Floricelele de Liliac mai_iun 2010 (45)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Neata fetele...
nu stiu ce sa cred: se pare ca moderarea nu a disparut inca - ci numai avertismentul. Trebuie sa fac ceva eu, sa amintesc cuiva? A mai patit cineva, sa stiti a ma sfatui?

Despre BLW: Artu, hai cu topicul;)!

Despre alaptat la "bebe dintzos": nu incepe muscatul? la noi, cam da, mai ales in timpul somnului, cind molfaie din sin inconstient.... sinii mei au inceput sa sufere din nou, sper sa nu trebuiasca sa revin la protectiile din cauciuc...

Inca nu am citit din urma, dar o fac, promit:) - si sper sa nu fie tirziu pentru raspunsuri:).
pupi

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

anca .

david a fost hranit clasic. la inceput piureuri, apoi alimente zdrobite cu furcilita, astfel ca pe la 1 an manca bucati, musca din toate, tinea singur in mana mancarea fara probleme. pe la 1 an si 2-3 luni deja nu ii mai faceam mancare separat, manca ce mancam si noi.(evident, nu-i dadeam sarmale si carnati, ma pastram intr-o oarecare limita).
la 1 an si 5 luni s-a intamplat enteroviroza si la vreo luna intarcatul si din acel moment a refuzat total orice fruct sau leguma cruda. situatia tine si acum, la 3 ani si 4 luni. rar cand mananca o banana sau o portocala, de mere sa nici nu auda.
in rest, nu au fost probleme cu alimentatia, a continuat sa manance singur (acum se mai prosteste sa-i dau eu in cioc, ca l-a vazut pe frate-su, la gradi mananca singur).

ce vreau sa zic e ca pe mine nu ma convinge deloc blw sub aspectul inlaturarii "deviatiilor" alimentare, care pot aparea total independent de hranirea cu lingurita / piureuri.
singurul avantaj pe care il vad eu este acela ca copilul va invata mai repede sa manance singur - ii pui mancarea pe masa si atat. (e drept ca nu-i putin lucru).

si probabil ca da, daca ii oferi doar piureuri, nu se va dezvata de ele prea usor. damian deja mananca legume fierte doar zdrobite cu furculita, unele - bucati intregi (pastai de fasole verde, de ex.).
cred ca metoda "clasica" nu presupune o hranire exclusiv cu mancare pasata f fin - eu n-am inteles-o niciodata asa, ci doar ca o hranire progresiva, de la texturi mai fine pana la bucati intregi din care sa muste. adica in 2 luni maxim se ajunge la un fel de BLW, asa cum am gasit-o eu explicata.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Vivela, e perfect adevarat ce spui, probabil ca in locul tau nici eu nu as fi incercat niciun BLW. La voi au decurs lucrurile normal si corect, din ce spui, la noi nu. La noi incercarea de a trece la mancare pasata cu lingurita a fost un fiasco. Poate ar fi trebuit sa mai insist, dar m-am panicat si am renuntat, pe principiul ca nu o sa manance piureuri pana s-o insura .
Asa ca, cel putin teoretic, BLW-ul ar trebui sa ne ajute sa evitam astfel de situatii. Drept pentru care nu vreau nici sa incerc diversificarea clasica. Practic, in cele doua luni in care bebelusii diversificati clasic mananca piureuri, noi ne jucam cu mancarea. Daca mai si inghite ceva sau invata sa mestece in rastimpul asta, le voi considera niste "bonusuri".

Mary, te-ai uitat in regulamentul forumului? Poate scrie ceva acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Eu nu le am cu BLW-ul, adica nu m-a atras deloc, nici pe post de experiment, o data pentru ca eu nu am nici timp nici nervi sa curat o ora toata casa dupa ce mananca (ca eu il mai am si pe Luca mereu dupa mine, care nu merge la gradi deci sunt non=stop cu el si el nu se joaca singur, mereu se tine de mine), a doua oara pentru ca mi-e groaza sa nu se inece, a 3-a oara pentru ca mi se pare un stres in plus sa gasesti modalitati de a-i da cu mana mancaruri care nu se pot manca cu mana (gen iaurt, cereale, supe) si a 4-a oara pentru ca eu am ce am cu mancatul, n-as putea sa-l vad ca mananca o bucatica-doua si in rest se joaca cu ele si le scuipa (stiu ca doar unii fac asa si stiu ca probabil intr-o luna-doua intra deja mai mult in stomacel, dar eu nu cred ca as putea sa astept o luna-doua).

Luca a mancat pasirat pana la 1 an, dupa aia am inceput sa-i dau bucatele taiate marunt (n-am avut rabdare sa ii pasirez cu furculita) si n-am avut probleme cu el, le-a mancat. Singura problema e ca nu vrea sa manance singur nici acum, la 2 ani si 5 luni, decat rar chestii care se pot infige in furculita, dar mie nu mi se pare o tragedie, asa mai mult astept sa scapam de pampers decat sa manance singur.

Oricum, toata admiratia pentru mamicile care isi hranesc copiii dupa metoda BLW, pentru rabdarea si nervii de care dau dovada si pe care eu chiar nu ii am, ca asa sunt eu.

Am fost ieri la medic cu copilasii, n-au nimic decat muci, haraiala e tot de la muci, ca le curg in gat, asa ca le pun picaturi, aspir cand e cazul si gata.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Vivela, vorbim teorie sau ne referim la cazuri particulare?
Ca sunt doua lucruri diferite.

