Iesirea din Ro a minorului insotit de un parinte
Raspunsuri - Pagina 4
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andacos Mediajust stateam si ma gindeam,inseamna ca daca trimit copilul singur(copilul are 15 ani Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Da. Conform reglementarilor romanesti insa, trebuie sa ai o declaratie autentica (notar, ambasada etc) in care sa admiti ca va calatori cu adultul X - ruda, prieten sau reprezentant al firmei de transport - fara sa mai ai nevoie de acordul tatalui.
ralcat spune:
De fapt, stau si ma intreb acu, oare legea asta o fi in concordanta cu legislatia europeana in domeniu? Nu de alta, dar intre statele UE nu ar trebui sa fie trecerea libera si fara cerinte suplimentare? Cred ca merita studiata treaba.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ralcat De fapt, stau si ma intreb acu, oare legea asta o fi in concordanta cu legislatia europeana in domeniu? Nu de alta, dar intre statele UE nu ar trebui sa fie trecerea libera si fara cerinte suplimentare? Cred ca merita studiata treaba. www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu Eu |
Pana la semnarea acordului Schengen, nu cred ca avem ce studia... Si dupa cum stii, deocamdata insasi Europa nu ne vrea semnatari.
ralcat spune:
Ah Meiajust ce m-ai ofilit ... si ce frumos mi-ai zis-o ca nici nu ma pot supara. Ma supara doar situatia, ca ... dupa ce ca venim rar (zic parintii, prea des dupa mine), si stam putin (asta asa e, dar asta-i viata) mai trebe sa mai vin/plec si intr-un stres total. Cred ca ma las de sportul asta, devine nociv la creieri sa vizitezi romania cu copilul.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
Marina spune:
si by the way, si daca esti divortat cu acte in regula si mama custodiei exista sanse mari sa fii sicanat la granita pt ca nu ai acordul tatalui. Acum 2 sapt am vazut cu ochii mei asta in Otopeni si femeia mai avea putin si isi smulgea parul din cap, era divortata de 15 ani,copilul incredintat ei, locuia in strainatate, intrase si iesise in tara de nenumarate ori fara probleme, copilul era ditamai barbatul dar nu aveau voie sa paraseasca tara ca nu aveau declaratia tatalui si cat am stat noi prin zona nu reusise sa-l convinga inca pe acel ofiter ca nu ii trebuie.
Mediajust spune:
Marina - cine stie ce a fost acolo, poate nu era un exemplar de hotarare investit, ori o fi dat peste vreun repetent.
Legea 248/2005, art. 30
(1) Organele politiei de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:
c) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
Cred ca ar fi bine ca parintele sa aiba la indemana acest text - iar daca politistul nu poate fi convins nici asa, atunci sa ceara sa intre la seful punctului de trecere. Mi-e greu sa cred ca toti au facut scoala la distanta.
Marina spune:
or fi si din aia cu fara frecventa![]()
asta facea cand am plecat , cerea audienta si isi suna avocatul
detaliaza-mi si mie putin solutia in cazul meu ca nu stiam ca s-a schimbat legea. De regula eu ieseam cu procura generala si cu gura mare, ei imi dadeau argumentul ca virgula comandantul navei poate da aceasta procura, ceea ce e drept, numai ca sotul meu e comandantul navei si nu prea poate sa-si dea procura singur , de contrazis ne contraziceam mereu dar de iesit am iesit de fiecare data.
Mediajust spune:
Marina, eu nu stiu cat timp aveti la dispozitie - daca te suna azi sa pleci maine sau ai macar niste zile in care sa te poti misca.
Solutiile pe care le vad eu sunt urmatoarele:
Daca intalnirea este oarecum planificata - macar sub aspectul locului - atunci in declaratia respectiva poate indica un termen mai lung. Adica indicarea perioadei nu trebuie sa se suprapuna cu biletul de avion - ci sa fie in interiorul unui interval de cateva luni. Ramane insa problema unicei utilizari a acordului, pe care il poate da ori cand este acasa, ori la o reprezentanta consulara/ambasada pe unde ajunge inainte de intalnire.
Daca chiar nu poate sti in timp util unde va veti vedea, si nu mai ajunge la o autoritate pentru exprimarea acordului, atunci mergi in instanta si formulezi o actiune in suplinirea consimtamantului. Vei arata in fata judecatorului care este situatia, ca ai o invitatie de la sotul tau care trebuie sa-si vada copilul, ca nava este in locul X in perioada aceea (poate se poate produce si vreun inscris in acest sens - sau macar o dovada ca sotul tau este sub angajament pe o nava care bantuie in lume) - si prin urmare, ceri instantei sa admita suplinirea acordului lui. Cu respectiva hotarare, investita, pleci. Aceasta varianta insa dureaza ceva, poate chiar cateva saptamani - deci nu stiu daca chiar este o solutie.
viviana spune:
Marina, este frustrant si te inteleg.
Eu am oarecum o situatie asemanatoare. Nici al meu sot nu lucreaza in Romania. Si acolo unde e el nu-i dau voie angajatorii sa se deplaseze la consulat.
Si eu am incercat sa gasesc o solutie cat de cat convenabila si nu prea am reusit.
Calatoriile cu fi-mea in afara tarii le-am planificat din timp.
Anul trecut am plecat in 20 iunie si mi-a dat procura in martie specificand ca date de sejur 15 iunie-20 septembrie - ca sa fie acoperitor.
Nu a fost o problema data la care a facut procura.
Ma gandesc ca sotul tau in calitate de comandant stie cu aproximatie datele la care ajunge in diverse porturi si ca poate inainte de a pleca sa-ti faca mai multe procuri cu diverse destinatii si date acoperitoare.
La noi partea de nerezolvat este cea in care apare o excursie inopinata pe la scoala.
Acum 2 ani a castigat o mica excurise pe la Londra si nu a putut pleca.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi