Floricelele de Liliac mai_iun 2010 (45)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancutzicab

Si toastu' de cand? Si de care? Paine facuta in casa, prajita? Sau bagata la cuptor?

Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10

Mai, eu sincer m-am relaxat si o sa ii dau usor-usor din toate, adica nu tin cont de recomandarile gen iaurt de la x luni, iar galbenus de la y. Asta pentru ca nimeni n-a fost in stare sa imi explice pe ce se bazeaza aceste recomandari.
Sigur nu sare si zahar, nu miere sau principalii alergeni, nu lapte de vaca, nu chestii care pot fi "choking hazard".
Toast i-am dat o singura data sa guste, ca nu avea stare in timpul cinei noastre. Am descoperit ca daca ii dau sa se distreze si ea cu ceva, noi punem manca linistit
Asa ca i-am bagat o felie de paine feliata la toaster si i-am dat cateva bucatele. A supt una, dar de restul nu a fost foarte impresionata
Dar in continuare o sa ii fac painica acasa (fara sare), ca tot sta degeaba masinaria aia.

Apropo, ati incercat mamaliguta?
Eu i-am dat ieri, amestecata cu branzica facuta tot de mine, in premiera. FIASCO total . A bagat in gura prima bucatica (i le-am facut bilute, usor de apucat), s-a strambat dezgustata si dupa aia n-a vrut nici sa atinga alte bucati..

Azi a papat putin mar si gutuie aburite, seara o asteapta brocoli si carnita de pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Eu i-am dat ieri mamaliguta cu branza,ca asta mancam noi si am zis sa ne asisteI le-am dat sfaramate cu furculita si amestecate,mama mama ce i-a mai placut

Cristina, mamica lui Seby,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
7 lunite frumoase

povestea stelutei de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Ale felicitari pentru dintisor
Sebi am impresia ca o sa fie stirb mereu

Cristina, mamica lui Seby,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
7 lunite frumoase

povestea stelutei de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

La multi ani!!!Anul 2011 sa va aduca sanatate,bucurii si fericire alaturi de copilasi!

La multi ani Cris!cu intarziere dar abia astazi am avut un ragaz sa intru pe net

vroiam sa va intreb in legatura cu mancarea,Emma mananca piureul daca e facut subtire,adica daca cumva gresesc si-l fac mai gros ca smantana imi vomita,nu mai zic ca nu cumva sa fie acolo vreo bucatica mica nemixata....de cand ar trebui dat la bebei piure cu bucatele mici sau eventual strivit cu furculita?eventual sunt bebei care au inceput sa manance bucatele mici de mancare?nu stiu daca m-am facut inteleasa....zilele trecute i-a luat tasu de la hipp legume cu carne pt 8 luni si-am avut surpriza sa gasesc pe langa piure cubulete mici de cartofi,de-aia va si intreb

sanatate multa la puisorii bolnaviori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Tatyana, eu nu sunt in masura sa dau sfaturi. Cu Maya am luat-o pe drumul BLW pentru ca am fost convinsa ca la Luca am procedat gresit. La el, am incercat si eu sa ii dau pasat mai grosier pr ls 8 luni si s-a inecat nevoie mare, asa ca m-am panicat si am renuntat. Acum, uitandu-ma in urma, nu stiu daca a fost inecat propriu-zis sau doar gagging-ul pomenit in BLW. Cert e ca Luca nici acum nu mananca decat cateva feluri de mancare si sunt aproape convinsa ca inca nu stie sa mestece cum trebuie. Dar asta e doar experienta noastra, fiecare procedeaza cum crede de cuviinta. Si sunt convinsa ca exista copii diversificati clasic care nu au nicio problema cu mancatul.

Azi Maya a servit: mar aburit si pepene galben, iar la pranz morcov, pastarnac si brocoli aburite.
Corina, tu ce carne ii dai de la pui?
Si, inca ceva: cand hapaie o bucata mare pe care nu o poate "manui" si incepe sa gagaie se enerveaza si incepe sa planga si, de fapt ce ma scoate dintr-ale mele, incepe sa dea capul pe spate si sa inspire pe gura cu pofta. Ati patit asa ceva? Ca mi-e frica ca atunci chiar exista riscul de a se ineca. Am patit-o de vreo doua ori pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Anca nu am higrometru, nici nu stiam ca se numeste asa. Presupun ca masoara nivelul umiditatii din casa, nu? Tu spui sa imi cumpar din asta mai intai?
Eu nu am mers pe BLW, dar astazi i-am introdus si galbenusul de ou. L-am bagat in piureul de legume si i-a placut tare mult, spre surprinderea mea (eu ma asteptam la dezastru, mai ales ca nu mai aveam nici iaurt Eva mananca legumele cu iaurt). Face piureul mai cremos.
Nu stiu ce sa spun despre omleta de galbenus, teoretic ar merge facut ceva la teflon, fara ulei, dar mie mi-a spus pediatra sa fierb galbenusul foarte bine - 10 - 15 minute, ca poate contine nu mai stiu ce (scuze, am uitat ). Sau poti sa il fierbi si apoi sa ii amesteci cu ceva legume si sa-i faci asa niste batoane la cuptor. Alta idee nu-mi vine... Poate mamicile cu mai multa experienta in autodiversificare te pot ajuta.

