Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***285***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Nu inteleg ce vrei sa stii de fapt dar n-are legatura greutatea cu rahitismul. Si un copil mai grasunel POATE fi suspect de sechele de rahitism daca:
-are frunte "olimpiana" (=bombata)
-picioruse "strimbe"
-torace "evazat"
-stern iesit in evidenta
-incheieturile minutelor "grasute"
-fontanela neinchisa
etc.

Citat:
citat din mesajul lui ramona7575

Vad ca va stresati cu rahitismul. Oare daca Stefan e cat tancul de 14 kg.e posibil sa fie rahitic? Are capul normal,coaste pline cu muschi, manute cu inele de bebelusi (nu chiar :)) , picioare un pic strambe mostenire de la tati si bunica, obraz rosior, lob ureche-roz ... mai e ceva ?

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Nu inteleg ce vrei sa stii de fapt dar n-are legatura greutatea cu rahitismul. Si un copil mai grasunel POATE fi suspect de sechele de rahitism daca:
-are frunte "olimpiana" (=bombata)
-picioruse "strimbe"
-torace "evazat"
-stern iesit in evidenta
-incheieturile minutelor "grasute"
-fontanela neinchisa
etc.

Citat:
citat din mesajul lui ramona7575

Vad ca va stresati cu rahitismul. Oare daca Stefan e cat tancul de 14 kg.e posibil sa fie rahitic? Are capul normal,coaste pline cu muschi, manute cu inele de bebelusi (nu chiar :)) , picioare un pic strambe mostenire de la tati si bunica, obraz rosior, lob ureche-roz ... mai e ceva ?

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Corect

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Fetelor, bratarile la minute inseamna ca oasele antebratului sint ingrosate imediat inainte de articulatia cu palma; in rahitism, se intimpla ingrosarile astea osoase linga articulatii, sint mai evidente asa numitele "matanii" la articulatiile condro-costale, adica la coaste.

Despre noi, rezumatul rezumatului: Pisilinca nu avea o simpla otita ci facuse otomastoidita, diagnostic confirmat de CT-ul facut la recomandarea profului care a operat-o si tratat-o. Acum sintem acasa, evolutia ei este favorabila pina in prezent, dar riscul de recidiva nu se considera complet eliminat inca. Asa ca ne rugam in continuare.

Altele despre noi ...imi creste inima cind ma uit la ea, intelege tot, repeta tot felul de chestii, face propozitii, cunoaste forme geometrice, cifrele nu ne pasioneaza cine stie ce (am gasit si eu pinguinul Vladimir-eshtean)...ne uitam pe geam cum ninge...am cel mai grozav copil din lume :D si sint mindra de ea.

Multumesc fetelor care m-au mai SMS-uit/sunat in perioada asta, celor cu care m-am mai conversat pe YM (fie si in offline-uri :))) si celor care s-au gindit din cind in cind la noi.

Mai multe nu ma spun...ca-s pe dinafara cu ce se mai intimpla prin club. De citit am mai citit cite ceva, dar de uitat am cam uitat tot :))

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

ramona7575 din experienta iti spun ca greutatea nu are legatura cu rahitismul.
andrei la 1 an avea 12 kg si avea rahitism, ioana la 1 an tot 12 kg si fara rahitism.

anan andrei de curand a fost operat de polipi. operatia a fost super usoara, cu recuperare imediata. cand l-au scos din sala de operatie nu avea nici vata in nas, nu spunea ca l-ar deranja ceva, a putut manca destul de repede.

legat de sechele de rahitism... eu nu inteleg de ce medicii pediatri va mai tin pe vigantol, si nu va trec pe vigantoletten.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Faptul ca un copil <e cat tancul > nu exclude rahitism=-ul (se discuta),anemii,,,si multe altele.Greutatea nu are nici o legatura cu fondul genetic,sensibilitati proprii si posibile boli(nu si obligatirii)
Multa sanatate tuturor bolnaviorilor mari si mici!

Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Sa inteleg ca rahitisumul nu se depisteaza in urma unor analize , doar daca i se pare doctorului ?
Cand l-a controlat dr., acum 6 luni , a zis ca nu are semne de rahitism, nu prea am inteles ce voia sa zica dar a fost deacord cu ea , cred ca am confundat rahitismul cu anemismul ... nu cred ca se inadreaza Stefan la simptomele descrise de Inapreda (poate la picioare dar e mostenire)... o sa merg la dr.dar sa mai dea caldura.

Mergi la inceput

Pisigri, ma bucur ca ai revenit cu vesti bune.
Mi-ar placea sa intri mai des pentru ca imi place de voi.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Ramona, rahitismul e una si "anemismul" (= anemia) e alta dar, din cunostintele mele -Denisa poate explica mai bine - rahitismul poate cauza anemie.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Ramona, dar daca picioarele curbate la tati si la bunica sunt tot sechele de rahitism? Parca inainte de un an iti spusese dr ceva legat de piciorusele copilului si de rahitism. Confund? Dar parca atunci spunea ca mai asteptati pana la 1 an si 3 luni si vedeti apoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Ramona, dar daca picioarele curbate la tati si la bunica sunt tot sechele de rahitism? Parca inainte de un an iti spusese dr ceva legat de piciorusele copilului si de rahitism. Confund? Dar parca atunci spunea ca mai asteptati pana la 1 an si 3 luni si vedeti apoi.

Keutu cheliutu

M-am dus cu el la ortoped acum 5-6 luni si nu a zis nik de rahitism iar de picioare a zis ca sunt normale, le avea strambe cand a inceput sa mearga dar acum sunt mult mai drepte. Daca ortopedul a zis ca e bine, nu ma contrazic cu el.
Pediatra acum 6 luni a zic ca e ok... dar parca m-ati pus si pe mine pe ganduri si nu strica un control peste o luna, doua...

Mergi la inceput