La Multi Ani ! Floricelele de Liliac mai_iun

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Iaca, am aparut si eu la orizont. Am avut un Craciun foarte frumos, petrecut alaturi de copil si sotz, alaturi de parinti si nasi, am facut poze cu Ioana,o sa le pun dupa anul nou, cand o sa am timp sa le prelucrez nitel.

Acum suntem la munte, ne-a nins 2 zile, azi a fost soare, am plimbat bebelusa la aer, a fost bine, statea in carut si admira fulgii de zapada care cadeau din cer, era fascinata de aceasta priveliste, ii mai cadeau si ei pe fata si scotea limba:) Am tinut-o si acoperita insa cand se aburea sub invelisul protectie, o mai descopeream.Asta pentru ca ninsoarea nu era mereu lina, ci si cu un pic de vant.

Azi insa, am patit cea mai mare sperietura a vietii mele.Si de mama si de tot. Mi-a cazut din scaunul de masa(un scaun mai vechi pe care il am aici la munte), totul s-a intamplat fix intr-o secunda, intre momentul cand i-am scos masuta din fata, unde se pun alimentele si momentul cand am vrut sa o iau in brate sa o duc in casa.Fix in acea secunda s-a smucit ca o zvarluga si la 10 cm de mine fiind, am vazut-o plonjand pe parchet, cu fata in jos.Am simtit ca MOOOOOR, ca nu mai sunt vie, ca mor in clipa aia! Am ridicat-o repede si cand i-am vazut buzele pline de sange, m-am pierdut toata. Nu mai stiam ce sa fac, sa ma imbrac, sa plec cu ea undeva, unde sa ma duc, caci DN1 era full de masini.Sotul care era si el langa mine cand s-a intamplat, ca a caut printre noi, a luat-o el si fiind mai tare(cum o reusi oare?) imi dadea instructiuni sa pun zapada in ceva, sa ii aduc.Am pus apa rece, zapada in punga pe buza fetei care urlaaaa si urlaaaa.... Am potolit sangerarea, dar ea nu se potolea din plans. Cand in final am luat-o eu un brate s-a potolit si doar mai suspina.I-am dar 3 ml nurofen si un pic de Calgel pe buzita, ca sa i-o amorteasca, sa nu mai simta durerea. S-a potolit in final dupa vreo jumate de ora de plans, de urlat, de suspine...a adormit si in final a dormit vreo ora jumate. Cand s-a sculat a fost vesela, bine, buzita de sus insa era tripla, rosie, cu pielicica jupuita.umflata...i-am dat biberon cu lapte la masa de pranz, l-a supt repede, apoi am scos-o afara la plimbare.pana seara s-a mai dezumflat buza, a papat si iaurt cu biscuite din lingurita, s-a jucat cu noi, a fost normala. Totul s-a intamplat la buza, insa eu n-am mai fost om. De n-am plans, de n-am plans, va zic, simt ca ma seaca tot ce s-a intamplat, toata suferinta ei.Sigur, am vorbit atunci si cu pediatra ei, mi-a zis ca in afara de comprese reci si baneocin pe buza daca e afectata in exterior, n-am ce face, plus nurofen.
eram si cu nasii,ce mai, am fost fierti cu totii, ne-a secat in maduva oaselor totul...
Ioana devine din ce in ce mai energica, acrobata, abia reusesc sa ii mai pun pampersul, imediat se intoarce pe burta,cum i-l scot,o tin de un picior mereu, ramane suspendata in aer,eu o tin de picior, ea se invarte, mereu e pe punctul de a se arunca, de a fugi, de a ma sunta. Va zic, de o saptamana doua, abia o mai potolesc. Bine macar ca nu are nici un dinte pana acum si nu a avut ce sa isi sparga azi, insa e cumplit sa vezi ca din mainile tale s-a aruncat si dusa a fost pe jos...
Sigur, ai mei ma incurajau sa nu imi mai pun cenusa in cap, insa e f greu sa zici ca asa a fost sa fie...da, numai mama sa nu fii in momente din astea...
Multumesc lui Dumnezeu ca copila e bine acum, s-a jucat, a mancat si a dat si buzita inapoi!...

Legat de calciul dat copiilor, eu inca mai caut solutia naturala(am inteles ca e un siropel), caci am luat calciu gluconic insa abia dupa ce am ajuns acasa am vazut ca era solutie injectabila si fiind de craciun, n-am mai sunat sa intreb pediatra daca din asta sa ii dau.Dar daca ziceti ca e amar, nu i-l dau...caut solutia naturala. Pana una alta, ii dau vitamina C solutie naturala in mancarea de dimi, cate 5 picaturi, 7 zile.

Iaurtul e un continuare ultimul in topul Ioanei,degeaba incerc sa il fac atractiv, parca inghite lamaie...n-am ce sa ii fac...o sa vad ce alternative mai am, caci altfel, ne vom lupta mult cu el...

scuze daca am scris prea mult, insa...am simtit nevoia sa ma scriu prin ce am trecut, sa aveti si voi grija de puii vostri, ca uite, incep acum sa umble si sunt atat de imprevizibili....descopar asta din pacate, chiar daca in teorie stiu tot...

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Of, Virginia, ce intamplare. Te cred ca nu ti-e bine. Insa nici sa te invinovatesti atat de mult nu e ok.
Bine ca e ok micuta..

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Offff si eu i-am dat deja sfecla rosie! M-am uitat in graficul de alimente si acolo scrie ca se da de la 10 luni ca cica ar fi laxativ. E adevarat ca Eva face kk cam des, dar asa e cam tot timpul, nu numai cand mananca sfecla. Dar am retinut, nu ii mai dau deocamdata.

Corinafelicitari pentru succesul avut cu diversificarea! Despre mure am auzit ca sunt alergeni puternici (ca si toate fructele de padure). Copilul unei prietene a facut o reactie foarte puternica de la un ceai de fructe de padure pe la un an.

Maryleanc eu calciul il amestec cu fructele. Pana sa incepem diversificarea era un scandal cand ii dadeam calcuil de ne stiau vecinii. Acum este foarte bine, nici nu il simte amestecat cu fructele.

Rocsy ce ochi frumosi aveti voi doua! Si tare mai semanati!

Maya esti dragutica tare si tot brunetica, cum este si Eva.

Corina tare pofticioasa este Maria. Mi-a facut si mie pofta de un avocado!

Ioana ce mare s-a facut Sabina! Cred ca e tare bine sa ai doi frati mai mari!

Cris_09 si eu i-am dat 2 pufuleti Evei acum vreo 2 sapt. Cred ca i-au plecut ca se tot intindea, dar eu nu prea sunt de acord cu cabohidratii in alimentaie, asa ca nu ii voi mai da curand (plus ca au sare).

Virgi imi pare tare rau pt. accident. Dar linisteste-te acum, ca nu a patit nimic! Pana se marita ii trece! Si de aici incolo sa tot vezi julituri si capete sparte. Nici nu am inceput cu sperieturile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Ce bine ca s-a mai sporit activitatea pe forum! Era cam pustiu zilele astea si imi adancea depresia..
Noi tot singurei suntem acasa. Nu ma plang, dar m-a rupt de spate. Si colac peste pupaza a fost si foarte frig (vant puternic) si am stat numai in casa.
I-am facut pana la urma si azi legumele Printului, fara carnita insa. I-am facut o parte pireu (ca de obieci) si restul i le-am pus in fata intregi, ca si ieri. Pireul.. bleah! Cum l-a simtit pe buze si-a inclestat gura si adio! n-o mai deschideai nici cu menghina. Buuun. Am trecut la legumele intregi (morcov, brocoli, cartof, ardei rosu sa-i atraga atentia). S-a balacit prin ele, le-a facut terci in mana, au mai aterizat si pe jos, dar.. stupoare! a halit niste morcov si niste brocoli (cu cartoful suntem certati). Cateva firmituri, dar cu pofta. Doamne ajuta! Om vedea si maine.
Dienutza, parca tu intrebai de sfecla. Te apuca Pastele pana fierbe, chiar si taiata in bucatele mici! Eu am facut-o la abur.
Felicitari, Artu, pentru Sabina cea plimbareata!
Mai fetele, tot vorbiti de calciu, fier, vitamine alea-alea.. Eu nu-i dau nimic! Si nici pediatrul nu mi-a amintit nimic de asa ceva. Tot ce stiu este ca trebuie facute analize de sange inainte sa luam asa ceva (mari sau mici), ca nici fierul si nici calciul nu sunt bune in exces (ca sa nu zic daunatoare).
Moni, felicitari lui Alex pentru dintuc!
Vivela, Tatiana, Marylena si ai vostri prunci stau in picioare? Aoleo.. noi suntem codasi rau.
Corina, cunosc cum e cu trezirile multe peste noapte. De cand se culca Nicolas si pana ma pun si eu la somn, se mai trezeste de vreo 3 ori Felicitari pentru progresele cu papica! Mai tine-ne la curent ca mai invat si eu. Dar lasa murele pentru mai tarziu
Veronica, am citit initial gresit si am inteles ca TU dai ou fiert moale cu tot cu albus si ma repezisem sa raspund. Dup-aia am recitit si am vazut ca e vorba de altcineva. Oul da alergii asa urate! Eu nici cu ouale noastre din curte n-as risca sa-i dau moale.
A, si cu mierea.. e periculoasa! Poate da botulism infantil care e mortal! Procentul de imbolnavire e foarte foarte mic, dar.. cine se risca?..
Ioanact, ce bine ca nu are nimic mandruta ta. Sa stii ca si noi am avut muci pana i-au dat dintii de sus. Fara nici un alt simptom.
Vai, Virgi, bine ca nu a fost nimic rau. Te cred ca ai fost distrusa si cine n-ar fi?.. E bine totusi ca a urlat. Mai rau e cand cade copilul rau si nu plange. NU ai de ce sa te invinovatesti, s-a intamplat pur si simplu.
Hai ca ma duc la somn ca maine iar am desteptarea cu noaptea-n cap.
Pupam!

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Nicolas in actiune, Pozici proaspete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

buna fetele,
vigantolul mie mi-a repetat dr de 2 ori musai sa i-l dau dimineata daca se poate pana in ora 11-12 ca sa aiba efect altfel e degeaba,de calciu nu mi-a zis nik

daaa si la noi e jale cu schimbatul pampersului ca nu sta o clipa,se intoarce,se suceste are o energie ceva de speriat,sotul se intreba daca nu cumva e hiperactiva...bine ca doarme noaptea 12h neintoarsa si ziua de doua ori cam cate 2h,depinde cat de obosita e....intr-adevar acuma trebuie sa fim fff vigilente,si-a mea a cazut si m-am speriat groaznic

artu ce sa zic cu mancarea,daca as fi avut un copil mancacios chiar nu m-as fi stresat ca-mi mananca 2 linguri de legume sau fructe si nici nu m-as fi chinuit sa fac ca toate animalele ca sa inghita....probabil ca mamicile cu bebei mancaciosi n-o sa ne poate intelege niciodata....daca m-as fi luat dupa doctori si i-as fi dat lapte la cerere probabil ca acuma ar fi fost piele si os,pe mine m-a salvat mult mancatul in somn seara si dimineata si abia a ajuns la o greutate cat de cat dar tot fotomodel este in comparatie cu alti bebei de varsta ei....important este sa fie sanatoasa

in legatura cu alimentele la bebei eu sunt in extrema cealalta,poate sa se uite si sa baleasca cat vrea nu-i dau decat mancarea ei pentru ca sunt convinsa ca se uita doar de curiozitate,este imposibil sa-i fie pofta de ceva care habar n-are cum e gustul....asa ca mancam in fata ei fara nici o problema,se uita la noi un pic dupa care isi pierde interesul

fetele am citit pe un site mai multe retete pt bebei de 7-8 luni si m-a mirat faptul ca legumele le facea calite in putin unt dupa care turna supa de pui....eu inteleg ca e mai gustos asa dar nu cred ca e sanatos pentru bebe nu?mai face cineva asa?eu ii dau numai fierturi cu carne....voi cum faceti piureurile?poate nu stiu eu sa le prepar de-aia nici nu-mi mananca bietul copil

noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Tatyana, te rog eu nu te necaji.
Ce am scris mai sus sunt concluziile mele din experienta mea.
Nu trebe nimeni sa se ia dupa ele. Si nici nu zic ca-s corecte ptr altii. Am gresit la baieti si imi pare tare rau. Nu vreau sa mai repet greseala.

Noi am facut "party" acum cateva zile cand am constatat ca au trecut si baietii de 20kg, la 7 ani...

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Am vazut si eu pozele cu floricelele frumoase foc:
Mira, in sfarsit iti vedem pozele cu Maya mai maricica. Rochita roz ai crosetat-o tu?!
Rocsy, frumoasa tare blonda cu ochi albastri! Fata mamei, nu?!
Ancutzicab, scumpa foc domnisoara in fustita cu panglici alb/rosu!
Sorana, pup romanasii veritabili! Dragalasii de ei! Si rudele mele le zic fetelor romancute!
Moni_or, ce trasaturi expresive are puiul tau! Si ce teren de joaca i-ati creat, de as sta si eu pe covoras acolo s ma joc!
Arturica, aveti voi acolo o poza fara descriere... pacat! Sunt topita! Am lasat un comment acolo. Si aia cu clamita in parulet e superba!

Azi a fost a doua zi de BLW! Am servit avocado! Sa zic ca a fost incantata - nu pot! Dar asa e la inceput - mai gusta, ne mai jucam!

Apropos, tot tineam sa va intreb. Le putem da asparagus la bebei?! Cred ca da daca le dam broccoli, asa?!

Mary, merci de incurajari!
Eu am hotarat, totusi, ca nu pot merge exclusiv pe teoria BLW, ca nu poate lua unele alimente de care ar avea nevoie decat cu lingurita facute piure(aceiasi branzica cu fructe blendate). Si atunci daca ii dau eu cu lingurita e diversificarea clasica. Sper ca nu gresesc ca le combin pe amandoua.

Dienuta, eu beau cafea dar cu lapte/frisca. Nu vad vreo schimbare la pitica. Azi am fost la o intalneala cu colegii de clasa si am servit si bauturi alcoolice.

Dienuta, eu fierb si sfecla si cartofii la abur fara coaja, taiate felii, ca sa mai reduc din timp, altfel as aburi toata casa daca as pregeti o sfecla intraga.(Astea pentru Cami, ca BB inca nu are asa ceva in meniu)

Corina, cum reusiti sa tineti in mana felia dee avocado. Ca lui Bety ii tot aluneca din mana. Am cumparat una coapta de-a binelea si parca era unt. Morcovul fiert nici la noi n-a avut mare succes, s-a repezit la el probabil a ademenit-o culoarea, dar la gurita a dus o feliuta o singura data. Cartoful dulce unde il cumperi, in piata? Eu aici am vazut doarcuratat, taiat felii, in vid, de import, si nu risc sa-i dau copilului.
Pe Bety imi e cam frica sa o las sa administreze singura lingurita ca si-o baga pana in gat.
A, si la noi fiecare masa incepe cu muscatul/linsul farfuriei.
Corina, oare gasesc si aici bavete-camesute?! foarte fine! Bety tre schimbata toata dupa masa. Nu de alta- dar vor veni si alimentele care vor lasa pete care nu le mai scoti la spalat.
Sau zi-mi de unde le-ai luat in Ro, ca rog pe cineva sa-mi ia si mie.
Of, Virginia, saracutele de voi! Ioanei! Nici bebelina mea nu sta la schimbat pampers, se intoarce pe burtic imediat si cand o pun in pozitia initiala se revolta rau. Atunci incep eu maimutareala si ea sta si ma priveste mirata sau incruntata dar eu imi fac treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Noi am facut "party" acum cateva zile cand am constatat ca au trecut si baietii de 20kg, la 7 ani...

Ioana & Arturicii'S

Arturica, o sa facem si noi party cand ajunge Cami sa cantareasca 14 kg. Ca la ea de 2 ani acul cantarului oscileaza intre 12-13 kg. Bety la 6 luni are mai mult de jumate din greutatea Cameliei. Ma crezi daca-ti spun ca saptamana trecuta am fost la Mall cu fetele si le-am luat 2 rochite superbe, la fel. Pentru Bety 6-9 luni. Pe eticheta de la rochita Cameliei stii ce scrie?! 18-24 months!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Buna dimineata, poftiti la ceai verde, ca e mai sanatos decat cafeaua!

MARY, eu personal zic ca e prostie chestia cu calciul numai asa, ca e iarna, cum spui si tu excesul de calciu se depune pe rinichi si nu e deloc bine. Acum daca deja mai papa si o branzica, un iaurt, plus lapticul de la tine, daca si fontanela e ok ce sens are? Felicitari, e un nazdravan Mateo, la noi la Alex se repeta istoria cu Luca, nu e interesat nici de stat in picioare, nici in fund, doar de stat si deplasat in 4 labe :) Cat despre muci de la dinti, si eu am mai auzit si nu-mi venea sa cred pana n-am patit-o, acum ca in sfarsit a erupt dintzocul nr. 3 gata mucii. La cei 2 de jos n-am avut muci, dar eu stiu ,asta fiind sus si fiind aproape de sinusuri cine stie ce transformari se petrec pe acolo cand erupe.

VIRGI, offf, ce patanie urata, slava Domnului ca nu s-a lovit la cap. Te inteleg cu vederea sangelui pe fata, Luca pana pe la 2 ani avea un stil ca aproape ori de cate ori cadea isi musca buza sau limba cu dintii (care la varsta lor sunt tare ascutiti) si la fel era, plin de sange pe gura, zici ca iesise dintr-un meci de box. Dar bine ca a baut laptele, ca Luca uneori cand era tare umflat la buze nici laptele nu voia sa-l bea, ca il jena biberonul. Si legat de schimbatul scutecului, Alex de mult se foieste de imi vine sa-mi iau campii dar eu in general incerc sa-l distrag dandu-i fie o jucarie fie o punga goala care fasaie in mana in timp ce-l schimb si atunci macar nu se intoarce pe burta, chiar daca se superfoieste.

NATI multumesc de complimente! Si tu ai doua papusi minunate! Cati ani are Cami? Ca mie nu mi se pare asa slaba, adica na, nu e grasa aia e clar, dar pare sa aiba mai mult de 13 kg. A, m-am uitat acum la semnatura ta si am vazut ca are 4 ani. Oricum, mie mi se pare ca arata bine, stii si tu povestea, daca e energica si sanatoasa kilogramele conteaza mai putin.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Pentru cele care nu au dormit(asa ca mine),am pregatit eu cafeaua!

Cristina, mamica lui Seby,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
7 lunite frumoase

povestea stelutei de mare

Mergi la inceput