INSCRIEREA PENTRU ANUL 2011-2012
Raspunsuri - Pagina 2
madyrizi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 28061982 Buna am o fetita de 1 an si in decembrie 2011 incep serviciul. Singura solutie deocamdata e cresa. Asta inseamna ca in toamna cand incepe noual an scolar ar avea 1 an si 9-10 luni. Stie cineva cand se fac inscrierile? Cum pot vizita o cresa de stat? E suficient sa ma duc acolo sau sa sun inainte sa fac un fel de programare? Are cineva copilul la Cresa din Nitu Vasile din sectorul 4 Bucuresti? Puteti sa-mi dati detalii. Alina mama printesei Adela Maria |
din cate stiu eu, perioada de inscriere la cresele de stat nu are legatura cu inscrierile in unitatile de invatamant. cand face copilul 2 ani (sau aproape, ca sa fie si o perioada de acomodare) te duci s-l inscrii. din cate am inteles, inscrierile nu se mai fac la crese ci la primarii. e bine sa te duci sa vezi, sa te interesezi si ce analize va trebuie pt. copil si pt. voi, parintii. chiar daca ti se pare ca e destul timp... nu este.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Ella2000 spune:
Buna,
eu am o fetita, Paula , care va avea 6 ani si o luna la 15 sept 2011 . Ma intreb cum ar fi mai bine pentru ea ...de ce? pentru ca termina gr. pregatitoare anul acesta, daca ramane la gradi mai repeta pregatitoare apoi conform legeii educatiei din 2012 - 2013 - va fi inscrisa tot in pregatitoare ( clasa pregatitoare ). Mie mi se pare prea mult ! M-am gandit sa o
o inscriu in cls. I... e micuta de statura dar se descurca cu cititul si cifrele .
Ce parere aveti? Va fi obligatoriu sa fie inscrisa in clasa pregatitoare in 2012 sau ar putea fi inscrisa in clasa I atunci daca are facuta pregatitoare ?
trebuie sa mai fie cineva in situatia aceasta ...
anya spune:
In 2012, daca intra in aplicare legea, vor exista doua serii de copii care vor intra la scoala: unii la pregatitoare si altii in clasa 1. Fetita ta, dupa 2 ani de pregatitoare la gradinita va intra la 7 ani si 1 luna in clasa 1.
Depinde mult de copilul tau daca e apt de clasa 1 la 6 ani si 1 luna. Vorbeste cu educatoarea, sfatuieste-te cu viitoarea invatatoare daca o cunosti. Fetitele au, la varsta asta, capacitate de concentrare mai mare decat baietii (in general, evident exista si exceptii). Eu mi-am dat baiatul la 6 ani si 8 luni iar fratele meu a dat fetita la scoala la 6 ani si 3 luni - amandoi copiii au mers f bine cu scoala. 7 ani si ceva noua ni s-a parut prea mult, dar sunt multi copii in clasa cu varste mai mari (nu neaparat si cu rezultate bune).
sorana spune:
Ella nu va mai face si a 3-a oara pregatitoarea. Cum zice anya, va intra in cls I daca a facut pregatitoarea la gradi.
La 6 sau 7 ani in cls I tu decizi. Conteaza multe lucruri. Din punctul meu de vedere conteaza capacitatea de concentrare (sa fie capabila sa stea concentrata 50 min cat dureaza o ora) dar si dezvoltarea fizica (ghiozdanul are cam 5 kg dar poate sa aiba si 7 kg - si da, i-am cantarit ghiozdanul intr-a I-a).
Fi-mea a e acum a 2-a, are 8 ani, am dat-o la scoala la aproape 7. La mine s-a potrivit asa, s-o dau inainte de 6 era aiurea rau iar la aproape 8 parca prea tarziu.
Ghiozdanul e o problema si acum. O duc pana la usa scolii dar are clasa la et II. Concentrarea ... depinde. Daca e obosita nu se poate concentra 50 min. In plus fi-mea e foarte emotiva si pierde mult din timiditate.
Sabina spune:
7 ani si o luna mi se pare ideal. Cam tot ce trece de 7 ani si 5 luni mi se pare muuult prea mult pt clasa 1.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
monaraus spune:
stie cineva ceva de scoala 150?
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)
Ella2000 spune:
anya, sorana,
multumesc pentru raspuns, m-am " luminat " intre timp. Am fost la scoala si ar fi cea mai mica inscrisa pana acum , iar educatoarea a spus ca uneori se ridica si mai "trage" cate un dans in timpul activitatilor... dar cand intreaba despre ce s-a discutat e prima care raspunde . Dansa a spus " E decizia noastra si numai a noastra deoarece fetita merge bn , mai putin ca e maruntica, dar copilaria ar putea fi prelungita cu un an" deci ... mai am timp pana in martie. Sabina, ai perfecta dreptate , ideal e 7 ani si o luna dar daca deja scrie si citeste ? Sora Paulei, avea 7 ani fix la inceputul scolii si nu citea asa de bn...
anemona spune:
Ella, te inteleg perfect, traiesti dilema pe care am trait-o eu anul trecut. Esti in exact aceeasi situatie si decizia e foarte grea. Decizia mea a fost sa mearga la scoala, desi am inteles ca este cea mai mica din scoala (in prima zi de scoala avea fix 6 ani si 2 luni). Eu acum ma bucur acum ca am dat-o, pentru ca mi-a demonstrat ca este foarte capabila. Primele 2-3 saptamani au fost mai grele, pana ne-am acomoat cu toate cele, program, regulament, colegi, dar dupa aia a fost totul foarte bine.
Bafta multa !
sirimie spune:
Eu personal am inceput scoala la 6 ani si 2 saptamani si mie mi-a placut ca am terminat repede, eram cea mai mica din clasa (si asta imi placea).
Noi am fost la 2 scoli, la una acceptau dosare iar la alta au spus ca e o lege de la min invatamantului care spune ca inscrierile incep pe 2 martie.
mama radului spune:
Buna ziua dragi mamici
Si eu am aceeasi dilema de vreo 2 saptamani:mai este f putin si trebuie sa ma hotarasc la ce scoala il inscriu pe Raducu!??!Am 3 variante:prima ar fii scoala din Orasul Pantelimon ,care este cea mai aproape despre care nu am o parere f buna,pt ca in fiecare zi trec pe acolo si vad ce fel de oameni isi aduc copiii la scoala...buun...a doua varianta este scoala 49 unde a invatat sora mea "long time ago" dar care din cate m-am interesat este in continuare o scoala cu pretentii care a scos multe generatii de copii buni;iar a trei varianta care ma incanta cel mai mult este scoala 56 despre care am auzit si pro si contra...ba ca e de fitze...ba ca iti trebuie pile...ba ca e o scoala f buna...etc etc...Este o decizie f grea de luat avand in veder faptul ca atunci cand incepi un lucru trebuie sa-l incepi cu dreptul...si ca este pe termen lung,ca de asta tine educatia si pregatirea copiilor nostrii...etc etc...Stiti si voi la fel de bine ca si mine...ca nu este usoar...nu-i asa?
Acum ii am pe ambii baietzi la Gradinita 152...unde am avut noroc de educatoare f cumsecade ...si in continuare as prefera ca si invatatoarele sa fie de acelasi gen,adik mai degraba blande dar ferme...decat "aricioase" si batzoase e care copiii sa stie de frica...
Voi ce parere aveti?...cer prea mult?oare in scolile mele dupa lista am vreo sansa sa gasesc asa ceva?
...