Laparoscopie 17
Raspunsuri - Pagina 10
i_need_baby spune:
Buna ziua!
Sunt noua pe forum..
va citesc de mult timp insa doar azi am indraznit sa imi fac cont si sa scriu, sa va fiu alaturi
Am trecut in 1 februarie prin laparoscopie...
acum fac tratament si sper sa aduca Dumnezeu un
i_need_baby spune:
Eu m-am operat in spitalul din Alba la un doctor minunat
Asistentele s-au comportat exemplar pe toata durata spitalizarii
luni m-am dus sa imi faca analizele preoperatorii: m-a intepat in ureche si deget, urina, tensiunea, mi--a luat vreo 3 eprubete de sange si ekg parca
am mancat un cartof fiert si dupa ora 18 nu am mai mancat sau baut ceva (asa mi s-a spus)
nu mi-a facut clisma (desi imi spusese asistenta ca trebuia sa imi faca)
marti: 1 febr la 8 dimineata am ajuns la spital, m-a cazat intr-o camera si mi-a pus o branula la mana.
a venit si anestezistul : un om de exceptie, mai rar intalnit, caruia i-am dat o cafea Jacobs la 500g si a mai trecut dupa operatie de 2 ori cat am fost internata sa vada ce fac.
La ora 9:22 am intrat in operatie, unde m-am urcat pe masa ginecologica, m-au legat de maini si picioare si mi-au introdus sonda urinara. M-a taiat pana in inima la figurat vorbind, cand mi-a pus-o. Apoi simteam un frig in tot corpus de tremuram si aveam nevoia permanenta sa urinez.
Imi pune apoi pe picioare niste tifoane imbibate in apa care ma faceau sa simt si mai tare senzatia de frig, apoi incep sa ma coloreze cu iod peste abdomen, zona inghinala etc
imi pun asistentele niste ventuze pe piept si o "piscatoare" la degetul aratator si vine anestezistul.
Atata imi amintesc ca imi pune masca de oxigen sau arata ca una, si imi spune ca in 5 minute o sa adorm treptat.
Se aud tipetele unui nou nascut...ma gandesc..ce mamica fericita ...imi siroiesc lacrimile
Asistentele imi spun sa tin minte ce visez ca sa le spun.
Nu a durat 5 minute, ca a doua oara cand am inspirat am fost gata...
Mi s-a parut ca numai am inchis ochii si i-am deschis din nou si il vad pe anestezist in aceasi pozitie deasupra capului meu, si imi zice GATA
nu imi vine a crede, am crezut ca sunt tot inainte de anestezie...
el imi zice ca cel mai mult i-au placut ciorapeii mei cu degetele...toata lumea rade..
inchid iar ochii si simt ca stau pe un pat care se misca si apoi ca ma trece cineva pe alt pat
deschid ochii, si sunt foarte constienta. nu ma simt rau
femeile din camera de trezire unde am stat o zi avusera cezariana...
stiu ca in dimineata aia am plans...o asistenta ma mangaia pe obraz....eu spre deosebire de ele nu ma duc cu nimic acasa..
vad ca la ovarul drept am un tub de drenaj, si sonda urinara e tot acolo
sunt curioasa ce a gasit medicul dar sotul imi spune doar ca o sa fie bine
in acea zi nu am baut decat o gura de apa seara si nu am mancat nimic
am primit perfuzii si antibiotice multe
noaptea: stare de veghe
dimineata vine medicul meu sa imi spuna diagnosticul:
ovarele foarte bolnave (cu chisturi pe care le-a indepartat)
trompele amandoua infundate dar le-a desfundat
si o boala grava:ENDOMETRIOZA pe care a curatat-o dar voi face tratament. A zis ca asta e o operatie simpla dar la mine a fost complicata
medicul m-a operat numai la insistentele mele
cu greu ma tin de o infirmiera ca sa ma dau jos din pat si sa ma pun pe un scaun cu rotile si din el pe patul din salon
deabia in a 3 a zi dupa operatie am putut manca iaurt ceai o banana si paine prajita...si asta doar ca am putut merge la wc
in a patra zi mi-a scos doctorul tubul de drenaj (nu a durut)
si m-a pus la eco ca sa vada daca imi da drumul in ziua 5
dar mi-a zis sa mai stau pana luni (era vineri)
si mi-a mai dat antibiotic, fragmin, si adrenostazina
luni mi-a scos atele, m-a pus la eco ca sa vada daca trebuie sa fac instilatii, dar a zis ca e ok,
mi-a dat diphereline cate 1 timp de 7 saptamani si sa stau linistita
am mai avut si ovule poliginax cu flucovim, flamexin, arcoxia parca si inca ceva pentru oase,
ca cica dipherelinul imi induce stare de menopauza si sa nu am probleme cu oasele
am trecut de injectia nr 2 si nu am reactii ciudate cum am citit
ma simt bine
cicatricele se vad destul de putin
inca nu ies in frig
si concediu medical am toata luna februarie si imi va prelungi si in martie
incerc sa tin regim alimentar dar mai greu e cu dulciurile
sper sa vina bb
roxana33 spune:
Mesajul este ptr.ALTESA:eu nu am primit antibiotic si nici antiinflamator,pastile,dar e probabil sa fi fost pus in perfuzie.Nu stiu.E normal sa fii putin ametita,ca doar ai facut o operatie.Cand te duci la control?
VIITOARE MAMICA (1 IA nereusita Bucuresti iulie 2008,2 fiv-uri nereusite la Budapesta oct. 2008, iulie 2009,ET nereusit oct 2009,1 fiv cu nereusit Giulesti iulie 2010)
lavi02 spune:
i_need_baby, uf, ce complicat a fost la tine!
ALTESA, eu nu am primit antibiotic, nici antiinflamator. Mi-a spus dr ca infecta este teoretic posibila dar de cand face el laparoscopii (de mai bine de 10 ani stiu eu ca face) n-a avut niciun caz de infectie.
Putin ametita am fost si eu in zilele de dupa operatie, mi se intampla ceva ciudat, pe la ora 11 ziua ma lua o stare de pre-lesin (ameteala si vedeam cu pete negre), trebuia sa stau intinsa vreo 15-30 de minute si imi reveneam. Dupa cateva zile a trecut.
ALTESA spune:
vai de mine i need baby prin ce ai mai trecut si eu ma plang pt. nimic.
cred ca sunt datoare cu niste detalii sa nu creada fetele care vor mai face ca la toata lumea este la fel, cred ca depinde f. mult de cat de bolnava te gaseste medicul inauntru.
la mine a fost asa:m-am internat miercuri mi s-a facut analize ,sange din mana 2 sticlute, ekg si ecografie abdominala si transvaginala. toata ziua am papat supa strecurata , apa, ceai,iaurt,pana pe la ora 15.(eu am ramas internata in spital ca nu sunt din bucuresti ,dar conditiile si personalul parca ar fi furate de la o clinica particulara).
Dupa ora 15 am baut un plic de fortrans (laxativ) intr-un litru de apa insa, la mine a avut efect invers si m-am constipat in asa hal de am ajuns la clisma .noroc ca am ramas in spital ca daca eram acasa eram terminata.( nu e obligatoriu sa patiti la fel colega mea de camera a ""iesit afara"" foarte bine.
clisma e ok nu e dureroasa deloc e chiar placut dupa ca te golesti de tot.
a -2 a zi la 7 dimi eram chemata in camera de pregatire unde mi s-a facut o dezinfectie a vaginului(decat baga si scoate un tampon de tifon steril muiat in ceva ,nu e grav), apoi pe la 9.30 mi s-a pus branula si trebuia sa intru in operatie insa au survenit 2 cezariane de urgenta si am fost amanata pana la 11.
la 11 m-au urcat pe masa m-au legat de picioare ,si de maini si mi-au spus ca o sa-mi bage sonda dupa ce adorm pt. ca ustura (asa ca va dau un sfat cereti sa vi se bage sonda dupa ce adormiti ca eu nu am simtit nimic m-am trezit efectiv cu ea intre picioare ,am simtit doar cand a scos-o si am ramas cu o usturime de ma pis pe mine fetelor e ca si cum te taie cineva cu lama, dar pai sa mai fiu si constienta cand mio baga)
apoi m-au anesteziat si cand m-am trezit dupa vreo ora ,i-am spus doctorului sa mai ma anestezieze odata ca au trecut doar 3 minute si simt ca ma ustura buricu ,si doc anestezist. a ras si a zis ca a terminat cum sa treaca doar 3 minute.
tot asa m-au trecut prin vreo 3 paturi , m-au conectat la niste aparate sofisticate care tiuia fiecare pe limba lui ,m-au bagat la oxigen si dupa o ora jumate radeam cu asistentele, si stateam intoarsa pe o parte.
