Ce facem cu dintisorii de lapte?

Ce facem cu dintisorii de lapte? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna!

Craciun linistit si imbelsugat tuturor!

Am observat cu surprindere si o emotie de nedescris (ca atunci cand am observat ca ii erupe primul dintisor la varsta de 1 anisor), ieri, in spatele incisivilor de lapte de jos ai baietelului meu ( de 6 ani si 5 luni) ca ii cresc si cei doi incisivi definitivi, se vad iesiti din gingie amandoi. Incisivii de lapte NU se misca inca.
Ce se face in aceasta situatie? este ceva ce trebuie facut imediat? sau mai pot astepta pana dupa anul nou? E necesar sa ii fie extrasi dintii de lapte fara sa mai asteptam sa se miste? sau sa asteptam sa inceapa sa se "clatine"?
Cum se procedeaza corect in aceasta situatie oare.... ca sa nu-i fie stingherita nici dentitia definitiva, adica sa-i creasca stramb sau intr-un loc nepotrivit dar nici sa-l stresez scotandu-i dintisorii de lapte cand nu se misca?
Ma nedumereste ca nu i se misca dintii de lapte iar cei definitivi au iesit in paralel cumva, in spatele fiecarui incisiv de lapte are un incisiv definitiv crescut doar pe un sfert in sus deocamdata.
Si nici molarii de lapte din spate, setul 2, nu i-au iesit cei 4 inca.

multumesc tare mult
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Dorsilia,am patit si noi acelasi lucru cu Katja si unica solutie a fost dentistul, cei de lapte nu s-au clintit desi am asteptat vreo 3 saptamani.
Am realizat dupa ce am vazut primul dinte scos ca nici nu ar fi avut cum sa iasa vreodata pentru ca radacina era de 3 ori mai lunga decat dintele. In general astia de lapte nu au radacina, dar ai ei aveau ceva monstruos. Desi au iesit mult mai in spate cam in cateva saptamani s-au indreptat frumos si sunt acum aliniati cu ceilalti. Dentistul ne-a spus de la inceput ca nu va fi cazul de aparat, ca se vor aseza singuri in pozitie daca ii scoatem pe cei de lapte.
Vor trebui urmarite maselele insa, pentru ca daca nu au unde iesi e posibil sa se inchisteze cumva dedesubt si sa ajungem la operatie.
Tot dentistul ne-a recomandat sa facem o radiografie panoramica pentru a vedea daca mai e cazul la fel si la alti dinti si la care , dar deocamdata ne mai gandim (sunt foarte foarte circumspecta in privinta radiografiilor).
Pe scurt, nu e bai sa mai stati o saptamana-doua dar cel mai bine tot la dentist este bine sa mergeti ca sa aiba timp dintisorii sa se indrepte repede de la sine si sa iasa corect.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Giuliei i se miscase un pic incisivul central de jos (stanga) si eu urmaream destul de des sa vad ce se intampla, pana am uitat 3 zile si a aparut in spate dintele nou.
Atac de panica ce-am avut nu vreti sa stiti. Asta, asa, in mine.
Am luat copila si am mers in primul cabinet stomatologic unde i s-a scos dintele de lapte.
Cica va migra la locul lui. Eu sper. Nu-mi vine sa cred cat de neatenta am putut fi
Deci si eu recomand sa mergeti maine la dentist. Sa-i explici ca nu va durea efectiv, dar spreyul are un gust oribil, ca va curge sange, ca se va putea lauda la toata lumea cu dintele nou, ca Zana ii va aduce nush ce, etc.
Giulik a stat ca o zana, neclintita, curajoasa, asta pt ca i-am explicat tot.
I-am dus o punga speciala sa-si depoziteze dintele sa-l putem arata tuturor.
Nu vreti sa stiti insa cum imi batea mie inima

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Cu incisivii centrali de jos asa am patit si noi la Stefan. Cei definitivi crescusera destul de mult in spate, asa ca am mers la dentist unde i-au fost extrasi cei de lapte (dupa prima vizita ne-a trimis acasa sa mai asteptam, 3 saptamani, poate cad intre timp) (initial se clatinau, insa dupa ce au inceput sa iasa cei definitivi nu s-au mai miscat deloc), fara anestezie (a fost un fleac, nu l-a durut deloc).

