Strumfi de iul-aug 2007 (206)
Raspunsuri - Pagina 15
musso17 spune:
buna dimineata
m-a scos vivela din barlog..si mihnea a avut si are, mai rar ce-i drept, astfel de manifestari,nu demult,acu fix o saptamana in kaufland,cand a dorit sa cumpere o masina,oricare,nu conta ca doar avem banca si mami i-a spus ca bine dar una mica ca nu avem bani de una mai mare..eee sa te tii,pai ce picioare in cumparaturi,era in carut,si apoi niste pumni in mine..si uite asa am ajuns la conlcuzia ca trebuie sa ii spun o data frumos,apoi il avertizez si in cele din urma trecem la fapte..si eu am incercat sa fiu cat se poate de toleranta si sa inteleg varsta dar nu merge si gata,asa ca am gasit un echilibru intre frumos si urat...intre explicat cu tonalitate ca inteleg prin ce trece si apoi ridicat tonul si in cel mai rau caz o palma la fund sau un tras de perciuni..oare ce sechele ii pot produce?!zic si eu..nu am timp mereu sa gasesc solutii bune pentru el,nu am atata timp sa gandesc o strategie,nu am intotdeauna starea sa fiu toleranta..ce chestie ca-s si eu om
Simo78 spune:
Carla, Dana...si Matei scrie cuvinte, si din ce in ce mai multe. De citit citeste pe litere dar cuvantul intreg nu, decat unele scurte, din 3 litere (asta l-a invatat teacher a lui la gradi). Idea ar fi, cred ca acest scris e pur si simplu memorie vizuala, dar chiar il incurajez pentru ca vad de la o zi la alta cum scrie cuvinte mai multe si mai lungi, si la o adica tot o exersare a memoriei e! Si chiar il incurajez, ii dictez pe litere si apoi il pun sa scrie singur inca odata.
Vivela ce sa spun...sa te tina nervii...ai dreptate cu crizele astea, fiecare varsta e o mica adolescenta pana la urma! Matei e in principiu un copil asculator, dar are momentele lui de gloooorie!!!! La noi a mers cu trimisul la el in camera, unde nu are decat sa tipe, arunce, izbeasca...si a descoperit ca fara spectatori nu are farmec si isi revine in cateva momente. Oi vedea eu la vara si cu crizele de gelozie ce va sa fie!
In alta ordine de idei...am inceput cu greturile!
mami de Matei 28 iulie 2007 si (DPN 26 august 2011)
monicabo spune:
Buna si de la noi! La multi ani cu sanatate si tot ce va doriti
Ce sa zic, deci inseamna ca estealta criza, de 3-4 ani, si pe urma criza de 5-6 ani si urmatoarea criza si iar si iar si iar, pana se casatoresc cred ca vor avea crize peste crize..
Ma rog, am cam exagerat mai sus, insa si noi avem crizele noastre (de andreea vorbesc acum, nu ca cea mica nu are, doar are 2 ani..). Ma rog nu chiar asa la parametri descrisi de Vivela, dar cam in genul Dariei a lui danagh... AM impresia ca fetitele sunt un pic mai domoale si cu crizele astea, baietii sunt mai aprigi.
Deci, crize cu tavalit in magazine pentru un anume produs, nu a facut. Insa si mi e mi se intampla sa nu ma asculte, spun ceva, nimic, mai spun o data, nimic. SAu: spun ceva, - nu vreau! nici vorba! etc.... si recunosc ca la un moment dat imi pierd rabdarea si fac eforturi...
SAu alta treaba de ma calca pe nervi, cand nu-i convine ceva, intoarce spatele, incepe sa maraie, planga, poti sa o intrebi orice, nimic (nu urla rau, doar plange si maraie, se tanguie asa...), daca incerci sa-i faci ceva (adica s-o iei de mana, sa-i dai vreo jucarie, obiect ceva, nu merge, te da la o parte, arunca obiectul cat colo)... Ma rog, dupa un timp ii trece ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Alteori o intreb, tot asa cand se calmeaza, si imi spune ce s-a intamplat, dec e a fpst suparata. Alteori zice ca nu mai stie...
Unele suparari de-ale ei provin ca o consecinta a actiunilor noastre: nu vrem sa facem ce vrea ea, evetnaul fix in momentul ala, trebuie sa plecam acasa si ii tot zicem, si in final, uneori tre' sa o luam "pe sus", sau se mai supara din cauza sora-sii, daca ii strica ceva (aici inteleg cel mai bine). SAu alt gen de suparari au pe moment cauze necunoscute. Pur si simplu nu a fost nimic de mai sus, si se imbufneaza. Eventual aflii mai tarziu.
Ex: o data mi-a spus ca era suparata ca ii venea pishu si s-a tinut. Dar nici nu a spus ca- i vine, ca doar stie sa zica, si aceru de atatea ori... si tot asa...
Sau incepe sa se alinte si cu o voce pisicita, miorlaita, imi zice ca vrea nu stiu ce...Iar nu prea imi place treaba asta...
Si tot asa, sunt multe de spus.
Am mai obs. ca si de cand a inceput gradinita, a mai inceput cu alintaturile astea, cu neascultatul, cu diverse chestii de mai sus.
Si acolo sunt sigura ca e totul ok 100% (sau pe aproape), ca ea povesteste, e degajata, nu-i mai e frica deloc, nici mie din afara nu mi s-a parut nimic suspect. Dar banuiesc ca acolo, fiind f cuminte, face totul cum trebuie, cum ii se spune (asa mi-au zis dnlele, ca e ascultatoare), atunci se mai dezlantuie acasa.
Sora-sa le are pe ale ei, dar specifice varstei ei. Ma rog, acum e intr-o perioada mai buna. Era o vreme cadn se cerea numai in brate si daca nu o luai, era jale. si prin casa. Sau la alte lucruri daca se enerva, se arunca pe burta si incepea urlatul. In ultima vreme vad ca s-a mai domolit. Acum se enerveaza uneori daca iti zice ceva si tu nu intelegi ce a zis. SI la cum vorbeste ea acum, se mai intampla...
Cu teoriile, teoria e teorie, practica e practica. Cred ca oricarei din noi de pe aici i-a sarit mustarul. oricare din noi a mai ridicat tonul, a mai aplicat pedepse, i-o mai fi dat o palmuta la popou. Oricare dintre noi poate a mai avut momente cand i-a venit sa "dea cu copilul de pamant" (bineinteles ca n-a dat). ASta nu inseamna ca abuzezi copilul, sau ca vezi Doamne l-ai traumatizat pe viata.
Eh, om trece noi si peste astea, pana ne-ao pleca de acasa si atunci o sa plangem noi dupa ei.
vivela, mi-a placut remarca sotului tau cu somnolenta.
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
CarlaV spune:
Vivela, chiar tare sotul tau cu somnolenta . Cu David nu stiu ce sa zic, te inteleg ca esti la capatul rabdarii si din ce in ce mai des dupa... Eu cred ca se manifesta asa si pentru ca l-ati dus la bunici si ati ramas doar voi cu Damian, sa nu ma injuri, este clar foarte gelos si vrea sa va pedepseasca, mai ales pe tine.
Solutii din pacate nu am, Sabina m-a pacalit de cateva ori de o palmuta la fund, cred ca de 4-5 ori, prima data mi-a ras in fata, apoi a inceput sa priceapa care-i scopul si s-a calmat. Evident ca nimanui nu-i place sa dea in propriul copil si recurgem la cate un gest de acest gen numai cand epuizam toate caile inteligente de gestionare a situatiei. Eu nu cred ca raman copiii traumatizati pe viata dintr-o palma la fund, nu stiu pe nimeni care sa nu fi primit macar o palma in copilarie, cu toate astea, ca maturi, nu sunt foarte dezechilibrati . Eu cred ca poti traumatiza mai mult un copil cu vorbe, minciuni, insulte, decat cu o palmuta.
Luna, si Sabina a inceput sa minta, tot cam de 2 luni. Nu stiu ce sa fac, depinde de gravitatea situatiei, sau o ignor, sau ii explic frumos ca ne-am dat seama de minciuna si nu procedeaza corect, ii spunem ca o iubim la fel de mult indiferent ce prostii face, dar ne suparam tare daca ne minte, ii mai spunem ca ii va creste nasul ca lui Pinocchio... Nu ma ingrijorez pentru ca nu sunt minciuni mari si despre lucruri grave, deocamdata.
Despre faptul ca Saby a inceput sa scrie cuvinte, a fost surprinzator ca a fost brusc, nu a evoluat liniar pana la a scrie pe litere. Ea stie tot alfabetul de aproape 2 ani, imi spunea literele daca o intrebam, dar de atunci, nimic, pauza, si-a canalizat interesul spre alte aspecte. Acum a inceput sa scrie cuvintele litera cu litera, ca Matei a lui Simo, nu este genul de memorie vizuala a unor cuvinte, ci formeaza cuvintele din litere. A fost frumos ca s-a intamplat in ultima seara din an.
Vivela spune:
nu stiu ce s-o fi inteles din mesajul meu, simt nevoia sa adaug insa ca NU am de gand sa ma apuc sa-mi lovesc copilul. adica nu asta e strategia.
carla, david s-a cerut la mamaie, nu l-am dus eu din proprie initiativa. se simte bine acolo ca este unicul, singurul, etc. daca l-as lasa si pe damian, probabil ca ar incepe circul si acolo.
felicitari pentru progresele Sabinei, maine-poimaine se apuca de citit carti .
Georgi, Simo, Monica .
am primit si eu la inceput de an "mama" .
