Scrasneste din dinti!
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Jasmin012 Una din cauzele bruxismului poate fi si perioada acumularii limbajului. Fiu-meu mai scrasneste din dinti cateodata si cred ca la el acesta e adevaratul motiv. |
Poti detalia te rog frumos
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg ***
Jasmin012 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamagiuliei
Poti detalia te rog frumos Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela _"Meglio sole, che mall`accompagnate !" *** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg *** |
Daria, e vorba despre stresul acumulat in perioada cand copilul incepe sa vorbeasca, invata cat mai multe cuvinte, etc. E legat de stres, exact cum spun mai multe fete pe aici. Eu informatia asta am cules-o pe un forum spaniol (era trecuta la cauze ale bruxismului nocturn), nu pot detalia mai mult din lipsa de interes si talent in chestiunile medicale. Mi-a ramas doar in minte esenta fiindca am cautat sa inteleg de ce Lucas scrasneste uneori (nu mereu) si am facut niste conexiuni cu perioada in care a inceput sa scrasneasca, si am tras aceasta concluzie. Mentionez ca nici eu nici taica-sau nu suferim de bruxism si nu avem pe nimeni in famile cu aceasta afectiune. Si efectiv a inceput sa scrasneasca ocazional, cam de pe la 2 ani si ceva. Vorbesc strict de cazul nostru.
Daca vrei mai caut informatia si revin cu detalii.
Factores psicológicos. Se ha sugerido que el bruxismo es la expresión inconsciente y física de emociones que no se reconocen o expresan libremente, como ansiedad, frustración o ira. Puede ocurrir en niños que están comenzando a hablar pero no pueden expresar sus sentimientos.
(Factori psihologici. S-a spus ca bruxismul este expresia inconstienta si fizica a emotiilor care no se recunosc si nu se exprima in mod liber, precum anxietatea, frustarea sau furia. Poate aparea la copiii care incep sa vorbeasca dar nu-si pot exprima sentimentele).
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
szivarvany spune:
Intrebasem pt ca si Giulia a scrasnit de vreo 3 ori pana acum si intr-adevar si-a imbogatit vocabularul considerabil (chiar daca nu trancane cum as vrea io) si e interesant ceea ce ai scris tu.
Noi acum am inceput sa schimbam dintii, episoadele de scrasnit nu s-au mai repetat.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg ***
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Intrebasem pt ca si Giulia a scrasnit de vreo 3 ori pana acum si intr-adevar si-a imbogatit vocabularul considerabil (chiar daca nu trancane cum as vrea io) si e interesant ceea ce ai scris tu. Noi acum am inceput sa schimbam dintii, episoadele de scrasnit nu s-au mai repetat. Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela _"Meglio sole, che mall`accompagnate !" *** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg *** |
da, asa am citit si eu, ca atunci cand se schimba dantura bruxismul dispare in majoritatea cazurilor.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
inbox spune:
Am vorbit cu sotul pe tema asta, si mi-a spsu ca el a auzit-o mai de mult ca scrasneste din dinti, cam de un an.
De vorbit vorbeste bine si are vocabularul destul de bogat, din cauza noului membru al familiei nu cred ca este fiindca a aparut inaintea venirii lui pe lumea...iar de exteriorizat sentimentele fata de el si le-a exteriorizat la 10 minute de cand am venit din spital, a durat adaptarea tuturor aproximativ o luna si pur si simplu am vazut ca a trecut peste fazele astea!
Am aflat totodata ca si eu scrasnesc din dinti ( mi-a zis sotul ca aveam perioade cand il trezeam din somn) iar sotul meu scrasneste ziua, mereu am crezut ca o face intentionat...dar nu e asa!
REvin!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
Mediajust spune:
Eu sunt bruxoman de 40 de ani. M-au vazut, in copilarie, cred ca zeci de stomatologi, am incercat sa port tot felul de gutiere - nu le suportam. Intr-un final am ajuns la prof. Firu (nu cred ca mai lucreaza, era in varsta in anii '80), la facultate, care mi-a proiectat un dispozitiv ceva mai usor de tolerat - insa mult prea fragil pentru scrasnetul meu, asa ca l-am lichidat repede si nici n-am mai vrut altceva.
In mod ciudat, nu mi s-au abrazat dintii, nu mi-am rupt niciunul, nu sunt mai nesanatosi decat ai altora (ma rog, cateva plombe si ceva lucrari fara legatura cu bruxismul).
In schimb, in urma cu 20 de ani am facut o luxatie temporo/mandibulara (mi-a "sarit" gura, n-o mai puteam inchide, nu puteam inghiti). Am avut noroc de un ORL-ist priceput, care mi-a redus-o din doua manevre ("miscarea sertarului") - altfel, solutia ar fi fost chirurgicala. De atunci am mare teama si grija sa nu se repete.
O alta consecinta este uneori durerea de cap dimineata - o durere speciala, nu ca cea obisnuita, mai putin intensa, dar sacaitoare, care trece dupa o ora.
Altfel - in copilarie era neplacut cand mergeam in tabere sau dormeam pe la vreo prietena, nu-i o bucurie sa-ti scrasneasca cineva in ureche. Sotul meu s-a obisnuit (sau cel putin nu mai reclama) - in primii ani ma tot trezea pentru ca avea impresia ca-mi voi rupe dintii. Oricum, sunt nopti de-a randul cand nu mi se intampla, dar si situatii cand ma trezesc eu de propriul meu zgomot. Nu fac vreo legatura cu tensiunea de peste zi.
Stomatologul imi arata la fiecare vizita tot felul de cataloage cu jucarii - nu vreau, imi zvacneste stomacul numai la gandul ca ar trebui sa dorm cu ceva intre dinti.
Insa tehnica a avansat, dispozitivele sunt din ce in ce mai usor de suportat, asa ca ar fi bine sa fie tratata din vreme manifestarea (eu refuz s-o numesc "afectiune").
M-am lungit in prea multe amanunte, dar am vrut sa arat ca, uneori, consecintele pe termen lung nu sunt numai de ordin social/ estetic/auditiv.
Sanatate multa!
ellinia spune:
Si Stefan scrasneste, cateodata am senzatia ca o sa-si rupa toti dintii. El a inceput cand i-am scos pampersul de noapte, de fapt dupa aceea, era stresat sa se trezeasca noaptea sa mearga la baie. A tinut o perioada si apoi s-a linistit. Acum mai scrasneste ocazional, il tine cam o saptamana si apoi afce pauza. Si stomatologul nostru ne-a zis sa-l ducem sa-i faca o gutiera si sa nu ne facem probleme ca dupa ce isi schimba dintii o sa-i treaca. Si azi-noapte a scrasnit din dinti... Tot am incercat sa-l trezesc, ma gandeam ca viseaza ceva urat, fara succes insa, adormea la loc si iar incepea. Acum cred ca era oarecum stresat ca a inceput azi gradinita. Mereu se leaga de cate ceva. Ori e obosit, ori e agitat, etc.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
anaraluca spune:
Mihai al meu are aproape 7 ani si scrasneste ingrozitor de pe la 4 ani in fiecare noapte indiferent daca a avut o zi stresanta sau nu. Deja i s-au schimbat dintisorii din fata si tot mai scrasneste. Mama este asistenta veterana la psihiatrie infantila si a incercat toate metodele clinice de a-l dezvata (a recurs chiar si la medicatie) dar nicio ameliorare... incepem sa ne obisnuim. Dupa ce am incercat sa il facem constient de scrasnet ca sa se controleze si nu a dat rezultate, acum ii spunem ca nu mai scrasneste ca sa vedem ce se intampla. Mai mult de atat nu stiu ce putem face!
viviana spune:
Si copila mea a scrasnit din dinti o perioada destul de lunga de timp.
Am citit si eu despre legatura bruxism nocturn - dezvoltare limbaj.
Eu mai scrasnesc din dinti noaptea si cateodata ma trezesc pentru ca ma dor maxilarele si dintii. Atunci visez ca mi s-au sfaramat dintii si ii scuip in palma.
In afara de faptul ca mi s-a deplasat usor maxilarul (nu e vizibil in exterior) si ca a fost cam greu cand mi-am aranjat dantura...
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Elena_R spune:
Si eu scrasneam din dinti noaptea rau de tot si dimineata ma sculam cu durere de maxilar si simteam un fel de presiune la dinti. Am avut probleme destul de grave cu dintii din cauza asta asa ca de 2 ani de zile port proteza (sau cum ii zice) pe dintii de jos. Am facut-o la tehnicianul dentar si mi-a trebuit un pic de timp sa ma obisnuiesc cu ea, dar acuma nu mai am nici o problema, e ca si centura de siguranta, daca nu o port simt ca imi lipseste ceva..
Eu va sfatuiesc sa mergeti de urgenta la dentist pt o astfel de problema iar daca trebuie sa va faceti proteza nu exitati. Mediajust, ai sa vezi ca dupa ce te obisnuiesti nu e rau deloc. Primele 2 saptamani sunt un pic mai grele, dar e in interesul tau sa eviti probleme mai mari..