Solutia cred ca este sa mergeti la dentist sa va spuna ce variante aveti.

-----------------------
A venit Craciunul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Idem si la noi. Dentista ia scos intr-o secunda 2 dinti, trebuia sa impinga cu lumba in fata dintii noi, si s-au asezat la locul lor in cateva luni.
Extractia se face fara injectie, doar cu spray. Noi am nimerit o doctora cu gura mare, care a calmat-o urgent inainte de extractie: cum arata o scolarita cu dinti de lapte? Nicicum, asa-i? Ia sa vad, uite, aici sunt dintisorii de lapte, o sa creasca ceilalti in locul lor, acum esti scolarita adevarata! (cat a zis asta, i-a si scos dintii, iar fiimea s-a dat jos din scaun foarte mandra Nici nu a simtit, cand i-a scos
Oricum, era intr-un moment cand era deja singurul copil din toata scoala, care nu era inca stirba. (a mers la 6 ani la scoala, si dintii nu s-au grabit sa cada)

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

multumesc, o sa ne ducem la stomatolog dupa sarbatori, nu vad sa aiba un ritm alert de crestere cei definitivi, de 3 zile sunt tot asa, ceilalti tot nu se misca, deci ma gandesc ca putem amana de sarbatori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Si noi suntem in aceeasi situatie, am amanat pentru dupa sarbatori, dar va trebui sa facem treaba asta, pentru ca se pare ca de miscat nu au de gand sa se miste deloc cei de lapte. Puteti sa recomandati in Bucuresti un dentist specializat in pedodontie la care ati fost si a rezolvat problema fata urlete?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui anemona

Si noi suntem in aceeasi situatie, am amanat pentru dupa sarbatori, dar va trebui sa facem treaba asta, pentru ca se pare ca de miscat nu au de gand sa se miste deloc cei de lapte. Puteti sa recomandati in Bucuresti un dentist specializat in pedodontie la care ati fost si a rezolvat problema fata urlete?

Eu am fost anul asta de jde mii de ori la dentist cu baiatul din cauza cariilor. Fara anestezie si fara urlete, la Crystal Dental, doctorita Daniela Enache. Eu sunt destul de multumita, desi a trebuit sa-i scoata plombele de catvea ori fiindca facea abcese. Dar e draguta cu copii si al meu n-a protestat niciodata, in ciuda numeroaselor interventii. Si nu-i tocmai genul care sufera-n tacere Odata, la alt dentist, a urlat cat a putut, dupa care mi-a zis multumit de el "ai vazut ce tare am urlat? data viitoare o sa urlu si mai tare" :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

ellej, multumesc pentru raspuns, chiar daca mai tarziu :)
Pana la urma am rezolvat, pe 4 ianuarie am mers la City Dent si i-am scos. A fost nevoie de anestezie, pentru ca nu se miscau decat foarte putin, iar unul dintre ei avea radacina foarte lunga. Mai intai i-a dat cu un gel anestezic, apoi a urmat o injectie, apoi extractiile. Nu a fost traumatizant pentru ea, ceea ce a fost foarte bine.
In nici doua saptamani de la extractie, dintii definitivi au venit deja in fata si si-au facut loc intre ceilalti de lapte, desi initial mi se parea ca nu vor avea loc. Cei de langa ei au fost impinsi si acum e ok, a fost mai usor decat credeam. Acum ma bucur ca i-am scos, pentru ca probabil daca as mai fi asteptat, ar fi fost mai dificil sa revina.
Cam asta e povestea noastra. Sper ca viitorii dinti sa-i cada si ei ca oricarui copil, pentru ca totusi e mai complicat asa si mi-a fost tare mila de ea atunci. Ca sa nu mai spun ca nota de plata a fost 220 ron. E ceva mai scump decat scosul cu ata :))

Mergi la inceput