Gravidute prin FIV(66)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
Gabi_B spune:
fetelor, ce de placente previa pe aici! am citit un articol care zice ca sint din cauza ET, in functie de adancimea la care sint introdusi embrionii, si de asta apar mai frecvent la sarcinile obtinute prin FIV. Acuma intrebarea e, daca am sti ca o sa avem sarcini dificile, nu ne-am mai apuca de FIV? ei bine, fiecare stie raspunsul la intrebarea asta....
uite si aici:
http://www.reuters.com/article/idUSTRE61M5LR20100223
In orice caz, sint mai multe tipuri de previa, si intr-adevar, Crysty, daca e marginala, sint sanse mai mari sa se ridice de pe col odata cu marirea uterului, adica sa se "miste". Daca e centrala, ca la mine, se pare ca sansele sint mai mici, dar nu inexistente...
Crysty, mie la 15 saptamani tot asa mi s-a zis, ca e prea devreme sa se puna diagnosticul de previa, si totusi asta este! La 13 sapt, cum ai tu, nu stiu ce sa zic, poate scapi de problema asta, o sa vezi la eco urmatoare...
cat despre statul la pat... stiu cum e!
acuma am alt stres in fiecare zi, cand nu-l simt pe bebe ca se misca suficient! toate fetele
sarcina usoara si rabdare multa sa aveti!
Gabi+27
placenta previa centrala
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Monas spune:
Buna dimineata fete dragi,
angieangie: mai ai un picut:) eu cu respiratia am probleme de dinainte de sarcina, asa ca oarecum m-am obisnuit. ce ma omoara cel mai tare este faptul ca am o salivare abundenta...ma termina treaba asta.
luli: bine ai venit si felicitari multe pentru bebic unde ai facut FIV-ul?
alina06: eu la inceput nu simteam nicio miscare insa acum recupereaza bebicii. ii numesc Bocanila, asa de tare se agita cateodata
many_bani: ce bine ca ne scrii , pentru ca ne prinde tare bine:). am incepute si eu doua goblenuri si am zis ca ma reapuc de ele cand voi ramane acasa.
Va pup si va doresc o zi frumoasa! Eu am o gramada de treaba insa d-l Tata sforaie in pat:)Astept sa se trezeasca sa ne pucam de mancare, curat, cumparaturi...sa vedem pana diseara cate am facut din ele
26+
luli spune:
Neata la fetele vesele
Noi am fost mai puturosi azi, ne-am trezit mai tarziu..
Si eu iau elevit din prima zi de la ET. Prof nu mi-a spus dar am zis sa fiu precauta sa nu le lipseasca nimic, pe atunci speram sa se prinda amandoi.
Pofta de mancare am dar nu pot manca mult, de aceea tb sa mananc mai des. Nu prea le am cu apa, ma stradui sa beau dar uneori nu pot mai mult de 1 litru/zi.
Voiam sa va intreb ceva, voi ati renuntat complet la cafea? inainte beam destul de multa cafea acum beau o cescuta mica si destul de slaba pe parcursul zilei. In zilele in care nu beau deloc am o durereee de cap pe care incerc sa o alin cu somn.
Luli - fericita 9+ si cu ajutorul lui Dumnezeu imi voi tine minunea in brate
Gabi_B spune:
Luli, eu sint mare cafengioaica si inainte de sarcina beam espresso dublu in fiecare zi, si uneori inca unul simplu, dupa pranz. Si tot asa, cand nu beau, ma ia o durere de cap
...
acuma beau un espresso simplu, mai lung, si uneori nici ala pe tot, in fiecare dimineata.
Am citit ca trece prin placenta si ajunge la bebe si nu e bine sa faci exces. Parca 500mg cofeina/zi era limita periculoasa. O ceasca de espresso are cam 80 mg. Dar nu mai stiu exact, ca am citit mai demult.
bine ai venit la noi si SARCINA USOARA!
Gabi+27
placenta previa centrala
luli spune:
Gabi m-ai linistit ma duc sa bag cafeaua
Si voua va doresc sa aveti sarcina usoara si nastere si mai usoara
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/angieangie/angieangie.jpg)
angieangie spune:
luli..felicitari pt sarcinasi grija de bebe
si eu eram bautoare de acfea si chiar fumatoare dar din ziua et..nu am mai fumat nici macar pasiv..si cafea nici atat..sincer nu mi-a fost greu..ca nu m-am gandit prea mult la asta
monas...asa e mai am putin..ultimele zile sunt groaznice ..deja de 2 zile dorm singura..am arsuri si trebuie sa dorm nunai intre perne intr-o pozitie cumva in funddar cand ma gandesc ca mai e putin..trec toate
Angie +36
bebe jucaus
amr 11 zile
luli spune:
Angie multumesc
mai ai putin si gata, abia astept sa ajung si eu ca tine, zau ca merita
Cafeaua a fost si ar fi singurul meu viciu si am si tensiunea mica. Nu vreau sub nici o forma sa-i fac rau lui bb dar daca e permisa...tare buna e
Fetelor vreau sa va intreb ceva legat de analize. Mi-am facut analizele uzuale de sange si urina si se pare ca as avea o infectie urinara (din ce m-am documentat eu, nu am ajuns inc la dr). Se pare ca e din cauza hormonilor, voi ati patit asa ceva? culmea e ca nu am simptome...
