Dovleceii veseli au intrat cu dreptul in 2011(16)
Raspunsuri - Pagina 13
carinablanca spune:
Si totusi, pe mine ma sperie febra, desi stiu ca asa lupta organismul. Ma sperie penrtu de deja dureaza de 5 zile si nu poti (dupa parerea mea)sa tot dai atatea doze de atac ca sa o tii sub control si atata nurofen si alte cele
Mami si Maria in asteptarea lui Mos Craciun
crocodana spune:
ladies
carina off imi pare rau ca treceti prin asta....febra ma sperie f tare..din pacat nu pot ajuta cu vreun sfat dar ma rog sa-i dati de cap!
hepi, cross my heart and hope to die, ama face de la 8 luni, de prima oara cum am pus-o. medicul ei mi-a zis sa o pun cum sta in fundulet si l-am cam ignorat atunci, apoi am mai citit si s-a mai discutat si aici...un coleg de-al sotului cu experienta (2 copii) si destul de implicat in cresterea lor ne-a recomandat olita cu manere si bila ....am gasit-o in carrefour atunci cam 70 ron (sincer mi s-a parut exagera pretul pt o olita cand te gandesti ca sunt copii care nu au lapte sau jucarii)...am incercat in living prima oara...printre jucarii...si am tot zis many pi..ca sa o provocam...a reusit, ne-am bucurat si i-am aratat asta...si de atunci face mereu...dimineata, dupa somn si seara inainte de baita, face 2pi in 95% din cazuri si 2ca numai acolo....dar am zis ama are un scaun pe zi sau unu la 2 zile, normal, fara a fi constipata...pt 2ca ii urmaream semnele, gaze, ncordare, concentrare, etc si o puneam imediat..asta pana intr-un an, daca se intampla in orice alt moment al zilei,...acum face ea intr-unul din cele 3 momente ale zilei...extrem de rar intamplator....imi era teama ca atunci cand va invata sa mearga nu va mai sta...dar nu s-a intamplat asta..ba dimpotriva de cateva ori a mers in baie si a luat olita sa o aduca in living..bineintels ca am pus-o ca sa incerc sa dezvolt si comunicarea....dar acum nu mai e interesata sa si-o aduca....adica o ignora daca o vede in baie...
brazelton zice sa incercam pana intr un an pentru ca sunt mai pasivi si o data invatata deprinderea ramane sau dupa doi, in perioada de scadere a negativmului, cand imita f bine, cand se pot exprima....cred ca d-asta a functionat f bine la ama....ca a fost pusa destul de devreme....
acum stau si ma intreb daca nu asa ar fi fost mai usor si la intarcare? adica pana intr-un an bebelusul e mult mai pasiv....la 2 ani daca nu renunta singur va fi tare greu....eu sper sa descopere mancarea si sa renunte incet incet pentru ca nu voi avea puterea sa zic stop, decat daca doamne fereste patesc ceva...
revenind la maia, e superba!! mi-a placut cum isi consulta papusa (si ama le da sa pape, chiar si din san ii da lui Mickey Mouse preferatul ei)....cum scrie la tabla (excelenta idee,am remarcat-o si am apreciat-o mai demult, great!), si cum urmareste cartile ( si ama e tare tare fascinata de carti...le cara prin casa...le studiaza si daca nu au poze)....sa creasca frumos si sa fie sanatoasa!
imi cer scuze fetelor daca m-am repetat si pentru ca m-am intins la vorba!
iulika sanatate la burtica scumpa! sper sa iti treaca repede si fara cele mai mici urmari!
vik-cj spune:
Carina doza de nurofen si paracetamol se calculeaza in fct de greutatea copilului. Scuze...nu stiu cate kg are Maria...cel mai bine e sa dozezi asa cum scrie pe ambalaj (unde cred ca e dozat in fct de varsta). Daca dr de familie ti-a spus 5 ml du-te cu 5 ml si alternezi la 4 ore cele doua antitermice. 5 zile eu zic ca e cam mult cu febra asa ridicata.
Luto ti-a spus super bine de ce are scaun moale. Si e esential sa o hidratezi. Saruri de rehidratare poti sa i iei de la Humana (Humana Elektrolyt cred ca se numesc). Eu din astea i-am dat Isabelei si le-a acceptat fara probleme.
Dupa ce termini cura de antibiotic e bine sa ii dai probiotice pentru refacerea florei si cresterea imunitatii. Tot Luto a dat un link cu ce ii da ea lui David. La noi toata lumea recomanda pe cele de la Ozone (mie una nu imi plac ca sunt facute de indieni si nu am incredere in ele).
Oricum am citit ca ni se baga pe gat chestiile cu probiotice si in iaurturi si in alte produse (ca cele destinate copiilor) desi nu sunt deloc prietenoase aceste bifidus cu intestinele noastre deaorece ele provin din flora vaginala si din rect nu din inetestine, au fost modificate genetic sa ajunga acolo...eu una nu am prea gasit multe studii stiintifice in domeniu dar din discutiile cu colegii mei microbiologi am ajuns la aceeasi concluzie: e o mare afacere chestia asta cu probiotice si lumea e foarte putin informata. Probabil are si Raluk ceva link-uri despre subiect.
Mda..am deviat de la subiect.
Luto , ce face Davidelul?
Ma duc sa culc una bucata mamarutza ca e tare maraici.
Isabela Maria
diamar78 spune:
salutare!
Iulika, sa ai grija de tine si sa te pui repede pe picioare.
Carina, si mie mi se pare cam mult 5 zile de febra. Poate ca era mai bun antibioticul injectabil. Eu m-as duce din nou la medic.
M-a uscat asistenta de bani, 15 ron injectia, 15x14=210 ron numai manopera. Nu cred ca ne mai permitem sa ne imbolnavim prea des.
mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007
Doamne ajuta pe toata lumea!
Fereste-te de rau si fa bine, cauta pacea si o urmeaza pe ea.(Psalmul 33:13)
carinablanca spune:
Fetelor multumesc mult de raspunsuri.
SI mie mi se pare mult 5 zile de febra dar ieri am fost la pediatru si a zis ca s-a agravat din cauza ca ni s-a dat medicamentul gresit si sa continuam cu atitemicele. Acum nu cred ca are (nu i-am luat temperatura dar pe pipaite asa pare). Bine ca a luat Nurofen la ora 1 dar mi se pare super ca inca nu a crescut. Sa vedem mai pe seara ce se intampla.
Iulika, multa sanatate si tie ca am inteles ca aveti si voi probleme de sanatate si sa nu fie bebe afectat.
E tare rau sa fi racita in sarcina.
Mami si Maria in asteptarea lui Mos Craciun
hepilica spune:
Salutare!
Carina, sanatate! Fetele ti-au dat super sfaturi. Doamne ajuta sa scapati. Numai bine!
Croco - recunosc ca eu nu m-am tinut de programul "olita". Adica m-am gandit ca va aveni si vremea aia... Maia are o olita, mergem zilnic la baie sa o vedem , sta pe ea de cateva ori pe zi, dar atat. Mai are si momente cand intr-adevar face in pampers si fuge repede la olita.
Felicitari pentru reusita. Ama, e un copil deosebit. Am vazut filmuletul cu ea. E tare isteata si "antrenata". Se vede. Se vede ca va ocupati intensiv de ea si ca v-ati propus sa faceti din ea o invingatoare. Felicitari!
Sa-mi spui cand te mai duci prin Hornbach...poate ne intalnim la raionul cu bormasini .
Te pup draga mea. Mai, si cum stie Ama sa numere....
Lull, mi-era dor de tine. Si eu intru rar, dar tu parca si mai rar .
Ziceai de Maia cu cartile....sa stii ca nici ea nu are rabdare sa rasfoiasca cartile, sa stea foarte mult in fata ei. Dar nici nu ma astept. Adica la varsta asta concentrarea atentiei este minima si ei sar de la o activitate la alta fara prea mare ezitare. Ba si uita de ce s-au apucat sau unde au plecat sau ce vor.... Eu apreciez si incerc sa "cultiv" la Maia intentia, curiozitatea, fascinatia unei carti... De multe ori ii place sa se uita la mine cand rasfoiesc cartea, in loc sa priveasca imaginile. Eu par asa surprinsa de ce vad in carte si exclam placere ...ma rog, intelegi tu. Pe urma, avem un ritual. Tot timpul rasfoim cartile pe covor. Ne asezam amandoua si le rasfoim, si eu ii spun ce vedem si fac tot felul de legaturi, mangai imaginile.., fac asocieri...
Maia acum ia o carte de pe masa si vine cu ea pe covor. Se aseaza si se uita mine parca spunand "haide, vino" . Oricum, nu-ti imagina ca sta sa rasfoim carti ore intregi, sau ca are rabdare sa dea ea paginile frumos pana la capat.
Asa ca nu-ti face griji cu Alex, nu are cum sa stea cumintel sa rasfoiasca, e firesc sa rupa si sa traga de pagini, bine ca o face . Stiu copii ai caror parinti le ascundeau cartile ca sa le aibe cand vor fi mari si le vor intelege . Inutil sa-ti insir repercursiunile unei astfel de decizii.
kawa - multe . meriti!
Pupici.
---
Multumesc lui DD!
alex25 spune:
Buna dimineata.
Fetelor, urmaresc cu tot interesul ce scrieti, este extraordinar cate putem impartasi cand vine vorba de copilasi, si cate putem invata din asta. Va multumesc pentru informatii.
Din pacate am o stare nu tocmai ok si nu am putere sa scriu, insa sunt alaturi de voi cu gandul, in fiecare clipa.
Multa sanatate dovleceilor bolnaviori.
Va pup pe toate.
----------------------------------------------
Alex, mami de Alessia
Da Doamne sa fim sanatoase!
happy_uka spune:
Buna seara
Sunt si eu pe aici, nici eu nu am o stare grozava; ma macina mustrarile ca am investit mult din timpul care trebuia dedicat in totalitate Carinei, in altceva. Incerc sa recuperez, caci am un copil tare destept si dornic sa invete si ii multumesc cerului pentru asta.
Draga si buna mea prietena Epi, ma bucur ca ai mai scris, ca sunteti bine dupa toate cele, ca Mica Maia si-a revenit complet si e mai frumoasa ca oricand. Abia astept sa va vad, cat mai curand . Ma mai uit la pozele de la ziua Maiei si nu-mi vine sa cred ca eram toate, impreuna , si cu scumpa de Luto, cu Fram, cu Teki. Mi-e dor tare de voi toate!
Am vazut filmuletul cu Ama, e ataaat de scumpa, cum stie ea cu face maimutica Te pup, mami, felicitari!
Sper ca Maria este mai bine, imi pare rau, Carina, ca treceti prin asta ..Of, cred ca ti-e greu tare! Sanatate multa va doresc!
Oare Maria de aricel ce mai face?
Si mai sper ca Iulika este deja ok!
Alex, sa treaca..asa e in tenis
Noapte buna mamici!
Happiness is like TV
ON or OFF, it's up to me !
andraiulia spune:
Neatzaaa!!
Eu acum m-am intors din club si am intrat sa vad ce mai faceti.
Lull, chiar ca e mica lumea. F tare. Deci vb despre aceeasi persoana. Multumesc pt apreciere. Mi-am amintit ca eram impreuna cand m-a sunat pt reclama. Poate reusim sa ne revedem. Ne-ar face mare placere.
Carina, imi pare tare rau, dar va fi bine desi pe moment e groaznic. Toate cred ca suntem speriate de febra. Si eu o verific mereu pe Sophie.
Crocodana, si Sophie a facut de prima data cand am pus-o pe olita. Asta la 1 an. Doar ca n-am ajuns la reusitele voastre inca. Mai exersam cu pishutza.
Iulik, va pupam cu drag. Sa va faceti bine cat mai repede!!
diana_n spune:
Kawa intotdeauna imi va face placere sa vorbim, suna oricand. Hei, Josh vorbeste ! bravo lui, bravo tie ca-l inveti si japoneza.
Lullaby ce draguta esti ca-ti amintesti de DA lui Nicholas. Acum e plin de bube, DAR eu i le-am dat cu buna stiinta. E evident ca alergiile lui se atenueaza, asa ca bietul e el e cobaiul meu, dar cu acceptul lui. E pofticios, vrea ce are frate-su, inclusiv apa lui, asa ca usurel ii mai scap o feliuta de paine (bube ok), putina branza (bube multe si se scarpina), suc de portocale (nici o reactie ). Azi a poftit la ceva cu mozzarella, a luat 3 guri si s-a umplut de bube.
Ieri nu stiu ce io-i fi dat, m-am uitat la el, era ok, m-am dus la chiuveta sa-i spal ceasca, cand m-am intors avea tamplele rosii si cu bube, asa e de rapida reactia lui.
Carina nu pot sa-ti spun decat ca va fi totul bine, fetita bea apa si e tot ce e important pentru cei de aici. Mi-a zis o asistenta la telefon intr-o situatie similara "nu ne pasa ca nu mananca, e important sa accepte lichide".
Pe subiectul cu vorbirea la bebelusi, sa va zic ce scoate Peter din el (dupa ce ani intregi m-am stresat cu ne-vorbirea si neintelegerea a ceea ce e in jurul lui):
ll pun sa citeasca dog invers si ii spun ca se citeste god. Seara ii zice sotului ca daca citesti invers dog scrie Doamne-Doamne.
Pe 1 ianuarie dimineata se trezeste si intreaba "mama, today is December 32?" Il dusesem in Times Square de Revelion, sa vada bradul de la Rockefeller Center (ca vroia sa vada ce inseamna 30 mii de beculete), auzise trambitele alea infernale pe strada, stia ca a 2-a zi e speciala si ce-o fi zis, luna decembrie e speciala si vine 32
Asta va asteapta pe toate si o sa va placa