Avantajele blw sunt, in mare:

- autodiversificarea vine ca un proces natural, inceputa cand e pregatit copilul, si condusa mai departe de el/ea;
- bebe invata de la inceput ca mancatul e o activitate placuta, ca un joc;
- invata despre alimente: gust, textura, miros, preferinte, combinatii
- invata sa se alimenteze singur, ceea ce ii cultiveaza de la bun inceput independenta si increderea in sine;
- isi perfectioneaza coordonare ochi-mana;
- invata sa aiba incredere in alimente, pentru ca le poate incerca in ritmul propriu si refuza daca nu ii convin pe moment sau nu e pregatit;
- bebe ia parte la mesele familiei;
- invata sa isi controleze apetitul, se opreste cand nu mai vrea;
- invata sa proceseze in gurita mancare adevarata, cu tot ce implica asta: miscat prin gura, mestecat, inghitit, scuipat bucati muscate prea mari, amestecat cu saliva, ceea ce usureaza digestia alimentelor etc;
- in cazul blw e mult mai usor de organizat iesiri;
- mai simplu de pregtit masa;
- e si mai ieftin.

Acum fiecare probabil are probail avantajele preferate

Mie mi se pare important sa o las pe Maria sa manance singura, in ritmul propriu, sa renunte/refuze cand nu vrea.
La fel mi se pare tare fain ca invata mai repede si corect sa mestece.
Dar eu in general nu prea inteleg rostul piureurilor. Daca bebe poate (si POATE!) sa manance singur, de ce m-as baga eu sa ii toc mancarea?
Pentru mine asta e cam la fel cu folosirea premergatorului. Sper sa nu se supere cineva sau sa perceapa ca si critica, doamne fereste. E doar asocierea mea proprie si personala

A, si eliminarea circului cu dansatul/cantatul/maimutaritul ca bebe sa manance mi se pare iar un avantaj demn de mentionat
Pe mine soacra ma intreaba de fiecare data cand ne vedem: "si cum mancati? cu scandal?". Iar eu raportez cu mandrie ca nu avem deloc probleme de genul asta.

Va rog sa nu intelegeti din mesajul meu ca atribui diversificarii clasice toate pacatele de pe lume. Eu consider ca fiecare trebuie sa gaseasca metoda care simte ca se potriveste cel mai bine familiei proprii si cu aia sa mearga fericiti inainte!

Mergi la inceput

Sorana, ai vazut www.fotografiidefamilie.ro/blog/?p=1563" target="_blank">asta?

M-a distrat faptul ca am recunoscut cel putin 5 copii din colaj (inclusiv copilul propriu si personal )

Mergi la inceput

Am zis mai demult, zic si acum: mi se pare o idee f buna deschiderea unui subiect separat despre blw, la bebelusi.
In primul rand ca sa nu plictisim mamicile de aici cu prea multe detalii, apoi poate mai gasim lume interesata si "practicanta", cu care sa facem schimb de idei/impresii/sfaturi.

Incerc eu sa deschid, mai pe seara, daca imi permite timpul. Nu ma supar nici daca o face cineva inaintea mea

Va pupam si mergem la plimbare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

si noi suntem pe langa blw...
avand experineta cu mancacioasa mare, adica fara probleme cu alimentatia, am zis ca eu ii voi da tot piureuri. si am incercat o luna cu alimente pasate, cu lingurita. masa era o adevarata proba de rezistenta a ei la lingurita si a nervilor mei. inchidea gura, intorcea capul, dadea cu mana peste lingurita, eu ce sa fac, adusesem si jucarii pentru spectacol. nimic, ea ajunsese sa nu mai manance deloc. asa ca m-am oprit cateva zile si am inceput sa-i dau bucatele cu mana. si spre surpinderea mea mananca. suntem asa de vreo 2 saptamani si parca a inceput sa manance mai binisor. asa ca nu suntem blw ca la carte,ca nu o las inca sa manance singura.
ideea cu subiectul separat e foarte buna, chiar sunt curioasa cat si ce mananca alti bebelusi de varsta ei.
va las, acum suge dintr-o portocala. si chiar asa, cred ca nu prea e voie portocala la 8 luni...

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Buna! mai pe la dupa-amiaz' asa
In discutiile despre BLW nu ma bag, nu ma atrag, nici nu ma atrage nici nu-mi displace metoda, dar am apucat-o pe un drum si pe ala o tin.
Noi in schimb nu mancam supe ci direct pireuri.

Vreau sa va zic o veste buna (daca e cazul), puteti cumpara biscuiti fara gluten la preturi de bun simt de la Institutul de bioresurse alimentare (cautati pe google).

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Neata

Aseara am admirat pozele cele mai noi de pe webshots :
Ana Sofia de Rocsy - asa cum spune toata lumea sunteti leite mama si fiica, iar cularea ochilor e
Maya Sofia de Anca - e tare dulcica Maya si are niste ochi de te topesti
Maria de Corina - e f. hotarata si sigura pe ea in pozele BLW
Alex de MoniOr - frumusel si maricel
Arturicii toti 3 sunt jos palaria, mi-a placut si urarea lor de Anul Nou
Eva de Diana - tare scumpa e cum se lupta ea cu felia de pizza

Asa ca mi-am facut si eu timp sa fac curat la pozele noastre vechi de pe webshots si am pus unele din ultima luna
http://family.webshots.com/album/578530112zqfbzo

Mergi la inceput