Sunt indignata...
Incerc sa va prezint pe scurt de ce sunt indignata, furioasa, trista...
Este povestea unei batrane, o batrana singura fara copii, ramasa in garsoniera unei femei (fiica vitrega).Este mult spus fiica vitrega, de fapt femeia este fiica fostului sot (decedat de 7 ani), batrana s-a casatorit cu respectivul domn destul de tarziu, ea avea vreo 65 de ani atunci.A fost lasata sa locuiasca in garsoniera pana la sfarsitul vietii dar fara alt ajutor.Traia singura, se ingrijea singura...O cunosteam pt. ca am locuit in acelasi bloc, pe acelasi palier, eu m-am mutat dar am continuat sa o vizitez din cand in cand. Ii duceam de mancare si stateam de vorba.Nu se intelegea cu nici un vecin, nu venea nimeni la ea dar nu mai are nici o importanta...Lucrurile ei pretioase era un inel din aur pe care il purta de multa vreme si o pereche micuta de cercei. Cerceii nu-i purta m-a rugat sa-i i-au sa-i dau fiicei mele, am refuzat.Mi-a spus intr-o zi ca daca va muri sa stiu ca cerceii sunt in pardesiul verde sa-i i-au si sa-i pastrez.
A trecut o vreme si n-am mai ajuns pe la ea si alaltaieri am primit un telefon in care mi s-a comunicat ca a murit batrana si nu vine nimeni acolo.Am plecat de la serviciu si am mers catre casa batranei.
Nu vreau sa mai povestesc ce era acolo, de fapt ce nu mai era acolo pt. ca vecinii intrasera peste ea si luasera tot ce au vrut.
Vreau sa va spun ca batrana avea loc de veci in apropierea Bucurestului si am facut tot posibilul ca ea sa fie inmormantata acolo si am reusit."Fiica" a venit cu mine doar la primarie ca sa i-a o copie dupa certificatul de deces.Am trecut peste tot dar nu pot sa trec peste un singur lucru, de aceea am si scris aceasta poveste.Singurul lucru care ii ramasese batranei a fost inelul, am tinut sa o inmormantez cu el sa aibe si ea ceva la care a tinut dar...a venit o vecina (singura care a venit)si mi-a zis ca nu stiu ce trebuie sa-i lege pe la maini.N-am vazut-o ce a facut cert este ca am vazut ca nu mai are inelul in biserica atunci cand preotul tinea slujba....vai, nu mi-a venit sa cred, nu mi-am putut imagina ca un om poate face asa ceva unui seaman al sau.Ce inima a avut sa faca asa ceva?
As vrea sa merg la aceea vipera si sa-i strig in fata ce cred despre ea dar oare mai are rost?
Va rog sa-mi iertati greselile este tarziu si nici nu pot dormi.
lili@domnisorica daria
hobby
Raspunsuri
Simonna spune:
Cred ca trebuie sa lasi lucrurile asa cum sint... E frumos ca te-ai ocupat de batrinica, e urit ce s-a intimplat... dar unii oameni sint buni, unii rai.
S.
ralualexandrei spune:
Ce povesteti tu imi aminteste de un caz similar petrecut acum multi ani in blocul in care am locuit.M-a socat si pe mine avaritia dincolo de orice limita ,insa eu nu eram asa de implicata emotional.
Tot ce pot sa-ti spun este ca toti primim rasplata pt ceea ce facem bine sau rau,eu sunt convinsa de asta.
Andra ,mamica de 3+1 album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
Gabi_K spune:
Poate "vipera" a suferit o viata intreaga din cauza relatiei dintre tatal ei si batranica. Poate relatia a inceput cand "vipera" era inca un copil mic, inocent si lipsit de prezenta tatalui. Nu neaparat rautatea o domina, si nu neaparat fata e oaia neagra din poveste. Pot fi mii de variante, pot fi mai multi vinovati (poate chiar si mama fetei) pentru acest gest stupid si disperat ca cineva i-a luat verigheta batranei.
La fel putea fi si un vecin, sau cineva de la morga, nu?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
lilib72 spune:
Gabi "vipera" despre care am scris, este o vecina de 70 de ani nicidecum fiica vitrega.Aceasta "fiica" eu personal nu o acuz de nimic pt. ca oricum a lasat-o pe batrana in garsoniera pana cand a murit, ea nu avea nici o obligatie fata de batrana..poate acum mai inteles.Acea vecina i-a luat inelul cand batrana era in cosciug (stiu pt. ca inelul il avea inainte sa fie pusa acolo), in ziua cand ma pregateam sa o duc la cimitir.
Am scris postarea aseara pt. ca eram foarte necajita, incerc sa ma linistesc si sa trec peste asta.
Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc sarbatori fericite.
lili@domnisorica daria
hobby
goldi spune:
Iti inteleg indignarea si stupefactia in fata micimii unora dintre semenii nostri . Asa sunt unii oameni si daca ii asculti apoi, vei afla povesti lacrimogene care impodobesc si justifica orice oribilitate facuta . Bleah!
Fii sigura ca in mintea ei, vecina se considera indreptatita sa fure inelul batranei, ca plata, ca amintire, ca ... mai stiu eu ce .
Tu fii cu constiinta impacata ca ai mai luminat ultimii ani ai batranei, iar in rest ... fiecare pasarea de limba ei piere .
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
Mediajust spune:
Daca esti convinsa ca acea vecina a luat inelul, eu cred ca ar trebui sa mergi si sa-i spui ca stii asta, ca a fost vazuta, si frumos si crestineste este sa-l inapoieze.
Inteleg ca te-ai ocupat indeaproape de inmormantare, si relatia ta cu doamna a fost destul de apropiata ca sa faci acest gest. Poate il recuperezi - si apoi vezi ce faci - eventual il valorifici si folosesti banii pentru pomeniri.
Regulamentul de inhumare al cimitirului din orasul meu, precum si contractul de depunere la capele interzic bijuteriile. A fost o adevarata aventura sa ascundem verigheta mamei (care nu mai putea fi scoasa) - insa cerceii a trebuit sa-i luam. Au fost cateva cazuri de vandalizare a mormintelor - si atunci s-a luat aceasta hotarare. Iti spun asta pentru a verifica intai daca preotul sau altcineva de acolo n-au solicitat sa-i fie luat inelul.
ralcat spune:
Lili, eu m-as duce la vecina si i-as spune ca stiu ca a furat inelul. Si ca ii fac reclamatie la politie. Pentru ca hotia se plateste. Dupa care depinde de tine si de cursul discutiei daca chiar o faci sau nu.
Si pana sa o pedepseasca Cel de Sus pentru ce a facut, mai sunt niste cai si pe lumea asta. Sa ajunga sa fure de la morti ...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
Ramonika spune:
nici eu nu as lasa lucrurile asa. macar as baga spaima in ea, chiar daca nu se mai poate recupera inelul.
Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz
My_Lady0091 spune:
actioneaza impotriva ei pe cale legala, daca ea a avut sange sa fure de la un mort, nu cred ca ar leza-o la corason prea tare!
intai mergi si ii spui ca stii ca ea i l-a luat...si ca vei intenta o plangere impotriva ei.ii dai termen sa iti inapoieze inelul, daca nu..te duci frumos si depui o plangere..mai ales ca l-a furat de la un mort!
cata nesimtire, mai ales venind de la oameni care, cica vorba accea,sunt trecuti prin viatza!
chiar daca nu se va putea dovedi nimic caci iti trebuie martori care s-o fi vazut, persoane care sa stie ca inelul a apartinut defunctei, persoane care sa il fi vazut in posesia vecinei.asa ar fi numai depozitia/declaratia ta impotriva cuvantului ei.
dar macar s-o faci de rusine,sa o stie toata scara ca e o hoatza nerusinata!
Blackmoon Lady&lipishtocul

| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Gabi_K spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lilib72 Gabi "vipera" despre care am scris, este o vecina de 70 de ani nicidecum fiica vitrega.Aceasta "fiica" eu personal nu o acuz de nimic pt. ca oricum a lasat-o pe batrana in garsoniera pana cand a murit, ea nu avea nici o obligatie fata de batrana..poate acum mai inteles.Acea vecina i-a luat inelul cand batrana era in cosciug (stiu pt. ca inelul il avea inainte sa fie pusa acolo), in ziua cand ma pregateam sa o duc la cimitir. Am scris postarea aseara pt. ca eram foarte necajita, incerc sa ma linistesc si sa trec peste asta. Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc sarbatori fericite. lili@domnisorica daria hobby |
ioi scuze
eram la o ora foarte matinala cand am citit postarea si nu m-am prins...Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat