Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (182)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Hai Lorich!

Hai bebelina frumoasa Ana-Isabela!

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 35+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PRAG spune:

LA MULTI ANI fete frumoase, Laura si Simona, sa fiti sanatoase si fericite impreuna cu familiile voastre minunate!

Lorich, uf, am emotii! Nastere usoara, sa mearga totul usor si sa va intoarceti repede cu vesti! Va pupam si ne gindim la voi !

A, stiti cum numaram eu bebeii noi care urmeaza si mi-au iesit pina la urma 4? Am uitat inca unul, al cincelea! MsBB, unde esti si cum te simti? Parca sarcina ta era cam la fel cu a lui Doloress, deci curand, curand... Haide vino si mai povesteste-ne! Si o asteptam si pe vecinuta ta, chinabulina !

Gabriela.

Mergi la inceput

MAGNETISM - bravo penbtru bebelina marisoara, maine am si eu control. Te invidiez sincer pentru asa o sarcina frumoasa si activa pe care ai avut-o! Bravo!

AELITA, noroc cu tine ca am vazut mesajul lui PRAG, nu-l citisem, nu stiu cum am sarit peste. Multumesc mult fetelor pentru sfaturi!
Sunt super stressata si nervoasa, depresata chiar, Patrickul meu s-a schimbat mult in astea doua luni, si venirea lui bebe 2 nu-i va usura
deloc viata.
Am bocit ieri de m-am uscat. Abia astept sa scap de tot statul asta in pat, sa pot sa preiau controlul.
Nu toata lumea are aceleasi stiluri de educatie ca ale mele, normal inteleg. Ma enerveaza ca lucruri pe care le-am castigat cu greu s-au dus pe apa sambetei.
De toaleta nu mai vrea sa auda, pentru ca nimeni nu a mai avut rabdarea necesara sa mearga cu el si le-a fost mai comod sa-i puna pampers.
Lapte i se da de cate ori cere - eu combinam cu apa si uite asa manca si el mai bine. Acum a slabit din nou ca la lupta de clasa.
Prostii repeta toata ziua, ca nimeni nu se mai autocenzureaza daca nu le fac eu observatie si Gabi si mama vorbesc cam buruienos.
Copilul asta de 2 luni de cand nu mai sunt valida, n-a iesit odata la o saniuta sau la o bulgareala. Jumate de ora, in 2 luni!
Din pacate, nici la gradi nu prea-l scoate. Si daca are tupeul sa alerge prin casa i se face observatie!!
Bineineteles ca a inceput sa auda chestii de genul : Esti un copil rau si obraznic, e amenintat cu tot felul de pedepse si personaje gen vrajitoarea, monstrul, etc. chestii cu care nu sunt deloc de acord. Si se mai mira de ce copilul a devenit din cel linistit si calm de dinainte, un copil agitat si suparat, care cica `sfideaza`, nu stiu cum ca pe mine nu m-a sfidat niciodata.
E pus la desene de dimineata pana seara, seara acum adoarme numai cu desene cu Diego si Dora.

In fine... astea au fost cele mai grele luni din viata mea. Nu statul in pat, nu faptul ca n-am respirat si eu aer proaspat de 2 luni, nu asta m-a omorat, ci, exact de ce ma temeam, ce se va intampla cu Patrick. Ma doare sufletul pentru el.
Stiu ca o sa treaca, stiu ca mai e putin si gata, apoi o sa reusesc si eu sa preiau controlul sa am un cuvant de spus in toate, insa ma doare inima sa-l vad asa.

Ma scuzati ca ma descarc aici la voi, dar nu prea am cu cine vorbi. Ca aici vorbesc la pereti si ma considera toti putin dusa la minte.
Sunt si momente frumoase, vesele, copilul pare in general acelasi, fericit si iubit, fiecare a facut tot posibilul, atat cat le-a permis felul lor de-a fi. Nu pot sa fiu chiar nerecunoscatoare. Insa e asa aiurea cand vezi cum s-a schimbat copilul tau, si nu in bine...

Mergi la inceput

PRAG - deci vad ca se poate si mai rau, cu Roxana, cu mancarea. Macar al meu mananca legume. Incearca sa ii pui apa in lapte, la noi a mai ridicat pofta de mancare. In rest, nu stiu ce sfaturi sa-ti dau decat sa fii perseverenta, sa tot incerci... pana prinzi momentul. Stiu ca e greu dar e singura solutie. Si sa nu arati ca esti stressata si nervoasa din cauza asta. Cand m-am mai linistit si eu a inceput si Patrickul meu sa mai guste, una, alta. Doctorul ne-a zis noua ca dupa ce ii scoatem laptele sa mai venim la el. Dar daca mi-ar da si o solutie, cum sa scot laptele... bine ar mai fi.

Mama trece prin aceleasi stari ca ale mele la inceput, o apuca nabadaile cand il vede ca nu mananca, ofteaza, il ameninta, etc. Si copilul mananca din ce in ce mai prost. El sta cate 2 ore si mesteca o chestie, pana nu termina din gura, nu vrea alta. Si mama sta dupa el cu lingurita si ii repeta continuu Hai, hai, hai, hai... si bineinteles ca piticul se enerveaza si la un moment dat nu mai vrea nimic. Eu il las ori singurel, sa manance cat timp vrea el, ori imi iau o carte si mai citesc printre imbucaturile lui. Nu-i zic niciodata Hai.
Ca eu inca il hranesc, nu prea vrea sa manance singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Eu ma tot minunez de cat lapte beau ai vostri. A mea daca bea o canita de lapte pe zi e mult. Eu nici macar nu ii ofer, daca cere bine daca nu asta este. Fiindca oricum ori dimineata ori seara are cereale cu lapte, iaurt cu fructe sau gris, orez, paste cu lapte (nu ca astea din urma nu tot cereale sau din cereale ar fi ). In rest insa eu nu ii ofer lapte deloc. Macar cu mancatul nu se ia de pe forum si mananca superb. Pentru mesele care se fac rapid am inceput sa o intreb din cand in cand ce vrea ca sa vad daca are preferinte, treaba e ca de cele mai multe ori seara imi zice ca vrea "supica cu carne" ceea ce in mod normal nu i-as da seara..da amu' daca tot ma ia gura pe dinainte si o intreb ma conformez daca aia vrea. Ieri mi-a facut surpriza si a vrut clatite cu branza, aia a facut...a adormit pe scaun la masa in timp ce o manca pe a treia ...Nu-i bai ca si dimineata tot aia a vrut

Prag si ca sa iti raspund la intrebarea legata de Craciun sa stii ca anul asta n-am facut masa sa zic traditionala. Am avut aperitive rapide, foie gras cu gem de smochine, sparanghel cu sunca, somon cu branza si marar (parca al Alysh am vazut chestii similare, insa la noi nu puse pe platou ci fiecare cu farfuria lui) si langa farfurii tot la aperitiv lumea a avut o canita cu supa de telina si castane. Bautura de la aperitiv a fost sherry sec cu bilute de violete.

La felul principal a fost curcan umplut (s-a vrut a fi gasca din pacate nu am gasit in toata flandra animalul numit gasca gata taiat...altfel cred ca am fi putut prinde una dintre astea de se dau pe raul din apropiere) cu mure, castane si alte chestii, piure de telina (am pastrat firul), chipsuri din sfecla rosie, gem de merisoare si sos cu scotch, pentru cine a vrut am facut si niste chifle cu suzan (defapt am avut doua ajutoare la framnatat asa ca io numa am dat indicatii). Bautura a fost vin alb sau rosu dupa preferinta. Desertul individual a fost lava cake sau cum ii zice lumea pe aici cu coullis de zmeura si frisca inghetata si apoi platou cu branze de alea o suta de feluri una mai puturoasa ca celalata cu struguri si vin alb licoros.

Dintre traditionale am avut asa pe langa cele sus mentionate carnatii, sarmalele, cozonacii cu mac si cu nuca, prajituri cu foi de miere, milioanele de biscuiti si turta dulce. Dar masa de Craciun nu le-a inglobat insa cine simtea musai nevoia traditiei putea sa serveasca si din astea de pe o masa mai retrasa .

Nici de revelion n-am tinut-o cu traditia , asa ca am pus la felul principal pe masa de revelion sarmalele seria 2, la aperitive au fost diverse tipuri de bruscheta si desi am renuntat la salata boeuf a fost musai sa fac oua umplute, nu le pot numi insa traditionale o data fiindca nu am mai facut de cel putin 6 ani si apoi fiindca nici nu le-am umplut in mod traditional si nici n-am folosit nici un soi de maioneza cum obisnuiam alta data. Iar la desert nu am mai facut ca deobicei tort de nu stiu care insa am facut o super inghetata de vanilie (da chiar super, super mi-a iesit) pe care am servit-o langa felii de strudel cald de mere si/sau branza in functie de preferinta.

