Fluturasi de martie-aprilie 2011 (104)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

miki merci imi era sa nu-l chinui pe bebe cu haine sic..ma gandeam doar la vreme cand o sa-l scot afara ca planuiesc sa ies cu el rapid si habar n-am cum o sa fie vremea. planul meu initial era sa-l scot in body si in combinezon din acela flausat (care e cam de iarna) dar daca prind o zi cu 20 de grade cred ca moare de cald, si pentru asta banuiesc k o sa imi trebuiasca niste pantaloni cu talpica si niste puloverase...te rog zi-mi ca gandesc bine ca altfel o iau razna cu hainele astea

s 25, Luca Alexandru, de abia astept sa te tin in brate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui scrish

miki merci imi era sa nu-l chinui pe bebe cu haine sic..ma gandeam doar la vreme cand o sa-l scot afara ca planuiesc sa ies cu el rapid si habar n-am cum o sa fie vremea. planul meu initial era sa-l scot in body si in combinezon din acela flausat (care e cam de iarna) dar daca prind o zi cu 20 de grade cred ca moare de cald, si pentru asta banuiesc k o sa imi trebuiasca niste pantaloni cu talpica si niste puloverase...te rog zi-mi ca gandesc bine ca altfel o iau razna cu hainele astea

eu l-am nascut pe vlad in aprilie si chiar si in mai erau zile racoroase..cu tot soarele..eu aveam un combinezon asa mai grosut ( dar nu din acela gros de fas ) dar il mai si descheiam la el sau il dadeam jos in functie de vreme si de ora la care eram afara..pe dedesubt avea body cu totul ( cu tot cu picioruse ) sau body gen chilot ( cu capse intre picioare) si salopeta peste..cam toate asa micute sunt si cu talpa, nu prea ai nevoie de sosetute..si ce sa zic, mai aveam si pulovere asa mici si bluzite si pantaloni dar nu prea le-am folosit..mai ales la pantalonasi daca sunt mai duri din raiat sau blug sau un bumbac mai tare..imi era mila de el, ca au pielea asa sensibila cand sunt micuti..preferam sa stea comod intr-un body moale.. sau pantalonasi+bluzita din bumbac moale, gen costumase..sigur ai vazut prin magazine daca ai fost..
eu am avut in perioada asta cand era mic f multe de la cocodrillo, eram fan si next..si debehams. mai gasesti si pe la mark&spencer lucrusoare dragute si materiale f de calitate. si obaibi cum spunea simona..

mami de Vlad 09.04.2009 si s30 cu

Mergi la inceput

bun, m-am linistit :) nici nu ma gandesc sa ii iau haine "tari" la inceput, totul din bumbac sau material flausat. chiar azi am vazut la obaibi haine pt 0 luni, pantaloni raiat sau blug si mi s-au parut aiurea rau...prea aspre, mai ales ca la inceput cred ca e mult mai important sa fie imbracati confortabil decat in nu stiu ce combinatii...nu am de gand sa imi chinui copilul...

la cocodrillo am vazut niste lucrursoare foarte dragute azi, si la premaman aveau chestii in culori foarte vesele..o sa ma pun pe cumparat zdravan in ianuarie si o sa te mai intreb pe parcurs

apropo, tu pe vlad cum il culcai? ca tot citesc despre asta si nu ma lamuresc din articolele de pe net. unii zic ca nu au voie pe burta, altii ca nu pe spate ca daca regurgiteaza exista riscul sa se sufoce, altii zic ca doar pe o parte...tu cum ai facut? ca sunt mult mai viabile sfaturile reale de la mamici

Mergi la inceput

hai ca m-am uitat pe poze ca sa fiu sigura, ma gandeam eu ca paote m-a lasat memoria deja dupa 1 luna -1 luna jumate il imbracam si in costumase cand ieseam afara..gen pantalon cu bluzita sau hanorac - mai de primavara, probabil era deja cald prin mai..ca vad ca renuntasem la combinezon....pe urma tricouri/bodyuri cu pantalonasi scurti..deci aveam si lucrusoare nu numai bodyuri ..

Mergi la inceput

merci mult, esti o draguta

Mergi la inceput

gata, ma duc si eu la somn, poate imi trece starea asta de rau. burticile si ne auzim maine cu forte noi si proaspete! noapte buna!

Mergi la inceput

Citat:

bun, m-am linistit :) nici nu ma gandesc sa ii iau haine "tari" la inceput, totul din bumbac sau material flausat. chiar azi am vazut la obaibi haine pt 0 luni, pantaloni raiat sau blug si mi s-au parut aiurea rau...prea aspre, mai ales ca la inceput cred ca e mult mai important sa fie imbracati confortabil decat in nu stiu ce combinatii...nu am de gand sa imi chinui copilul...

la cocodrillo am vazut niste lucrursoare foarte dragute azi, si la premaman aveau chestii in culori foarte vesele..o sa ma pun pe cumparat zdravan in ianuarie si o sa te mai intreb pe parcurs

apropo, tu pe vlad cum il culcai? ca tot citesc despre asta si nu ma lamuresc din articolele de pe net. unii zic ca nu au voie pe burta, altii ca nu pe spate ca daca regurgiteaza exista riscul sa se sufoce, altii zic ca doar pe o parte...tu cum ai facut? ca sunt mult mai viabile sfaturile reale de la mamici

off, subiectul cu culcatul e sensibil la mine..si azi m-am consumat asa in mine ca nu resusesc nici macar acum sa-i dau de cap la problema asta a noastra..vlad nu prea dormea, era un chin, tipa aproape non-stop, doar ce-i inchideam gura cu tata altfel nimic nu mergea..nici somn, nici muzica, nici leganat, nici cantat, nici plimbat..nu aveam metoda..imi dormea catre un sfert de ora si aveam impresia ca sunt norocoasa daca reusesc faceam cu schimbul cu maicamea si eram terminate amandoua..zi-noapte..chiar si leganatul desi eram total impotriva daca m-ai fi intrebat atunci, am cedat si tot l-am incercat..si nici asa nu i-a placut..
copii de obicei cand sunt mititei dorm si mananca..ca pozitie, ce sa zic, parca pe spate sau intr-o parte si il sprijineam cu ceva..parca asta era pozittia favorita..dar sunt multi copii pe care ii stiu si eu care prefera pe burta..si cica le atenueaza si colicile/durerile de burtica- dar si in aceasta pozitie caputul e intr-o parte, deci nu e risc de sufocare..
pe spate parca se spune ca e riscant ca pote voma/regurgita si ineca..dar eram non stop cu ochii pe el si cand n ueram prezenta aveam interfonul, la cea mai mica miscare fugeam repede sa controlez
tin minte ca in prima noapte acasa, toata noaptea i-am numarat respiratia de frica..sforaia si putin ca nu era aspirat bine, mai avea secretii pe nasuc si din cauza asta se auzea destul de puternic si l-am tinut in landou langa mine de frica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

mai am ajuns azi si eu la eco
bebelina e bine
seamana din ce in ce mai mult cu sora-sa
ahahahahahah
si are 745 grame
si sunt bune si IR-urile
deci m-am mai linistit

scrish eu am nascut-o pe antonia in februarie
si am avut 2 ursuletii f grosi cu care ieseam din casa
aici bate vantul teribil si e f periculos pt ei
apoi dupa 3 luni am avut si gecuta cu pantalonasi normali frumosi de iesire din casa
in casa ii puneam un body cu maneci lungi peste care ii dadeam unul cu tot cu picioare
si sosetele mici pe dedesupt
spre vara e mai usor
ca ajungi sa ii lasi f dezbracati
acu vei vedea
ca va depinde de fiecare bebe
unii sunt mai sensibili altii nu
unii cauta caldura
altii racoarea etc.

cat despre somnicul lui bebe
eu o culcam pe antonia ziua pe spate si o verificam
si noptile pe cate o parte schimband-o cand ii dadeam san ca la ei capul e moale si e in formare si tre sa schimbi mereu partile
pana la 5 luni nu a avut perna
de la 5 luni i-am pus una subtirica foc
da ii ridica putin capusorul
tot din cauza de innecat

exista multe povesti oribile cu copii sufocati
de aceea e bine sa fim precauti

yasmi
viss am facut cutia
mai ramane sa vb amanunte

de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 24+ PETRA ADRIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Citat:

da yasmi, parca e un virus pe forum stau intinsa pe canapea cu laptopul in brate, poate poate trece, desi am un presentiment ca o sa se duca doar cu somn...pacat ca pentru mine ora asta e prea devreme...

apropo, vreau sa imi cumpar si eu doua carti: mama si copilul a lui capraru si cea a dr. spock. am incercat in diverta azi dar nu le aveau, le-a vazut cineva pe undeva?

