Nov-dec2010. HAI AMELIA_ILIE!!!(171)
Raspunsuri - Pagina 5
Elfica spune:
Inacat: Imi pare rau ca treci prin momente mai grele, sunt niste tulburari hormonale, care se combina cu oboseala si cu grijile si ajungi sa plangi. Asa am fost si eu si multe de pe aici, din odiseea noastra minunata. Vor trece, dar nu rapid, ci incetul cu incetul. Eu acum sunt bine, zi de zi ma bucur de progrese, chiar daca micutze... Azi am iesit si eu prima data afara cu Iulia in wrap, ca trebuia sa iau niste cadouri de Craciun si a fost super cuminte, cum am iesit pe usa, cum nani, dar si la intoarcere a fost la fel, cum am intrat, cum ochii cat cepele... Si eu speram ca mananc si apoi ii dau si ei papa, dar s-a pus pe plans, ca ii era foame rau! Am mancat cu viteza primul fel, iar acum o am conectata la san. Era firesc sa ii fie foame, ca stii ca a mea are hiba cu regurgitatul si dupa ce mananca trebuie sa o las linistita destul. Si de multe ori pana ii trece regurgitatul, o apuca iar foamea... Dar a fost asa frumos azi, ca am zis ca trebuie sa repet experienta!
Cu productia de lapte nu iti face griji, ca se regleaza. Totul e sa te odihnesti cat de mult poti, sa mananci bine si, pe cat posibil, sa nu te superi/plangi. Pe masura ce bebe suge, sanul va produce tot mai mult lapte. Si eu aveam ziua sanii moi, ca suge continuu aproape, acum daca face pauze mai maricele (o ora, cred) incep sa imi curga, ud hainele imediat. Pe unde ma duc, am carpa cu mine, sa stopez dusul cu lapte. Important: cand bebe suge dintr-un san, lasa celalalt san sa curga, nu ii pune tampon, ca inhiba cursul si nu ajuta. Si noaptea, pt ca suge mai putin, ud mai multe carpe... cu cat curge mai mult lape, cu atat se va produce mai mult...
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010
sugubina spune:
ral_eli haha cat de tare..Deci si tu mergi la ea! Cum ti se pare? Mie imi place de ea mult de tot pana acuma.Kiss!
Noi ne-am apucat de indopat Puficele si mergem cu lesa apoi. Sa isi ia si dady chestii de pig de la sibieni de peste drum.
elfico si noi regurgitam..Eh asta e se fac ele mari!
sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna
Elfica spune:
AmeliaIlie: Aschia nu sare departe de trunchi... Stii cum vroiai tu sa mergi la serviciu pana in ultima clipa, ca ai treaba etc? Asa si bebele tau, mai are ceva treaba prin burtica, intelege-i dorinta de a sta, ca e tare bine acolo, la mami in burtica... Fii tare, mai e putin!
SimonaMaris: Merci de pont: Ori au alte reguli la sectorul 3, ori alea sunt de treaba, pe cand la alte sectoare nu... Si eu auzisem ca poti depune inainte de terminarea CM si chiar ca e indicat, ca poate astfel astepti mai putin pana vin banutzii, dar cand a mers sotul, nici lista cu documente nu i-au dat-o, i-au spus sa vina cu o sapt inainte de finalul CM. A trebuit sa duci si cererea ta catre angajator ca doresti intreruperea contractului de munca pt cresterea copilului + copie din cartea de munca unde se specifica intreruperea? Sau poate altcineva zicea de asta? Intre Craciun si Rev e liber sotul, il trimit iar... Si sa nu plece de la ele fara dosar depus sau fara dovada oficiala ca dosarul nu poate fi depus mai devreme... Multumim de pont, ca astfel dam si noi exemplu sectorul 3!
ral_eli spune:
si eu i-am facut bagajul lu'bebitza, diseara plecam si noi la bunici, parintii mei.si pe langa o gramada de hainutze am luat juma'de casa: prosoape multe (mai mari, mai mici, mai pufoase),paturici sterilizator, bibe, pompa de muls (nu le-am folosit niciodata dar dc fix zilele astea am nevoie de ele ), feon, veioza , cadita etc
si pt noi o sacosica cu cateva schimburi
l-am trimis pe tatal meu sa cumpere cadou pt sot, (ca eu facusem comanda pe net, dar nah cu sarbatorile nu a venit), mentionez ca tata doar paine stie sa cumpere, am stat juma de ora cu el in tl. cu indicatii,i-am zis magazinul, standul, codul produsului,cum arata si tot nu sunt sigura ca a luat ce trebuie :era total dezorientat , a zis ca l-a obosit psihic cumparaturile, l-a final mi-a dat-o pe vanzatoare la tl, cica el e curierul , nu-l intereseaza marfa
mami de Robert Petru
Elfica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sugubina ral_eli haha cat de tare..Deci si tu mergi la ea! Cum ti se pare? Mie imi place de ea mult de tot pana acuma.Kiss! Noi ne-am apucat de indopat Puficele si mergem cu lesa apoi. Sa isi ia si dady chestii de pig de la sibieni de peste drum. elfico si noi regurgitam..Eh asta e se fac ele mari! sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna |
Uneori are zile, rare din pacate, cand nu prea regurgiteaza. Si atunci, naiva, imi spun ca i-a crescut stomacelul si s-a terminat cu problema... Si apoi imi dovedeste ca am sperat degeaba...
