Gravidute prin FIV(66)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Neata!
Ce ma bucur ca v-ati mai activat si voi, ca a fost cam liniste aici in ultima vreme!
Monas, si eu ma mir de Clexane pentru INR. Practic niciuna din analizele listate de tine nu poate pune indicatie de Clexane. Un INR normal e intre 0.8-1.2 (asa, limite largute). Nici APTT nu pune indicatia. Poate ai, asa cum spunea si Gabi, vreo mutatie sau alta trombofilie de care stii dinaintea sarcinii?
Gabi , daca tensiunea era OK, probabil ai, cum se intampla in sarcina, o fragilitate capilara. Stii ca se zice ca sangerezi mai mult, si din gingii, si din nas. Nu te panica.
Angie, nastere usoara, uite cum se apropie, incredibil!
Cristy, iar

Eu am facut de toate saptamana asta:
- eco, unde bebe-le are 910 grame si arata bine sanatos la toate organele . Acum cand se misca rad de nu mai pot cum face burta valuri valuri...
- ne-am mutat la casuta noua, e a doua noapte cand dormim in ea - trebuie sa ne obisnuim ca ne pare asa mare fata de cea veche... Dar cu siguranta o vom face, iar cand vom fi toti 3 va fi mai veselie!
- duminica se termina concediul - asa bine a fost!!! Dar pe 1 martie ma gandesc sa intru in prenatal, ca oricum sunt mai cu incetinitorul asa, ce-o fi pana atunci. Desi inca n-am atins 70 kg (deci am luat doar vreo 7 kg), dar oricum.

Va pup pe toate!

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! s27 cu un dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna dimineata fete dragi,
M-ati pus pe ganduri cu ce-mi spuneti. De dinainte de sarcina nu stiu sa am nicio mutatie si nici trombofilie.Dar trebuie sa marturisesc ca asa am presupus eu, ca din cauza INR-ului mi-a dat clexane. Ma uit pe rezultate si singurele valori marcate ca fiind in afara limitelor admisibile sunr:
-numar eritocite 3.69 (valori de referinta 3.8-5.1)
-hemoglobina 11-aici sunt la limita inferioara
-hematocrit 33.5 (valori de referinta 35-45)
-reticulocite 2.01(val ref 0.2-2)
-fractia reticulocite imature 22.4 (val ref 3-15.9)
si mai vad fibrinogen 542...
Cam atat ar p[area in neregula la analizele de sange. Iar reteta mi-a prescris-o Dr mea ginecolog, cea cu care am facut FIV si-mi urmareste si sarcina. Eu habar nu am , sincera sa fiu de toate cele , asa ca merg orbeste oriunde-mi spune dr.
Cat despre singerari din nas, am si eu dar f f usoare, numai cand ma fortez sa-mi eliberez caile respiratorii noaptea, pt ca asta este un alt inconvenient ...noaptea respir f greu.
Daca voi intelegeti mai mult din analizele mele, va astept parerea aici, pt ca eu ...
Va doresc o zi buna si usoara, ca eu abia astept sa treaca.
PS Diseara fac si incercare la medicul de familie, pe langa reteta compensata de clexane, sa-mi dea si adeverinta pt sot cum ca a facut cursuri de puericultura, ca sa stea cu mine mai mult dupa nastere. Sunt cam stresata din cauza asta, sa nu-mi faca mofturi ca nu-mi da...

26+

Mergi la inceput

Si mai vreau sa va povestesc cum am stabilit primul contact cu fetita mea (baietelul dormea :)). Ieri am citit pe aici ca daca pui mana pe burtica si bebe bate chiar acolo unde ai pus mana, asta inseamna ca vrea sa comunice cu tine. Si aseara cum stateam eu in pat iar cea mica avea chef de harjoneala (ca deobicei), tot batea dar undeva in josul burtii. Eu am pus mana undeva in sus spre buric, sa vad daca bate acolo sus. Si dupacateva secunde am simtit chiar in podul palmei cum bate tare. Nu va spun ca mi-a pierit tot somnul...si m-am topit toata. Eu nu sunt genul care sa moara dupa copii, niciodata nu am fost. Si acum ma tot intrebam oare cum va fi cand vor veni? O sa simt ce trebuie sa simt? Sa nu ma blamati pentru asta, dar chiar ma intrebam. Acum, cand doar o bataie in podul palmei m-a topit..abia astept sa-i tin in brate.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Monas, daca recomandarea e facuta chiar de dr cu care ai facut fiv, eu zic ca poti merge pe mana ei...
Cat despre medicul de familie, si doctorita mea e cam ciufuta ceea ce ma enerveaza. Pana la urma castiga niste bani de pe urma noastra, iar eu chiar nu am avut prea mare nevoie de ea pana acum. Pana cand am ramas gravida, am fost la ea o data pe an... M-a deranjat si pe mine cu cateva chestii pe parcursul sarcinii, asa ca dupa ce nasc o sa ma mut la altcineva.

Oricum, bafta! Sper sa rezolvi.
Pup fetele

in sapt 25 cu minune de sanatos si vesel.
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

Pisucmic, multumesc de lamuriri! iti dai seama ca am citit...singurul lucru care ma incurca e ca ma durea si capul si ca m-a luat din somn epistaxisul...dar in sfarsit, o sa mai monitorizez TA. Dr mea a zis sa-mi fac o coagulograma completa.

Ce norocoasa esti, ai luat numai 7 kg!!! eu luasem deja 15 acum 2 saptamani cand m-am cantarit ultima oara!... De atata stat in pat, adusul mancarii e un eveniment care mai sparge monotonia!
Dar am observat de vreo 2 saptamani ca s-a mai atenuat senzatia aia de foame intensa pe care o aveam...sper sa n-am surprize si cu glicemia pe deasupra! OF

Monas, nici una din analizele pe care le-ai scris nu pune indicatia de Clexane - nici hemograma cu reticulocite, nici fibrinogenul, care e normal sa fie mai mare in timpul sarcinii. Nu stiu ce sa zic, eu am luat Clexane primele 7 saptamani de sarcina, cred ca m-o fi ajutat, dar cand a aparut hemoragie si un hematom la eco, l-am oprit (la indicatia dr). Ai anticorpi de sindrom antifosfolipidic (gen lupus anticoagulant pozitiv etc) sau vreo mutatie?

Nici eu nu sint prea "mamoasa" de felul meu, nu sar sa ma joc cu copiii altora sau sa-i pup. Dar imi doresc de atata timp un bebe al meu, ca sint sigura ca o sa ma descurc cu el si ca o sa-l iubesc tare-tare!
acuma sper din tot sufletul sa ajung sa fac asta, ca al 4lea FIV nu mai fac, asta stiu sigur!

toate fetele
Gabi+27
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

LA MULTI ANI CELOR CARE AZI ISI SERBEAZA ZIUA DE NUME

mami de Vlad (29.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Gabi sa stii ca si eu am zis ca daca ajung sa-l tin in brate nu imi mai trebuie nimic, dar uite ca dupa ce a implinit Vlad un an am inceput sa nu gandim iar la FIV si probabil ca daca nu alaptam atat il faceam mai repede, acum suntem programati in feb. Am uitat si stresul monitorizarilor(raspund/nu raspund la tratamen) si greutatile sarcinii(am stat in risc maternal) si durerea cezarienei, nu mai pun noptile nedormite de colici, iesit de dinti, toate le-am uitat si ne pregatim de bebe 2.

mami de Vlad (29.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

manybany, adevarul e ca intotdeauna mi-am dorit 2 copii...

dar dupa o prima sarcina cu placenta previa centrala si dupa cezariana obligatorie in cazul asta, riscul ca urmatoarea sarcina sa fie la fel e destul de mare! si ma gandesc si la cei din jurul meu, care stau de mine 24 de ore din 24, luni de zile, si nu pot sa-mi asum asta! si mai e si riscul permanent de a face oricand o hemoragie mare...nu m-as mai baga in mod constient si voit in toate astea inca o data.

planul e, daca totul va fi bine de data asta, asa cum sper, sa nu mai fac nici un tratament, dar nici contraceptie...si s-au mai vazut minuni, sarcini obtinute natural dupa FIVuri...si daca se intampla, atunci voi lua o decizie impreuna cu partenerul de suferinta
vom vedea...

deocamdata, mi-a zis la horoscop ca greul a trecut si ca urmeaza o perioada linistita! si eu, atunci cand imi convine, cred in el

Gabi+27
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

fetelor mie mi se infunda urechilea mai patit cineva asta?si de ce oare?

Angie +36

bebe jucaus

amr 12 zile

Mergi la inceput

Buna seara,
Am revenit de la dr de familie, sa-mi traiasca:). Mi-a dat si reteta compesata ( pai asaa...imi cam convine sa cumpar medicamente ca a fost ieftin rau clexanele) si mi-a dat si Adeverinta pentru sot, cum ca a facut cursuri de puericultura ( bine si eu am fost atenta cu dl dr.). Ce m-a pus pe ganduri a fost faptul ca nici nu l-a interesat sa se uite putin pe analize, ma gandeam ca poate ma lamureste el in urma carei analize mi-a prescris clexane. Asta ma face sa ma gandesc serios daca dupa nastere o sa apelez la el (este pediatru) in caz ca au copiii ceva. Dar pana atunci mai este. Nu mai pun la socoteala ca ma uita mereu, de fiecare data se uita la mine foarte mirat, desi ultima data am fost la el acum vreo 3 luni. Cred ca totusi este cam batran:)
angieangie: eu de vreo doua zile incoace, numai dimineata am ameteli si mi se infunda urechile. o fi de la presiunea atmosferica? tu de cand simti asta?
Gabi_b: eu mai scriu si pe un alt forum. Zilele trecute tocmai ne-a scris o "colega de suferinta" mai veche pe acel forum cum ca, dupa nasterea unui bebe obtinuta prin FIV, tocmai se gandeau sa mai faca un al doilea si a ramas natural. O adevarata minune. :) Asa ca, cine stie
Dupa atatea injectii pe care mi le-am facut singura la cele doua FIV-uri, acum asa ma codesc la clexanele asta:)...

26+

Mergi la inceput