INSCRIEREA PENTRU ANUL 2011-2012

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

Citat:
citat din mesajul lui 28061982

Buna
am o fetita de 1 an si in decembrie 2011 incep serviciul. Singura solutie deocamdata e cresa. Asta inseamna ca in toamna cand incepe noual an scolar ar avea 1 an si 9-10 luni.
Stie cineva cand se fac inscrierile? Cum pot vizita o cresa de stat? E suficient sa ma duc acolo sau sa sun inainte sa fac un fel de programare?
Are cineva copilul la Cresa din Nitu Vasile din sectorul 4 Bucuresti? Puteti sa-mi dati detalii.

Alina mama printesei Adela Maria

din cate stiu eu, perioada de inscriere la cresele de stat nu are legatura cu inscrierile in unitatile de invatamant. cand face copilul 2 ani (sau aproape, ca sa fie si o perioada de acomodare) te duci s-l inscrii. din cate am inteles, inscrierile nu se mai fac la crese ci la primarii. e bine sa te duci sa vezi, sa te interesezi si ce analize va trebuie pt. copil si pt. voi, parintii. chiar daca ti se pare ca e destul timp... nu este.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella2000 spune:

Buna,

eu am o fetita, Paula , care va avea 6 ani si o luna la 15 sept 2011 . Ma intreb cum ar fi mai bine pentru ea ...de ce? pentru ca termina gr. pregatitoare anul acesta, daca ramane la gradi mai repeta pregatitoare apoi conform legeii educatiei din 2012 - 2013 - va fi inscrisa tot in pregatitoare ( clasa pregatitoare ). Mie mi se pare prea mult ! M-am gandit sa o
o inscriu in cls. I... e micuta de statura dar se descurca cu cititul si cifrele .
Ce parere aveti? Va fi obligatoriu sa fie inscrisa in clasa pregatitoare in 2012 sau ar putea fi inscrisa in clasa I atunci daca are facuta pregatitoare ?
trebuie sa mai fie cineva in situatia aceasta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In 2012, daca intra in aplicare legea, vor exista doua serii de copii care vor intra la scoala: unii la pregatitoare si altii in clasa 1. Fetita ta, dupa 2 ani de pregatitoare la gradinita va intra la 7 ani si 1 luna in clasa 1.
Depinde mult de copilul tau daca e apt de clasa 1 la 6 ani si 1 luna. Vorbeste cu educatoarea, sfatuieste-te cu viitoarea invatatoare daca o cunosti. Fetitele au, la varsta asta, capacitate de concentrare mai mare decat baietii (in general, evident exista si exceptii). Eu mi-am dat baiatul la 6 ani si 8 luni iar fratele meu a dat fetita la scoala la 6 ani si 3 luni - amandoi copiii au mers f bine cu scoala. 7 ani si ceva noua ni s-a parut prea mult, dar sunt multi copii in clasa cu varste mai mari (nu neaparat si cu rezultate bune).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ella nu va mai face si a 3-a oara pregatitoarea. Cum zice anya, va intra in cls I daca a facut pregatitoarea la gradi.

La 6 sau 7 ani in cls I tu decizi. Conteaza multe lucruri. Din punctul meu de vedere conteaza capacitatea de concentrare (sa fie capabila sa stea concentrata 50 min cat dureaza o ora) dar si dezvoltarea fizica (ghiozdanul are cam 5 kg dar poate sa aiba si 7 kg - si da, i-am cantarit ghiozdanul intr-a I-a).
Fi-mea a e acum a 2-a, are 8 ani, am dat-o la scoala la aproape 7. La mine s-a potrivit asa, s-o dau inainte de 6 era aiurea rau iar la aproape 8 parca prea tarziu.
Ghiozdanul e o problema si acum. O duc pana la usa scolii dar are clasa la et II. Concentrarea ... depinde. Daca e obosita nu se poate concentra 50 min. In plus fi-mea e foarte emotiva si pierde mult din timiditate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

7 ani si o luna mi se pare ideal. Cam tot ce trece de 7 ani si 5 luni mi se pare muuult prea mult pt clasa 1.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

stie cineva ceva de scoala 150?

Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella2000 spune:

anya, sorana,
multumesc pentru raspuns, m-am " luminat " intre timp. Am fost la scoala si ar fi cea mai mica inscrisa pana acum , iar educatoarea a spus ca uneori se ridica si mai "trage" cate un dans in timpul activitatilor... dar cand intreaba despre ce s-a discutat e prima care raspunde . Dansa a spus " E decizia noastra si numai a noastra deoarece fetita merge bn , mai putin ca e maruntica, dar copilaria ar putea fi prelungita cu un an" deci ... mai am timp pana in martie. Sabina, ai perfecta dreptate , ideal e 7 ani si o luna dar daca deja scrie si citeste ? Sora Paulei, avea 7 ani fix la inceputul scolii si nu citea asa de bn...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Ella, te inteleg perfect, traiesti dilema pe care am trait-o eu anul trecut. Esti in exact aceeasi situatie si decizia e foarte grea. Decizia mea a fost sa mearga la scoala, desi am inteles ca este cea mai mica din scoala (in prima zi de scoala avea fix 6 ani si 2 luni). Eu acum ma bucur acum ca am dat-o, pentru ca mi-a demonstrat ca este foarte capabila. Primele 2-3 saptamani au fost mai grele, pana ne-am acomoat cu toate cele, program, regulament, colegi, dar dupa aia a fost totul foarte bine.
Bafta multa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu personal am inceput scoala la 6 ani si 2 saptamani si mie mi-a placut ca am terminat repede, eram cea mai mica din clasa (si asta imi placea).

Noi am fost la 2 scoli, la una acceptau dosare iar la alta au spus ca e o lege de la min invatamantului care spune ca inscrierile incep pe 2 martie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama radului spune:

Buna ziua dragi mamici
Si eu am aceeasi dilema de vreo 2 saptamani:mai este f putin si trebuie sa ma hotarasc la ce scoala il inscriu pe Raducu!??!Am 3 variante:prima ar fii scoala din Orasul Pantelimon ,care este cea mai aproape despre care nu am o parere f buna,pt ca in fiecare zi trec pe acolo si vad ce fel de oameni isi aduc copiii la scoala...buun...a doua varianta este scoala 49 unde a invatat sora mea "long time ago" dar care din cate m-am interesat este in continuare o scoala cu pretentii care a scos multe generatii de copii buni;iar a trei varianta care ma incanta cel mai mult este scoala 56 despre care am auzit si pro si contra...ba ca e de fitze...ba ca iti trebuie pile...ba ca e o scoala f buna...etc etc...Este o decizie f grea de luat avand in veder faptul ca atunci cand incepi un lucru trebuie sa-l incepi cu dreptul...si ca este pe termen lung,ca de asta tine educatia si pregatirea copiilor nostrii...etc etc...Stiti si voi la fel de bine ca si mine...ca nu este usoar...nu-i asa?
Acum ii am pe ambii baietzi la Gradinita 152...unde am avut noroc de educatoare f cumsecade ...si in continuare as prefera ca si invatatoarele sa fie de acelasi gen,adik mai degraba blande dar ferme...decat "aricioase" si batzoase e care copiii sa stie de frica...
Voi ce parere aveti?...cer prea mult?oare in scolile mele dupa lista am vreo sansa sa gasesc asa ceva?

...

Mergi la inceput