Laparoscopie 17
Raspunsuri - Pagina 11
roxana33 spune:
Si mie mi s-a pus sonda dupa ce am fost anesteziata.Eu am facut la Giulesti.Nu m-a durut cand au scos sonda.Cateva zile am fost putin cocosata,aveam impresia ca ma tine burta.Dar dupa 0 saptamana eram la servici si toata lumea ma intreba cum ma simt.Super bine!Ca si Altesa,eu am facut interventia ca sa nu-mi para rau ca n-am incercat tot ce tinea de mine.Din pacate,d-nul dr.Albu a avut o veste proasta ptr. noi,asa cum am mai zis:FIV cu ICSI.Am sa-l intreb daca-i mai bine cu P-ICSI dar nu cred ca se face la noi in tara.Imi pare rau ptr fetele care au suferit asa mult dupa laparoscopie.Eu am crezut ca la toata lumea a fost usor.Oricum,succes tuturor fetelor care au facut operatia.Eu n-am fost norocoasa nici de data asta.Bebele nostru se lasa asteptat.
VIITOARE MAMICA (1 IA nereusita Bucuresti iulie 2008,2 fiv-uri nereusite la Budapesta oct. 2008, iulie 2009,ET nereusit oct 2009,1 fiv cu nereusit Giulesti iulie 2010)
Rikidone spune:
I_need_baby, "nasoala" experienta ta de la laparo. Si eu sunt proaspat "ciuruita", dar am trecut altfel prin experienta.
Se pare ca procedurile difera de la spital la spital. Eu m-am operat la Giulesti.
Asa ti-au recomandat ei sa mananci un cartof fiert in ziua premergatoare operatiei? Mi se pare ciudat, cartoful baloneaza si nu este prea bine. Oricum bun si un cartof decat o zeama colorata cum dau cei de la Giulesti in ziua de dinainte si nici nu te lasa sa pleci acasa.
Scuza-ma ca spun, dar cam barbari cei de la Alba si normal sa ramai trautamatizata dupa o asemenea experienta! Cum naiba sa-ti bage sonda pe viu? De fapt toate procedurile pe care ti le=au facut in sala de operatii puteau sa ti le faca dupa ce te anesteziau. Ce oameni! Pe mine m-au dus in sala, m-au asezat pe masa, mi-au pus branula si medicul anestezist mi-a spus ca o sa simt o usoara ameteala. Si aia a fost! M-am pus pe sforait! Treaba lor cum mi-au facut body painting cu iod ... de ce trebuia sa fiu treaza? Credeau ca am un model preferat?
Si eu tot endometrioza am. Am avut chisturi pe ambele ovare si drena doar in ovarul drept. Aici seamana experientele noastre. Eu nu am suportat sonda urinara si am cerut sa mi-o scoata cand am iesit de la ATI, adica dupa vreo 3 ore dupa operatie. Bine, avea cine sa ma ajute sa merg la toaleta ca altfel as fi ramas cu ea pana puteam sa ma ridic singura.
Ce concentratie are Dipherelinul pe care ti l-a prescris? Din ce am citit, fetele care au facut tratament cu el, faceau cate o injectie lunara timp de 3-6 luni in functie de gradul bolii.
Aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159624&whichpage=18 te poti alatura fetelor care au endometrioza.
Mult succes si sa vina bebe!
lavi02 spune:
Rikidone, bravo ca ai trecut cu bine peste laparo!
Altesa, sigur-sigur ai fost intubata, intubatia se face la orice anestezie generala mare. (stiu asta sigur-sigur de la medici chirurgi). Dar tubul se introduce dupa ce pacientul adoarme si se scoate inainte sau imediat dupa trezire. Nici pe mine nu m-a durut gatul dupa, nu e obligatoriu sa te doara.
ALTESA spune:
lavi cred ca ai dreptate pt. ca miercuri (cu o zi inaintea operatiei) cand am completat fisa cu medicul anestezist m-a pus sa scot limba la el probabil ca sa vada cum sunt in gat.
ideea e ca nu mi-au spus nimic si uarasc sa nu stiu ce mi se va intampla e corpul meu si am dreptul sa stiu ce mi se baga,scoate .
abia astept sa vina ziua de joi sa vad ce tratament imi va da sa fac bebe si sa mai imi dea detalii despre ce a vazut ca undeva mi se pare o contradictie.
a va povestesc sa imi dati parerea voastra: in noiembrie la prima ecografie facuta la dr.albu pe ciclu natural in ziua a 9 a mi s-a spus ca am ovare micropolichistice,iar apoi la urmatoarele eco stimulte ce-i drept facute de albu si alti 2 medici (ca nu intotdeauna il gaseam pe el) nu mi s-a mai spus nimic.
acum la laparo prof.peltecu mi-a spus ca nu a gasit nimic,nimic.
intrebare,intrebatoare: albu mi-a pus diagnostic gresit oare acele ovapre micropoli di ziua - a 9 a erau amaratii mei de foliculi naturali slab dezvoltati(ca cica nu am nici ovulatie),sau prof. nu mi-a dat prea multe detalii ca eram dupa operatie si sa nu ma supere?
o sa aflu joi da pana joiiiii
voi ce credeti ?
i_need_baby spune:
Rikidone
acum m-am uitat pe prospect la diphereline si scrie concentratia: 0,1 mg
eu iau timp de 7 saptamani, 1 /saptamana
apropo de laparoscopie, si eu ma asteptam sa fie mai usor, mai ales ca va citeam pe forum experientele......dar asta e
dumnezeu a vrut sa vada daca imi doresc cu adevarat copilul cxe il astept si mi-a incercat teama si rabdarea
experienta asta m-a mai maturizat si m-a mai apropiat de EL
va doresc la TOATE BB
ALTESA spune:
fetele cine ma ajuta si pe mine cu niste detalii ca doctorii astia nu spun prea multe.
rezultatul de la laparo spune asa;
-uter AVF de aspect si dimensiuni normale
-ambele anexe aspect normal
-leziuni endometriotice pelvine superficiale in FDS douglas?
-restul viscerelor de aspect normal macroscopic
-proba de cromoperturbatie este POZITIVA bilateral?
nu am inteles ce inseamna cele la care am pus semnul intrebarii
lavi02 spune:
cromoperturbatia - presupun ca e vorba de faptul ca ei iti introduc un lichid colorat (albastru de metil) pe trompe iar faptul ca e pozitiva bilateral inseamna ca lichidul a trecut prin trompe, deci sunt permeabile.
FDS Douglas inseamna fund de sac Douglas.
ALTESA spune:
mersi lavi dar endometrioza asta superficiala ar trebuii sa ma alarmeze?
aa si inca ceva mai jenant dar.... trebuie sa stiu :voi la cat timp dupa laparo ati ca am deja 11 zile de la laparo.
racheel spune:
Altesa, ai voie si dupa 7 zile de la operatie daca nu doare nimic.Eu pe 17 noiembrie m-am operat si in decembrie am dat drumul la si a iesit cu .
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 12+ cu .
Doamne, ajuta-ne in continuare!
lavi02 spune:
ALTESA, la endometrioza nu ma pricep.
Eu am trecut la fapte in a 7-a seara dupa operatie pt ca ma simteam foarte bine, ma dureau doar putin taieturile daca le apasam. Doctorul mi-a zis ca nu am restrictii, cand ma simt eu in stare.