Romanii din Marea Britanie (27)
Raspunsuri - Pagina 6
Luna1 spune:
Hello Girls, remember me?
Am trecut sa vad ce mai faceti, vad ca sunteti ocupate.
Mofturici felicitari pentru acomodarea la gradinita a celei mici si succes la vanatoarea de joburi.
Dark felicitari pt job. Cat de ocupate sunteti cu jobul? Aveti mult de munca? Poate fi considerat un venit stabil? Intreb ca suna f tentant, sa poti sa-ti petreci si timpul cu copiii.
Eu aici muncesc la greu, din greu, imi si place ce fac dar sunt si extenuata.
In rest... ne uitam sa ne mutam (din nou) intr-o casa mai mare, ne uitam acum la o casa care e New Development, acum se construieste, culmea langa biroul meu, vad cum se construieste de la geam, insa chiar avem nevoie anul asta sa ne mutam ca avem nevoie de o camera in plus. Momentan Cosmin si Adelise impart aceeasi camera, paturi diferite, insa asta unde ne-am muta ar avea patru dormitoare, tot town house, dar mai mare, totul nou in ea, asa ca urati-mi succes si sa ne iasa totul bine.
Si mai nou, nu stiu daca va vine sa credeti, dar am inscris-o pe Adelise la scoala, incepe in septembrie. Va fi probabil cea mai mica din clasa, dar fiindca cut off date e septembrie, ea fiind nascuta in august trebuie sa inceapa scoala in sept. Daca era nascuta 3 sapt mai tarziu ar fi mers in 2012 la scoala. Asta e, sper sa nu ii fie prea greu.
In concluzie in martie aflu la ce scoala a fost alocata, noi am aplicat pt 3 scoli din zona, una la 300 m de casa, e chiar la iesirea de pe strada, toate au ofsted report 2, ceea ce e f bine.
In rest suntem toti ok, Cosmin urmeaza sa dea si el examenul pt secondary school in Noiembrie anul asta, deci stresul e mare in 2011.
Va pup pe toate si mai trec pe la voi cand apuc.
DarkBendis spune:
Buna seara la toata lumea!
Azi sunt un pic gospodina (mai ales ca cel mic doarme). Am pus ultima tura de perdele la spalat, am adunat nitel prin casa, cu cina am rezolvat-o (adica pizza ca in fiecare sambata ) iar deseara ne uitam la Finding Nemo toata trupa. Mister inca nu a vazut filmul(probabil va fi prea lung pentru el) dar stie personajele din carticica si dintr-un poster pe care il are in camera, deci probabil ii va place.
Luna, ma bucur ca iti place mult la serviciu, desi e mult de lucru. Eu inca nu am inceput jobul nou, dar am terminat training-ul si alaltaieri mi-a venit prin posta si crb-ul, deci ma astept cam de pe la mijlocul saptamanii viitoare sa ma pot apuca de lucru. Deci iti voi putea spune cam intr-o luna cum imi place
Felicitari pentru noua locuinta, sa fie intr-un ceas bun si sa iasa cum va doriti. Si noi ne gandim sa ne mutam (locuim intr-un 2 bedroom cottage flat cu dining room pe post de guest bedroom la nevoie), e OK pentru noi trei dar daca vrem bb2 musai ne trebuie spatiu mai mare, un 3 bedroom semi sau cam ceva de genul asta. Dar preconizam miscarea asta abia peste 2-3 ani - asta daca bineinteles nu apare o ocazie mult prea buna ca sa o ratam pana atunci.
Cum trece vremea, Adelise merge din august la scoala! Fetita mare! Si Mister va fi printre cei mai mici,aici "cut-off date" e februarie, iar el e nascut pe 31 dec. Deci, in 2 ani si jumatate vom avea scolarel si noi! Ce bine ca ati gasit o scoala buna atat de aproape, in Scotia e alt sistem, dar cea de langa noi (50 de metri)ar fi echivalentul lui 3, mai e una aproape super-buna... dar "foarte" catolica si unde oricum se intra greu, si inca vreodoua de 2 (echivalent) cam la 15-20 minute cu masina/busul. Deja am inceput sa-mi bat capul, si inca nu m-am decis nici la ce gradi sa-l dau...
Mofturici, felicitari pentru acomodarea cu gradinita si spor la job-hunting, sa iti gasesti ceva pe placul tau.Dar sa stii ca mult mai usor iti gasesti singura, nu te baza prea mult pe JCP.
Mota, am cumparat si eu "Dettol - Mold and Mildew" (multumim frumos, Bunny ), caci am o bucatica de perete din bucatarie care mereu se umezeste si "murdareste" de la condens, aerisesc mereu, curat mereu cu apa cu otet (e vopsit cu lavabila) dar nu tine mult, si tot aiurea arata. O sa-ti spun cum a functionat - sa vad cand reusesc sa ma "distrez" si cu asta.
O seara frumoasa va dorim si un week-end placut in continuare!
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
motanik spune:
Luna, ma bucur sa te revad aici, sa vii mai des.
Despre job, iti pot spune ca da, atata timp cat stai zilnic conectata 6-7 ore, telefoane sunt. Sigur, sunt si zile mai proaste dar si zile cand doar inchizi si suna iar. Cele mai multe din pacate sunt de la politie, cu romani arestati...
Ma bucur sa aud ca jobul tau e ce iti doreai. Multa bafta si cu casa!
Cat despre Adelise, stai ca nu inteleg...ea face 4 in august, de ce incepe in sept? Nu se intra si in ianuarie la voi la scoala? Ca parca asa stiam. Olala...daca deja incepe scoala, pfff, cand a trecut timpul, mai am un pic si urmez si eu :)
Andra, deja crb-ul e gata? Super! Sa-mi spui cum a fost prima zi!
--------------------
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
Luna1 spune:
Hola! (ca tot citesc Dora la greu seara de seara)
Dark mult succes in alegerea gradinitei si scolii si voua, sunt sigura ca va iesi cum trebuie.
Mota super ca e un venit cat de cat constant, suna tentant, cea mai mare durere a mea e faptul ca nu reusesc sa petrec cat timp vreau eu cu copiii.
Adelise incepe scoala in sept pentru ca in ultimul timp s-au anulat cele doua intake-uri. Adica oricum, daca incepea in ianuarie tot reception incepea iar anul 1 incepea in sept, deci tot cea mai mica din clasa ar fi fost. Doar ca ar fi facut doar juma de an de reception in loc de un an intreg.
Cut off e sept la data nasterii, adica daca copilul e nascut intre sept 2006 si august 2007 intra la reception sept 2011. Asa va fi cazul si cu Theo.
Eu m-am obisnuit cu ideea, ea vrea la scoala, numai ca nu va mai fi la scoala cu Anne- Marie, merg la scoli diferite, asa ca o sa fie un soc pt ea pentru ca e f f atasata de Anne Marie, la gradinita sufera daca ea nu e acolo.
Va pup
motanik spune:
Alina, cu jobul e ok, dar sa nu crezi ca ai mult mai mult timp pt copii, nu, ea tot la gradi e de pe la 9 dimineata pana pe la 4-5 seara. Diferenta e ca de ex in weekend a prins un stomach bug si a facut diaree, a vomitat, azi a fost ok si am dus-o la gradi ca sa ma sune apoi ca iar a facut diaree rau, sa vin s-o iau, deci poti iesi oricand vrei de la job daca e nevoie (bine, de fapt, eu mai am si joburi face to face, odata acceptate tb motiv serios ca sa pot anula), poti sta cat vrei tu (daca de ex iti faci socoteala dupa 4-5 ore ca ai facut suficiente minute/suficienti bani pt ziua respectiva, poti iesi - eu am un target zilnic si ma cam invart mereu pe langa el, ori cu ceva in plus ori cu ceva in minus). Sigur, reversul medaliei e ca no work no money :) deci interesul e sa stai conectata cat mai mult. Cu siguranta insa nu e deloc boring, ba chiar te minunezi ce poti sa auzi la fiecare telefon :)
Un alt motiv insa pt care accept si joburi face to face e ca sa mai fac si miscare, totusi sa stai mereu in casa, pe fotoliu, nu e chiar bine pt sanatate, si mai ales acum ca sunt burtoasa incerc sa mai ies cat pot.