Traiesc in Orasul Alandala
musso17 spune:
vivela,s-a inteles,din perspectiva mea,ca vrei sa fii mai impunatoarea, eu am spus ca la noi a functionat asta,sa-i mai dau o palma la fund dar nu incurajez tactica caci si eu ma facu-o cand am simtit ca -mi duduie capul si n-am mai fost capabila sa mai gasesc vreo solutie..din variate motive...asa ca sa nu se inteleaga ca sfatuiesc pe cineva sa-si loveasca(,)copilul dar nici nu e un capat de tara daca ai scapat boii la vale..iaca,acum ma scuz
ddanagh spune:
Vivela nu stiu ce sfaturi sa- ti dau. E clar ca David e f gelos, si se pare ca nu- i va trece asa cu una cu doua. Chiar acum de Craciun ne- am intalnit cu niste prieteni ce au doi baieti, unul de 6 altul de 2. Cel mare se poarta f urat cu cel mic, e f gelos. De ex spunea maica- sa ca au fost la bunica lor si aceasta l- a luat pe al mic in brate, moment in care frate- su a inceput sa urle sa- l lase jos, sa nu- l mai pupe. Nici ei nu stiu ce sa- i mai faca. Ma gandesc ca dc nu i- a trecut gelozia in atatea luni, poate ar trebui sa gasesti cumva o metoda sa- i aproprii ca frati, nu stiu cum, zic si eu.
Te pup
Noi suntem in plin puseu de crestere, sper sa ma reglez mai repede.
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
xerxe2005 spune:
Buna dimineata, fetelor.
Nu ati inceput inca serviciul? La noi circula zvonuri...ca de azi avem un nou director...si asteptam foarte curiosi confirmarea...
Incepem de miercuri gradinita...educatoarele si-au luat o saptamana mai devreme de vacanta, incep mai tarziu... noroc ca am pe cine sa chem sa stea cu Razvan.
Eu am servit o cana de chisleag...si ce bine a mers dupa atatea sarmale, salata, friptura, etc. Saptamana asta o dam pe fructe si lactate...greu e si cu sarbatorile astea.
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07 si 21+
mychydutza spune:
hellou, si LA MULTI ANI!
Eu sunt la servici , tusesc ca un tabagist, ma doare pieptu', am fost la dr.(noroc ca l-am gasit si m-a primit) si am o usoara pneumonie pe partea stanga. iau antibiotic 5 zile.....
de revelion a fost super, anturaj super, muzica marfa, mancare/bautura buna si la discretie......in concluzie a fost un revelion reusit!
la servici agitatie din prima zi, saptamana viitoare sper sa pot pleca cu andrei la dorna......si cam atat!
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
valen spune:
Bine v-am gasit in 2011!Vivela, vroiam sa-ti spun ca ti-am citit mesajul si ca te inteleg pentru ca si Ines a mea este un copil care iti toaca efectiv nervii si rabdarea si intelegerea si am avut si eu de multe ori senzatia ca tot ce citesc despre educatie este bun de pus pe foc, mai ales ca ea vine dupa Sarah care...nu stiu cum sa spun dar intelege si a inteles dintotdeauna ce i-am explicat si am avut convingerea ca daca ii spui copilului ce si cum...se executa.Ce mi s-a parut interesant in ce ai scris tu este ca vrea sa fii suparata pe el, ca si cum s-ar simtit vinovat/ responsabil de ceva f grav intamplat si vrea sa-si absolve vina asa, certandu-l tu. Eu nu cred sa fie vorba numai de gelozie acolo ci de cu totul altceva.Si noi avem de-a face cu gelozia si e mai pronuntata din partea lui Ines, in plus, am inteles ca sentimentul asta va exista pururi, ca pana la urma este normal chiar daca vrem sa ne autoimpunem ca nu-si are rostul. Eu nu am frati din pacate deci n-am experimentat pe pielea mea gelozia dar vad in jurul meu si aud adulti care zic: maica-mea l-a iubit mai mult pe frati-miu sau pe sora-mea. Cum naiba nu zice unul: parintii m-au iubit mai mult pe mine?De cate ori o pup pe una, cealalta ma priveste iscoditor; daca uneia ii dau 2 pupici, cealalta spune "si eu tot 2 vreau"; imi spun pe rand ca o iubesc mai mult pe cealalta si incerc sa le explic cat pot cum e cu dragostea. Le-am zis asa: sa-si imagineze ca mami, are in inima ei 2 sertare cu dragoste; sertarele sunt la fel de mari amandoua; unul e cu dragoste pt. Ines, unul cu dragoste pentru Sarah; amandoua sertarele sunt pline pline de iubire pentru ca eu le iubesc muuuuult mult. Deocamdata e ok asa, cand vor creste schimbam explicatiile.Si mai cred ca oricat ne-am stradui, greseli cu copiii nostri tot vom face si tot ii vom nedreptati la un moment dat pe fiecare in parte. Nah, ca ma scuz si eu