Nov-dec2010. HAI AMELIA_ILIE!!!(171)
Raspunsuri - Pagina 13
syl spune:
Ratusca, eu la primul ciclu dupa ce am nascut-o pe Ati eram la fel ca tine. Dar medicul mi-a prescris prin telefon ( nu eram in Bucuresti) ce trebuie sa iau ca sa micsorez debitul si sa stii ca a avut efect. Nu mai stiu ce luam, asta s-a intamplat acum 3,5 ani. Ti-am zis ca sa stii ca exista medicamente care sa te ajute sa se opreasca sangerarea asta.
syl spune:
Iar am intrat fara sa dau salutul. Deh...am inceput sa uit, de la oboseala.
Intrebam ieri cat mananca intr-o zi un bebe nascut acum 1 saptamana. Stie cineva?
Beatrice, ai raspunsul pe PM
Eu ieri nu l-am pus pe bebe deloc la san, doar am muls si i-am dat la bibe, cu riscul de a se invata asa dar ragadele mele sunt dezastru. Astazi totusi l-am pus la sanul drept care nu e asa praf si tot m-a durut de nu mai puteam.
gabriella1 spune:
saaaaaaaaaaluuuuuuuuuuuuuutaaaaaaaaaaaaaaareeeeeeeeee
crestem si iar crestem.avem si personalitate si mofturi, si cu toate astea am ajuns la 3700kg .
va pup, sa creasca mari si sanatosi bebeii.
Gabriela
mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
carm3nutza spune:
buna dimineata
suntem cu probleme din nou. Ne-am trezit pe la ora 9 si am regurgitat. Am papat sa facem plinul si am regurgitat tot ce am papat. E normal? Ca a luat inainte de mancare Debridat
15.11.2010 - Razvan Vasile
ratusca83 spune:
helpppp... fetelor ratusca mica are mucisori multiiiiii...ii tot vin in gatulet si face balonase...ii trag cu pompita si ies,,,,sunt lichizi si multi!!!!! valeu ce ma fac?? cu ce sa-i dau in nasuc??? in rest nu are temperatura...ce sa iau sa am in casa si pt febra??? va pup..pediatra are tel inchis :((
carm3nutza spune:
pentru febra sa ai in casa tot timpul supozitoare de paracetamol
15.11.2010 - Razvan Vasile
Vasari spune:
Ratusca, la bebelusi nu stiu nimic! Cred ca nici nu as avea curaj sa-i dau ceva fara sa intreb un dr... multa sanatate! Batista bebelusului nu rezolva problema?
Carmenutza, noi la Maria nu ne-am putut atinge de anticolici pt ca vomita in jet toata masa, nu doar regurgita. Sincer ne-a fost mai bine fara... Acum la Sara am trecut pe regim drastic, sa evit problema asta. Vezi daca doar de la Debrida se intampla. Sunt copii si copii.
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010
Elfica spune:
Carmenutza: Si a mea regurgiteaza foarte mult, fapt pentru care am devenit sclava ei . Mananca cu mare pofta, trage aer, iar cand acesta iese, iese cu tot cu laptic. Incearca sa o faci sa ragaie, tinand-o pe umar, sus, dar vezi sa ii vina pieptul pe umarul tau, sa nu pui presiune pe stomac, ca va regurgita. Si apoi sa o tii cat mai linistita. Eu in general ziua am problema asta, ca da din maini si din picioare intr-una, daca o las singura, indiferent unde: patul ei, al nostru, canapea.... Ca sa nu mai regurgiteze, singura solutie a fost sa o tin in brate, astfel nu se mai agita si o tin cat mai mult asa, incat laptele sa se digere. Regurgitatul nu e o problema, atata timp cat ia in greutate cat trebuie. E insa neplacut, ca risipeste lapticul tau (si cand te dor sanii, taci si induri durerea, iar ea vomita, stiu ca nu e prea vesel!), uda hainele si alte chestii din jur... Sa ai cu tine mereu carpite/prosopele pe care sa i le pui pe umeri (pe cel dinspre sanul cu care o alaptezi, sau pe ambii umeri, daca o lasi jos). Cat or sta, ca va da din maini si le mai misca...
Desi stiu ca am invatat-o cu narav, pur si simplu nu am ce face si ziua singurul mod de a o tine e in brate, pt ca astfel regurgiteaza mai putin (cand o schimb sau cand mai fac eu teste si o las din brate, sperand ca va fi bine...). Dar daca nu regurgiteaza lapte proaspat, regurgiteaza lapte prins, semn ca digestia a inceput sau chiar zer, asa ca nu am cum ma deplasa decat cu bebe la purtator. Si in wrap nu o pot pune mereu, ca mi-l umple de lapte, o pun in el doar dupa ce a dormit destul (adica laptele e digerat, iar sansele de regurgitare sunt mai mici) si pana urla ca vrea o noua masa.
La mine a mers ok Infacolul, ca ragaie rapid si face si multe parturi (inainte de Infacol nu era deloc asa, de aceea ma gandesc ca acesta a ajutat), mai eliminand astfel o parte din aerul din stomac. Nu am incercat cu Debridat, desi il am in casa, dar dc merge cu Infacol, nu vreau sa schimb. Sugubina insa le da puficelor si se pare ca tot regurgiteaza.
Succes si rabdare multa! Si eu sper sa ii treaca, dar tot astept!...
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010
Elfica spune:
Inacat: Stiu ca nu am trimis pozele, nu am uitat, de maine incolo voi incerca, pt ca intra sotul in concediu pana la anul. Mi-e greu singurica, iar sotul vine seara si timpul trece repede, mai ales ca el gateste, el face de mancare, ca eu nu am cum ziua, iar noaptea ma lasa Iulia, dar mai tre' sa si dorm... Ieri a fost super ca a adormit Iulia mai devreme, pe la 21.30, si am putut sa il ajut si eu. Era plin de nervi ca facea sarmale pt prima data si nu se pricepea la impachetatul lor. Am venit la fix, am preluat eu misiunea, iar el s-a dus la impodobitul bradului. Azi o sa fie iar o zi plina, cu treburi, mancare, curatenie si vreau sa fac si eu baie in cada (Abia astept, ca nu am mai facut din sarcina, de prin luna a patra, cred, cand am aflat ca nu e bine, iar dp nastere mi s-a spus ca dp sase saptamani voi putea). Maine e Craciunul, mergem dupa amiaza in vizita la frate, unde reunim familia. Insa o sa avem zilele urmatoare timp si atunci trimit si pozele. Sper sa o pot face cat mai curand!
Nu stiu catmai pot sta pe net si cand mai intru, asa ca profit de ocazie sa va urez tuturor sarbatori fericite, un Craciun minunat alaturi de familie si/sau prieteni si o minunata interactiune cu bebe, cadoul nostru cel mai de pret!
Elfica spune:
La multi ani, Alinushca, sper sa fi retinut bine, ca tu esti nascuta in aceasta perioada (parca pe 26). Daca da, sa fii sanatoasa si sa te bucuri de viata, sa fii o mama si o sotie implinita si fericita. Si sa ne mai scrii din cand in cand Daca mai sunt si alte sarbatorite, urari numai de bine!!!