FIV Europa(40)
Raspunsuri - Pagina 9
miki-miki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui samira33 3 sarcini extrauterine FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A 3 FIV-uri nereusite 1 FET nereusit urmeaza FET 2 |
Samira dc ai FVL at sigur ai Rezistenta la prot C activata (APCR)proasta, ce valoare ai? La Fundeni ii mai spune Pro C Global.
samira33 spune:
miki,Prot C Global=0,5 cut off=0,8
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2
miki-miki spune:
Da Samira, aia e doar ca cei din Au nu cred ca ti-o vor lua in seama deoarece are alta denumire, tb sa faci un APCR la Synevo sau in alta parte. Eu mai intai am facut APCR care a iesit proasta si am citit ca 90% din pacientii cu APCR proasta au FVL si astfel am aflat ca tb sa-mi fac si anal FVL care bineinteles a iesit pozitiva (hetero).
samira33 spune:
cata vreme am fost diagnosticata cu FVL-care,dupa cum bine stii este o mutatie ereditara...mi se pare un nonsens sa mai fac si APCR...care evident ca nu va iesi bine.
nu-i vorba de o analiza ca la cate am facut inca una in plus nu mai inseamna ceva...pur si simplu nu inteleg de ce ar mai trebui facuta cata vreme eu am ajuns deja la esenta problemei.
si nu cred ca are legatura nici cu stabilirea dozei de Clexane...pentru ca fiind o mutatie ereditara nu poti spune ca poate fi organismul afectat mai rau sau mai putin rau ca in cazul altor mutatii.
daca o fi musai...o fac pana la urma.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2
miki-miki spune:
Samira poate totusi ajuta la stab dozei de clexane, uite eu am FVL dar la Fundeni aveam 0.7 cut off 0.8 , tu ai o val mai mica. Naiba stie... nu stiu ce sa mai cred pt ca mie nu au reusit sa-mi gaseasca doza corecta. Am pierdut sarcina sub 0.4, pt urmatoarea incercare am avut recomandare pt 0.6 din zi 1 de stimulare care si asta a fost mica pt ca la 3 zile de la ET am avut simptome de trombofilie care imi sunt f cunoscute, am marit la 0.8 dar cred ca a fost prea tarziu , bb se implantase dar endometrul avea plaje hipoecogene(nevascularizatie). BHCG crestea f greu , vezicula vitelina abia in sapt 6 am vazut-o, sacul Yolk in sapt 8.. iar in sapt 9 arata de 6 sapt fara activ cardiaca si BHCG-ul a inceput sa scada. Cred ca ac retard a fost pt ca nu se putea alimenta cum tb, se formasera deja mici chegulete.
Deci fa-ti anal aia ca poate ajuta la stab dozei, e f imp sa pleci pe doza corecta.
luck spune:
Gabi
multumesc.
samira
am primit si eu fisierele word de completat.
Nu am inceput inca , daca am unele nelamuriri pot sa-ti cer o parere?
Am intrebat daca vine dr S in Sibiu , mi-a raspuns asistenta ca tb sa vb cu dr S pt asta , asa ca astept un raspuns !!!
Am vazut pe prima pag costul fiv + icsi la Goldenes este 3000 eur , bine zic?
Pot sa apara cheltuieli suplimentare?
pisucmic spune:
Samira, ai dreptate, atata timp cat ai mutatia factorului V Leiden determinata, sa repeti APCR e un nonsens. Testul ProC global de la Fundeni e un test mai slab decat APCR (mai putin fiabil, poate fi influentat de multe...), iar doza de Clexane nu e influentata. Iti spun in calitate de cardiolog
Multa bafta!
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! s30 cu un dragalas
pisucmic spune:
A, si Samira, sa nu fii pesimista la FET. Semnatura mea rezulta dintr-un FET , si mai stiu cateva persoane in situatia asta. Norocul vine cand te astepti mai putin, dar numai cu ajutorul lui Dumnezeu!
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! s30 cu un dragalas
elena74 spune:
Pisucmic, sarcina usoara!
Poti sa-mi spui in ce zi ai facut Fet si cate zile aveau embrionii?
Eu am blasto de 5 zile si mi-au zis de la clinica ca Fet ar trebui sa fie intre z 19-21, mi se pare un pic cam tarziu.
Elena
Gabi_B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luck Gabi multumesc. samira am primit si eu fisierele word de completat. Nu am inceput inca , daca am unele nelamuriri pot sa-ti cer o parere? Am intrebat daca vine dr S in Sibiu , mi-a raspuns asistenta ca tb sa vb cu dr S pt asta , asa ca astept un raspuns !!! Am vazut pe prima pag costul fiv + icsi la Goldenes este 3000 eur , bine zic? Pot sa apara cheltuieli suplimentare? MTHFR - C677T genotip heterozigot , A1298C - genotip heterozigot,ATPO pozitivi |
pai apare costul suplimentar al medicatiei! noua ne-a dat dr S reteta sa cumparam Merional din Ungaria, a zis ca e cel mai ieftin din estul Europei. Si merita un drum pana acolo, zic eu, (sau sa iei medicamentele de pe drum, daca mergi cu masina) pt ca Menopurul, care e acelasi lucru si se gaseste la noi, e de 3 ori mai scump! asa ca am luat Merionalul din Ungaria, dar celelalte medicamente de care am avut nevoie pe parcurs le-am cumparat de la clinica de la ei, si erau incredibil de scumpe - o seringa preumpluta de Orgalutran, parca - 60 de euro!!!. La fel Ovitrelle.
iar Decapeptyl vezi ca e acelasi lucru cu Diphereline...
In sfarsit, pe noi ne-a costat medicatia la FIV3 aproape 800 de euro. Dar asta poate sa varieze in functie de schema de tratament.
sa-mi scrii si mie, de curiozitate, daca ai reusit sa te duci la consultatie la dr S la Sibiu!
BAFTA!
Gabi+29
placenta previa centrala