Taty_ana eu stiu ca de pe la 8 luni poti incepe sa ii dai mancarea ceva mai groasa, facuta cu furculita. Si noi cred ca vom avea probleme aici, ca am fost plecata, nu am avut blender si am incercat sa ii dau un borcanel de mere cu branza facuta de mine. Si nu i-a mai placut branza daca nu este pasata, desi ea in mod normal
mananca cu placere branza cu fructe. Dar cred ca, treptat, o sa accepte si asta, asa cum a inceput sa-i placa si mancarea. Vad ca voi aveti deja 8 luni.

Mergi la inceput

Diana, eu asa as proceda, ca sa nu fac o investitie degeaba. De exemplu, la mine in dormitor umiditatea e de 70-75%, care e cam mare.
Oul poate avea Salmonella. Care, pe de alta parte, cica se distruge la cca 70 de grade. Mai studiez problema

Corina, inca nu i-am dat mamaliga. Doar fructe si legume. Urmatorul pe lista era galbenusul - ce vrei, metehnele vechi mor greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Legat de umiditate imi vine si mie sa rad ca inainte sa nasc vroiam sa imi iau umidificator pt camera copiilor (noroc ca nu am luat) si acum am o umiditate ca a trebuit sa cumpar dezumidificator de la Praktiker pe curent cu 400 lei si uneori merge zi si noapte .
Am avut perioade in vara cand aveam umiditate in camera copiilor intre 70 si 80 % ceea ce era dezastruos, dar asta si din cauza ca le faceam baie in camera cat au fost mici si tot aburul ala ramanea acolo.
Acum ca a venit iarna am reusit sa ajungem la umiditate intre 45 si 55 % in casa ceea ce e f. bine, ne incadram in intervalul optim.
Dar oricum toate aparatele astea pt bebei gen sterilizator, incalzitor de biberoane, steamer, si orice papa facuta la abur sau apa fiarta pt. lapte cresc umiditatea.
Nici haine nu mai usc pe calorifere numai sa scap de cosmarul asta cu umezeala in exces.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

servus

tot pe motiv de haraiala in piept ne-am infiintat si noi la dr dis de dimineata. Am plecat 2 ore mai tarziu dupa ce am aflat ca nu e nici un bai.

Galbenus - fierb normal oul si scot galbenushu'. I l-am dat eu, adica l-am tinut si ea a muscat. E incantata de el.
I-am mai dat iaurt. La cel simplu s-a strambat (cupilu' aista nu accepta alimentele tu textura fina..) insa cand am adaugat mango si o ingurita de cereale nu se mai oprea din mancat.

Eu ma declar multumita de stadiul in care am ajuns cu autodiversificarea,
- Musca din mancare, mesteca tacticos, inghite
- idem daca ii dau eu
- mananca mestecuri de bucatele servite cu lingurita (ex: ceapa verde, ardei, dovlecel - in general cele care nu prea merg servite in bucati fie ptr ca-s "foioase" gen ceapa verde fie ptr ca sunt prea moi gen dovlecel)
- mananca si daca ii dau eu; sunt situatii in care fie suntem pe undeva si nu vreau sa facem dezastru, fie suntem acasa si ne grabim sa plecam fie ptr ca pur si simplu nu am eu chef de dezordine.

Insa scopul pe care l-am avut acum 2 luni cand am inceput este indeplinit. NU ii plac texturile fine si gusta ORICE ii dau.

a adormit, fug la treaba

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Artu, multumesc de raspunsuri. Si pentru Maya, cred ca am facut alegerea corecta, ii place sa manance, sa guste - azi vorbea cu pastarnacul intr-o mana si cu brocoli in cealalta, ma piteam dupa scaun sa nu ma vada cum rad.
Doar ca nu stiu daca e cazul sa ma ingrijorez de fazele pe care le face cu bucatile mari pe care nu reuseste sa le scoata. Sabina a avut astfel de momente? Cand de frustrare sa o apuce plansul cu mancarea in gura?
Oare cat timp ii va lua sa invete sa nu isi mai indese morcovul in gura?
Imi dau seama ca e devreme, dar oare un termen de o luna, de exemplu, e realist? Ca io mi-s cardiaca cu inima

Mergi la inceput