Cu alte cuvinte nu ma-m dat in barci insa a fost super. Ce am reusit insa sa realizez a fost ca pe 26 s anu mai existe umbra din preparatele de la Craciun fara ca astea sa fie aruncate sau date la diverse animale si pe 2 nici picior din preparate de pe masa de revelion. Asta mi-am propus ai asta am realizat cu mare succes. Sper sa ma tina ca mi-e acru de cata mancare aruncam in mod normal.

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Fetele, multumim tare tare d eurari, sunteti niste prietene minunate!!!!

Naste si Lorich?? ma bucur sa nasca azi...DOamne AJuta sa fie totul bine!!!!!!!!!!!Yeeeeeee!

Magne, mai ai si tu putin...eu spre sfarsitul lui februarie cred...stii tu cel mai greu acum, abia astept sa nasc, sa fiu cu puiul in brate..

Simona, mami de baieti David, Matei si 32 s Vlad Arsenie
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

doloress, hai ca a mai ramas putin. O sa iti fie greu cu doi, o sa ai nopti nedormite, dar o sa ai mult maimult succes!!
Uite, o replica care mi-a placut la aelita:
"uite Miguel, ce frumos mananca fratii tai!" Noteaz-o undeva . O sa prinda bine.
O sa fie bine, amr putin putin .

(PS. din ce zici acolo, ai revenit in atmosfera romaneasca, tocmai de care fugiseshi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Hai mai Doloress, nu te mai supara, mai ai putin si vei putea sa detii controlul din nou, nu are sens acum sa-ti faci probleme. Oricum nimeni nu poate sa se ocupe mai bine de copil decat mama lui. Cu masa noi am devenit tare relaxati, Elena ar vrea sa manance numai ca nu vrea cu mana ei,nu vrea si pace sa manance singura, sambata de exemplu se cam saturase si nu voia sa mai manance si mi-a dat mie cu mana ei ca sa poata primi desert. Altadata a rugat-o pe sora-sa sa-i dea ea, are tot felul de texte....Oricum per total mananca bine, noi nu ne mai suparam, daca nu vrea o invitam sa plece la joaca si atunci se incapataneaza si mananca...dar asta e Elena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PRAG spune:

Citat:
citat din mesajul lui aldaesme

Cu alte cuvinte nu ma-m dat in barci insa a fost super.

Ha, Ha, cica nu s-a dat in barci! Smochine, sparanghel, castane, bilute de violete, mure, chipsuri din sfecla rosie, gem de merisoare si sos cu scotch.... Si ai mai facut si traditionale pe linga alea netraditionale.... Oare cum o fi cind chiar te dai in barci? Oricum, felicitari pentru pasiune si pentru ce poti sa faci! eu ma tot minunez, cum reusesti sa iti organizezi timpul, pe mine copii nu ma lasa sa fac nimic.... Deci nu pot sa fac un lucru cap coada, fara sa ma intrerup, cu ei prin preajma. Si daca trebuie sa ma opresc cind bat albusurile spuma de ex... s-a dus tot...

Multumesc, fetelor, esme si Doloress si pentru sfatul cu laptele. Stiu ca bea prea mult, dar cind nu maninca nimic toata ziua, cind cere ii dau ca ma gindesc ca macar atit sa aiba in stomac...Si se umple si din cauza asta nu mai vrea nimic altceva... chicken and egg problem....
O sa incerc sa ii mai reduc din el.

Doloress, te rog nu mai fii suparata! Mai e doar un pic de tot, o sa va reveniti si va fi bine! Ai avut nevoie de ajutor, asa a fost situatia, dar o data ce vine bebe veti intra intr-o alta rutina pe care o sa o controlezi tu si in care Patrick va fi mai bine. Hai, capul sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Multam de incurajari fetelor!
Sunteti minunate!!!

Doloress te cred ca te simti f rau, imi pare rau ca mami tau nu "coopereaza" bine cu stilul tau, dar ce sa faci..calul de dar...cand iti vine sa mori de nervi, gandeste-te la prioritati - Patrick isi va reveni, o s afie bine, important e ca bebe Kevin sa vina cand trebuie, s anu fie mamica lor nevoita sa stea si mai mult departe de el. Cand o s afii tu cu amnadoi acasa "pe pozitii" asa greu cum va fi, o sa te descurci, ca o sa fii tu in control! Hia, putin mai e!!!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela 39+

Mergi la inceput