mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(3)
Raspunsuri - Pagina 8
Gabi_K spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jozsaerika fetelor SARUT MANA pt raspunsuri m-am linistit putin si incerc sa ma adun sa vad cum il pot ajuta.Ieri seara l-am si trimis la prietenul lui de la gradinita (E)si s-au simtit excelent . Cu E este compatibil pasionati de trenuri amandoi plus diverse jocuri pe afara doar ca E este totusi inca la gradinita si are doar 5 anisori. Vreau sa gasesc o cale sa ma apropii de baiatul din clasa a doua si sa pot sa il invit la noi sa se sudeze relatia daca vor fi compatibili. La ei la scoala Waldorf sunt putini in clasa asa ca in clasa lor sunt 5 baieti , in clasa a doua doar 1 baiat si in clasa a treia 4 baieti...nu prea ai din ce alege .La activitati extrascolare nu l-am dus inca am zis sa se obisnuiasca cu clasa 1 anul acesta apoi din vara vom merge sigur la ceva.Merge cu noi la sanius/patine/ski etc. sau alte activitati in aer liber. Desi i-am explicat si eu si tatal lui de faza cu jucaria pt M el imi zice "pe mine nu ma intelege nimeni!!! eu chiar vreau sa vad setul ala de tren " .I-am spus sa astepte intai sa-l primeasca M setul apoi mai discutam despre ce este de facut. Casa noastra a fost dechisa oricand pt joaca...la noi a cam fost permis orice (balamuc) cu limite mici..doar ca stam in 2 camere conf 2 dar ne descurcam...astfel ca fiecare copil din antraj abia asteapta sa vina la noi.Pe M l-am chemat doar 1 data la noi ca l-am ginit ca nu prea e in regula. Multa politica intr-adevar ...si abia acum am intrat in ea mama de nazdravan Norbert (07 dec 2003) si comoara Beatrice (20 mai 2008) poze |
apropo de tren... al meu la 5 ani era nebun dupa masinutele cu acumulator care se puteau inchiria prin parcuri pt 3-5 minute, contra cost. Odata, o singura data m-am lasat convinsa (in ziua aia primea ceva injectabil, noah, asta era pt sufletul lui) dar in rest nu si nu. I-am explicat ca masinutele astea sunt pentru copiii care n-au biciclete sau trotinete. Si al meu se dadea mandru cu trotineta lui, si nu a mai dat doi bani pe masinute. Gaseste si tu pentru el un alt scop de viata, decat trenuletele lui M.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
Gabi_K spune:
Al meu "pubi" si-a aratat ieri notele pe tot semestrul. Daca am calculat bine ii iese cam 9,40. Daca mai ia un 10 la engleza si altul la tehno, in loc de 8 ii iese 9. (nu e imposibil de luat) Stateam si ma gandeam... de vreau de la el??? de ce nu-s multumita? zau nu stiu cum face... dar totusi mi-e frica de testele alea din a 8-a
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
Mediajust spune:
Nenorocita asta de medie conteaza la admitere, a lui este destul de mare ca sa nu te stresezi de teste (asta daca in "economia" acelui 9,40 nu este 10 pe linie si 7 la romana/mate ). Va munci serios si la anu' pentru disciplinele de evaluare, si va fi bine (depinde si unde vrea sa studieze, cat de cautat este acel liceu, cam cu ce medii se intra) - si asa va veti face planul de bataie.
Gabi_K spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mediajust Nenorocita asta de medie conteaza la admitere, a lui este destul de mare ca sa nu te stresezi de teste (asta daca in "economia" acelui 9,40 nu este 10 pe linie si 7 la romana/mate ). Va munci serios si la anu' pentru disciplinele de evaluare, si va fi bine (depinde si unde vrea sa studieze, cat de cautat este acel liceu, cam cu ce medii se intra) - si asa va veti face planul de bataie. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Ma stresez mai mult pentru medie... daca nu stie ca sodiul e un metal alcalin sau habar n-are cu cine s-a batut piticul de Napoleon la Waterloo, nu e chiar sfarsitul lumii... dar vreau sa ajunga la liceul ales de el, si nu la locurile ramase la o profesionala. Si oricum, alta treaba n-are decat sa invete, nu stiu cum sa-l fac sa fie un pic mai constiincios.
Din pacate la noi sunt prea putine licee din care sa alegi, deci trebuie sa tragem tare sa intram unde vrem...
viviana spune:
Azi a dat teza la mate.
Nu am primit decat un mesaj: "A fost OK".
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Gabi_K spune:
Si la noi toate tezele sunt ok, mai pe larg cand explica de ce a luat nota respectiva...
viviana spune:
Da, Ok-ul asta poate fi de la 5 la 9!
Oricum am hotarat ca nu o intreb nimic in plus.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Gabi_K spune:
buna hotarare... ca oricum afli restul Tin pumnii sa fie ok!
Al meu a intrat la 12 pe facebook. L-am prins, era la un PC din laboratorul de info.
Astepta sa inceapa ora de romana sa ia nota, trebuia sa invete ceva poveste. Si-a adus aminte pe la 11 seara
I-am explicat intr-o zi, ca notele de 9 la biologie si geografie inseamna ca putea si un 10 daca statea cu vreo 5 minute mai mult langa carte si mai citea inca odata... Si nu intelege, de ce nu e bine 9... pai e bine domnule, daca nu te duce creierul mai departe dar daca poti, esti capabil, ce ar fi sa nu citesti lectia de 2 ori, ci de 3 ori, si sa deschizi calculatorul mai tarziu cu cateva minute???
Povestea nasterii: Lili si Robert
viviana spune:
Mi-a spus ca mizeaza pe un 8.
M-a anuntat ca in urma controlului medical s-au depistat 2 fetite din clasa cu paduchi.
Si le-a spus ca trebuie sa se spele pe cap de 2 ori/saptamana.
Ca si cand paduchii astia mor inecati...
Mai curand gazati!
Asa, sa mai am o grija in plus.
vivi
isabela spune:
Fi-mea a reusit sa ia 9 la teza de la mate. Prima nota de 9 la teza. Asa cum mi-am propus de data aceasta am reusit sa fiu calma (inainte de teza) si sa nu o mai bat la cap cu nota. Am lucrat cu ea inainte de teza, stiam ce poate. Poate v-a spus ca la geometrie am lucrat cu cronometrul in fata. Si vad ca a dat rezultat metoda noastra. A reusit sa se organizeze mai bine.Oricum nu avea cum sa ia mai putin de 6. Media e oricum compromisa. Va fi 8 ( are 9 si 7 in oral). Asta e, noi sa fim sanatosi. Si noi ne-am calculat media pe acest semestru: unde la 9,62 parca. E mai mica decat cea de anul trecut din cls a V-a. Speram ca, pe sem. II, media va fi mai mare.