IKEA-ce parere aveti?
Raspunsuri - Pagina 2

Bee spune:
Noi avem diverse articole de mobilier luate de la Ikea si suntem foarte multumiti. Arata bine, sunt functionale, rezistente. Ce anume am? 2 paturi, o biblioteca, mese, scaune, fotoliu. In ceea ce priveste mobila pentru copii noi nu am luat-o din gama dedicata fiindca cred ca se demodeaza prea repede, copilul creste si el rapid si vrea altceva. Am luat un pat de o persoana metalic, foarte dragut pentru fetita si avem o multime de cutii si chestii de depozitare jucarii. EU mai vreau sa iau genul de "birou"/masa mare, alba, si corpuri de biblioteca simple albe, tot pentru fetita si pentru baieti un pat suprapus metalic(dublu jos-simplu sus).

andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim Mobila Ikea este low-cost, not-so-good-quality, capcaunule pe ce te bazezi cand afirmi lucru acesta ![]() |
Pai capcaunul are mare dreptate,chiar daca el locuieste in Romania!
Sustzin afirmatzia,pretz scazut,calitate proasta!Plus(poate nu neaparat la mobila)modalitate de asamblare greoaie,defectuoasa,te apuca totzi bizdicii

Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

ioanadara spune:
Si eu zic la fel: pret mic pentru cat de modern arata si pentru cat de cunoscuta este firma insa calitatea joaca feste.
Acum, la copii am vazut ca au cam totul bazat pe cutii deci nu prea are ce sa se strice dar eu cu greu mi-am convins sotul sa luam cateva chestii in baie si o canapea de acolo pentru ca el nu agreeaza nici macar ideea de vizitare a magazinului asa cum e gandit si imi pare rau pentru tot ce tine de bai.
Canapeaua e perfecta (este canapea -pat ) si foarte practica adica se spala totul pe bucati si inca functioneaza fara probleme dupa 3 ani de deschis-inchis zilnic insa la baie tot ce am pus s-a stricat. Mi s-a spus ca suruburile ce intra in perete nu erau gandite pentru genul asta de perete ce il am eu si de aceea au iesit(cu parti de tencuiala) , mi s-a spus ca ai mei copii prea des schimbau hartia igienica din suport si de aceea a iesit si ala , ca eu incarc prea tare suportul de prosoape si ca acolo nu ar fi trebuit sa pun si sapunuri , sampoane, etc...

Cornelia spune:
Acum probabil ca depinde de standarde .
Eu am mobila de la Ikea in living (bibilioteca si canapea), camera copiilor cu paturi (dublu gen lada si dublu susupendat metalic), rafturi, birou, diverse chestii de depozitare, dulapuri, fotoliu, diverse cutii, cutiute . Si sunt tavalite de copii la greu. Nu s-a stricat nimic. De fapt am tot lipit cu scotch usile la biblioteca sa nu le deschida cel mic si probabil ca vom schimba vreo doua usi, ca pe unde au tot foat lipite sunt decolorate, dar cam atat. Dar si asta iubesc la Ikea: poti completa, inlocui oricand diverse piese.
Iar faptul ca o asamblam acasa imi place si mai si . Oi fi eu dusa, dar muncim cu totii si iubesc momentele alea
.
Sigur exista mobila mult mai buna, dar si mult mai scumpa. Eu o compar cu Mobexpertul, de exemplu, care, dupa parerea mea, au mobila mai proasta si mai scumpa. Iar producatorii mici, una iti arata in catalog si alta iti fac.
Edit: cata iubire in mesajul meu. Precizez ca nu lucrez la/pt. Ikea

