Mamici prin fiv(15)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurel_cris spune:

Cami ce ti-a scris Mada asa e si la noi,daca ii dau prea multa atentie nu mananca nimic.Am insistat sa stea in scaunel la masa,ii pun ce am de mancare si imi fac de lucru in bucatarie.Acum e un pic mai mare si daca vad ca nu prea ii place ce ii dau la sfarsit o intreb daca ar vrea ceva cascaval,masline,iaurtel ca sunt preferatele ei.Mai nou ca are aproape 3 ani si ne intelegem,ii spun ca ma supar pe ea,nu desene,nu tv. si mananca pana la urma cate ceva.Eu am o mare problema cu ea ca nu mananaca multe fructe si e mai tot timpul constipata,ma lupt sa pape fructe.
Eu cred ca Raducu la varsta lui ar trebui sa bea cam 500 ml. pe zi de lapte nu mai mult,asa mi-au zis aici.Bianca la fel batea in lapte si incet incet i-am gatit ce-i placea,am facut-o sa pape.
Te inteleg perfect ca te stresezi rau dar mie dr. mia zis razand ca cu cat ma stresez eu cu atat ea face pe razboinica.Eu am zis ca nu e zdravan dar avea dreptate din pacate.
Mirelus ce bine imi pare ca ne-ai dat vesti despre voi,sa ne pui si niste poze mai noi sa va mai vedem.Bianca va merge la gradi,bona este exclusa din start caci nu stiu cum sunt bonele aici si nu ma risc sincer.Iarna cand mai vine mama sa ne ajute sta la program normal iar vara daca eu am servici va sta program prelungit.
Nu te stresa ca face kk de 2-3 ori pe zi,asa era si Bia iar acum suntem la cealalta extrema,ne luptam cu constipatia.
Pussi multa sanatate fetelor,nasoale raceli astea,cine stie ce ne va astepta si pe noi.Cat despre obisnuinta ce sa zic e greu,cand am trecut-o in camera ei parca nu mai eram eu,lipsea ceva din mine,acu am casa goala si ma uit la ceas sa vad cand trebuie sa vina acasa.Noroc ca incep serviciul si eu ca altfel o luam din loc singura cuc acasa.
Mada sper ca sapt. care vine incep munca,sa mai amanat ca nu e gata cazierul,asta este.Am gasit un job in office care va dura pana la sfarsitul anului,este vb. de data entry,8 ore pe zi,ce sa zic e un inceput.Eu vroiam sa ma bag pe contabilitate dar nu am mai lucrat de cativa ani si nu am referinte aici,e alt sistem.Intre timp imi caut si ceva voluntariat in conta,totul se face in timp,sunt sigura ca voi reusi pana la urma.
Bia ieri si azi a plans nitel ca vroia sa stau acolo cu ea dar de maine o va duce tati sa vedem cum este.Oricum dupa 5 minute e ok,incepe sa se joace.Nu prea vrea sa manance acolo se pare,vine doar cu mancarea in par ca ma face sa rad cand o iau,i zic mami nu sti unde-i gurita.A invatat iarasi cateva cuvintele si sunt tare multumita,eram tare speriata ca nu se va intelege cu ea.
Pupici la toata gasca.

Mergi la inceput

Ilincuta
Stiu ca ziua ta este maine dar nu vom fi acasa asa ca Rami sa iti traiasca fetita si sa va aduca numai bucuri.