Si ar mai fi ceva, inainte de fiv, am facut toate analizele posibile si imposibile. Cele de toxo, cmv, rubeola, ...,examen secretie, babes-pap, le-ati mai repetat in trim I, II...? Inca nu le-am facut, la unele sunt imuna la altele nu.
Gabi_B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luli Angie ![]() ![]() mai ai putin si gata, abia astept sa ajung si eu ca tine, zau ca merita ![]() Cafeaua a fost si ar fi singurul meu viciu si am si tensiunea mica. Nu vreau sub nici o forma sa-i fac rau lui bb dar daca e permisa...tare buna e ![]() Fetelor vreau sa va intreb ceva legat de analize. Mi-am facut analizele uzuale de sange si urina si se pare ca as avea o infectie urinara (din ce m-am documentat eu, nu am ajuns inc la dr). Se pare ca e din cauza hormonilor, voi ati patit asa ceva? culmea e ca nu am simptome... Si ar mai fi ceva, inainte de fiv, am facut toate analizele posibile si imposibile. Cele de toxo, cmv, rubeola, ...,examen secretie, babes-pap, le-ati mai repetat in trim I, II...? Inca nu le-am facut, la unele sunt imuna la altele nu. ![]() ![]() ![]() Luli - fericita ![]() |
Analizele unele le-am repetat, unele nu. De ex., inainte de FIV2 m-am vaccinat pt rubeola, si apoi normal ca aveam IgG prezent si atunci n-am mai repetat. La fel pt hepatita B. Sigur ca fiind insarcinata, nu e voie sa te vaccinezi acuma, daca n-ai facut-o inainte.
iar celelalte le-am repetat, chiar daca au fost scumpe, de ex. toxoplasma, CMV, Brucella, herpes virus (pe care nu-l testasem inainte), HIV, hepatita C. Examen de secretie am repetat, Papanicolau (daca e facut in ultimele 6 luni) nu.
Infectia urinara e "din cauza" hormonilor in sensul ca apare o hipotonie a tractului urinar de cauza hormonala si sunt favorizate infectiile urinare. Tb neaparat tratata si verificata ca a trecut, pt ca da probl in sarcina. Ti-a facut si antibiograma?
![](pupic.gif)
Gabi+27
placenta previa centrala
luli spune:
Pai atunci tb sa le fac pe cele la care nu sunt imuna.
Am o antibiograma facuta prin iunie. Deci trebuie sa fac alta la zi. Ma sperii cu infectia. Abia saptamana viitoare ajung la prof la eco si tot atunci ma gandeam sa fac analizele si eventual sa le repet si pe astea de urina.
Uite astea sunt analizele care mi-au iesit in afara limitelor
-Fibrinogen 371 (180-350 - mg/dl) - acesta e normal sa fie marit in sarcina din ce am citit
-Hemoleucograma:
- WBC 10,3 (4,0-10,0 -(10)3/(mm)3)
- NE 73,70 (45-70 - %)
- LY 19,9 (20-45 - %)
-Sumar urina:
- nitriti pozitiv (negativ)
- leucocite ++ (negativ)
- densitate urinara 1025 (1010 - 1025)
- ph 6.0 (5.5)
-Sediment urinar:
- epitelii plate rare
- leucocite relativ frecvente
- flora microbiana prezenta.
Restul au iesit bune.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/many_bani/many_bani.jpg)
many_bani spune:
Luli si eu in primul trim. am avut infectie urinara, nu am stiu de ea, nu am avut simptome de nici un fel. Proful de FIV s-a aratat putin ingrijorat si mi-a recomandat imediat antibioticul. Dupa ce am terminat cu tratamentul la o sapt.am repetat analiza si a fost ok. La recomanadrea profului, eu luna de luna am facut urocultura.
Analize am facut de sange si urina, restul le aveam la dosarul de FIV si am repetat numai in trim. 3, secretie vaginala streptococ si inca ceva, nu-mi amintesc ce, dar stiu ca era legata de cezariana.
Am mai facut destul de des hemoleucograma, tot la recomandarea profului. Dr. mea chiar s-a mirat ca mi-a cerut sa o fac asa de des.
Bafta
mami de Vlad (29.10.2009)