Laparoscopie 17
Raspunsuri - Pagina 9
lavi02 spune:
Rikidone, stai si astepti in salon pana esti chemata la ATI. Apoi la ATI ti se pune branula si iti astepti randul la operatie.
La ATI pleci doar cu o sticla de apa (de 0.5 ml iti ajunge), niste servetele sau hartie ig. (daca crezi ca te mai duci la toaleta pana in operatie) si atat.
Apa de care iti ziceam - ai voie sa bei dupa operatie, inainte de operatie nicio gura!. Dupa operatie cam la vreo ora-doua ai voie sa incepi sa bei cate o gura la 10-15 minute, daca nu ti-e greata. Eu am baut asa si nu am varsat.
Oricum ai perfuzie deci nu se pune problema deshidratarii.
nicoleLi spune:
'NEATA; sotuletul meu are o intrebare...cand sa-i dea banii lui doc, inainte sau dupa operatie...oricum cred ca o sa vb amandoi cu el inainte de operatie...eu sper sa mai vorbesc duminica in spital cu fetele si sa-l informez; eu deja nu mai am rabdare, abia astept dar incepe si sa mi se faca un pic frica
jasmine30 spune:
NicoleLi ai platit consultatia la Centrul de Planificare? Daca da, cat a fost? E de treaba dr Ion Ionut? Ca s vrea sa merg si eu la el zilele astea dar macar sa stiu cum sa fac si cu banii.
Multumesc si bafta la laparo !
Rikidone spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lavi02 Rikidone, stai si astepti in salon pana esti chemata la ATI. Apoi la ATI ti se pune branula si iti astepti randul la operatie. La ATI pleci doar cu o sticla de apa (de 0.5 ml iti ajunge), niste servetele sau hartie ig. (daca crezi ca te mai duci la toaleta pana in operatie) si atat. Apa de care iti ziceam - ai voie sa bei dupa operatie, inainte de operatie nicio gura!. Dupa operatie cam la vreo ora-doua ai voie sa incepi sa bei cate o gura la 10-15 minute, daca nu ti-e greata. Eu am baut asa si nu am varsat. Oricum ai perfuzie deci nu se pune problema deshidratarii. |
Ufff! De ce o fi asa greu sa anunte ca Ioneasca intra la 8 si Popeasca la 10? Ei stiu dinainte cate operatii sunt programate intr-o zi si ce medici opereaza. Bine, mai apar si urgente dar nu cred ca perturbeaza programul ft. mult. In fine ... voi vedea.
nicoleLi spune:
nu am platit pentru ca practic nu m-a consultat, doar s-a uitat pe analize, ecografii si pe hsg-uri si am vorbit cred ca vreo 15-20minute maxim si eram si fara programare; ne-a primit dupa ce a terminat pacientele de la eco si cred ca se pregatea sa plece in spital ca a venit sa-l cheme o asistenta
lavi02 spune:
Da, frumos ar fi fost sa te anunte de la inceput ca sa stai mai linistita. In practica, in Giulesti sunt f multe operatii si interventii intr-o zi, de toate tipurile: cezariene, cerclaje, ERAD, extrauterine, histeroscopii, laparo, histerectomii, operatii de san, de toate pentru toti. Planificarea cred ca se face si oarecum "on the spot", probabil discuta doctorii intre ei care cum intra, apoi de exemplu un doctor poate avea o gravida care se intampla sa nasca la ora x asa ca nu poate opera in acel moment... lucrurile sunt dinamice.
Cand m-am internat prima oara si m-au trimis acasa (am povestit), ajunsesem in ATI cu o colega de suferinta, tot laparo la acelasi medic. L-am auzit eu pe dr spunandu-le asistentelor de acolo in ce ordine vrea sa ne abordeze :). Adica se hotara cu 10 minute inainte de a incepe.
Partea nasoala e ca noi ca paciente suntem toate un stres si un tremurat, pe cand ei sunt relaxati, e doar o zi de munca, beau o cafeluta, isi mai povestesc una-alta... Asta este.
Bafta la operatie!!! Sa vii sa ne povestesti impresii!
ALTESA spune:
fetelor sunt a 3 a zi de la laparo si ma simt cam ametita oare cat va mai dura starea asta?
voi ati primit antibiotice dupa sau antiinflamator?
rrok spune:
esti doar putin slabita!iti vei reveni sigur!eu nu am primit nici antibiotic nici antiinflamator dar am luat din cand in cand cate un nurofen si carbune medicinal pt ca eu am fost f balonata!
multa sanatate!