Nov-dec2010. HAI AMELIA_ILIE!!!(171)
Raspunsuri - Pagina 11
simona-maris spune:
Pissi, stai lin, relax, si ai incredere in tine.Eu nu dorm cu bebe in pat decat f rar, ziua , o ora-doua. In rest doarme la el in patut de cand l-am adus.Bine,cand e suparat, agitat, colicos, mai doarme la noi in brate , dar e mutat invariabil in patut. Daca plange sar , nu il las sa planga; pana pe la o luna nu a plans deloc, ca nu il lasam. Apoi, a plans cu toata interventia mea, cel mai adesea de colici...sau foame, ceea ce e rezolvabil.
Sa stii ca nici eu nu am avut pe nimeni( gen mama,sora, comnata), dar am avut sotul. E vital sa il ai langa tine si sa ai incredere sa s-ar descurca vreo doua ore cu bebe, sa poti si tu face dus, dormi, manca..etc.
CA e solicitant...ce sa spun..este.Eu nu am putut sa mananc prima luna, imi era greata si ameteam de somn.Mi se parea cumplit. Apoi te obisnuiesti, capeti un ritm, inveti cum sa il calmezi pe bebe, il mai lasi cu tati.
Mult succes si putina rabdare sa treaca prima luna. E intr-adevar ff grea!
simona-maris spune:
Amelia, nu stiu ce as putea sa iti spun sa te fac sa zambesati!Poate cel mai tare motiv are fi ca starea ta il influenteza pe bebe!Apoi gandeste-te la cate binecuvantari ai tu, si noi toate, si la multimea de oameni singuri, sau grav bolnavi, sau straini prin tari indepartate, sau orbi!Noi suntem daruite cu multe, si sa fim recunoscatoare! Si ,daca imi permiti o idee, eu zic sa va faceti cadouri, tu cu sotul tau. Nu va cumparati, daca nu aveti chef. Dar poti sa ii scrii o poezie, sau sa ii dedici o melodie , o scrisoare,ceva care sa va incalzeasca sufletul!Tandretea e mare balsam, mai ales in perioade de tristete !
Nu vreau sa par a "baba inteleapta", vreau sa te alin cumva, si atat a fost tot ce am stiut sa iti spun!
Eu sunt fericita ca nasterile noastre se intampla in preajma unei mari Nasteri: cea a Domnului.Cand ma uit la bebe si ma gandesc ca Dumnezeu a coborat ca prunc mic, asa ca bebe, mi se incalzeste inima.De aia acum, cand sunt mama, simt icoanele Macii Domnului cu Pruncul...Ce mare lucru e sa fii mama!Ce mare minune si binecuvantare sa tii un prunc in brate!Si ce mici par restul grijilor,dezamagirilor,spaimelor,chiar si restul bucuriilor, ce marunte par in comparatie cu fericirea coplesitoare de a da viata!
Va doresc tuturor, sfinte mame, eroinelor, curajoaselor, minunatelor,un Craciun plin de lumina si binecuvantare!
Hristos se naste! Slaviti-L!
Hristos din ceruri, Intampinati-L!
sugubina spune:
Vai Beatrice nu pot sa cred! Te mai chinuie o data?! Da chiar nu se poate rezolva definitiv? Nu e a buna...F bine ca mai ceri o a doua opinie.
inacat la farmaciatei.ro are recipiente dinastea am vazut parca de la Lasinoh/Avent. Cauta la produse pt bebe sigur gasesti am vazut eu ieri.
carm3nutza si eu le dau debridat, dar regurgiteaza ca de obicei. Nu mai se strang asa si nu mai icnesc,deci nu le mai doare.
pissi78ro nu o obisnui in patu mare cu tine! Ea sa aibe culcusul ei. Una e sa o iei din cand in cand sa o tii la piept sau sa mai adormi cu ea in brate, si alta e sa dormi mereu cu ea in pat.Vezi ca multe mamici au patit sa urleze bebeii ca din gura de sarpe cand ii pun in patut si i-au luat in pat forever.
Eu merg la bebice cat de repede pot. (patutu e la mine langa patu mare-deh doo camere).Acuma daca urleaza amadoo ..mai pe rand asa iti dai seama. Am inteles de la dr pediatru ca maxim 10min dc urla nu e problema.
crisuletz - cum zice si doura NU lua antibiotic dupa ureche. Da fuga la dr nu se poate asa..
Noi ne-am apucat sa fierbem chestiile pt salata de boeuf. Greu domne, si cu ratzele care cnd se apuca sa urle tre sa lasi tot sa fugim la ele. Maine ne apucam si taiem tot si o asamblam. Tot maine am in plan-si tre sa imi reuseasca (dpdv timp) sa fac tort de ciocolata cu banane. Deabia astepteeeez! Va pupez de nuapte buna, fug sa ma patucinizez, fetele sunt pe tura lu Pufi pan la 3. De la 6 intru eu.
sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna
Siuta spune:
Crisuletz, si mie mi-au recomandat si dr gineco si dr pediatru algocalmin fiole pt febra si algocalmin pastile pt dureri de cap...cu antibioticul nu te graabi, i-al doar la recomandarea medicului.
Amelia- bafta multa la nascut cat mai repede! Te inteleg , si eu imi doream sa se intample mai repede!
Beatrice - clar incearca si un alt doctor .
Pissi- prima luna e intradevar mai grea. Incearca sa prinzi momente in zi doar pentru tine, si 5 minute te ajuta sa iesi din stare.
Bebelul meu doarme in patutul lui si eu pe canapea langa el.Asa am procedat si la Anastasia; dupa 3 luni am lasat-o singurica in camera si de atunci doarme singura fara probleme.
Vasari, si mandra mea a avut crize de gelozie la inceput. Acum parca s-a mai domolit. A bagat texte de genul ' Il iubesti mai mult pe Toma pt ca il tii numai in brate", de ce il alinti numai pe el,etc.
Sper sa treaca, desi fetele cu experienta imi spuneau ca se vor indesi aceste crize atunci cand bebelul va incepe sa atenteze la jucariile ei.
Eh, noi sa fim sanatosi.
noapte buna
anymona spune:
Inacat, eu folosesc urocultoare pt stocarea laptelui. Sunt recipiente sterile, de diferite dimensiuni, se gasesc la orice farmacie, sunt ambalate individual si sunt ieftine. Asa m-au invatat asistentele de la nou nascuti din spital. Eu am, pana acum, peste 40 de astfel de recipiente de 100 ml in congelator + vreo 30 de 50 ml. iti dai seama ca dadeam faliment dc foloseam recipiente speciale avent
Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)
anymona spune:
Fetelor, VA MULTUMESC mult de tot pt incurajari. Au contat enorm.
Totul a fost bine si s-a terminat foarte rpd. Cica o sa pice buricutul in 2-3 zile. Sa vedem. Mai avem si un pui de hernie ombilicala pe care tb sa o rezolvam dupa aia.
Beatrice, al doilea chiuretaj, herpes, conjunctivita....incredibil!!!! multa putere iti doresc sa reusesti sa treci cu bine peste toate aceste incercari.
De Claudia (mistic) stie cineva ceva? ea era destul de activa chiar si dupa ce a aparut bb...
crisuletzul spune:
Iau paracetamol pt ca asa mi s-a spus din spital!dar scad ff putin sub 38 .... Numa in frisoane am duso ..... Incerc sa beau cat mai multe ceaiuri dar deja imi eate tot mai greu! Sunt ametita, ma doare capul, carnea, oasele! Marius a foat la farmacie ai farmacista ia spus ca in cel mai rau caz sa iau amoxicilina( este mai usoara ca augmentinul)
Am sunat la cabinet si mi-a raspuns robotul.... E vacanta!!!
Acum cum sunt toata infiebantata oo simt pe Eva rece si am impresia ca ii este frig
Eu la 24grade tremur toata!
Kitty, de pisicutza Eva!!!
anymona spune:
Crisuletz, multa sanatate! ai grija ca dc sari de 38 nu ai voie sa alaptezi.
anymona spune:
Raportam 3700 g (a luat 400g intr-o sapt)