Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (6)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pufi79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui camady

Buna fetelor. Ma primiti si pe mine in odiseea voastra? Data probabila a nasterii e pe 7 septembrie dar pe voi v-am mai citit si v-am mai scris. Va pup.

In curand si mami de Razvan 7 anisori

camady cu mare drag insa cred ca trebuie sa te "inscrii" in odiseea de septembrie-octombrie, hmmmmmm, defapt nici nu conteaza prea mult nu? Cum scrie si in semnatura mea "viata e acolo unde te regasesti", iar daca tu te regasesti mai bine la noi in odisee atunci esti mai mult decat binevenita

.....viata este acolo unde te regasesti.......

13+ Doamne ai grija de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufi79 spune:

oanamares asa stiam si eu.

Defapt nu cunosc situatia actuala insa in aprilie a nascut o colega de-a mea care avea rh negativ si era disperata ca nu se gasea vaccinul nicaieri, a reusit sa-l comande prin cineva tocmai din moldova dar n-a mai fost necesar ptr. ca fetita ei s-a nascut cu RH negativ si totul a fost mai mult decat bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaruxi spune:

Loren eu, la prima sarcina am facut eco la fix 5 sapt. si s-a vazut sacul gestational si doar un punctulet (bebe), iar acum am fost la 5 sapt. si 3 zile si s-a vazut exact acelasi lucru si in plus si inimioara. La a doua intrebare nu stiu sa-ti raspund. Multa sanatate si sa dea DD sa fie bine si sa te linistesti.

Maria (27 nov. 2007) si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

nu stiu care mai este situatia acum, in 2007 era ceva mai roz viata, eu am nascut la Giulesti si medicul meu mi-a zis ca au vaccinul. Oricum am insistat foarte mult, mi l-au facut aproape la limita, la 67 de ore de la nastere

blog

am hainute la bazar

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=0" target="_blank"> Eva cu obrajori ca marul - concurs CHIC

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanamares spune:

Fetelor, la prima pagina la filmuletele "in pantec" sunt decat episoadele 7,8 si 9.Celelalte cica sunt blocate de National Geographic.Le are cineva si pe primele?
Si inca ceva, cine m-a trecut pe listuta sa imi dea un miel de Pasti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

Citat:
citat din mesajul lui marryan

multumesc pufi, eu ii simt dar nu asa de tensionati si deja incep sa este o sarcina obtinuta fr greu dupa 6 ani de chin off, sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa fie doar sperietura mea.

Maria

4+
http://picasaweb.google.com/cernea.mariana/28102010?authkey=Gv1sRgCPfhuoeztpPNpwE#

stai linistita. si eu am obsesia asta cu sanii si fluctueaza, cand sunt mai tari si mai durerosi,cand se mai inmoaie. fluctueaza.
si eu m-ampanicat, fix la o sapt dupa ce am aflat ca am ramas gravida, ca se inmuiasera detot, m-am dus si mi-am facut 3 eco la 3 spitale diferite si sacul gestational se vedea tot acolo.
ca si tine, am obt f greu sarcina asta si sunt la fel de disperata si panicata,dar sper sa ne linistim cat mai curand si sa fie totul bine!

_

Babyblue va pupa pe toti!!
6+
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaruxi spune:

Oanamares eu stiu ca ai dreptate si ma stiu ca ar trebui sa fiu optimista, insa e usor de zis si greu de facut. In trecut am avut probleme (am mai pierdut niste sarcini) si poate de aia. Nici sarcina cu Maria nu a fost perfecta (am stat 12 sapt. la pat din 40), nu ma plang d.p.a.d.v. important e rezultatul, dar nu pot sa nu ma stresez, asta este.

Maria (27 nov. 2007) si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Citat:
citat din mesajul lui pufi79

Citat:
citat din mesajul lui camady

Buna fetelor. Ma primiti si pe mine in odiseea voastra? Data probabila a nasterii e pe 7 septembrie dar pe voi v-am mai citit si v-am mai scris. Va pup.

camady cu mare drag insa cred ca trebuie sa te "inscrii" in odiseea de septembrie-octombrie, hmmmmmm, defapt nici nu conteaza prea mult nu? Cum scrie si in semnatura mea "viata e acolo unde te regasesti", iar daca tu te regasesti mai bine la noi in odisee atunci esti mai mult decat binevenita

Asa e. Dar tinand cont ca DPN e 7 septembrie sunt mari sanse sa nasc putin mai devreme adica in august.

Mergi la inceput

Legat de RH:

pe hematie (sau eritrocit) exista niste antigene, adica niste lanturi de proteine care stau pe suprafata hematiei ca niste antene, care sunt de 2 tipuri, A si B. o persoana poate sa nu le aiba si are grupa O, poate sa aiba doar antigenul A si are grupa A, B si are B sau pe ambele si are AB. buun. pe langa antigenele astea,mai exista multe altele,printre care si cele din grupul RH, dintre care cel mai imp este antigenul D. care da Rh-ul. cam 85% din oameni au antigenul D pe hematie, deci au RH+, cam 15% nu au antigenul D pe hematie,deci eu RH -.

dc in sangele unei persoane cu Rh - adica care nu are pe hematie acel antigen D, intra in contact sange cu Rh+,adica cu acel antigen D, armata de apararea a organismului, respectiv leucocitele,sesizeaza noul sange, ceea ce are in plus noul sange (antigenul D), ca fiind inamic si se apuca sa distruga hematia noua, care continue D-ul- proces numit hemoliza.

de aici prb apare cand mama are RH - si fatul Rh+. desi in mod normal sangele fatului nu intra niciod in contact cu sangele mamei,sepoate intampla asa ceva: dezlipire de placenta, avort,chiuretaj, sarcina extrauterina). in sangele mamei, lipsit de D intra sangele copilui cu antigen D si deci apare procesul de hemoliza. la prima sarcina nu se inampla asa ceva, pentru ca aparatorii pe care ii secreta sangele mamei,IgM sunt f mari si nu intra in placenta, asta e valabil si dc mama face avort la prima sarcina,nu musai sa o duca la capat. la a doua sarcina insa, se secreta Ig G care intra in placenta si distrug hematiile fatului. ii determina anemie fetala cu riscuri f mari, pana la moarte fetala in celmai rau caz.

ce e de facut: dc tatal sigur al copilului are Rh-, nu e necesar sa faca nimic.
Dc tatal are RH+, se da mamei imunoglubuline anti D- asa zisul vaccin, care inseamna ca i se da ceva ce omoara soldateii anti anitgen D pe care ii secreta mama, ca ei sa nu poata patrunde in sangele copilului si sa i faca anemie grava. asta plecand de la premisa ca fatul poate avea RH+.
nu mai stiu cum se face acum, dar stiu ca se da gravidei de 2 ori,acest vaccin,peparcursul sarcinii si imediat dupa nastere.

ce este important, stiu ca el ar trebui facut de fiecare data cand apar prb in sarcina, gen sangerari in sarcina, amniocenteza, orice interventie sau situatie care poate determina contactul sangelui matern cu cel fetal.si stiu ca asta nu se prea face la noi, desi ar trebui.

_

6+
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv.

Mergi la inceput

parerea mea legata de RH, este sa nu te consolezi cu pareri gen: lasa cao sa fie bine,nici mkr venite din partea doctorului. ia aceasta prb in serios si informeaza te exact de situatiile si momentele cheie, cand trebuie sa itiinjectezi in organism imunoglobuline anti D, adica acel vaccin, ca el se face in diverse situatii, in care ar aparea ipotetic posibilitatea ca sangele bebelushului cu Rh+ sa intre in contact cu sangele tau, asta pt a preveni o situatie nasoala pt bebe.

inca ceva, intereseaza te ca exista posibilitati de a afla, intrauterin, ce grupa are copilul,ce Rh. nu stiu cat de riscante sunt, dar mare grija la acest RH, ca nu e chiar asa simplu cum pare!

_

6+

Mergi la inceput