Draga mea Cris,
Dr Spock se gaseste in Carrefour, iar acolo mai au doar Mama si copilul straina; cred ca cea romaneasca se gaseste doar la Libraria Editurii Medicale de langa Pta Iancului (eu am vazut-o la Gaudeamus, dar in oras, in n librarii - ioc).
Multa multa sanatate!

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! s25 cu un dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Neata dragele mele
e asa de fain in vacanta! Acum nu stiu cum va fi dupa 3 saptamani, daca ma voi simti plictisita, desi nu cred fiindca am atatea preocupari cu mutatul si cu sarbatorile...
Dar oricum, e tare bine sa poti lenevi cat vrei!

Eu nu am greturi sau varsaturi (Doamne fereste!), dar am alta problema, care cred ca ma va face sa slabesc : daca mananc (si nu mult, un sandvis, sau ieri salata de boeuf o portie cu niste paine si o portocala), sau daca beau altceva decat apa (uneori chiar si apa) si apoi la maxim 1 ora ma culc, am niste regurgitatii groaznice, fara arsuri, dar imi vine aer pe gat si uneori chiar si un pic din mancare. OK, stiu ca nu e bine sa te culci imediat, dar seara mai ales, iar acum in vacanta si la pranz, iti vine sa lenevesti dupa masa... Asa ca am gasit ca solutie sa mananc mai putin, dar ma si gandeam aseara ca ieri am mancat asa de putin din cauza asta ca o sa incep sa slabesc

Ei, ma rog, sunt lucruri si mai rele. Noroc ca iau vitamine asa ca nu cred ca bebele e afectat/subnutrit . Oricum, face o gimnastica atat de dragalasa, seara si dimineata, un pic si ziua, dar atunci sunt in pat si simt...

Strumfi draga - ce mai faci, cum iti e? de ce ai disparut? Sper ca doar ca sa ni se faca dor de povestile tale londoneze (care acum cred ca sunt sub zapada din ce vedem aici la TV), si sper ca nu e nimic rau.

Cris, cu somnul, am intrebat si eu prietenele cu copii. Mi-au zis ca NU PE BURTA!!! (si asa scrie in toate cartile), dar pe spate sau pe o parte e OK. Am si vazut un bebe de 2 saptamani, cand il pui pe spate el oricum isi muta capul intr-o parte, nu sta cu ochii in tavan.

Eu acum ca am mai mult timp, ma tot gandesc la chestii organizatorice:
- mobila: asta cred ca e decisa, luam de la IKEA (intreba ieri cineva dar nu mai stiu exact cine); am 3 prietene care au luat si au fost f multumite; E un model care imi place f mult, Likvik, vom lua patut, dulapior, comoda. Le luam in februarie-martie.
- hainute: tot adun info de la voi, dar am zis ca nu cumpar pana intru in luna a 7a; nu mai e mult... am primit niste body-uri tare dragalase deja, o sa cumpar lista incepand din ianuarie-februarie. Eu nasc la inceput de aprilie
- celule stem: aici sunt tare incurcata; o sa recoltam probabil, presiunea e prea mare, chit ca nici ginecoloaga mea nu e foarte fan, si nici in strainatate (cu exceptia Greciei) nu e deloc moda asta, si vorbesc de Franta, Belgia, State. Cum e in UK Strumfi? Oricum, dilema mea e intre firme:
- stocare in Romania sau in strainatate?
- doar celule stem sau si sange ombilical?
- sa poate transporta oriunde in lume daca e nevoie - asta e stringent
- evident si pretul.
O prietena mi-a recomandat Stem Sure; site-ul ma convinge: stocheaza in Copenhaga, nu trec prin raze X la transport, costa OK (cam 1700 Euro cu totul, inclusiv 18 ani de stocare), etc.
Voi ce ati mai ales?
- maternitate: raman la ideea ca daca totul are un timing bun si bebe e OK (Doamne ajuta!) merg la CMU Regina Maria, ca sa fie o experienta cat mai putin stresanta. Vreau sa ii vizitez undeva prin ianuarie.

Gata - am scris un roman , asa e logoreea de concediu,
Va imbratisez tare pe toate

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! s25 cu un dragalas

Mergi la inceput