitele de grasime existente in corpul mamei. Ma rog, pana la un moment dat.
Nu mai vorbiti de lucruri sfinte (dulciuri), ca pana vine sotul sunt pe stoc 0 si balesc p-aici prin casa .
Am pus si noi foto cu Mara.
Citat: | ||
citat din mesajul lui tutz
Office, eu pot sa-ti zic doar ce am citit prin carti, si ce stiu de la pediatra. Primul lucru este ca din luna a 4-a bebeii nu mai cresc 800 grame pe luna ci aproximativ 500 grame. Si din luna a 8-a pana la 12-a cresc 250 grame pe luna. A doua chestie ce mi-a zis pediatra si am citit peste tot (LaLeche League zice la fel) ca nu exista lapte slab. Doar daca traiesti pe paine cu margarina si cartofi, si mananci putin. Deci - daca mananci diversificat si bei apa, laptele e bun. Nici eu nu as renunta in locul tau. Faptul ca a crescut in greutate 650 fata de 500 (media) este foarte bine. Parerea mea. Si nu inteleg pediatrii care favorizeaza trecerea pe LP fata de LM. Eu cand i-am zis pediatrei ca la 6 saptamani - la puseu - i-am dat din doua in doua zile seara o singura sticluta de LP ca nu mai puteam de durere de sfarcuri, m-a certat de am iesit rusinata din cabinet. Tünde, mami de Julia (13.10.10) http://picasaweb.google.com/lantostunde |
Fistiq spune:
buna dragi mamici!
bine v-am gasit!
la multe luni frumoase pt cei care au mai crescut inca una
Fulguta, cu multa placere, sa va fie de folos. Noua crema cu siguranta o sa ne fie
Ana, eu nu cred ca Maia poate sa aiba okii altfel decit albastri. Am vazut pozele si mie mi se pare clar ca asa or sa fie. La Tudor nu ies asa in poze si tot cred ca o sa ramina albastri, au devenit deja un albastru clar, nu mai e tulbure.
Asa ca puiutza ta e imposibil sa nu ii aiba la felul cum ies in poze.
office, eu zic ca e pacat sa il treci pe Maiu pe LP. Mai ales in proportie de 100%... Nu mai stiu exact unde am citit cum ca pediatrii nu le prea au cu alaptarea, ca cica ei ar invata in facultate foarte putin spre deloc despre subiectul asta. Iar sfatul pe care l-ai primit de a abandona alaptatul cred ca demonstreaza asta, pe mine ma dezamgeste...
A pus Fulguta la un moment dat un link bun despre alaptare, cu intrebari ale mamicilor. Promama.ro cred ca e siteul. Probabil ca ai citit deja multe despre alaptat, dar mai intra si aici poate te ajuta sa iei o hotarire
Mami de baietel Tudor Stefan (14.10.10)
oramona spune:
Fulguta, Mara e superba
mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)
Arianna11 spune:
Buna fetelor,
in sfarsit reusesc si eu sa intru,dupa doua nopti aproape nedormite.Nu stiu ce are fata asta a mea ca de doua nopti doarme doar jumate de ora intre orele 2 si 6 dim.Intr-adevar are si colici,azi noapte a avut un recital de vreo 2 pre,saracuta...si tace numai cand o pun pe masuta de schimbat pampersul.Sunt fiarta in oala..daca mai repeta figura si la noapte nu stiu ce sa zic...voi cum faceti cu bebeii pt ai adormi...ii leganati,ii puneti in patut si adorm..ca la mine daca nu e obosita tare tare nu adoarme singura in patut si urla pana o i-au in brate.As vrea si eu s-o dezvat de adormitul in brate dar nu stiu cum,ca ma taie peste sale de acum .
Office faci o mare prostie daca renunti la alaptat,parerea mea...nimic nu-i mai sfant decat laptele de mama,sanatate curata.
DD ne-a daruit o minune Alesia Maria 25/10/2010