Floricelele de Liliac mai_iun 2010 (45)
Raspunsuri - Pagina 9
arturicii spune:
Anca, nu, Sabina nu a avut asemenea faze. A invatat relativ repede sa muste cat ii trebe.
Cred ca o luna e un termen realist.
Ioana & Arturicii'S
corinasmile spune:
Anca, n-am apucat sa-i dau carne azi, ca m-am intins cu gatitul, iar copila era obosita deja. O sa ii dau maine bucatele dintr-o pulpa de pui, gatita la abur, cu ceva ierburi aromate, fara sare. Apropo de asta, am ramas foarte placut surprinsa cat de bune au iesit pulpele, chiar si fara sare.
Azi a mancat, in sfarsit, ceva brocoli. Pana acum nu prea s-a dat in vant dupa el.
La noi iaurtul simplu e un mare succes. I-l dau in lingurite pre-incarcate, pe care ea le duce la gura. Daca o si deschide la timp, il papa pe tot, nu scuipa nimic. Dar cam 1/3 ramane "blocat" pe fata
Nu stiu ce sa zic ref la bucatile mari, n-am patit. Se intampla sa fie mai agitata cand ii dai sa pape? Poate daca gasesti un moment in care e linistita si multumita, nu se va mai grabi si enerva asa.. E doar o idee.. Dar eu tot ma bazez pe principiul ca.. trece, orice ar fi. Invata, se obisnuieste, totul e sa avem putintica rabdare.
Bafta
ancutzicab spune:
Artu, Corina, merci de raspunsuri. Mai zic ceva si ma opresc ca azi am vorbit numai de BLW. Apropo, credeti ca e cazul de topic nou? Sau sa va PM-uiesc? Cum ziceti si voi si, scuze fetelor pe care le-am plictisit cu ale mele
Revenind: Ii dau sa manance dupa un somnic (adoarme dupa ce suge si nici nu doarme mult, max juma' de ora), deci nu mi se pare ca e nici agitata, nici obosita, nici infometata. Cred ca e doar haplea - mai stiu eu pe cineva Cand recunoaste pe masa ceva ce ii place, se si repede.
Si nu de fiecare data face asa. De cele mai multe ori reuseste sa isi scoata bucatile mari din gura. Uneori insa isi pierde rabdarea sa mai incerce si se enerveaza...
O sa imi fac curaj si o sa astept. Avem totusi, doar 2 saptamani de diversificare.
O noapte buna va doresc si multa sanatate floricelelor bolnavioare!
mamanati spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ancutzicab Artu, Corina, merci de raspunsuri. Mai zic ceva si ma opresc ca azi am vorbit numai de BLW. Apropo, credeti ca e cazul de topic nou? Sau sa va PM-uiesc? Cum ziceti si voi si, scuze fetelor pe care le-am plictisit cu ale mele Revenind: Ii dau sa manance dupa un somnic (adoarme dupa ce suge si nici nu doarme mult, max juma' de ora), deci nu mi se pare ca e nici agitata, nici obosita, nici infometata. Cred ca e doar haplea - mai stiu eu pe cineva Cand recunoaste pe masa ceva ce ii place, se si repede. Si nu de fiecare data face asa. De cele mai multe ori reuseste sa isi scoata bucatile mari din gura. Uneori insa isi pierde rabdarea sa mai incerce si se enerveaza... O sa imi fac curaj si o sa astept. Avem totusi, doar 2 saptamani de diversificare. O noapte buna va doresc si multa sanatate floricelelor bolnavioare! Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10 |
Anca, ma primesti si pe mine sa particip la discutii despre BLW? Daca ai citit mai devreme scriam ca si Beatrice se repede la mancare. La noi pb era ca reusea sa flamanzeasca. Acum insa ii dau la vreo juma de ora dupa aalptare si vad ca nu prea o intereseaza mancarea. Azi i-am dat a doua oara avocado. Si a inceput sa-l insire pe masa, dar nici gand sa duca ceva la gura. Daca ii pun o felie in mana gusta din ea, altfel -nu.
Anca si Beatrice se ineaca cu bucacatele mai mari, de fapt, mie nu mi se par mari de loc. Da nici eu nu am nervii de fier s-o vad ca tot face "gaging". Nu stiu daca fac corect, dar eu ii scot cu degetul bucatica din gura care-i cauzeaza greata asta.
Ei ii mai dau terci de hrisca (praf) dupa metoda Corinei, ii dau lingurita cu cereale si ea papa din ea. Oare merge mai greu cu BLW din cauza asta?!
arturicii spune:
Eu eram adepta unui topic nou la un moment dat. Daca vreti, eu sunt pro.
Si daca da, unde, la Parintii intreaba? Sau chiar aici la Bebelusul?
Ioana & Arturicii'S
Madamar spune:
Intru linga voi, sa sarbatorim impreuna Anul Nou - mai cu intirziere:), si scoaterea mea de sub moderare! De-acum ma aveti in timp real:).
Va doresc tuturor ca 2011 sa insemne anul viselor implinite si va pup cu drag, frateste!
Multumesc scumpelor fete care mi-au urat la timp, de bine, si carora nu le-am putut intoarce urarile atunci! Pupici de la noi!
LA MULTI AAAANI!!!
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
corinasmile spune:
Buna dimineata!
Haideti la o cafea, cu tot cu bebei!
Multumesc fetelor pentru urarile de ziua mamei mele!
Mary, bine ai revenit ne-moderata
ancutzicab spune:
Neata, multumim de cafea, Corina! Abureste aici, langa mine !
M-am mai gandit la ce ai spus si am citit si ce a zis Nati si o sa incerc sa ii dau sa suga si dupa ce se trezeste ca sa fiu 100% sigura ca nu ii e foame. Si incerc dupa aia (ca masa o pregatesc oricum cat doarme).
Artu, ideea ta cu topicul nou cred ca e de maaaaare actualitate si, dupa mine, ar fi util unul nou, asa ca votez PENTRU. Cred ca cel mai bine/corect ar fi la 365 zile...... Ce ziceti, deschidem votul? Sau direct topicul?
Mary, bine ai revenit!
Vivela spune:
neata
intru si eu sa va zic ca avocado e tare bun pus pe feliute de paine, cu sare si piper deasupra. . evident, pentru mamici, nu pt pitici.
mamici adepte BLW, please, spuneti-mi si mie - in 2 vorbe, care sunt avantajele (cele mai mari) ale metodei.
vad ca fugiti rau de lingurita. si cu toate asta, eu folosesc la greu tacamurile cand mananc, de ce n-ar face-o si copiii? nu prea vad cum sa servesti iaurtul fara lingurita. sau alte piureuri (da, si eu mai mananc piureuri, de ce nu le-as da si copilului?).
eu posed 2 bucati de copii mancaciosi, damian cred ca ar manca si carton ud daca i-as da. deocamdata n-a refuzat nimic, se oftica numai cand nu ma misc suficient de repede cu servitul .
damian e un pic maraici zilele astea, cred ca vine un dintisor, primul, sau poate o fi eclipsa de soare? cert e ca e mereu lipit de mine, non-stop, azinoapte a dormit cu capul pe pieptul meu, ca atunci cand era bebe mic-mic.
fug ca deja am lipsit mult de langa el. pupici.
Traiesc in Orasul Alandala
ancutzicab spune:
Vivela, nu fug de lingurita doar ca deocamdata e doar putin potrivita cu ideea de autohranire promovata de BLW. Deindata ce va manui cat de cat tacamurile, fii sigura ca le vom folosi. De fapt, putem incerca de pe acum (ceea ce voi si face cat de curand), doar ca intr-o maniera foarte "messy"
Iar in ceea ce priveste piureurile, iaurtul sau ale alimente de tip piure (vezi mamaliga), sigur ca o sa le manance, doar ca singura, cum s-o descurca: cu lingurita sau mana.
Dintre avantaje, cele care m-au convins pe mine, in special:
- faptul ca invata sa manance corect (ceea ce Luca nu prea stie nici acum, adica inghite alimentele nemestecate)
- faptul ca nu va refuza mancarurile texturate (ceea ce Luca a facut pana pe la 1 an jumate', de ma intrebam cand va manca si altceva in afara de piureuri)
- faptul ca ii cultiva curiozitatea fata de alimente si fata de nou, si disponibilitatea de a le gusta macar, sa vada daca ii plac (ceea ce Luca refuza cu obstinatie - greu il conving sa incerce ceva nou)
Asta pe scurt, sunt convinsa ca celelalte mamici vor veni cu completari mai pertinente. Acum fug, ca am gutuia la aburit, merg sa o testez