Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***285***
Raspunsuri - Pagina 19
Dodo-pui spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Ramona, rahitismul e una si "anemismul" (= anemia) e alta dar, din cunostintele mele -Denisa poate explica mai bine - rahitismul poate cauza anemie. |
-rahitismul =lipsa de calciu
-anemie=lipsa de fier
atat cat ma pricep eu
ca doar nu-s de meserie.Sechelele de rahitism se vad cel mai bine ,corect dupa 2 ani...asa stiu eu...dar na....
o seara usoara

Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
magdyi2001 spune:
Buna fetele!
Multumesc in primul rand tuturor fetelor care m-au incurajat in legatura cu capusorul Mariei 

.
In al doilea rand va urez UN AN NOU FERICIT SI PLIN DE BUCURII SI SANATATE alaturi de cei dragi voua. Sa dea Dzeu sa ne "vedem" cu bine in anul ce urmeaza!!!
Eu nu stiu daca am sa mai reusesc sa mai intru zilele urmatoare si de aceea v-am urat acum.
Va pup!
Magdy,
de
Gabriel (05.03.2009),
Maria (17.09.2010) si
Theodora (23.12.2005-25.12.2005)
Minunile Palmierilor
Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...
Kea spune:
Ramo, daca ai fost la dr si zice ca e ok, e in regula. Eu retinusem doar ca trebuie urmarit. Probabil tu ai povestit la momentul respectiv ca ai fost la dr, dar n-am citit eu.
inapreda spune:
Anemia presupune o concentratie mai mica de globule rosii in singe si poate di cauzata, printre altele, de o deficienta de FE -anemia feripiva- dar si de o deficienta de vitamine.
Anemia apare ca urmare a unei alimentatii necorespunzatoare. In simptomatologia rahitismului apare si lipsa poftei de mincare; si de aici am zis eu ca rahitismul poate cauza anemie.
Nu stiu daca s-a inteles ce am vrut sa zic dar nu mai insist pentru ca sint obosita.
Noapte buna la toata lumea.
PS. Credeam ca stau sa o prind pe Monn dar mi-e somn tare, tare. 
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Dodo-pui
-rahitismul =lipsa de calciu -anemie=lipsa de fier atat cat ma pricep eu ca doar nu-s de meserie.Sechelele de rahitism se vad cel mai bine ,corect dupa 2 ani...asa stiu eu...dar na.... o seara usoara ![]() ![]() ![]() Blogul Speranta moare ultima Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! |
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010
Dodo-pui spune:
Buna tufete
o zi frumoasa si numai bine va doresc.
Ina
eu nu te-am contrazis doar am spus cat stiu despre aceste diagnostice![]()
Si daca nu o sa mai intru
Doresc ca anul 2011 sa fie plin de sanatate,fericire si multe,multe impliniri!Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
inapreda spune:
'mneata cucuiete!
Vaz ca sinteti bizi tare de nu mai intrati aproape deloc; sper ca aroma cafelei pe care tocmai am facut-o sa va stirneasca interesul 
Ce faceti de mincare pentru Revelion?
Mai sint fete care stau acasa in noaptea dintre ani? Daca da, cu ce va omeniti ca sint in pana de idei ![]()
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010
Bianca2503 spune:
Neata,
eu nu sunt bizi deloc. Fac putina ordine ca sunt toate de parca le-a adus apa.
Cat despre noaptea de revelion..parerea mea nu este deloc relevanta.
Eu stau acasa si o sa ma culc cu Vladimir in acelasi timp. De fapt toti trei.De mancare nu o sa facnimic. Nu fac in general (doar acum fac niste paine manuala, nu la masina).
Stiti ca eu sunt contra imbuibare de sarbatori (chiar am slabit juma de kil) asaca o sa fie o noapte ca toate noptile. TV nu am, nu ca ar fi ceva interesant acolo...
In cel mai extrem caz o sa il duc pe Vladimir la mama ca sa pot sa dorm mai mult:D
inapreda spune:
Noi in 31 mergem pina la sor' mea -e acolo si tata- sa fim toti impreuna; copiii se joaca si e ok si pentru ei; stam pina la ora de somn a lui Ian; apoi cred ca ne uitam la un film pe DVD si cam atit ![]()
As vrea sa duc la sor' mea vreo 2 feluri de mincare sa particip si eu cu ceva dar habar nu am ce as putea face; stiu ca le place la toti -inclusiv lui Jambo- salata boeuf da' mi-e lene sa fac ca dureaza! D' aia n-am facut nici de Craciun
As vrea ceva rapid si bun; si de efect ![]()
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010
Bianca2503 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Noi in 31 mergem pina la sor' mea -e acolo si tata- sa fim toti impreuna; copiii se joaca si e ok si pentru ei; stam pina la ora de somn a lui Ian; apoi cred ca ne uitam la un film pe DVD si cam atit As vrea sa duc la sor' mea vreo 2 feluri de mincare sa particip si eu cu ceva dar habar nu am ce as putea face; stiu ca le place la toti -inclusiv lui Jambo- salata boeuf da' mi-e lene sa fac ca dureaza! D' aia n-am facut nici de Craciun Gina lu' Ian Mi-e dor... Ian -toamna 2010 Ian - Craciun 2010 |
eu zic sa duci desertul...niste eclere si tiramisu ca se fac ultra usor. daca eu zic ca se fac usor, asa e. ca eu nu ma apuc de retete daca e complicat si implica multe oale.
Anaan spune:
Buna dimineata
Ina, noi o sa stam acasa de Revelion, dar nici nu m-am gandit ce o sa facem de mancare. In orice caz, nu multe si nu grele ( nici din pdv al prepararii, nici al digerarii
). Cred ca o sa facem - pentru prima data - tarta de lamaie. L-a vazut H. la tv pe Jamie Oliver facand asa ceva si e convins ca reusim si noi: eu fac blatul, el face crema...om vedea ce-o iesi.
Andrei e ceva mai bine, nu semnificativ, dar oricum si-un pic conteaza. Are o tuse productiva urata rau, muci garla. Din fericire, febra nu a facut. Pe langa boala lui, m-a intristat si stirea despre Serban Huidu
...sper din suflet sa-si revina.