Scrasneste din dinti!
Raspunsuri - Pagina 3
abbi spune:
am o intrebare: nu exista pericolul de a inghiti gutiera respectiva?
ocazional,fii-mea scrasnete din dinti noaptea. eu am avut aceleasi manifestari in perioadele de stres, deci stiu pe cine mosteneste!
mina spune:
Eu am scrasnit din dinti din frageda pruncie (nu prea stie mama, saraca, sa precizeze cand am inceput) pana incoace, spre 30 ani. Parintii au incercat de toate: stomatolog, pediatru, psiholog.... Nu s-a putut stabili o corelatie cu stresul, scrasneam si in perioada tezelor si in perioada vacantelor cand imi mergea bine si eram relaxata.
Personal cred ca am o problema cu visele fiindca nu visez sau, ma rog, potrivit unor teorii, nu tin minte ce visez....
Dintii ii am buni, chiar foarte buni, cu exceptia unor plombe din adolescenta si a unei infectii care s-a lasat cu scos de nerv pe o masea acum 3 ani nu am alte probleme asa ca n-as zice ca mi-a daunat semnificativ bruxismul.
Fi-miu, la randul lui, bruxeste cu credinta si staruinta, fara un tipar anume. Dentistul a zis ca din pct lui de vedere nu vede probleme, in rest e un copil normal, jucaus, fara traume sau probleme ....
O fi vreun mod de exteriorizare si bruxismul asta. Personal, cred ca trebuie corelat si cu calitatea dintilor, lipsa de calciu, etc, astfel incat sa nu se ajunga la deteriorari sau, cum s-a mentionat anterior, dureri de cap si alte probleme diurne.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it