Romanii din Marea Britanie (27)
Raspunsuri - Pagina 7
MissJJ spune:
Buna gagici!
Mai dau si eu semn. F busy cu scoala. Din 5 univ una a zis nu, 3 m-au invitat la interviu si una inca nu a raspuns. Am avut deja primul interviu si cred ca a mers destul de bine. Urm e vinerea asta si cica e mult mai greu iar urm e pe 22 asa ca pls tine-ti pumnii.
In rest m-am apucat de condus finally. Am rezolvat hartii asigurare, road tax toate celea, acuma urm si mai multe ch sa ii fac un service si sa repar/inlocuiesc ce trebuie ca nu are carte de service deci nu stiu ce si cum a fost facut sau nu. Ma doare deja sufletul cand stiu cati bani o sa inghita pana sunt sigura ca suntem safe cu ea. Ca acuma daca nu stiu cand au fost schimbate si ce a fost facut sau nu la ea conduc cam cu inima in gat, mi-e sa nu se strice vreo ceva fix pe autostrada sau ceva. Mi-a dat o prietena numarul mecanicului ei a zis ca e f de treaba nenea si ca nu chargeaza f mult si ca e fair asa ca om vedea.
Fetele sunt ok sunt f happy ca am reusit sa le luam scaune de masina, am ales categ 2-3 de la www.icoste.com/gimg/images/p/1672/46284549-icoste.jpg" target="_blank">Graco Logico L ca are burete gen memory foam si e f moale si comod, nici nu le tin in masina decatcand sunt cu fetele ca sunt f usoare de scos/mutat etc. Si erau la oferta la halfords half price asa ca am luat si navigator la oferta de restul de bani. Deci suntem destul de set.
Numai ca avem o mare problema: asta mica are rau de miscare vomita la fiecare drum. Am intrebat la farmacie au zis ca au un sirop si ca trebuie dat cu o noapte inante si apoi la fiecare 6-8 ore da cica o face drowsy. Voi aveti asa pb ce le dati la astia mici?
Mota sorry nu am mai apucat sa iti raspund asta e www.diy.com/diy/jsp/bq/nav.jsp?action=detail&fh_oneslice=true&fh_view_size=10&fh_reffacet=specificationsProductType&fh_location=%2f%2fcatalog01%2fen_GB%2fcategories%3c%7b9372013%7d%2fcategories%3c%7b9372030%7d%2fcategories%3c%7b9372123%7d%2fspecificationsProductType%3danti_damp_paint&fh_refview=summary&fh_secondid=10299598&fh_refpath=facet_159016185&fh_eds=%c3%9f" target="_blank">vopseaua numai ca am luat o cutie mai micutza.
Si maimutza mare e cea mai mica din clasa ca e tot in aug nascuta la noi sunt doua intakes si ea a inceput in ian reception si acuma in sept merge in year 1. Acuma se gandesc sa bage un sg intake si daca e asa din sept va merge si asta mica la nursery daca nu va mai sta la pre school pana in ian anu urm.
Na cam atata m-a dus neuronul fug la proiecte ca am liber sapt asta si tre sa termin un teanc de assignments cas f in urma dupa o sapt de work experience la spital.
Pupam gasca.
mofturici spune:
Hello fetele!
Cred ca incetisor se apropie primavara!!!Ce spuneti?
Multumesc tuturor pentru incurajari....dar uite asa ca de abia apucai sa citesc felicitarile pent1ru acomodarea la gradi a moadmoazelei,ca a si inceput de vreo 3 zile sa planga dimineata ca nu mai vrea ...offffffff...sper sa fie doar o pasa!
Momentan mi-am gasit un part time job pe seara, astfel incat pot sta eu cu fetita acasa pana vine sotul,nu prea am gasit ce-mi place sa fac si oricum aici mai mult ca sigur e mai greu...nu prea inteleg toti termenii..si cer sa ai studii in domeniu..
Bafta multa fetelor cu munca si cu studiile!
Cele cu burtici, mai usurel!
Pupici!
MissJJ spune:
Mofturici e o pasa la inceput sunt incantati de copii jucarii etc apoi trec prin perioada aia cand realizeaza ca stau acolo in fiecare zi si e greu si pt ei. Depinde de copil cat de mult plange din ce am vazut la noi la gradi cea mai mare greseala e daca plange copilul tu sa tot hang about. Ingreunezi situatia si pt copil si pt profesoare. Na acuma daca e chiar distressed si etc poti sa mai stai cu ea, vb si tu cu profesoarele si vezi ce te sfatuiesc ele iti spun de obicei ce si cum. Maj copiilor dupa ce plange initial uita si incep sa se joace cu restul ele oricum se chinuie sa le distraga atentia si sa ii engage intr-o activitate.
Bafta cu noul job, bine ca ai gasit ceva asta e imp.
motanik spune:
Mofturici, fii tare! Toate am trecut/trecem prin asta. A mea merge din august anul trecut si inca o mai apuca uneori vreo criza ca nu vrea la gradi dar trece dupa cateva minute de plans la plecarea mea.
