mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

La multi ani si voua!

Am inceput scoala in forta. Pe 5 le-a dat test la fizica?!?!?!
A fost suparata ca-i strica media. Cine naiba invata la fizica in vacanta de Craciun si-asa scurta?
Auzi intrebare: matura ce fel de de parghie e? De gradul I, II sau III?
Noroc cu ma-sa ca-i spusesese intr-o doara agitand matura: "Uita-te bine la mine, aista nu-i matura e parghie de gradul III, asa ca nu te mai hlizi si pune mana pe ea".
Asa e sigura ca a facut bine o intrebare.

Da le-a dat o sansa. Daca fac un proiect despre parghii sau scripeti le mareste nota.
Cum naiba sa construim noi scripeti? Sau parghii?
Abia astept sa-i dau de veste lui Celcesforaie ca trebuie sa-si bata capu' de inginer cu niste scripeti ceva. Ca lui i-a zis ca o sa ia 9, mie ca nu ia mai mult de 6.

E ofticata ca-i strica media, 2 de 8 si 9.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Viviana, daca inginerul Celcesforaiesisevasupradacaaflacastimsinoiasta nu gaseste o solutie mai buna, ti-o dau eu pe cea a arhitectului Celcecredcasforaiedarnuilmaiaud: un mosor de la firul de pescuit (suportul ala de plastic pe care este infasurata ata aia transparenta). La greutati au fost folositi cu succes diversi cercei de-ai mei cu pietre mai mici/mai mari, agatati de sforicica.

Da, si la fiu-meu scoala a inceput cu doua simulari de teste de examen national (anuntate, de altfel).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

si cum i-au reusit?
Chiar am vrut sa intreb: cum vor fi organizate testele? In cadrul scolii, sau la centre de testare? In timpul anului sau dupa?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Din socoteala dupa bareme, 9.20 la matematica si 9,75 la romana. Vedem maine, cand le aduce.
Evaluarea nationala se desfasoara in centre de examen (scrisul propriu-zis) care se organizeaza in scolile mari (elevii din scoli mici sunt repartizati la aceste centre). Apoi lucrarile inchise se aduna si se repartizeaza aleatoriu la centre de evaluare (care sunt doar cateva in fiecare judet) unde trec prin doua maini (doi profesori corectori).
Examenele se desfasoara dupa incheierea scolii, intre 20-22 iunie, si cu contestatii si "ruleta ruseasca" (repartizarea computerizata) se intinde pana la 15 iulie.
Media de admitere este media aritmetica intre aceste teste si media de absolvire a gimnaziului.
Eu nu sunt foarte stresata (de fapt, deloc), si mi-e ciuda pe el ca e asa apasat. Spuneam si mai sus - profesorii prezinta momentul asta ca fiind apocaliptic, si asta ma scoate din sarite.

Mergi la inceput

Ha, ha!
Am aflat ca li s-a mutat teza la mate de vineri pentru luni saptamana viitoare.
Va tine 2 ore si le va da numai grila cu cate 4 raspunsuri.

Habar nu am daca sa ma bucur sau sa plang.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Foarte ciudat, Viviana!
Tezele trebuiau sustinute pana la vacanta de Craciun, conform art. 4 din Ordinul nr. 4034/2010. Exista acolo un "de regula", insa ca sa nu le fi dat pana acum este nevoie de un motiv foarte serios. Ce s-a intamplat, de ce au cerut derogare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Eu iubesc adolescentii, imi plac la nebunie. Desi rar am avut de-a "creste" adolescent si mi-am umplut zilele numai cu copiii mici ai verilor mei, adfolescentii sunt marea mea iubire.
Abia il astept si pe-al meu sa ajunga acolo...

Un adolescent e deschis daca in casa oamenii sunt deschisi... Nu vreau sa judec pe nimemi, dar nu e indicat sa ii dati copilului exemplu negativ tatal sau. Simte lipsa de respect dintre parinti.
Majoritatea copiilor divortati sufera psihic tocmai din cauza modului in care parintii se trateaza reciproc; nu pe fata, ci din atitutdinea implicita care reiese, din faptul ca se dau exemple reciproc...
Nu prindem noi atatea nuante cate prinde un adolescent.

Sentinta nu e obligatorie decat pentru parinte, cum spuneati; asta inseamna ca parintele e obligat sa ii asigure celuilalt parinte conditii ca acesta sa-si exercite programul de vizitare, nu ca e obligat sa isi lege copiii fedeles si sa-i trimita par avion celuilalt.
Copilul insa, poate spune nu sau da, dupa cum vrea si simte el. Si asta nu pentru ca e minor, ci pentru ca hotararea aia e intre mama si tata si nu ii e opozabila lui.
Din experienta mea de zeci de copii de parinti divortati insa, intelegerea acestor aspecte duce la "indoctrinarea" copilului impotriva celuilalt parinte. Nu musai constienta, dar tot aia e ca urmari pentru prunc.

Ca un copil face tantrumuri (fie el si adolescent) inseamna un semnal de alarma, vrea atentie, protesteaza vizavi de ceva: nu-i convine ca parintii sunt despartiti, ca un frate ii ia jucariile, ca nu e inteles, ca iubita are pe altul, ca iubita tatei e blonda... ceva il preocupa.

Sigur, sunt copii care se dau in stamba numai acolo unde stiu ca nu exista urmari; de exemplu cunosc un copil care era terminat de presiunea parintilor cu privire la rezultatele scolare, olimpiade etc. De cate ori mergea la bunici, facea toate prostiile din lume, inclusiv a lipsit odata o zi si-o noapte (15 ani) fara sa se stie unde e.
Toata lumea a dat vina pe bunici, el insa protesta fata de cat de strans e tinut de parinti; uimirea mare a fost cand le-a spus acestora ca el compenseaza lipsa de libertate de dincolo.

Pana nu stim de ce face un adolescent ceva, e dificil sa presupunem.

Apropo de chiul, eu lipseam de la scoala cam jumatate dintre ore, majoritatea erau "motivate" si desi politica scolii era stricta, nu am avut niciodata probleme. Dirigu' ma dadea exemplu: De ce nu aveti motivatii ca madam din prima banca?

Cat despre lucrarile corectate la doua maini, m-as indoi serios; daca profii se cunosc ori daca unul e lenes, isi impart lucrarile intre ei si le corecteaza unul singur o data; celalalt pune o nota cu cateva zecimi mai mult ori mai putin si gata!
Ma rog, asa se facea pe vremea mea si... putina mentalitate schimbata de atunci!

Daca am deranjat, ma duc in banca mea si... sa ma iertati!
Nopti senine si adolescenti care sa-si incerce limitele!! Ca asta e varsta!

Mergi la inceput

Viviana, asta e. Bucurati-va ca mai aveti un weekend sa va pregatiti de teza. Incearca sa-i arati si fetei ca te bucuri pentru asta. Poate proful n-avea vreme sa compuna subiectele. Sau poate mai vrea sa predea o bucata de materie pana la teza.

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Mediajust,
Stiu si eu de ordinul asta. Chiar este afisat in cancelarie. Alti profi sunt ofticati pe treaba asta.
Nu stiu motivul derogarii, profu' de mate e si directorul scolii.

Am asa o banuiala ca ar vrea ca teza lor sa semene cu fostele teze unice.

Gabi_K,
ma bucur ca mai are o sambata si o duminica in care mai poate repeta.
ma intristeaza ca nu le va mai puncta rezolvarile intermediare.

vivi

Mergi la inceput

Si la noi la teza erau cateva probleme de algebra unde nu s-au luat in considerare rezultatele intermediare doar cel final. A pierdut mult acolo, dar si-a dat seama de ce e bine sa fie foarte atent pana la capatul problemei, nu numai sa faca grosul, si restul sa lasam balta, cum face el de obicei. Mai pierde un minus, mai greseste o adunare simpla... ei, acum gata luxul, trebuie sa facem bine toata problema, sa primeasca punctajul.

Mergi la inceput