Romanii din Marea Britanie (27)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Luna ms mult.
How exciting, your own house. Of course trebuiau rafturi roz, nici ca se putea altfel.
Noi dining table am luat-o second hand da arata ca noua si rezista f bine. Pt casa noastra cand o veni momentul vreau sa fac un mix de nou dar mai putine piese si restul sa fie second/vintage, un fel de country feel mixed with modern and colourful. Na eu design-ul il am deja format in my head, inclusiv the type of country lifestyle, ocassional farmer/gardener, casa imi lipseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Wow, ce activitate acum, daca stiam asa dadeam si eu strigarea ca am mai tot intrat pe aici

Noi suntem ok, intram in curand in linie dreapta, de maine in 6 saptamani ar fi cezariana, sper sa ramana asa. Beba e foarte activa, nerabdatoare sa iasa :) Eu mai lucrez pe teren pana la sfarsitul lunii si apoi raman doar cu jobul de acasa, prin telefon.
De condus poate dupa ce nasc, dupa ce ma refac. Nu stiu cum de ziceti voi ca aici sunt toti draguti, am mai mentionat eu candva, inseamna ca nu conduceti in Londra :)) La noi, in nord est, e o nebunie, toti se baga care mai de care, trebuie sa ai tupeu nu gluma, cat despre iesitul din strazi laterale chiar trebuie sa ai o zi norocoasa sa te lase cineva. Mie una mi-e frica tare, dar na, sper sa reusesc sa-mi inving temerile caci e nevoie sa pun mana sa conduc.

In rest, noi deja am iesit in gradina sambata, a fost cald si frumos, soare, am sapat pamantul din gradina mica pt legume, deocamdata am pus doar pt rasaduri in pahare de plastic in casa, ca mi-e teama sa nu mai dea vreun frig mai departe. In gradina mare unde-s masa si jucariile Theodorei am plantat flori pe langa casuta ei, sper sa iasa ok.

Noi de Paste nu avem nici un plan, avand in vedere ca voi fi in ultimele zile de sarcina, sper sa nu fie surprize sa vrea out bebe Iulia mai inainte de termen, o sa stam pe langa casa in orice caz. Am vrea sa mergem la circ cu Theodora, daca apar prin zona, ca in mod normal asa se intampla pe aici, funfair si circ.

O primavara frumoasa sa aveti!

--------------------

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Nu stiu cum de ziceti voi ca aici sunt toti draguti, am mai mentionat eu candva, inseamna ca nu conduceti in Londra :)) La noi, in nord est, e o nebunie, toti se baga care mai de care, trebuie sa ai tupeu nu gluma, cat despre iesitul din strazi laterale chiar trebuie sa ai o zi norocoasa sa te lase cineva. Mie una mi-e frica tare, dar na, sper sa reusesc sa-mi inving temerile caci e nevoie sa pun mana sa conduc.

Mota, eu pun pariu ca cei se baga asa sint ori din est ori arabi/indieni dar nu englezi. La mine desi e trafic, lumea e de o politete ceva de speriat,exact cum spunea Luna. Dar trebuie sa recunosc ca mi-ar fi frica sa conduc in centrul Londrei. Noi de altfel, cind mergem in Londra mergem numai cu metroul/tren tocmai sa evitam nebuneala. Insa chiar si asa, sint mai politicosi decit sint in Bucuresti de exemplu. Sint convinsa ca o sa-ti invingi frica si o sa spui "domne ce rau imi pare ca nu am inceput sa conduc mai demult". Eu asa spun tot timpul.

Luna, eu is adepta caselor gata facute. N-as plati pentru una care nu e gata si nici n-as avea rabdare sa astept pina e gata. Noi am luat o casa construita prin '70, testata si rastestata de altii inaintea noastra, asa ca nu am avut surprize, gen igrasie, ventilatie proasta etc. si am redecorat-o noi cum am vrut. Am pus bai noi, parchet, faianta, am gleduit-o etc. Am platit pe cineva sa faca asta, ca noi nu ne pricepem.
Si noi am vrut guinea pigs dar ni s-a spus ca miros urit si sint si cam uritei, fie vorba-ntre noi. Nu-s mai usor de ingrijit decit ariciul meu, dar macar ea e frumusica. Avantajul cu guinea pigs e ca traiasc numai 2 ani, deci scapi mai repede de ei.

Mada, da practica asta, timp de 3 ani e platita? Asa ar trebui, nu?
Am retineri pe autostrada, ca mi-e frica cind trebuie sa intru. Odata intrata, sint ok. Voi folositi navigatia prin saltelit? Eu sint bita la orientare in general, nu pot citi o harta si ma intrebam daca un satelit bun m-ar ajuta? Ca pina acu l-am folostit pe barbata-meu pe post de satelit dar daca vreau sa ma duc singura undeva departe o sa ma descurc?

