Lohii, Oxitocina si alte intrebari

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ina, am nascut de 3 ori, in 2 spitale diferite si m-au masat si palpat dupa cezariana de fiecare data. A fost groaznic. La o prima nastere, poti sa asociezi asta cu "urcatul pe tine". Desi cand tu spui de o domnisoara asistenta de 60 de kg, esti optimista. Pot fi si mai zdravene, iar miscarea e destul de dura, fiindca TREBUIE sa curga lohiile. Desi mai conteaza la ce dureri ai dupa cezariana? Gandestete ca burta aia operata, taiata varza, este masata! Si da, dupa operatie vin la tine cu un saculetz cu gheatza de pus pe burta. Injectia cu oxitocina nu-mi mai aduc aminte daca mi-au facut. Ash vorbi prosti sa spun ca da. Heparina da, dar asta-i altceva. La a 3-a nastere, "calaul" (impropriu spus asa, fiindca eu una stiu ca femeile s-au purtat toate ireprosabil, dar asta-i procedura) m-a si felicitat: bravo doamna, se retrage bine uterul ca stie organismul ce sa faca la a 3-a nastere. Asta in timp ce strangea, masa si ma urcam pe peretzi de durere. La prima nastere a fost muuult mai rau.
Cu rezerva/salon lucrurile stau asa. Post cezariana vei sta o noapte la reanimare. Acolo vor fi in permanenta asistente, deci sigur vei fi bagata in seama mai des decat ai vrea! Dupa ce te mobilizezi, adica mergi singura, te misti, poti merge la toaleta (12-24 ore dupa operatie) te duc in salon/rezerva unde nu ai asistente la dispozitie mereu. Prima oara a fost salon la Municipal, rau! Asistente n-am prea vazut, nu m-a ajutat nimeni cu copilul langa mine, eu taiata, fara lapte, bb urlacios, primul copil...Brrr, cosmaruri. Nasterile 2, 3, stiam eu ce ma asteapta si am vrut rezerva cu insotitor (sotul meu!). Buuuna alegere. Oricum, din punctul meu de vedere asistentele la Polizu au fost mult mai ok.
Nastere usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Bee, merci foarte foarte mult

Dar nu e nici o sansa sa curga singure amaratele alea de lohii?

30 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

ina, eu am 2 nasteri naturale, in luna mai va fi a treia, sper tot asa, ba chiar vreau ca de data asta sa fie cat mai natural cu putinta (fara epidurala, fara oxitocina, fara epiziotomie, fara provocare) si ma gandesc daca nu ar fi posibil la tine sa mergi pe varianta natural si in travaliu sa decida dr daca se impune o cezariana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Ina, lohiile acestea curg singure si vor curge cateva saptamani dupa nastere.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ina, daca la o nastere naturala, lohiile curg fiindca organsimul e pregatit, e un intreg lantz natural, hormonii implicati in nastere duc mai apoi la contractia uterului, la micsorarea lui in volum dupa nastere, apoi la venirea rapida a lapteleui. La o cezariana "la rece" asta nu se intampla. Nimic nu prea vine de la sine si in niciuncaz nu imediat. Un uter relaxat dupa nastere e foarte periculos. Nu-s doctor, dar stiu anumite lucruri. La a doua nastere, desi tot cezariana, eram dupa 3 zile de travaliu si dureri si contractii si desi a fost o nastere cam la limita si pt mine si pt copil, m-am refacut mai repede, uterul s-a retras mai repede, au curs si lohiile alea.....(vreo 8 saptamani de m-am speriat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Nasterea naturala e mai grea in sine, dar dupa ce ai nascut esti ca o floare, la 3-4 ore poti sa te ridici din pat si sa te plimbi, sa te speli, sa mananci, sa tii copilul in brate si sa-l alaptezi, pierzi mai putin sange decat la o operatie, samd.

Uterul normal ca trebuie sa se contracte, imediat dupa nastere e imens, trebuie sa ajunga cat o para. Daca nu se contracta uterul nu se inchid nici vasele de sange care il hraneau si pierzi foarte mult sange. Deci uterul neaparat trebuie sa se contracte.

La nasterea naturala uterul se contracta deja din timpul nasterii pt scoaterea copilului, iar la cezariana nu se intampla asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

ina, eu am 2 nasteri naturale, in luna mai va fi a treia, sper tot asa, ba chiar vreau ca de data asta sa fie cat mai natural cu putinta (fara epidurala, fara oxitocina, fara epiziotomie, fara provocare) si ma gandesc daca nu ar fi posibil la tine sa mergi pe varianta natural si in travaliu sa decida dr daca se impune o cezariana?

Asa speram, dar om vedea peste vreo 10 saptamani.