perfuzii am baut 8 pungi ,pipi mai faceam si pe langa sonda si ma usturaaaa.(normal nu trbuie sa faci pipi pe langa dar, unii oamenii au gaurica mai mare le vezica)
a -2 a zi mi-au dat drumul acasa fara antibiotic,credeam ca trebuie sa-mi dea si nu mi-au dat ,acum m-am linistit.
roxana joi acum ma duc la control,ideea e ca m-am operat ca sa fiu operata ca nu mi-au gasit absolut nimic ceea ce si banuiam ,dar daca nu o faceam stateam cu gandul ca poate am ceva.
mia spus doc. ca o sa-mi dea tratament sa fac bebe, pt. ca organele mele reproducatoare sunt foarte bune si nu am nimic.
multumesc prof. peltecu care m-a operat si la tot personalul pentru m-am simtit mai mult decat rasfatata ,se purtau cu mine de parca eram unica pacienta si de fapt asa se purtau cu toate pacientele.
sfatuti utile: -ca sa scapati mai usor repede de usturimile cauzate de sonda faceti 3 bai de sezut pe zi cu ceai de coada soricelului,coada calului si soc.( este foarte bine si decat cu coada soricelului daca nu aveti pe celelalte), reduce usturimea dupa fiecare spalare si opreste si sangerarea din vagin.
- daca vi se propine laxativ sai clisma alegeti cu incredere clisma in cateva minute sunteti gata, in schimb cu clisma riscati sa patiti ca mine ,sau va duceti toata noaptea la toilet.
-cereti sa vi se bage sonda cand dormiti ,ca destul o sa usture pe urma si la scos.
-luati-va la voi 3,4 perechi de chloti cu o marime mai mare si sa fie normali si mai inalti + tampoane vreo 2.
i_need_baby spune:
Draga mea..
iti dai seama cat am search-uit si eu pe net inainte si la faza cu sonda dupa anestezie eram sigura ca e asa...
dar cand ma urca pe masa : surpriza: cica asa e procedura in Alba: sa se bage sonda inainte
desi cred ca pt ei nu era o problema
fata de cum era pt mine
am uitat sa scriu: dupa ce m-a anesteziat mi-a bagat un tub pe gat si cand m-am trezit nu il aveam dar ma durea gatul ingrozitor
eu am luat antibiotic la greu 6 zile 2 doze de ampicilina seara si 2 dimineata
eu a doua zi deabia ma tineam de mama sa fac cativa pasi...si ma bucur ca m-a tinut pana ce m-am refacut..
aseara ii spuneam sotului: ca chiar daca cu toata lumea cu care am vb le-am zis ca nu a fost cinestie ce si glumeam despre asta, in sufletul meu numai eu stiu ce a fost...foarte greu...care sunt o fricoasa de prima clasa
dar ce nu face o " mamica" pt puiul ei
mi-as fi taiat si o mana (cea stanga of course)
racheel spune:
Altesa ma bucur ca doctorul nu a gasit nimic acolo ti-ai luat o grija de pe cap asa ca poti sa stai linistita acum ca sa vina mai repede.
i need baby si eu am avut chisturi pe ovare(am ovare micropolischistice) pe care mi le-a curatat, ambele trompe infundate si doar una s-a desfundat si am ramas gravi imediat dupa operatie.Asa ca stai linistita Eu nu am endometrioza dar te sfatuiesc sa intii la topicul cu Endimetrioza si sa citesti acolo, multe fete au chiar daca au aceasta boala.
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 11+ cu .
Doamne, ajuta-ne in continuare!
lavi02 spune:
i_need_baby, tubul pe gat l-am avut toate, se baga la orice anestezie generala mare.
Nasoala treaba cu sonda bagata pe viu, si mie mi-au pus-o dupa anestezie.
i_need_baby spune:
iti multumesc pentru sustinere, si eu ma rog mult..
ma bucur tare ca am intrat pe acest forum
simt ca nu sunt singura cand imi umbla prin cap fel de fel de ganduri
ma incurajati cand aud ca dupa laparo ati ramas gravi
sper sa va dau si eu intr-o zi vestea
si va doresc asta la toate
ALTESA spune:
i need baby eu nu stiam care e faza cu sonda ,nu am cerut eu sa mi-o puna dupa ,asa au decis asistentele sau cine mi-a bagat-o.
sa dea dumnezeu sa ramai graviduta mai repede ca prea te-ai chinuit.
eu nu cred ca am avut tub pe gat nu mi s-a spus nimic despre acest aspect si nici nu m-a durut gatul dupa.