ralcat spune:
Si noi avem Ikea in casa. Cam totul in camere, de la canapeaua din ssufragerie pana la sifonierul din camera bunicii. Montata in mare parte de mine (mai ales in dormitoare).
Dar trebuie sa recunosc ca se vad diferente intre produsele cumparate din tari diferite. Avem aceeasi canapea extensibila folosita pe post de pat si noi si mama, a noastra cumparata de aici, a mamei cumparata din Romania. La noi nu avem nici o problema cu canapeaua, ba chiar spre deosebire de cea a mamei, la noi se mai si tzopaie ca lasam copilul sa-si exerseze talentele, plus alte activitati .... Si nu scartaie, nu se lasa, si nici salteaua nu s-a tocit. La mama in schimb, cand se misca in pat tot scartaie zona de incheieturi si prin saltea se simte structura de lemn. Si sunt exact aceeasi combinatie de structura si saltea. Cam dezamagitor, pentru ca pentru veniturile romanesti, Ikea inseamna un efort mai mare la cumparare decat pentru cele belgiene.
Dar in rest ... mi se pare un compromis bun daca vrei o mobila relativ ieftina, relativ buna ca si calitate, de care sa nu te doara enorm sufletul ca n-o mai poti monta la fel sau chiar deloc la o a doua mutare/reasamblare. Dar pentru camera copiilor, unde mobila e prin definitie cumparata pentru termen mai scurt, cred ca e de preferat Ikea altora.
Si ca si Corap, inca imi pare rau dupa banii dati pe un dormitor (un pat si un sifonier adica) de la Mobexpert, care dupa ce ca ne-a costat o tona de bani s-a stricat imediat, ba s-au rupt barele de sustinere ale patului, ba sa-u stricat sertarele sifonierului, ba usile ... jaf a fost in banii nostri. Plus o conceptie proasta, ca de cate ori ne dadeam jos din pat ne juleam pe picioare in asa zisul suport de lemn al patului care era extrem de inalt fata de saltea...
Gasisem in Bucuresti un meserias de cartier cu care am facut intre timp sufrageria si bucataria, lucra relativ bine dar pana dadeam de el ... trecea termenul de doua ori. Dar a fost bun pentru a face chestii personalizate exact pe dimensiunile si restul de caracteristici ale peretilor nostri.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu

Kya spune:
In principiu, cat dai atat face! Si vorba Corneliei, depinde de standardul de viata cu care e obisnuit fiecare.
La cat costa, nu poti sa ai pretentii prea mari. Pentru camera copilului este ok, avand in vedere ca o schimbi mai des, pe masura ce creste. Nu mi-as mobila toata casa de la Ikea, dar asa piese mici si practice sunt ok.
Evident, si aici se aplica diferentele dintre produsele pentru piata din Romania si cele din afara.

olim spune:
andacos, eu am intrebat ca de unde a dedus ca nu e calitativa in timp, caci in Romania este doar de cativa ani ikea, poate calitatea acolo sa fie diferita de alte tari, desi nu prea cred.nu stiu ce ai inteles tu
iar sistemul de montare, depinde de indemanarea fiecaruia, am avut un vecin ce a montat un dulap o zi intreaga si era unu simplu cu 2 usi
ba mai mult orice produs are si o carticica unde iti explica pas cu pas ce trebuie sa faci, doar sa il citesti
eu sunt multumita, plus ca au si garantii destul de mari la unele produse, care nu este degeaba.
inclusiv electrocasnicele isi merita banii!
aici, dar cred ca si in Romania trebuie sa fie, au langa casele de platit un raion unde gasesti produsele expuse in magazin reduse la pana 80 la suta.
Noi am luat foarte multe lucruri de acolo, uneori chiar gaseai produse ambalate in cutii direct, adica noi.
sistemul de ambalare in cutii reduc cheltuielile cu produsul

grati.ela spune:
cumnata mea are in Germania mobilier IKEA, inclusiv camera de tineret. Este ok raportul pret/calitate dar la ei.
Mie nu mi se par ieftini.
Prietena mea are de la IKEA ceva gen http://www.ikea.ro/product/show/code/50080315 pentru fetita de aproape 6 ani si e multumita. Similar la mobexpert gasesti http://www.mobexpert.ro/popup_image_new.php?pID=3037 sau http://www.wikifab.ro/dis-mobila/paturi-si-noptiere/paturi/pat-pentru-copii-cu-2-sertare/ -i-am vazut la targul de mobila BIFE (ca sa faci o comparatie referitor la pret)
Comparatia cu Mobexpert trebuie facuta doar pe gama similara...mobilierul din lemn masiv de la Mobexpert este de calitate... cel din pal este majoritar din China.