Mergi la inceput

Letitia asta vroiam si eu sa zic aia de se baga si nu te lasa is strainii.
Eu am navigator fara el ma descurc da am mai ratat cate o iesire doua. A meu a fost la oferta de la halfords e garmin nuvi 1310 a fost 99 de lire redus si sunt f multumita de el mai ales ca am luat si set de accesorii half price si are si gentutza lui plus incarcator de casa care pt mine e esential ca nu am reparat inca bricheta de la masina si il incarc inainte sa plecam si ne cam tine maxim 4 ore. Ce am gasit eu fain ca are de cautat atractions, shopping, food etc si daca esti undeva unde nu stii dai pe el si iti cauta ce e e prin zona.
Eu l-am ales in fct de pret si de brand ca garmin sunt bune si nus asa scumpe ca tom tom. Si o chestie am vrut sa fie ecranul mare ca eus de aia mai chioara. Mergi in comet sau curry's si le testeaza sa vezi cum e afisajul cum iti scrie una alta daca iti place layout-ul a meu are si bluetooth si am conectat telefonul meu la el si pot sa il folosesc hands free daca vreau. Asta l-am testat in comet inainte sa-lluam din halfords si mi-a placut mult afisajul cum arata harta si chestia asta ca poate gasi multe din zona muzee, cimitire, parcuri, fast food tot ce vrei iti gaseste.
Mota sa stii ca asa e cum zice Letitia mie imi era frica de numa sa conduc si acu abia astept sa ma urc iar la volan. In Londra da e mai greu in genere in oras e mai greu dar te inveti de nevoie si prinde bine dacate descurci acolo in afara e floare la ureche dupa aia.

Mergi la inceput

Letitia uite www.binbin.net/photos/garmin/gar/garmin-nuvi-1310-sat-nav-with-bluetooth®-garmin-nuvi-1310-gps-.jpg" target="_blank">aici si www.inkino.co.uk/zen/images/nuvi1310_2.jpg" target="_blank">aici cum arata a meu. Si ce e super la asta sistemul de prindere pe parbriz e o ventuza destul de strong cu un lever, colega mea are tom tom si e cu ventuza de aia transparenta si nu sta bine lipit pe parbriz ca sa stea tre sa spit pe ea, gross i know. Asta apesi leverul ala si sta beton.

Legat de case eu is fan renovari daca e plot-ul bestial si casa structurally strong. Sau daca ai bani si poti ideal e self build. Nu am incredere in astea la cheie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mota da, in Londra e mai dificil putin de condus decat in Watford de ex insa nu se compara oricum cu Bucurestiul. Ce m-a stresat pe mine in Londra sunt lane-urile (mai) inguste si da, se conduce putin mai agresiv. Dar nu ca in Bucuresti unde iese ala cu bata la tine sau iti scuipa pe parbriz.

Mada intra pe albinutza si vezi ca vad ei vopsea de oua cu livrare la domiciliu. Plus alte bunatati romanesti.

Letitia eu prefer casa noua ca ne alegem totul dupa cum dorim, din prima, toate optiunile, faiante gresie, bucataria etc. Plus am garantia 10 ani de la constructor.

Mergi la inceput

Luna da si lane-urile de bus ma dispera in Londra.
Ms de pontul cu magazinul online. Vopsele gasesc si aici la magazinele est europene, eu ma interesau alea pastel ca nu stiu de unde sa le iau sa iasa ouale asa pastel.
BTW ca acu tot conduc si etc cand aveti chef da un semn poate ne vedem.

Mergi la inceput

Mada eu am nevoie de un satelit care sa imi spuna ca la prost exact pe unde sa o iau si pe ce banda sa stau. Ti-am spus ca am probleme cu orientarea, sint in stare sa ma ratacesc in propriu cartier in care locuiesc de 8 ani (exageresz putin). Stiu ca exista unele care iti spun pe ce banda sa stai si numele strazilor dar ma intrebam daca are cineva si daca e multumit.Sau uneori sat-ul iti spune ca la urmatorul round about sa iesi la a 4 a iesire si de multe ori nu stiu care e a 4 a, sint confuzata rau cu round abouturile astea!!! Acu barbata-meu face pe satelitul, la round about imi spune, vezi camionul ala alb, o iei dupa el ca aia e a 4a iesire, etc.

Luna si eu prefer casele noi (nu-mi plac alea de sute de ani nicicum, cu tot carecterul si potentialul lor) dar firmele de constructii de aici sint more or less la fel de neserioase ca alea din Romania. Stiu citeva persoane care si-au luat case/apartamente noi si au avut probleme gen igrasie, ca buiderul astupase o gaura de aerisire, cu nu stiu ce tevi care erau prost puse si s-au rupt si au avut ditamai inundatia, etc. Au sunat la compania de constructii, ca doar e in garantie, si tot spuneau ca vin sa repare si nu veneau, neseriosi ce mai. Sa dea Dumnezeu ca la tine totul sa fie ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Sigur ca-s straini astia care se baga cu tupeu ca aici oricum englezii get beget sunt o raritate

La Bucuresti e iad pt condus, Lari conduce de 13 ani, e si sofer profesionist, a batut Europa in lung si-n lat pe tir, conduce in Ro imediat dupa ce ajungem acasa, la fel si aici, plus aici conduce zi de zi la si de la job cate 2-3 ore pe zi cel putin si cu toate astea, de fiecare data cand a trebuit sa mergem la Bucuresti, a condus pana la intrare, am lasat masina in parcare la carrefour orhideea, langa gara de nord si de acolo am mers cu taxi.

Deci cine conduce in Buc cred ca poate apoi conduce oriunde.

--------------------

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Deci cine conduce in Buc cred ca poate apoi conduce oriunde.

Asa este. In ultimul timp si in alte orase mai mari din Romania condusul a ajuns de cosmar. Sint mult mai multe masini iar strazile si spatiile de parcare sint tot alea si sigur ca e aglomeratie. Plus noi avem si alt temperament si educatie in comparatie cu englezii.

Mergi la inceput