Strumfi de iul-aug 2007 (206)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Salutare fetelor pe 2011 si sa aveti un an nou plin de impliniri pe toate planurile.

Acum vad ca "Simo" a noastra are bebit in burtica, nici nu stii cat ma bucur pt tine Simo, felicitari!!!

Vivela te pup, nici nu stiu ce sa zic decat ca imi dau seama ce greu iti este si cate lupte sufletesti duci. Ma gandesc daca totusi e vorba de gelozie sau poate doar asa e firea lui David, poate s-ar fi comportat la fel indiferent de aparatia lui Damian sau nu.

Cu bataia, sau pedepsele corporale... eu mi-am primit lectia de la Adelise in urma cu cateva luni cand i-am scapat o palma la fund de nervi si a doua zi, cand m-a lovit si i-am spus ca nu e frumos sa lovim mi-a zis ca si eu am lovit-o pe ea. Asa ca mi-a inchis gura si mi-a confirmat ca pedeapsa corporala nu e o solutie.

La noi gelozia e inversa, desi Cosmin a fost primul totusi Adelise e geloasa pe el. Cosmin, desi clar ca are si el gelozii, nu si le manifesta si o iubeste nespus pe cand Adelise pana in urma cu vreo un an nu suporta sa ma vada ca il dragalesc pe Cosmin. Pana cand am inceput sa-i ignor tanguielile, sa il pup pe Cosmin spunandu-i ca o pot pupa si pe ea in acelasi timp, sa ii iau in brate pe amandoi, sa nu mai aplanez conflictul prin a ma ascunde ci efectiv sa ii dragalesc pe fata explicand-le ca amandoi sunt ai mei. A protestat de cateva ori pana cand a inteles ca sunt "my mommy and Cosmin's mommy!". Insa pentru a pastra latura speciala a relatiei mele cu fiecare dintre ei, avem micile noastre glume cu fiecare dintre ei, noi doua suntem fete si baietii (Cosmin si daddy) sunt asa si pe dincolo, iar cu Cosmin depanam amintiri de cand eram doar noi doi. Cred ca si aici ai putea incerca sa lucrezi, sa iti creezi ceva special cu fiecare dintre ei, cu David sa faci anumite chestii sau glumite ale voastre doar, doar voi doi le stiti, iar cu Damian la fel cand poate intelege. Pentru ca poate acum David crede ca nu mai e special, ca Damian e la fel, baiat, cu aceeasi mama, poate se simte inlocuit. Sunt convinsa ca ai incercat deja, dar daca nu vezi daca merge sa-i arati mereu ce special e el pt tine.

Cu ascultatul... Adelise e la faza de negociere, negociaza tot, si desi am obosit imi dau seama ca asta o va ajuta in viata sa gandeasca cu propriul creier, sa analizeze, sa negocieze, sa nu execute automat ce i se cere fara sa gandeasca si sa analizeze.

Adelise face ce i se cere numai dupa ce discutam, explic, negociaza, explic iar de ce nu, pana intelege concret de ce nu ptem face un anumit lucru, sau de ce trebuie facut alt lucru.

Personal cu Adelise simt ca a trecut greul tantrumurilor, mai are insa rare, in general prin dialog le rezolvam pe toate.

Eu azi sunt acasa cu o gripa oribila, sper sa-mi revin si sa pot merge maine la servici. Nu ca vreau ci ca trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Buna fetele,

Am citit ce s-a scris pe aici cu disciplinarea strumfilor si vad ca parerile sunt impartite.

Eu una sunt impotriva pedepsei corporale. Sotul insa crede ca e ok sa ii dai o palma la fund cand intrece masura si nimic altceva nu functioneaza. Daca stiam nu ma mai maritam cu el . Sincer daca o disciplineaza el mi se pare ca o tortureaza. Nici vorba de asa ceva dar si daca doar o cearta mi se pare ca e prea dur, poate vocea. Dar am invatat sa il las sa o certe ca ii prinde bine desi se baga doar foarte rar la asa ceva de obicei ma lasa pe mine sa ii spun ce si cum pt ca noi cumunicam mai bine dar asculta mult de sot.

Eu lupt incontinuu cu el sa nu cumva sa ii dea la fund. Cateodata insa imi pune capac cand imi spune vezi, cu toate metodele tale si cate carti citesti nu te asculta. Eu daca ma incrunt putin la ea imediat se executa.

Azi de ex. a rupt azi inca o carte, e a 3a pe care o rupe doar pt ca poate. Prima oara i-am spus ca nu e bine, etc. a doua zi a rupt alta si tot asa explicatii etc azi a rupt-o pe a 3. Asa ca pedeapsa a fost ca nu i-am mai citit si nici nu o voi face o saptamana si nu am stat cu ea pana a adormit. Reactia sotului a fost vezi daca nu i-ai dat peste mana cand a rupt prima oara. Uneori nu ajunge numai explicatia.

Eu ridic vocea si deja imi dau seama ca si Catarina ridica vocea la mine cand nu ii convine ceva. Asa ca acum incep sa ma abtin sa fiu mai linistita si sa nu ma mai supar pt nimicuri.

