FIV Europa(40)
Raspunsuri - Pagina 10
samira33 spune:
va pup austriecelor
pisumic,multumesc pentru explicatii.asa gandesc si eu.
si nu sunt pesimista...sa zicem ca sunt mai putin optimista fata de sansele unui "fresh cycle"...insa daca viata imi va dovedi contrariul...voi fi prima care voi veni aici sa-mi fac "mea culpa"
luck,sigur ca ma poti intreba...daca stiu sa raspund...cu placere.
miki,exista simptome de trombofilie???care ar fi caelea???
in afara de maini si picoare reci eu nu stiu altele care sa poata fi vazute/simtite cu ochiul liber.
o Duminica faina tuturor
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2
miki-miki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui samira33 miki,exista simptome de trombofilie???care ar fi caelea??? in afara de maini si picoare reci eu nu stiu altele care sa poata fi vazute/simtite cu ochiul liber. |
Maini/picioare amortite, picioare umflate, o respiratie mai greoaie.
Legat de analiza APCR, uite ce am gasit pe site-ul Synevo.ro
"La nivelul genei factorului V, pe langa mutatia factorului V Leiden în pozitia 1691, mai sunt posibile alte 3 mutatii: 1692, 1689 si 1696. La genotipare, aceste mutatii rare vor conduce la un rezultat fals-pozitiv (genotip heterozigot sau mutant homozigot). Deoarece numai mutatia factorului V Leiden se asociaza cu o rezistenta crescuta la proteina C activata, toti pacientii care prezinta un rezultat pozitiv la testul PCR vor trebui sa efectueze un test functional (de coagulare) pentru a evalua rezistenta la proteina C activata, in cazul in care acest screening nu s-a efectuat anterior.
De aici: http://www.synevo.ro/mutatia-factorului-v-leiden/
Eu cand am fost la Fundeni prima data d-na dr U voia sa stie pt ce gena am eu FVL iar apoi i-am aratat si anal APCR si si-a dat seama ca e pt gena 1691. Pe buletinul meu de anal cu FVL pozitiv nu era specificata gena.
Probabil cei de Au din ac motiv iti cer anal APCR.
samira33 spune:
miki,de acord cu tine...ce scriu cei de la Synevo e corect...pai de ce sa nu incaseze si pe FVL si pe APCR???
eu am facut FVL la Centru Medical Matei Basarab si de acolo am primit nu numai rezultatul FVL pozitiv heterozigot,am primit si mentionarea genei la nivelul careia are loc mutatia...adica 1691A.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2
daniela74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elena74 Pisucmic, sarcina usoara! Poti sa-mi spui in ce zi ai facut Fet si cate zile aveau embrionii? Eu am blasto de 5 zile si mi-au zis de la clinica ca Fet ar trebui sa fie intre z 19-21, mi se pare un pic cam tarziu. Elena |
buna,imi permit sa-mi dau si eu cu parerea,avind in vedere ca au fost congelati in ziua 5,este ok sa ii transfere in ziua 19,20(ziua 14,ovulatia sau punctia+ inca 5 zile).La fel o sa fac si eu doar ca eu am embrioni de ziua 3.Multa bafta sa ne vedem la gravidute.
daniela,
in asteptarea unei minuni de la DD
pisucmic spune:
Elena draga,
embrioni de ziua 3 si FET la 15 zile!
Mult succes!
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! s30 cu un dragalas
elena74 spune:
Neata!
Ieri am fost la primul control dupa Fiv, este al doilea ciclu, in ziua 14 , endometrul arata bine, dar pe OD am un fel de "chist" de 18/20mm, sper ca in 2 luni se va retrage.
Am mai insistat si la clinica si mi-au spus ca in ziua 14 endometrul ar trebui sa fie minim 6mm, iar cand este peste 8mm se face FET.
Si la Fiv am facut ET in z19.
Daniela, sa fie cu noroc!
adijo spune:
salutare fetelor! Vad , cu bucurie, dar si cu tristete, ca ne-am inmultit!
Elena, nu cumva acel "chist" e foliculul dominant de luna respectiva? Poate la ora aceea nu ovulasesi inca..
Si eu sunt putin nedumerita in legatura cu momentul prielnic pt FET.( urmeaza sa fac si eu lunile urmatoare). Daca ovulatia e tarzie ( ex ziua 17-19) transferul se face in functie de aceasta? ( bineinteles daca endometrul e de grosime corespunzatoare). Sau estradiolul care se ia in prima parte inhiba ovulatia si atunci transferul se face cand endometrul atinge val optima , indiferent de zi?
Bruni, ce faci? esti prin Romanica? cand incepi fiv-ul?
Eu , pe de alta parte sunt cobza de racita.. E adoua oara luna asta ... imunitatea mea cred ca e la pamant. oare ce as putea lua pt. a o imbunatati?
elena74 spune:
Adijo,
In legatura cu Fet, am intrebat:
In ziua 1 incep cu 6 proginova pe zi, in ziua 14 control si daca endo este peste 6 mm, incep cu progesteron si peste 5 zile FET daca endo ajunge la 8mm.
Nu va fi ovulatie, ea fiind inhibata de estrogen.
"Chistul" este o inflamatie hipoecogena neregulata, folicul aveam pe celalalt ovar.
Dar ca sa fie surpriza completa de ieri am un spoting maro, si parca ar vrea sa-mi vina ciclul, sant total bulversata, sant deabia in ziua 16.
A mai avut cineva asa dereglari dupa fiv?
adijo spune:
Elenamersi pt. lamuriri! cei de la clinica Wunsch au fost cam zgarciti cu explicatiile... ca de obicei...
Eu am acest spotting maro inainte de fiecare ciclu , aproape, cam 7 zile. la mine e din cauza ca nu ovulez, iar progesteronul in partea a 2a a ciclului e mic; in lunile cand fac stimulari , sau iau progesteron , nu am spoting. nu-mi dau seama la tine de la ce e.. poate"chistul' sa aiba o legatura?
elena74 spune:
Primul ciclu dupa Fiv a fost de 36 zile, luna trecuta al 2-lea a fost de doar 23, si a inceput exact cum ma simt acum.
Medicul meu de aici a zis sa iau din ziua 16-25 Duphaston cps 2/zi pentru chist si pentru reglarea menstruatiei, le-am scris si la clinica, acum sa vad ce-mi raspund.