Romanii din Marea Britanie (27)
Raspunsuri - Pagina 11
Luna1 spune:
Letitia eu am un sat nav normal, un Garmin, ma inteleg bine cu el, foarte bine. Singura problema care am avut-o cu el e ca m-a bagat in miezul unei paduri la 1 noaptea in mijlocul Frantei, a ales sa o ia pe o scurtatura care de fapt se infunda. Am tras atunci o sperietura mare, dar am fost ok pana la urma.
Pe aici n-am avut probleme cu el. In rest aici nu am emotii sa conduc, nu ma tem prea tare (decat prin Londra cum ziceam, dar sunt convinsa ca daca as fi stat in Londra m-as fi obisnuit), emotii am prin Europa cand conduc invers. Am traversat acum vreo 3 ani Geneva (mergeam in sudul Frantei si am trecut prin Geneva), am crezut ca paralizez de frica. Pe autostrada e ok dar cand intri in trafic normal cam naspa. Noroc ca vedeau aia nr de Anglia si se prindeau care e treaba. Nu m-au claxonat, am fost tare mandra de mine.
Cu casa ce sa zic, avantajul e ca asta e un development mare, dupa ce ne vom muta vor continua de construiasca mai in spatele casei noastre, ne-au zis deja ca cel putin in primii doi ani cat mai construiesc ei in jos de casa noastra venim doar in biroul lor de acolo si ne trimit muncitor imediat cu orice problema am avea.
Cu intarziat iar nu imi fac griji deoarece noi am facut schimb, ei cumpara casa noastra de acum si noi pe cea pe care o construiesc ei (punand diferenta de bani) astfel ca au banii blocati, noi nu ne mutam pana nu e gata casa. E in interesul lor sa nu intarzie.
Momentan nu ma pot plange de ei, ca firma, mi-au aratat toate planurile, inclusiv unde vor fi prizele, boring, am crezut ca adorm acolo. Plus am o colega de servici care sta intr-o casa construita de firma asta si mi-a zis ca totul a fost super, n-a avut pana acum probleme (in 3 ani). Dar binenteles ca ma astept la mici retusuri necesare. Insa prefer asa acum. Va zic cum va fi dupa.
Imi place cum ziceam ca ma prins-o asa, ca noi alegem tot, mocheta, gresia, faianta, bucataria etc. In casa in care stam acum, desi intretinuta f bine, arata super, totusi am stat cu o bucatarie nesuferita, era in plan sa o schimbam anul asta daca nu ne mutam.
MissJJ pai hai cand ne vedem?
motanik spune:
Letitia, noi avem un tom tom din ala cu touch screen, inainte de el am avut un garmin care ne facea figuri si l-am lasat sa moara pe undeva prin casa. Oricum vroiam unul cu hartile tarilor europene pt cand am mers in Portugalia si am inchiriat masina acolo, garminul avea numai UK si Irlanda, deci vezi si la capitolul asta ce iti trebuie tie.
Cred ca indiferent ce alegi (ca firma adica), cel mai important e sa ii faci update regulat, ca intotdeauna se schimba lucrurile, se infunda strazi, se schimba camerele in trafic, se deschid alte rute samd si navigatorul trebuie sa primeasca informatiile astea. Noi avem in plus si un traffic updater, o chestie mica de se ataseaza la aparat si primeste informatii live (prin unde radio, daca nu ma insel) legate de traficul din zona in care te afli. E handy daca nu esti deja blocat in el :)) cum ni s-a intamplat noua, adica am nimerit pe a12 intr-un carnat imens de masini si pac si tom tomul ne afiseaza ca e trafic si se prelungeste calatoria cu 28 minute.
Alina, ce fain ca va mutati in casuta noua. Asa ne-ar placea sa avem si noi casa noastra aici...dar in conditiile actuale ne-ar trebui o avere numai sa punem depozit. Plus de asta inca speram ca in cativa ani ne caram in Ro. Asa ca asta e, o mai ducem asa.
E apartament sau casa ce ati luat?
--------------------
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
Letitia1 spune:
Cu intarziat iar nu imi fac griji deoarece noi am facut schimb, ei cumpara casa noastra de acum si noi pe cea pe care o construiesc ei (punand diferenta de bani) astfel ca au banii blocati, noi nu ne mutam pana nu e gata casa. E in interesul lor sa nu intarzie.
Ei, asa da. Cita vreme ii ai tu la degetul mic si nu ei pe tine e ok. Da, si mie mi-ar place o casa noua intr-un new development. Dar cred ca as inebuni de nerabdare pina m-as vedea in casa!
O sa vad ce zice si barbata-meu cu sat nav-ul ca stie ce neputnica sint. De condus in afara UK nici vorba. Doar in America ca aia au strazile si parcarile de 2 ori mai late ca aici. Acolo m-as baga.
MissJJ spune:
Letitia pai asta asa zice la urm aia fa la stg ia a treia iesire iti arata si pe ce banda sa stai cu vreo 2 mile inainte de intersectie sau despartitura. Eu sunt f multumita de el e tot touchscreen, nu creca mai sunt care sa nu fie touchscreen, daca gresesti si o iei pe alta iesire sau ceva recalculeaza si te scoate la traseul original. Eu nu as putea fara el. Adik na cand moare bateria ma descurc si fara de nevoie dar il iau peste tot unde merg. Are si ecran de noapte se schimba automat iti zice cu ce viteza ai voie sa mergi iti zice cand ai camere si etc. Si na harti si restul mai poti cumpara dupa daca vrei a meu e Uk&Roi dar nu am nevoie inca de internationale ca nu am in plan sa conduc in afara inca.
Cu roundabout-urile da is cam confusing cateodata dar asta iti afiseaza ce road e la exit-ul 3 de ex zice exit 3 A420 si eu cand fac roaundabout-ul cu riscul sa ma injure lumea merg mai incetisor ca oricum e curba si nu pot merge mega rapid si ma uit si dupa indicatoare ca sa fiu safe si el iti arata cum vine roundabout-ul si daca mergi pe ruta care trebuie. Ori mai faci odata roundabout-ul daca emai mare si ratezi daca nu iti recalculeaza el eu caut ori undeva sa intorc daca se poate daca nu iau primul exit care il gasesc si de obicei orice exit da intr-un alt roundabout si atunci fac roundabot-ul ala total si ajung pe sensul celalalt.
Orium orice stradutza cat de mica din roundabout e considerata un exit chiar daca e dead end acolo, ai sa te inveti.
Eu merg dupa regulile urm:
Daca tre sa iesi la exit 1,2 stai pe banda din stg daca tre sa iesi la exit 3,4,5 stai pe aia din interior.
Daca e iesire cu trei bezni inainte de roundabout ai sa ai un indicator inainte de roundabout care iti zice care lane sa il alegi in fct de destinatie si e desenat si pe jos destinatia, eu dupa astea doua ma ghidez cand e cu cate trei benzi. In cel mai rau caz ca am patit-o si eu te bagi si ai grija semnalizezi dacaai gresit si astepti sa te lase altul sa te bagi daca nu ai mers pe banda care trebuie. Is draguti in genere si se gaseste unul sa te lase daca te-ai inscris aiurea.
Luna wow super ca ai condus mie inca mi-e frica sa merg pe alt sens. Am vazut la halfords un abtibild sa til pui pe parbriza sa tii minte pe ce banda tre sa stai. Mie creca de ala imi trebe daca ies in afara.
Pai ne vedem wknd asta daca vrei sotul creca lucreaza sambata asa ca putem sa ne vedem samb daca vrei. Iti dau un pm cu nr meu daca vrei sa discutam.
Luna daca nu te superi ca intreb a cui e development-ul e Barratt cumva?
Mota si noi abia asteptam ziua aia cand ne-om permite un mortgage. Casele vechi is bune cand sunt pe un plot bun. Ca plot klumea fara casa e cam greu de gasit si daca gasesti costa cat doua case ca de multe ori au deja planning permission pe el. Eus de aia de vreau sa stau incamp fara vecini daca se poate, well un semi detached e ok da tot in camp sa fiu. Atata timp cat avem masina nu ma deranjeaza.
Luna1 spune:
Motanik casuta am luat, una mai maricica decat acum cu 4 bedroom. Ca sa nu mai imparta copiii.
Letitia navigatorul e perfect, iti zice mura in gura ce sa faci.
Mada development e Wimpey Taylor. Te sun dupa ce vorbesc cu al meu ca el nu lucreaza deci ne vedem cu totii. Pe unde sa ne vedem?
Va pup
MissJJ spune:
Luna nu stiu unde vreti voi, eu as prefera ceva in aer liber sa poata sa alerge si astea mici, weather permitting. Acuma ca am masina oriunde e ok pt mine ca pot ajunge usor. Noua ne place sa vizitam locuri noi.
Sau daca vreti puteti veni pe la noi, avem langa noi si parc si rezervatia deci putem sa scoatem copii la aer. Cum va e voua mai convenient.
Luna1 spune:
Mada am vorbit cu seful de clan si el e on call weekendul asta asa ca nu putem pleca din Watford (in caz ca il suna de la servici trebuie sa se logheze sau sa mearga la birou). Aveti cum sa veniti voi la noi? Putem merge in parc, sau daca e urat stam la noi si se joaca fetele. Cum vrei tu, daca poti, daca nu o lasam pe alt weekend.
Luna1 spune:
MissJJ pe la 3 e super. La 2 vin unii sa vada casa ca astia deja au pus-o pe piata.
Iti dau PM cu adresa.
Te pup
MissJJ spune:
Luna ok deci ne vedem maine de la 3 incolo. Perfect. Vroiam sa zic de adresa.
Noi suntem ok maimutza mare s-a imbracat special de red nose day azi si a primit certificat pt fantastic outfit. Am vanat ieri la tesco si niste vopsele de fata de la snazaroo si am pictat-o azi dim, i-a placut de numa. Acu pana miercuri tre sa executam o maths hat. Ma gandesc acuma cum s-o executam.
Asta mica nu a vrut s-o vopsesc pe fata, adik na de vrut a vrut initial dar cand sa o vopsesc a fugit si s-a pus pe tipat. Deci na a mers imbracata in rosu da fara nas rosu.
Acuma asteptam musafiri, vin doua fetite pt un sleepover, merg sa fac niste spaghetti sa papam.
Va uram un wkdn cat mai placut si sa speram cu vreme cat mai frumoasa.