Nu cred ca palmele la fund sunt solutia cea mai usoara si nici cea mai buna. Te doare pe tine ca mama si il doare pe copil. Nu stu exact cat de trauatizant e ca generatia noastra mai toti am incasat-o si vad ca nu am ajuns rau dar poate ca cei care au ajuns rau nu frecventeaza site-ul asta

Viata in patru :)
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefania_97
(...) dar poate ca cei care au ajuns rau nu frecventeaza site-ul asta

Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

Buna dimineata si poftiti la delicatese: cafea filtru, expresso, instant, capucino, ciocolata calda, ceai cu croissant sau fara, iar care e tare sa pofteasca la irish coffee

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui violetan

Citat:
(...) dar poate ca cei care au ajuns rau nu frecventeaza site-ul asta

Buna dimineata si poftiti la delicatese: cafea filtru, expresso, instant, capucino, ciocolata calda, ceai cu croissant sau fara, iar care e tare sa pofteasca la irish coffee

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

ti-ai deschis coffee shop?

d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:

La un croisant as pofti si eu....

Flamanzesc acum ca vineri pap mult, ca avem doi colegi Ioan, plus sotul meu...care serveste si el la birou subalternii lui (adica 45 de persoane) ...deci servesc la doua mese. Noroc ca a decis sa comandam de la catering, ca sa nu ma omor eu cu gatitul.

Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07 si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Citat:

Nu stu exact cat de trauatizant e ca generatia noastra mai toti am incasat-o si vad ca nu am ajuns rau dar poate ca cei care au ajuns rau nu frecventeaza site-ul asta

Citat:
Eu ridic vocea si deja imi dau seama ca si Catarina ridica vocea la mine cand nu ii convine ceva.

Asa si la noi... si eu incerc sa nu mai vorbesc prea tare (tip) la ea, ca pe langa ca imi da replici de genul "ma doaie capu'" se observa cum copiaza! deci nu degeaba se spune ca un copil face ce vede in casa! uneori e tare adevarat!

Citat:
Eu daca ma incrunt putin la ea imediat se executa.

pe langa asta... m-as opri sa spun si ca daca ma incrunt eu la ea, se incrunta si ea la mine! si pe urma la altii... deci orice fac in momentele de cearta si scandal face si ea... asa incat singuri ne dam seama ca metodele agresive (verbale, cu atat mai rau fizice) de a rezolva "problemele" nu sunt bune de nimic!

pupici!

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

buna dimineata
m-am trezit cu raguseala,luata de la fii-miu si cu un ochi care ma doare.
stefania,am vazut ultimele poze cu andre,cat este de dragalas!!!iti seamana foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

da' ce replica sa mai ai atunci cand in mijlocul explicatiei cum ca nu e bine/frumos cutare lucru, copilul se uita intr-o dunga si zice: "taci! nu mai vorbi!". pe mine, cand ma apuca logoreea, faza asta ma umple de draci .
nu stiu cat de mult copiaza copilul ce vede in casa. de ex., eu cu sotul nu vorbim cu ton ridicat, si cand ne certam o facem in soapta. daaaaar, David urlaaaaa.... de lovit intre noi sau pe altii, nici atat. David insa ne-a cotonogit dintotdeauna. eu nu distrug lucruri, David e nimicitor (Stefania, doar 3 carti??? esti o fericita).

Stefania, si sotul meu - desi nu e genul violent - imi da peste nas cu teoria, cum ca citesc numai tampenii si uneori e de parere ca niste metode mai incisive sunt preferabile. o singura data i-a dat 2 palme peste fund - manat de propria convingere - si regreta si acum, mi-a spus ca s-a simtit oribil si mi-a dat dreptate ca asta nu e o metoda de educare. acum prefera sa ridice putin tonul cand lucrurile o iau razna. uneori functioneaza, alteori nu.

Luna, sanatate multa .

revin, ma duc sa-mi faco cafea ca n-am baut de dimineata. sau Vio, da-mi din ale tale, vreau una din fiecare .

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Buna fetele,

Vivela si sotul meu a facut-o de 2 ori odata i-a dat peste mana si odata la fund insa el nu are regrete, zice ca daca nu ii educam acum mai tarziu va fi prea tarziu ca ii vom scapa din mana. Ceea ce nu imi place e ca ar vrea sa adopt eu metoda lui de a da palme la fund iar eu nu o voi face. Ma tot freaca la cap ca eu nu sunt prietena ei ci mama ei asa ca trebuie sa fiu mai dura cu ea. Ma face sa rad uneori parca nu m-ar cunoaste

O ador pe Catarina si sper sa avem o relatie foarte apropiata cand va fi mai mare de asta nu cred ca palmele la fund ma vor ajuta in aceasta directie.

Eu si sotul suntem foarte diferiti in conceptii mentalitate si desi de multe ori are dreptate nu pot sa fiu ca el si nici sa il aprob.

Musso multumim, e un copil linistit si fericit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Stefania, am fugit si eu pe blogul tau sa-l vad pe Andre, e un scump . si pozele foarte faine. eu nu prea am poze cu mine si copiii, rar cand se mai intampla sa ma pozez sau sa ma pozeze altii, de cele mai multe ori eu sunt aia cu aparatul in mana.
am citit ca ai inceput diversificarea, sa va fie de bine . si noi am inceput-o de vreo luna, damian e curios, ar manca si hartie uda daca i-as da, nu face nazuri la nimic deocamdata. ii place sa manance singur, ii dau sa tina el in manuta lingurita sau bucata de fruct/leguma si molfaie de unul singur.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput