Dovleceii veseli au intrat cu dreptul in 2011(16)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andraiulia

Apropos de bebei, o prietena destul de buna e in 8 sapt si 2 zile. Cand am vazut poza de la echo pe facebook, am ramas....are 1,7 cm.

Sophie Amelie(17.09.09), our sweet baby, we luv' u!

Povestea gogoshicii

Ce tare, ce mica e lumea! Azi am vazut si eu un mesaj pe FB de la o fosta colega cu poza de la eco si dimensiunile despre care vorbeai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Lull, mamica frumoasa.Si tu tot actrita trebuie sa te faci,arati perfect
La noi e 17 dupa amiaza acum iar Josh a batut azi recordul la somn,aproape 3 ore a bagat la pranz!!! Asa ca deja ma vad pe la 12 si pe mine
Vai,sa va zic o chestie de adineauri-Josh se uita la TV si vede o reclama la pizza.Incepe sa si sa miorlaie ca vrea si el

Hepi ce mare si frumoasa s-a facut Maia!Deci si voi ati avut roseola,bine c-a trecut cu bine

Liliana draga si eu o sa-ti simt lipsa,chiar am vrut sa intreb ce s-a intamplat dar is cuminte is ma abtin,daca tu zici

Hai ca ma duc sa mai schimb un kk,al 4-lea pe azi.Mai e cineva ca noi,3-4 times a day..? Nu-s apoase,arata absolut normal.

Mihaela,mami de Joshua scump si drag 09.09.2009

Mergi la inceput

Kawa . Nu stiu cum iti place mai mult Miha sau Kawa, ma gandeam sa nu creez confuzie cu Miha 94 Azi cat am fost la curs si a stat cu buni, a tras un somn zdravan pe seara. Buni daca il vede un pic ca duce manuta la ochisori, trage concluzia: e somn si il pune la culcare chiar daca e sase seara ... si normal ca la 11 noaptea alergam dupa el prin casa. Sper sa adorma mai repede Josh, a dormit si Alexutu acum doua zile in jur de 3 ore la pranz, nu imi venea sa cred, iar seara a adormit relativ usor, dar cred ca depinde si de ora la care se trezeste, daca se trezeste pana la 16-17 are sanse sa adoarma noaptea la o ora rezonabila. Si Alexutu e tare pofticios, inca nu a vazut reclame la mancare, dar orice mananc eu vrea si el si face intr-un anume fel, nu stiu cum as putea sa descriu sunetul pe care-l scoate, dar e delicios.

Si noi suntem uneori cu 3/4 schimburi pe zi, nu mereu, dar se intampla.

Vroiam sa-i transmit si eu lui Santo felicitari pentru primii pasi ai lui Andrei!

Hepi e atat de scumpa Maia! O viitoare doctorita, super! Ce mare a crescut! Deja o fetita tare frumoasa! Dar nu pot sa nu ma minunez cand vad copii care se uita la pozele din carti sau reviste, noi n-am reusit pana acum aceasta performanta (adica vazut mai mult de o pagina) fara sa sifonam/rupem respectiva publicatie. Imi place ca o incurajezi sa-si dezvolte creativitatea, nice ideea cu tablita.

Mergi la inceput

Noi la capitolul olita suntem zero, in sensul ca nici macar nu am cumparat una, nu cred ca ar avea rabdare sa stea si nu stiu cum as putea sa prevad momentul.

La capitolul vorbit: mama, tata, pa si cam atat, isi exprima in schimb bucuria foarte zgomotos, e haios tare. Ma pregatesc intens pentru vremea cand va vorbi, sa-i raspund la toate intrebarile, imi imaginez asa o conversatie cum era cu Teddy din AI, bine, fluxul de informatii ar trebui sa fie invers in cazul nostru. Deci mai mult Discovery si mai putine telenovele (spaniola mai tarziu).

Am vazut pe Carina dansand, la plimbare, la joaca, dulce-dulce! Si am vazut si filmuletul cu Ama, e scumpa foc si ce de lucruri stie!
Tare frumoase sunt fetitele voastre in rochite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lullaby_2009

Kawa . Nu stiu cum iti place mai mult Miha sau Kawa, ma gandeam sa nu creez confuzie cu Miha 94

mami fericita de Alex

Miha-mi place,poti sa-mi zici Miha96 eventual ca sa nu ne incurci
A adormit pe la 23.15 in seara asta,chiar ff usor-5-10 min.

Mi-am adus aminte de vorbit-Josh nu zicea nimic pana pe 28 dec dar in 3-4 zile a avut o adevarata 'explozie' a zis vreo 5-6 cuvinte deodata.Primul a fost hapciu,m-am tot tinut de el pana a reusit sa ma imite si dupa aia sa vezi distractie:))E absolut delicios,adorabil,simt ca mi se inmoaie genunchii numai cand il aud Mai zice kokoko(de la kokekoko-cucurigu),ofofo(de la ofuro-baita),nainai(nu),aooo(alo),kaikai(moikkai-inca o data).Mama nu prea zice,pana acum a zis asa,la orice,acum nu mai zice deloc.E atat de serios cand vorbeste el acolo ca-mi vine sa-l mananc Cand va mai auzeam pe cele cu pui mai vorbareti de cate spun ei acolo mi se parea asa de departe momentul asta dar uite c-a venit si la noi.

Gata,hai ca ma duc la nani.Va pup,s-aveti un weekend frumos!

Mihaela,mami de Joshua scump si drag 09.09.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Buna fetelor,

SUnt putin disperata asa ca am intrat sa va cer cateva sfaturi.

Maria e tot mai rau cu raceala asta sau gripa sau ce o fi. Am fost ieri la medic din nou si din discutiile cu pediatra si-a dat seama ca de la farmacie am primit alt antibiotic si de aceea starea ei s-a agravat. Asa ca ieri avea puroi in gat si ne-a dat acum augumentin. Problema mea e ca azi e si mai rau. Nu ii cedeaza febra de marti si deja maine are o saptamana de cand ii dau Nurofen.
Ce i-as putea da de febra ca sa o ajut? Pediatra a zis sa ii dau intercalat cu supozitor de paracetamol de 125 dar ala nu o ajuta de loc si nu ii scade febra sau cu novocalmin care sunt sceptica sa il utilizez ca totusi reusi sa controlam febra intre 38.5 si 39.
SI cat tip pot sa ii tot administrez Nurofen ca imediat il dau de o saptamana?
Pe langa asta mai am o problema. aria nu mai vrea sa manance nimic. STiu ca o doare gatul dar si laptele il refuza in conditiile in care ia atatea medicamente (augumentin, eurespal, nurofen) si pe deasupra a avut deja doua scaune noi dintre care unul foarte lichid si mi-e tare frica sa nu se deshidrateze. Ati fost in asemenea situatie? Ce ati facut?
Daca nu se amelioreaza situatia eu cred ca merg la urgenta cu ea ca mi-e tare frica.

Mami si Maria in asteptarea lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

fetele! Intrasem sa las o tarzie si cand colo...Iulika sanatate multa!

Carina...eu in caz de febra mare i-as administra la 4 ore alternativ 7 ml ibuprofen (nurofen, marcofen sau cum o mai avea denumirea comerciala) si 7 ml paracetamol (panadol, cappol etc etc). Daca dupa 12 ore e tot mare febra se introduce si novocalmin (algocalmin) de 125 mg/supozitor. E esential sa o hidratezi pe Maria...asa ca incearca ceai sau macar apa...ideal ar fi sa ii pui si saruri de rehidratare in apa. Daca vezi ca nu cedeaza 24 h la acest tratament eu as zice sa te duci iar la dr sa o vada. Sanatate multa!

Hepi ma duc sa ma delectez cu pozele Maiei.

Va ! Dupa masa frumoasa!

Isabela Maria

Mergi la inceput

Vic, doza aia de 7 ml nu e prea mare ca mie mi-a spus sa ii dau 5 (de max 4 ori pe zi)?
Ce saruri de rehidratare sa cumpar? Se dau asa fara reteta? Daca da o sun pe mama sa imi cumpere si sa ii aduca. Cat timp si cat de des se dau?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Carina eu am fost in astfel de situatii.
sarurile astea sunt oribile la gust si ei spun ca sa bea 200 ml intr-o zi....dar in acelasi timp sa nu i-l mai dai dupa 2 ore de cand a fost preparat.
Tu fa-le si ii dai cateva picaturi. Ma indoiesc ca o sa le bea, asa ca ii bagi cate putin cu seringa aceea de nurofen.

Scaunul moale este si din cauza ca nenorocirile astea de siropuri, nurofen and Co au foarte multi indulcitori si arome. david facea apa....a facut multa vreme.

Daca a luat antibiotic si inca mai ia, zici ca a trecut pe Augumentin pot sa-ti recomand si o cura intensa de probiotice care ii vor reface papusei flora intestinala. Cat se ia tratamentul cu antibiotic ii dai mai mult si apoi continui doar odata pe zi (in general scrie pe ele cum se administreaza).

Am fost surprinsa oarecum placut sa descopar ca aici febra nu-i sperie chiar atat de tare. Adica trebuie tinuta sub control dar e modalitatea organismului de a lupta cu virusii.

Incearca sa-i dai apa sau ceai...sau ceva lichide si nu se va deshidrata.
Eu cand mergeam la dr, era primul lucru pe care mi-l spuneau, sa nu ma sperii ca nu are semne de deshidratare. E drept ca David era mort copt, lesinat dar bea saracutul apa multa....

Multa bafta si sigur in cateva zile se va reface. Va pierde si din greutate dar asta nu e ingrijorator ca odata pusa pe picioare va manca de va rupe.

Mililitrii aceia sunt in functie de varsta si kg copilului....peste 1 an stiu ca nu se mai da 2.5.

Sarbatori fericite tuturor dovleceilor si parintilor lor !!!!

Mergi la inceput

Luto, multumesc de raspuns.

Deci sarurile astea pot sa i le dau sa nu se deshidrateze si nu ii fac nici un rau.

Apa ii dau in continuu, ca ceaiul il refuza, dar doar asta consuma toata ziua, apa.

Probiotice ii dau, dar doar 1 pliculet pe zi ca asa mi s-a spus. Poate nu e sufuceinta doza? Ma gandesc eu acum avand in vedere ce ai spus tu.

Mergi la inceput