A mea e pe 25 iulie, deci tu vrei sa spui ca la anu' in sept o sa inceapa reception?
Noi avem scoala la 50 metri de casa si asteptam cu nerabdare ultimul raport ofsted caci stiam ca in trecut era graded 3 si n-as fi vrut sa tb sa merg in alta parte cand suntem asa aproape de asta, dar s-a schimbat de vreun an-doi managementul si acum sunt 2 si ei, conform raport 2010. Asa ca pt noi ar fi super sa intre chiar aici langa casa, dar parca mi-e groaza ca asta va fi la anu'....cand cresc copiii astia asa repede?
Anne Marie sta departe de nu merg la aceeasi scoala? pacat, ar fi fost fain sa continue impreuna.
--------------------
Luna1 spune:
Motanik bine ca m-ai linistit ca imi inchipuiam ce bine e de tine acasa cu copilul si eu ii vad seara dupa 6. Of, imi vine sa imi iau campii, tare mi-ar placea sa ma clonez si sa pot sta si cu copiii si sa fac cariera.
Anne Marie sta la 10 min de condus dar nu au cum sa mearga la aceeasi scoala ca eu nu as intra la catchment area la a ei, ea nu ar intra la a mea. Ea are scoala la 2 min de mers pe jos, a mea e in capul strazii. Deci nu-s motive, nu te califici sa mergi mai departe.
Mai sunt scoli care au intake si in ianuarie, poti intreba la scoala lui Theo, insa in final tot cele mai mici (sau pe acolo) vor fi din clasa pentru ca anul 1 incep toti in sept anul urmator receptiei. Deci si daca incep reception in ian, in sept acelasi an trec in year 1. De ex Cosmin nascut pe 30 iulie a inceput in ianuarie la 4 ani jumate si in sept imediat dupa ce a facut 5 ani a intrat in anul 1. Iar alti copii nascuti de ex in sept oct implineau deja 6 ani. Dar lasa ca nu asta e buba, el e in cele mai tari grupe la toate, deci nu l-a afectat faptul ca era cel mai mic din clasa (sau ma rog, mai e o fetita nascuta in august mai mica ca el).
Si e uimitor sa vezi cum incep scoala si in cateva luni (pana in 5 ani) invata deja sa scrie si sa citeasca.
RazaDeSoare spune:
Hello girls.
Si eu pe aici, va citesc. Liniste mare, toata lumea-i ocupata. Si eu ar fi trebuit sa fiu, am de invatat pentru ca marti am examen dar nu prea am chef:))).
Spor tuturor si saptamana usoara!
ralu80 spune:
Buna fetelor..ma scuzati ca dau buzna peste voi, dar am o problema si ma gandeam ca ma puteti ajuta.
Am facut azi o comanda la next.co.uk cu adresa de livrare in uk, la prietena unui prieten. Ma asteptam sa mi se ceara datele cardului, dar nu s-a intamplat. Mi-au trimis mail, cum ca a fost inregistrata comanda si urmeaza sa fie livrata maine. Am intrat in my account si acolo spuneau ca am 250lire..dupa ce am dat comanda, s-a scazut din acestia valoarea ei. Eu nu inteleg nimic, e ca si cum as avea credit card la ei, dar eu nu am facut nimic in acest sens. Le-am trimis mail, dar nu au raspuns. Ati facut vreodata comanda la ei? Cum fac sa platesc totusi comanda, ca nu vreau sa o pun intr-o situatie dificila pe acea persoana?
Va multumesc mult.
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
motanik spune:
Ralu, prietena la care ai livrat va primi statement pt plata. Nu ai cum plati pe net din afara, am facut la fel si eu, o cunostinta a vrut sa plateasca din Ro si la mine doar sa livreze dar nu s-a intamplat asa si am primit eu marfa plus statementul. Asa ca nu ai de ales decat sa transferi bani acelei prietene ca ea sa poata plati apoi (are cred o luna la dispozitie). Ti-au deschis un credit account.
--------------------
ralu80 spune:
Mersi mult, m-am linistit.
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)