Fetelor am inceput sa ne facem si noi imunizarea la diversi virusi sa zicem,am luat-o pe Bia ieri de la nursery cu temperatura mare.Toata noaptea am sta de garda iar astazi nu sa dus la cresa caci temperatura persista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Ilinca! Rami sa-ti traiasca printesa si sa fie sanatoasa si norocoasa in viata!
Madalina, Aurel_cris multumesc pentru ajutor!
Raducu bea aproximativ 500 ml de lapte ( Humana ) dimineata si seara si f. rar ii dau la pranz ... in rest, incerc sa-l determin sa pape si hrana solida. Acum suntem la Breaza si parca mananca ceva, ceva mai binisor.
Voi incerca si ce-mi spuneti voi, de fapt, teoretic stiam si eu ca asa trebuie procedat, dar as vrea mai intai sa-i fac niste analize, sa ma asigur ca e ok; altfel, imi e teama ca nu va mai manca nici macar atat cat mananca in prezent si se va anemia!
Ce fetite mari aveti voi! Si frumoase foc!
Cristina mult succes cu serviciul si multa sanatate Biancai!
Mirela eu as opta tot pentru gradinita! Am vazut poze cu Diana si observ ca era grasunica cand era mica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

ILINCA

Rami sa va traiasca printzesica, sa fie sanatoasa si sa va lumineze viata

mami de Vlad (29.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Ciao la toate !
Noi suntem bine ,avem 3 ani si 2 luni(mamaaa ce trece timpul),baieti mari si din fericire sunt mai intelegatori acum.Reusesc sa ies singura cu ei la bar dimineata sa papam brioche (aici e un ritual brioche si cappuccino),la piata si la zile de nastere ,pana acum incarunteam ca unul o lua la dreapta altul la stanga.
Cu mancarea ce sa zic , legume ioc (cand le vad zic : che schiffo! adik ce scarba!...)vor doar carne pane sau la cuptor bine condimentata si pasta mai ales spaghetti , astea cu orice (ton,ragu ,crema de zucchine si vinete).La camin imi zic ca mananca de toate asa ca ma bucur.
Am mers din ianuarie aproape tot timpul la camin ca nu s-au mai racit asa (probabil praful de imunitate a functionat).Tusa si muci ii rezolv cu aerosol si spalaturi zilnice in nas.
Fructe nu mananca dar iau portocale si le fac suc.
In plus le mai dau pastile Haliborange ce contine vitamina D3 ,A ,C si Omega 3.
Incerc sa mai citesc una alta pana dorm flacaii..
Va pup pe toate si mai intru din cand in cand ...sper....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

La multi ani Ilincuta!Sa cresti mare,sanatoasa si fericita alaturi de parintii tai iubitori!

Cris sanatate multa Biancai!

Ginger he nu-i asa ca este mai bine ca ne intelegem cu ei?pt mine cea mai grea perioada a fost intre 1an si 2ani!Nici a mea nu e fan legume!pupam smecherasii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca B spune:

Seara buna mamici si pitici
LA MULTI ANI ILINCA
Se pare ca si david a ajuns la faza problemelor cu mancatul. De doua saptamani refuza iaurt, carne, peste si ou. In schimb mananca multe legume (ardel rosu, morcov castravete, brocoli) si muraturi! Sa-l vezi cum mananca castraveti murati si verze! zici ca e in pofte! taica-su nu mai poate de admiratie si mie mi se strange inima de frica sa nu-si strice stomacul. Am ajuns sa ascund muraturile si sa le mancam pe furis.
Si noi ne pregatim de petreceri. Prima e la gradinita, chiar de ziua lui iar cea in familie e duminica viitoare.
Pupici si sa visati cu ingerasi!

Petrecere 1 anisor Craciun 2010

David, puisorul nostru drag (17.02.2009) Primul Craciun 09

Bianca 21+ si mamica celui mai frumos copil din lume

Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Aurel, Cami, Many bani, Mada, Bianca multumim frumos de urari ! De asemenea le pup cu drag si pe fetele care m-au sunat !
Cu intarziere zic si eu LA MULTI ANI pentru Sofiuca si Raducu , scuze fetelor daca nu sunt pe faza la timp.

Noi ne-am sarbatorit sambata in familie iar azi urmeaza la gradi. Ce sa zic, a fost foarte frumos, toata lumea pe capul ei, i-au crescut cornite, vorba lui Mada. A fost vesela, a dansat, s-a intretinut cu toata lumea... Toate bune pana am adus tortul, cand am tabarat toti pe ea "sufla mai tare, mai tare !" (in lumanare adica) si ea saraca tot sufla dar nu reusea sa o stinga, la un moment dat s-a enervat si a incepaut sa planga...dar am imbunat-o noi repede. Pana la urma a ajutat-o si mami si am suflat in lumanare impreuna.
Sa vedem cum va fi la gradi, poate acolo va reusi. Nu ne-au lasat sa aducem tort sau altceva din afara, oricum ne-ar fi trebuit certificat probabil; am platit o taxa si se ocupa ei de toata organizarea (tort, patiserie, suculete, sampanie etc.) Ei au oricum laborator propriu si am inteles ca le pregatesc mai potrivite pentru varsta lor. Abia astept sa primesc pozele, au zis ca vor face. Noi acasa ca niste parinti denaturati nu prea am facut poze , ne-am luat cu una-alta si am uitat, mai mult ce avem facute de altii. Deocamdata nu am avut timp sa le pun, dar sper sa reusesc zilele astea.
Acum la gradi ne pregatim deja de serbarea de 8 martie, avem o poezie (o strofa de fapt) de invatat, am reusit deja partial, dar sa vedem in public daca nu ne emotionam. Trebuie sa-i pregatim costum de pisicuta si nu prea stiu unde sa gasesc, o sa incerc pe net eventual. Ceva idei ?
Noi laptic bem 420 ml/zi (la trezire si la culcare), tot cu biberonul , acum ii dau Nestle 2+, nu vreau sa renunt la formula pana cel putin la 3 ani. Sper sa vrea si ea in continuare.

Mirela, in sfarsit ai mai aparut si tu, pupici pentru Diana !. Eu te sfatuiesc cu gradi, incearca si tu intai program scurt eventual si vezi cum evolueaza.
Aurel, sanatate pentru Bia ! Sa stii ca si noi am racit la 5 zile dupa ce am inceput gradi (fara febra, e adevarat), dar dupa aceea nu am mai avut asa probleme. Ginger si noi folosim aparatul de aerosoli uneori, decat sa o indop cu siropuri, e mai eficient, actioneaza direct asupra bronhiilor. Tu ce combinatie folosesti ? Noi facem 2,5 ml ser fiziologic+1,5 ml ACC per sedinta.
Pentru imunitate deocamdata nu prea ii dau, desi am in casa, dar nu vreau sa intervin daca nu sunt pb serioase.
Cu mancatul - am vazut ca ati mai vorbit - si noi am avut probleme destul de mari intre 1-1,5 ani, probabil si de la masele, nu stiu. Recunosc ca si eu practicam ca sport alergatul dupa ea cu mancarea, dar la un moment dat am cedat si am zis ca atunci cand o sa-i fie foame o sa manance ! Adevarul e ca si analizele ii ieseau mereu f. bine si era si destul de grasuta, toata lumea care o vedea ma felicita pentru cum mananca. Acum cand s-a mai marit n-a mai luat asa in greutate - la 2 ani avem 12,3 kg si 87 cm. Eu sincer nu-mi doresc un copil grasut, ci sanatos ! Bine, ca as vrea sa creasca mai inalta...

O sa mai intru zilele astea sa va zic impresiile de la ziua ei la gradi si sa pun poze.
Va pe toate cu mult drag !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Rami referitor la costumul ptr. serbarea de la gradi. fina mea, nasa lui Vlad si inca o prietena, inchiriaza costumul ptr. serbare. Au zis ca nu se renteaza sa tot confectioneze ele, la fiecare serbare copilul avand alt rol, unde se ajunge? Ca si costuri sunt ok, iar costumele sunt impecabile, dar ptr. a evita orice problema, intotdeauna imbraca peste ceva subtire, sa nu fie direct pe piele.
Nu stiu daca este ok sau nu, eu ti-am spus cum fac ele

mami de Vlad (29.10.2009) si aspiranta iar la

Mergi la inceput

David
Sa ai parte numai de bucuri alaturi de mami ,tati si fratiorul tau.

Mergi la inceput