Bravo pt job, e bine si asa ca prinzi experienta si te poti pregati pt ce iti doresti cu adevarat!
Ce mai faceti fetelor? La Londra ne-a pacalit vremea vreo 2 zile, a fost soare si fain, ca de astazi sa inceapa iar ploaia asta mocaneasca, asa urata imi e, nu pot s-o sufar!
Mada, nici acum n-am ajuns dar duminica vrem sa ne ocupam de casa, am luat Dettol din ala special sa curatam ca au aparut iar bobite negre si apoi sa vopsim, ma duc sa cumpar vopseaua, cred ca ne trebuie mai mare noua. Voi dupa ce ati dat cu asta nu ati mai avut deloc pb? Mersi mult de pont.
Bafta cu interviurile, sa ne anunti cum iese!
--------------------
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
Letitia1 spune:
Motanik, si noi am avut igrasie cind am stat la gazda in Londra (era ascunsa in dulap si dupa tapet). Am dat si cu rahat de mita si tot nu a trecut, aparea dupa un timp. Problema e ca aceasta igrasie ne-a declansat mie si copilului astma de care suferim si acum. Deci eu te-as sfatui sa te muti ori sa vezi care sint cauzele care produc aceasta igrasie ca degeaba o dai cu detol, apare la loc. Si e foarte rau pentru copii, in special asa mici ca ai tai. Deci situatia este foarte serioasa, vorbeste cu landlordul poate izolatia dintre poretele interior si cel exterior nu e buna, sau nu are ventilatie suficienta.
gabidaniela spune:
Fetelor, am si eu o intrebare despre dreptul de munca in orice domeniu in UK:
Este adevarat ca se poate obtine daca ai lucrat timp de un an pentru aceeasi companie ca self-employed si poti dovedi asta?
Daca nu, cum se poate obtine acest drept mai usor?
Persoana in cauza este de 4 ani acolo, dintre care 3 ani a lucrat ca self-employed.
Va multumesc!
motanik spune:
Letitia, m-ai speriat! Cum ati facut astma de la igrasie?? Aveati rau? Pfff...
De mutat nu avem cum sa ne mutam, am asteptat casa asta si e exact ce ne trebuie, mare, cu gradina...trebuie sa rezolvam cu igrasia cumva. Peretele e exterior, deci noi suntem la capatul unui rand de case si peretele cu igrasie e cel care n-are vecin :) Plus de asta nici aerul n-a circulat acolo ca erau 3 sifoniere unul langa altul, lipite intre ele si lipite de perete, si toate pline ochi cu haine. Am mutat sifonierele, dar cred ca urmeaza inca o mutare ca sa fie peretele ala liber cu totul. Spalam cu Dettol si apoi dam si cu vopsea din asta de care zice Mada, poate scapam ca altfel mor de spaima aici dupa ce mi-ai zis.
GabiDaniela, ca self employed poate aplica dupa 5 ani legali pt rezidenta permanenta, care-i va oferi si drept de munca ne restrictionat.
Nu am auzit de ce zici tu. Drept de munca, as employed, se poate obtine si dupa un an de munca part time ca student - deci tb sa fie si inscris la un curs in timpul asta, sa aplice pt yellow card si dupa un an poate aplica pt blue card care ii ofera dreptul de munca nerestrictionat. La fel, ca dependent de self employed poti obtine acelasi blue card si implicit dreptul de munca.
E vineri fetelor, happy weekend! Noi maine mergem sa ne intalnim cu romanii din comunitatea Romani Online (Alina, veniti?) si pe seara iesim cu prietenii nostri la un chinezesc, cica sarbatorim Valentine's
Voi ce faceti weekendul asta?
--------------------
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
Letitia1 spune:
Mota, nu am vrut sa te sperii, dar trebuie sa rezolvi. Da, noua ni s-a declansat astma dupa ce am locuit in casa asta cu igrasie (asa ne-a spus doctorul). Am stat in apartamentul respectiv aproape 2 ani (la inceput nici nu am observat ca e o problema) era la nord si avea un perete afara, dar si pe niste pereti interiori am gasit igrasie. Am locuit acolo imediat ce am venit din Romania si tin sa-ti spun ca in ROmania nu am avut nimic nici eu nici baiatul. Dupa aproape 2 ne-am luat casa, care din fericire nu e afectata si ne simtim mult mai bine, dar am ramas sensibili si la umezeala, polen, efort, orice raceala mica etc. tusim de ne ia dracu si trebuie sa luam pufuri pentru o vreme ca altfel nu ne trece. De aia spun sa rezolvi, s-ar putea ca peretele respectiv sa nu fie ventilat cum trebuie. Asa a patit o colega de-a mea.
Si noi mergem in weekend la un restaurant indian, in rest nimic deosebit.
Va doresc un weekend minunat la toata lumea.
carstea spune:
Buna
Poate cineva sa-mi vanda sau sa imprumute Batista Bebelusului?Avem un bebe cu muci si dureaza mult sa o iau din Romania.
Va multumim