danaint spune:
ral_eli, ha ha, greu cu barbatii astia la shopping eu l-am trimis pe al meu sot sa imi ridice o pereche de cizme de la cizmarie i-am explicat cum sunt - negre, cu DOUA catarame, cu toc inalt, marimea 38, cu talpa zimtata (amanuntul ca le-am purtat toata iarna trecuta nu avea nicio relevanta pt memoria lui). mi-a venit triumfator cu unele 39, cu talpa joasa si neteda si o sg catarama. Putea sa jure ca m-a vazut de o suta de ori cu ele
ral_eli spune:
sugubina imi place f mult de ea. initial nu a vrut sa ne primeasca ca numai avea locuri dar am rugat o prietena sa ne puna o vorba buna si ne-a acceptat eu intretimp fusesem la alta si mi-a zis numai nebunii , nu mi-a placut deloc de ea. acum sunt si eu mai linistita ca se ocupa de noi un profesoinistr
mami de Robert Petru
ral_eli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danaint ral_eli, ha ha, greu cu barbatii astia la shopping eu l-am trimis pe al meu sot sa imi ridice o pereche de cizme de la cizmarie i-am explicat cum sunt - negre, cu DOUA catarame, cu toc inalt, marimea 38, cu talpa zimtata (amanuntul ca le-am purtat toata iarna trecuta nu avea nicio relevanta pt memoria lui). mi-a venit triumfator cu unele 39, cu talpa joasa si neteda si o sg catarama. Putea sa jure ca m-a vazut de o suta de ori cu ele Mami de Lucas Petru (27.10.2010) |
mami de Robert Petru
Elfica spune:
SimonaMaris si Sugubina: Super tare ca ii puneti si pe tati la treaba. Ce, numai voi sa fiti zombie? Sa fie si ei a doua zi la serviciu :) Sotul a stat cu mine cam o luna dupa ce am nascut, iar noptile erau rezonabile. Dar oboseala mea era evidenta si se ruga de mine sa ma mulg si sa ii dea el cu biberonul, sa ma mai odihnesc si eu. Eu nu si nu, ca daca se invata cu biberonul si nu mai vrea apoi san, ce ma fac... Si chiar spre finalul lunii lui de concediu, au fost cele doua nopti jumate de nesomn, cand vroia fie sa suga, fie plangea, iar sanii mei nu mai puteau de atata supt, asa ca plansul era leitmotivul noptilor! Se gandea ce se face el dupa ce incepe munca... La inceput, de teama ca urmeaza reprize de plans, cum se trezea plangand Iulia, cum se ducea tati in sufragerie la nani. Apoi a vazut ca e cumintica si si-a luat o pernuta mica, pe care si-o punea pe urechea care nu statea pe perna, incat sa nu mai auda scancetele. Si apoi a renuntat si la asta, doarme bustean! Eu, la fel, uneori abia reuseam sa adorm, nu puteam daca era galagie, muzica etc. Acum adorm in orice pozitie, la orice ora... Noroc ca la noi noptile sunt linistite, doarme dusa noaptea, se trezeste, schimbam pampers, san si iar nani. Sper sa ramana asa, ca am auzit si de schimbari majore la bebei, cuminteii s-au suparat, iar plangaciosii s-au cumintit!
AnaO: Vreau si eu link-ul de la predarea stafetei de la fetele de la odiseea precedenta. Nu am citit mesajul lor, am auzit insa ca a fost foarte frumos. Stiu ca la un moment dat l-ai cerut tu si ma gandesc ca l-ai primit pe pm, ca nu l-am mai vazut apoi pe forum. Iar cand a fost pkasat prima data aveam mult de recuperat si nu am intrat pe link, considerand ca e ceva formal...Abia apoi am aflat ce emotionant a fost, dar nu mai stiam unde gasesc link-ul si am renuntat. Insa ai propyus sa ne gandim si noi la mesajul nostru si atunci mi-am reamintit.
Gabriela, ce mai faci? Crisis81? Celesta? Si nu mai stiu ce mamici nu mai dau semne post nastere... Va asteptam cu drag sa ne scrieti ce mai faceti voi si ursuletzii vostri!
Siuta spune:
In sfarsit am ajuns la zi cu cititul .Nici nu stiu de unde sa incep...
Crisuletz, Aneud, Ana_vio, Pissi, Eva, Maritza- FELICITARI ! Sa aveti bebei sanatosi si laptic din belsug !
Corina, Anymona, Ratusca- multa, multa sanatate bebeilor vostri.
Sashenka, cum mai e bebe Horea? Sper ca sunteti ok .
Andreeac, bine ai revenit ( chiar mi-am facut griji pentru tine dar ma bucur ca ai petrecut timp cu Sebastian ).
Beatrice,bafta multa!
Acus despre noi: am avut o perioada infernala, cu adaptarea lui bebe Toma cu noi si a noastra cu el, cu serbarile Anastasiei( caci a avut vreo 3) si a trebuit sa le tratam cu maxima atentie ca sa nu se simta neglijata, cu inchiderile de luna la firma, cu bocanitul prin casa( cand vom termina oare ?!!!).
Acum respir si eu un pic. Toma e cumintel per total , noaptea se trezeste pe la 1 si pe la 4. Dupa ce primele 3 zile nu prea am avut laptic si a craunit de foame, acum avem din belsug. Cu ragadele e mai greu dar deja am ajuns la al 2lea tub de Garmastan .
Au inceput sa apara si colicii. Am cumparat Colief . Imi spuneti si mie ., va rog, cum il administrati ( mamicile care alapteaza )? Ca ma i-a durerea de cap sa tot stau sa sterilizez recipiente.
Baita nu ne place- urlam din toti rarunchii , iar de masaj nici nu poate fi vorba. Inca...il mai las vreo 2 sapt si apoi incepem cu masaj serios, ca la carte.
va pupacesc si va doresc Craciun Fericit ( noi plecam maine la C de Arges sa petrecem sarbatorile cu parintii )
http://community.webshots.com/user/Siutaa
Andreea, mamica de Anastasia si bb2