30 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorinusha spune:

depinde si und nasti...eu am nascut in giulesti,cezariana...intr-adevar in reanimare te apasa pe burta dar nu este de nesuportat...punga cu gheata eu am suportat-o f bine as mai fi vrut chiar sa o lase.frica mea cea a mare a fost anestezia rahie fiind si chiar am fost intepata de 3ori inainte sa prinda si parca si asta s-a uitat cand m uit l puiul meu.cu salonul sunt de acord ca este mai bine,esti totusi epuizata dupa operatie,ai nevoie de un pic de ajutor din partea fetelor care se simt mai bine plus ca timpul trece altfel,parca mai uiti un pik de durere...poti cere calmante de cate ori vrei iar la reanimare iti vor administra cu siguranta unele mai puternice.o operatie este o operatie totusi,e normal sa te doara dar sa vezi cat de bine vei suporta totul cand vei fi cu puiul tau.multa bafta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

buna Ina,

Am citit si eu ce se putea citi,si am intrebat o gramada de prietene cum e cu cezariana.

Eu am nascut acum trei saptamani un baietel mareeee. Durerile nu au fost nici pe departe atat de mari cum mi se spunea. Taietura e f mica, ma si intrebam cum au scos asa capsor mare de bebe pe-acolo. Deja nu se mai vede unde a fost incizia, decat daca te uiti cu atentie.

Nasterea mea a fost cu peripetii, si dupa au venit o gramda de doctori sa-mi palpeze uterul, doare da nu e nimic insuportabil, si nu m-a apasat nimeni sa-mi curga lohii!
Si intradevar, curg vre-o 6 saptamani, e cam ca un ciclu pe trecute tot zici ca se opreste si mai curge cate putin.

Contractii dupa n-am avut, nu stiu daca am facut oxitocina, probabil da.

A, si eu auzisem ca sa te dai jos in prima zi dupa operatie din pat e naspa rau. si vin asistentele sa ne dea jos, tipa de langa mine zice ca ea nu poate si ma dau eu jos prima, n-am simtit mai nimic, si porma asistenetele zic ca tb sa urc niste scari, eu zic da bine, da ele glumeau ca prea eram sportiva!

Despre alaptat, mie laptele mi-a venit in a 5-6 zi dupa operatie. Daca nu-i dadeau formula intra in soc copilul!
Si eu ma gandisem sa-i pun un afis sa nu-l hraneasca artificial, da nu se potriveste mereu asta. Imi mai si povestea neonatoloaga de un copilas complet deshidratat ca vroia mama lui sa-l alapteze doar la san. Asa ca pui binele copilului primul.
Acum mananca mixt, stiuuuu, si eu ziceam ca-i dau doar san, da pare ca nu se satura.

Una peste alta, operatia a fost f usoara, durerile nu prea mari dupa. Sigur ca fiecare are nivelul lui de suportat durerea, dar cand il vezi pe bebe uiti de tot, ramane doar marea bucurie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Buna!
Ina, in primul rand sarcina usoara in continuare si nastere usoara, pe urma!

Cel mai bine, dupa parerea mea, este sa nasti natural, daca se poate. Insa vezi ce zice medicul, daca se impune cezariana, este ok.

Eu am nascut natural de 2 ori. Dupa fiecare nastere m-au pus sa ma masez pe burta cu o sticla cu apa de 0,5 l, pentru a ajuta uterul sa se contracte si a elimina mare parte din lohii. Manevra nu mi-a placut, intr-adevar, dar nici groaznica nu a fost, nu s-a "urcat" nimeni pe mine, doar m-am masat eu, dupa cum am spus mai sus, si din cand in cand venea medicul rezident sau vreo asistenta sa vada "cum stam", mai dadea si el/ea de vreo 2 ori pe acolo dupa care "asa, asa, masati in continuare timp de 2 ore" Tin minte ca mi-era somn, eram obosita, dar a trebuit 2 h dupa nastere sa ma masez.

Injectii cu oxitocina nu mi-au fost administrate... dar din cate stiu eu, oxitocina se foloseste in travaliu, cand se doreste provocarea nasterii, pt aparitia contractiilor...

Cu alaptatul, este bine de pus bebe cat mai repede la san. Daca se poate din primele minute. In cazul meu nu s-a putut chiar asa repede, s-a petrecut la vreo 1-2 ore dupa nastere, dar totul a decurs ok. Pe sectia de neonato, li se dadea lapte praf cu seringa, daca li se facea foame intre mese. Alaptatul era dupa program, din 3 in 3 h.

Cam atat, asa in linii mari. Ti-am zis, in cazul cezarienei nu stiu cum se petrc lucrurile. Dar poate totusi va merge natural, vezi la momentul respectiv.

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput