La Multi Ani ! Floricelele de Liliac mai_iun
Raspunsuri - Pagina 19
anouk3 spune:
Cris, cat de dulce e Seby, mai ales impachetat in beteala..
Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Pozici de Craciun
corinasmile spune:
Fetelor, multumim pentru aprecieri
Am retinut atentionarile voastre ref la mure, insa eu sunt niiitzel mai relaxata privind alimentele alergene, dupa ce m-am documentat la acest capitol. Nici noi, nici bunicii nu avem alergii deloc, deci ereditatea e de partea noastra. Alaptatul, iarasi, reduce mult sansele unui copil de a deveni alergic la alimente. Argumentele de genul "stiu pe cineva care a facut o reactie urata" incerc sa nu le bag in seama foarte mult, pentru ca desi componenta personala te poate influienta mult, eu prefer sa cred statisticile: doar 6-8% dintre copii dezvolta alergii alimentare (a nu se confunda cu intolerantele). Bineinteles ca vom lua masuri de bun simt, adica excludem, pana la o anumita varsta, alimentele cu grad mare de risc.
Dar nu o voi feri de toate cele, doar pt ca cineva, undeva, a fost alergic.
Nati, cu avocado ne-am luptat si noi primele dati, este alunescos tare. Dar se obisnuieste, invata cat de mult poate sa-l stranga in pumnisor ca sa nu-l scape. Sau se ajuta cu cealalta mana/maneca, gaseste ea solutii
Bavetici cu maneci am gasit in Cora, de la Bertoni; www.babymania.ro/images/Uploaded/catalog/images/bav.manec.bmp" target="_blank">asta, la 17-18 lei bucata.
Am mai luat de la babyexpo cateva, nu stiu ce firma sunt.
Onana spune:
Salutareeee!!
Hop si eu, fuguta, sper ca ati satrbatorit frumos de Craciun, ca Mosul v-a gasit si n-a uitat sa va lase tot ce va doriti pentru voi si cei dragi, si mai ales penr floricelele noastre scumpe!
Multumesc de urarile de ziua noastra Ioanact, iata ca Tudor a si implinit 8 luni, incredibil cum trece timpul sio ce copialsi mari avem de-acum.
Nati si toate celelalte fete care ne-au felicitat pt poze, multumim inca o data de cuvintele si gandurile frumoase
Virginia, off, ce sperietura, bine ca e Ioana in regula, se intampla cu tine acolo, asta e clar, nu te mai invinovati, bine ca n-a fost mai rau. Mie mi-a povestit d-na dr pediatru chiar azi, cand am fost cu Tudor la control, cum a cazut un bebe de pe masa de control (care e ff inalta) direct in cap, desi erau 3 oameni in cabinet pe langa el. Si cu toate astea e ok, dar Doamne fereste! E clar ca trebe sa fim ff atente cu ei de-acum. Chiar si eu am tras o sperietura azi ca l-am lasat in patul mare pe Tudor (stiindu-l nu ff motric) si am auzit o bubuitura, am fugit intr-un suflet si din fericire doar jucaria o aruncase pe jos, dar tot mi-a stat inima. la fetita si la mamica.
Am citit tot din urma dar nu stiu acum ce sa mai zic, sunt presata de Tudor sa-i dau papa, mai zic chiar 2 vrbe:
Noi am petrecut frumos Craciunul la munte, cu multi copii cu un Mos darnic (si cam tanar), cu colinde, cu zapada, sanius etc..
Azi am fost cu Tudor la dr, are 11.75 kg, 80 de cm (Cand citesc de printesa lui Nati si de baietii Ioanei, ne straduim sa va ajungem, observ). Altfel, sanatos si ff voinic, ff vesel, sociabil, are un singur dinte (dar se vad 3 pe drum).
Am vb de Vigantol, mi-a zis ca pot sa-i dau in orice moment al zilei, dar nu odata cu fierul. Calciu nu luam, am facut azi Prevenarul si cam atat de noi.
Fug si revin.
Ioanact spune:
Buna, fetele!
cris_09 multumim pt ! Chiar daca am dormit toata noaptea, tot am baut una.
De la 20 cand a baut laptele pana la 6 dimineata n-a m vrut. Pe la 22-23 incepuse sa tuseasca, de nu se m oprea..i-am dat un pic de ceai si i-a trecut.
Dar i-am dat Panadol inainte de culcare.
De curiozitate m-am uitat la sarbatoritele din luna Ianuarie si-am vazut ca esti nascuta pe 01 Ianuarie, ce frumos. Prima zi din an, calendaristic.
Ideal ar fi ca, copilul sa manance fara sa se joace, maimutaraleli..dar sunt copii care daca nu ii distragi atentia nu mananca deloc.
Am patit-o si la Ioana (cand ii ieseau dintii) si la Justina, daca nu are ceva in mana nu papa, si uneori si laptele il bea greu.
Asta e! Noi sa fim sanatosi.
LA MULTE LUNITE SI ANISORI, sarbatoritilor de azi: Riana Ioana si Sofia Maria!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
Onana spune:
Pana la urma l-am culcat pe Tudor, dupa principiul: daca ti-e foame, trage un pui de somn si-ti trece De fapt ii era mai mult somn decat foame, asta-i adevarul..
Nu stiu cum e sa ai copii sa nu manance, dar e clar ff greu, nu-mi doresc sa fiu in pielea mamicilor lor, nici la sfaturi nu ma pricep.
Pot sa va zic despre meniurile noastre cum arata: eu combin cu succes cartoful dulce cu brocoli, sau sfecla cu cartof obisnit (sa nu iasa prea dulce cu cartof dulce si sfecla), sau azi brocoli cu dovlecel si rosie, mai combin cu ardei gras, cu conopida, mai rar morcovi si telina. Dr mi-a zis sa mai astept cu mazarea si fasolea uscata pana pe la 10 luni. Eu amestec legumele aburite cu putin ulei/unt si adaug carnea (tot aburita) sau branzica (facuta de mine cu lamaie sau cu iaurt) sau cu galbenus de ou (de azi) si iese un piure bunicel, care se bucura de mult succes. Inca nu i-am dat vita, dar urmeaza cat de curand, nici ficat nu am dat (desi avem unda verde), urmeaza incetisor.
Dr mi-a zis ca de la 8 luni pot sa-i dau si mancaruri care sa semene cu ale noastre la gust (adica dovlecei/ardei umpluti), mamaliguta cu branza de casa si iaurt/smantana, supa cu galusti (oul fara albus, desigur), chestii mai apropiate de gust cu ale noastre, dar desigur fara sare, carnea tocata de mine in casa si amestecata cu putin orez, totul fiert sau la cuptor, cu rosii, putin ulei, cam asa..
Tudor oricum mananca bine, doar iaurtul nu prea ii place, asa ca-l amestec cu o lingurita-doua de cereale si-l mananca pana la urma, dupa ce se tot stramba.. Perseverenta mea vad ca da roade, la inceput nu voia mai mult de 2-3 lingurite, acum mananca un borcanel de 150. Noi avem 5 mese pe zi: 2 de lapte, 1 de fructe simple, 1 de legume cu carnita/ou/branza si 1 de iaurt.
M-am lungit cam mult, dar am zis sa va mai povestesc cum arata mesele la noi.
moni_or spune:
SORANA, in cat timp ti se face carnea la aburi? Ca as face si eu, ca tot imi place sa-i dau legumele aburite mai degraba decat fierte in supa...
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
Onana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui moni_or SORANA, in cat timp ti se face carnea la aburi? Ca as face si eu, ca tot imi place sa-i dau legumele aburite mai degraba decat fierte in supa... Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010) Doamne, ai grija de minunile mele! Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson) |
Pai cred ca 35-40 de minute, daca nu vorbesc prostii, ca stau prost cu notiunea timpului, oricum pana-ntr-o ora, asta e clar. Eu pun intai carnea (pui sau curcan) in floricica de la ikea si cam dupa 20-30 minute adaug acolo si legumele la aburit si le scot pe toate odata si le mixez. Carnea o intep cu furculita sa-mi dau seama daca e moale. Cu vita nu stiu cum o sa fie la abur, nu stiu daca merge.
ancutzicab spune:
Intrebare (da' sa nu radeti): daca virgula copilul ar fi alergic la albus de ou, ce s-ar intampla daca ii dai sa manance, de exemplu, papanasi/galuste facuti/te cu galbenus (dar pe care, doar il separi de albus, ca doar nu il speli )? Oare cantitatea aia infima de albus care ramane pe galbenus ar fi suficienta sa ii declanseze alergia (chiar soc anafilactic)? Exista un prag minimal sub care nu se intampla nimic? Sau nu se pune? Sau alergia la ou se manifesta doar cu eruptie cutanata?
Vivela spune:
salutare
Sorana, cum mai merge tratamentul homeopat la Matei? se vad ceva efecte (preferabil benefice)? imi iau campii cu al meu,cred ca ultima speranta e ori homeopatul ori psihiatrul .
scuze ca nu scriu mai mult, dar am nervii franjuri.
Traiesc in Orasul Alandala
arturicii spune:
Vivela, ce ai patit?
Anca, nu ma pricep la alergii.
Eu sunt varza. 3 prunci raciti, baietii cu febra si frisoane iar Sabina cu nasul curgator.
Si, ca sa fie complet, eu am frisoane, febra, ma doare in piept (desi nu tusesc).
Ioana & Arturicii'S