Strumfi si prichindei de iulie-august 2011(7)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

daca translucenta e sub 3 cm e ok

mama de Carol (29.12.2008) si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gheveronica spune:

buna fetelor
mi-au venit rezultatele de la bitest:risc crescut de sarcina cu trisomia 21..risc combinat 1/246..normal este 1/250..inca nu am vb cu dr. si nu am parerea prof dar cred ca imi va zice de amniocenteza.voi ce parere aveti?
cristy super bebei..sa fie sanatosi si sa te bucuri de ei

(mutatia 677 stare heterozigota 1sarcina naturala pierduta 7sapt 3IA nereusite.)fiv1 2010 promed system reusit
sapt 13+ cu
multumesc doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gheveronica spune:

Amaia eu am facut pe27dec eco morfo si am avut TN 2.5 ,CRL 68 si am 36ani..dr a spus ca sunt in limite..sub 3mm este ok..sa nu bocesti

(mutatia 677 stare heterozigota 1sarcina naturala pierduta 7sapt 3IA nereusite.)fiv1 2010 promed system reusit
sapt 13+ cu
multumesc doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaia spune:

Va multumesc pentru raspunsuri! Am tras o portie de bocet dar simt ca mai vine una..asta ca sa elimin stresul, cred.Sper sa fie totul ok. Asistentele nu pareau foarte afectate si parca nici medicul nu s-a impacientat prea tare.S-ar putea sa fiu eu paranoia si atat. Urmatoarea programare la ultrasound o am peste 10 saptamani. Ma duc sa ma bag in pat sa ma mai linistesc putin. Pupici
A! Azi facem 12 saptamani.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui gheveronica

buna fetelor
mi-au venit rezultatele de la bitest:risc crescut de sarcina cu trisomia 21..risc combinat 1/246..normal este 1/250..inca nu am vb cu dr. si nu am parerea prof dar cred ca imi va zice de amniocenteza.voi ce parere aveti?
cristy super bebei..sa fie sanatosi si sa te bucuri de ei

sapt 13+ cu
multumesc doamne

Veronica, la mine arata asa: Trisomy 21: Background risk: 1:266/ Adjusted risk: 1:602; Trisomy 18: Background risk : 1:648/ Adjusted risk: 1:370; Trisomy 13: Background risk: 1:2032/ Adjusted risk: 1:1742.

Ai cuvantul meu ca nu ma duce mintea ce si cum. Atat doar ca adjusted risk e bolduit dar habar n-am catre sunt valorile mele, daca e de bine sau nu. O asistenta de pe acolo zicea ca rezultatele mele sunt mai bune azi...mai buna fata ..de cand? Puii mei..sunt in plop!!!!

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

anaemi, cam asa e si la mine, ieri am avut de facut niste pachete si am stat ghemuita mai mult timp, duapa o perioada am simtit intepaturi destul de puternice si m-am intins in pat dar deja incepusera durerile, din cate stiu modificarea culorii secretiei nu este de bine, ma gandesc ca are legatura si cu faptul ca am intrerupt untrogestanul dintr-o data: de la 800mg/zi alataieri am trecut la 0, am pus acum 400mg. si m-am bagat in pat, sper sa fie bine...
babyblue, am luat in calcul si posibiliatea vreunei infectii si daca va fi nevoie voi face si cultura, nu stiu insa in ce masura este indicat acum sa merg si sa umble acolo
luli, da, mi-a zis sa-l intrerup brusc si am auzit ca nu prea e normal... acum am inceput sa iau din nou
mariaruxi, scurgerile sunt mai galbene decat ar trebui, dau usor spre maroniu, deci nu prea e bine, deocamdata incerc sa ma linistesc si poate se opresc, stau cumintica in pat, nici eu mai pot sa beau apa, imi este greata de fiecare data cand o duc la gura, este tare nasol, te pup si sa ne auzim cu bine
vero, din pacate eu nu ma pricep la chestiile, iti tin pumnii sa fie bine

and the miracle happened... 13 +

http://www.youtube.com/watch?v=Nu3t1OF4RMs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinafilip spune:

Multumesc celor care mi-au raspuns.
Ce bine era inainte ca nu se stiau de atatea analize. Eu cu primul copil in 2006 nu mi-am facut nici o analiza doar hemoleucograma si ecografii in fiecare luna. Acum, se fac enspe mii ca sa te stresezi si sa-ti faci rau. Si triplu test este fals pozitiv, nu te poti lua dupa el 100%. Am prietene care au nascut in 2010 si nu si-au facut nici un fel de teste doar analizele uzuale si au stat linistite 9 luni. Bineinteles ecografii si atat. Nu mi se pare neaparat necesar sa faci aceste teste daca in familie nu ai avut cazuri de malformatii sau alte boli congenitale. Medicul meu nu crede in ele si nu stiu inca daca sa le fac sau nu, mai vedem.O gramada de mamici si-au facut griji degeaba in urma analizelor si bebele a fost foarte bine. Aveti incredere in Dumnezeu si totul va fi OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinafilip

Multumesc celor care mi-au raspuns.
Ce bine era inainte ca nu se stiau de atatea analize. Eu cu primul copil in 2006 nu mi-am facut nici o analiza doar hemoleucograma si ecografii in fiecare luna. Acum, se fac enspe mii ca sa te stresezi si sa-ti faci rau. Si triplu test este fals pozitiv, nu te poti lua dupa el 100%. Am prietene care au nascut in 2010 si nu si-au facut nici un fel de teste doar analizele uzuale si au stat linistite 9 luni. Bineinteles ecografii si atat. Nu mi se pare neaparat necesar sa faci aceste teste daca in familie nu ai avut cazuri de malformatii sau alte boli congenitale. Medicul meu nu crede in ele si nu stiu inca daca sa le fac sau nu, mai vedem.O gramada de mamici si-au facut griji degeaba in urma analizelor si bebele a fost foarte bine. Aveti incredere in Dumnezeu si totul va fi OK.

Dublul si triplul test nu este Pozitiv sau Negativ, pentru ca este un test statistic. Tocmai ce m-am uitat ieri pe dosarul de la prima sarcina si am citit testul si scrie clar ca nu este o certitudine; poate avea valori de risc Scazut, Moderat sau Crescut, in functie de mai multi factori (varsta, boli genetice sau de alt tip in familie, daca mama e fumatoare etc.). Pe langa testul de sange am gasit un chestionar pe care il completasem cu diferite date personale, cu care presupun ca se coroboreaza. Testele de sange pot fi confirmate sau infirmate de amnio (care am inteles ca este cea mai categorica).

Eu nu sunt de parere ca era mai bine inainte, cand nu stiai mai nimic timp de 9 luni de zile ! Fereasca Dumnezeu de nenorociri, ca am auzit destul de multe povesti cand eram copil, si multe ar fi putut fi evitate daca s-ar fi stiut din timp.

Apa minerala este ok, scuze ca nu v-am retinut inca numele si nu mai stiu cine se intreba daca poate bea. Eu sunt de cateva luni sub supravegherea unui nutritionist (ca sa ma pregatesc de sarcina, pentru ca aveam un surplus de 30 kg ramase dupa sarcina trecuta, si nu din sarcina, ci puse toate dupa ce am nascut) si ea mi-a dat voie sa beau linistita apa minerala. Eu nu pot efectiv sa beau apa plata, nici in mod normal, dar in sarcina nici atat !!!

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omibaba spune:

Mariaruxi, ce asemanare intre mamele noastre! Oare nu sunt cumva surori?
Desi sora mamei mele e mult diferita de mama mea. Cand am fost mica eram mereu in vacante la ea si nu vroiam sa merg inapoi acasa.

Sper sa nu ramana sechele de pe urma scaparilor mamelor noastre. Eu tot ii zic sotului sa ma avertizeze daca o i-au razna ca sa ma pot redresa.

Noi sa fim sanatosi/sanatoase.

11 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufi79 spune:

fetelor, deja nu mai pot tine pasul.......cand am intrat in odisee eram numai cateva care palavrageam, acum.......mi-e greu sa va tin minte pe toate. Asta e de bine , inseamna ca suntem o odisee numeroasa .

Burtica abia se vede si la mine, nu ma stresez mama mi-a zis ca la niciuna din sarcini n-a avut burtica mare, posibil so mostenesc cat priveste dublu test si eu abia astept rezultatele desi am tot stat in dubii daca sa-l fac sau nu, vorba unora dintre voi ne stresam la maxim fara sa avem certitudinea ca intr-adevar ceva este in neregula .

.....viata este acolo unde te regasesti.......

13+ Doamne ai grija de noi

Mergi la inceput