Copilasi de iulie-august 2004 - Craciun Fericit!
Raspunsuri - Pagina 18
szivarvany spune:
Buna dimineata din tara durerii de shale
Corina, ce ma bucur ca e bine Eva, pumnii stransi sa va mearga bine si fara medicamente, imi inchipui ce teama ai in suflet
Lia, buna ideea cu flaconul in mana. Eu beau apa, dar si mananc prostii la greu. Inca. De luni, ma aliniez trupei de aici
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg ***
cristalina spune:
Neata!
M-am apucat sa studiez chestii noi ...asa ca dupa o ora de citit mi-a venit cheful de facut curatenie in laborator
Ma simt ca in facultate! In sesiune ma apuca de fiecare data cheful de curatenie, asa fi facut orice numai sa nu stau cu burta pe carte
Corina, tinem pumnii sa fie bine fara antibiotic.
Daria, de ce te dor shalele..?
Roxana, esti eroina mea! Bravo! (v-am zis ca nici nu mai tin minte de cand n-am mai baut apa...)
Lia, iti doresc sa ajungi la 2l pe zi, dupa cum recomanda doctorul...:)
O zi frumoasa sa avem!
szivarvany spune:
Cristal, hernia de disc imi transmite salutari si sa termin cu mancatu`aiurea si sa ma apuc de treaba
Asa ca 2 l apa scrie pe fruntea mea si foame
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg ***
amironeanu spune:
LA MULTI ANI!!!
V-am citit, am vazut si multe poze frumoase, vad ca mai toata lumea a fost plecata de sarbatori si ca v-ati simtit bine.
Noi am inceput sarbatorile un pic mai rau, in saptamana dinainte de Craciun Matei a facut o gastroenterita urata, cu internare 2 zile in spital (dar dupa povestea Robertei m-am dus direct la Arcadia, nici nu am mai trecut pe la spitalul de copii si a fost fooorte bine, iar daca mai aveau fonduri pe pediatrie nici costurile nu ar fi fost foarte mari, 200 lei/noapte, asa a trebuit sa platesc tot, dar eu tot spun ca a meritat). Apoi am luat si eu virusul de la Matei, asa ca de Craciun noi doi am tinut regim. Dar a fost darnic Mosul si ne-a facut cadouri frumoase ca sa ne treaca supararea. In rest am fost la mama, la Onesti, de pe 24 pana pe 2 ian, de Revelion am iesit cu totii la artificii, copii tare s-au mai bucurat. Ne-am odihnit si am incercat sa petrecem cat mai mult timp cu copii.
Ati vorbit de mancare, eu sunt disperata. Ai mei copii nu mananca legume proaspete deloc, doar rosii cherry cu scandal. In rest NIMIC! La fructe Stefi sta mai bine, dar Matei nu mananca decat mere si banane. De lactate nu se ating, doar Actimel, Almette si Danone cu capsuni, dar pentru mine acestea nu reprezinta lactate. Pana si cerealele le mananca simple, fara lapte! La pranz au ciorbita/supa, tot cu scandal si amenintari, iar la felul doi obligatoriu carne cu cartofi/orez/legume congelate cu extra porumb. Atit!!!!!! Nu mai stiu ce sa le dau de mancare, mai ales dimineata si seara. Ca sa nu va spun ca atunci cand il intreb pe Matei ce a mancat la gradi imi spune nimic sau paine! Si culmea, amandoi arata foarte bine, nu sunt slabi, la analize le-a iesit calciu un pic sub limita, dar in rest par ok. Nu stiu ce sa le mai fac si cum sa-i conving sa incerce si alte feluri de mancare.
Gata m-am plans destul, in general sunt "impacata" cu situatia, dar mai ma apuca citeodata disperarea.
Carmen si Andries, va rg sa imi trimiteti pe PM amanunte despre pensiunile unde ati stat, poate reusit sa-i scot si eu pe copii la munte in iarna aceasta.
Dorsilia spune:
Nu mai trebuie sa zic ca infometarea nu aduce ceva bun sau durabil....
Am postat pe la -10 kg dar fetele, unele, ma cam iau peste picior...apoi ce sa fac, calea simpla, de bun simt si la mintea cocosului mereu pare cea mai lunga, grea si incurcata iar calea ocolita (infometare, sport excesiv, sau regimuri peste regimuri, continuu) mai usoara si mai scurta si mai de efect. Asa ca eu nu as opta pentru infometare. Chiar ma intrebam cate dintre femei sunt bulimice, adica mereu nemultumite de cum arata, mereu cu stima de sine scazuta, mereu cu sentimentul de vinovatie pt cat si ce mananca, mereu cu pofte culinare care spun ca nu pot fi stapanite...ce mai lipsteste din lista? sa vedem cat ne mai lipsetse pana sa incepem sa ne si gadilam zilnic la omusor dupa ce mancam fara oprire la o singura masa cat pentru toata ziua la un loc?? Eu una stiu ca nu vreau sa ajung acolo asa ca daca ma consider om= fiinta cu ratiune trebuie sa iau atitudine inainte sa o iau razna.
Am inceput cu schimbari mici, de genul ca asa cum ziceam mi-am propus sa cresc consumul de apa zilnic si de fructe, sa mananc mai putina paine, sa iau o mica gustare cu juma de ora inainte de fiecare masa, plus o cana de apa cu lamaie, la masa sa nu fac combinatii aiurea, adica daca am cartofi cu friptura, imi aleg una din ele, carnea sa zic, si o mananc cu muraturi acum ca e iarna (ardei umplut cu varza), iar cartofii ii asortez cu castraveti si ceapa la masa urmatoarem....si apoi om vedea ce-o mai fi. Deocamdata nu consider ca fac mare efort, totul e pana la urma chestie de organizare si de a nu te lasa luat de valul delasarii sau al unei pofte impulsive de moment. Sport inca nu fac, insa incet-incet ajung si acolo. Nu ma apuc de toate ca sa nu ma simt coplesita, eu nu ma impac deloc bine cu ideea de schimbare brusca in nici o privinta. Prima mea reactie cand sunt pusa in fata unei schimbari bruste e sa ma opun puternic, deci....
De azi am inceput sa-i dau si Deei ulei de dovleac presat la rece. l-a luat prima lingurita ca nu avea deloc habar de gust si ce consistenta, sa vedem maine daca va mai deschide gurita asa de usor ca azi, dupa ce stie cum e. Eu i-am spus doar ca e uleios, dar nu a parut sa-i displaca ideea de uleios. Apoi dupa ce a luat lingurita, a baut la apaaaaaa.......sa-si spele gura. Sper sa-i fie de folos pt constipatie. Mai am si varianta cu ulei de in, trebuie sa cumpar.
sunt in pana de idei cu gatitul....ma duc sa fac totusi ceva ca vine vremea mesei, acum imi aduc aminte ca am de la mama niste piftie facuta de ea ca in fiecare an pt aceasta zi, asa e traditia la noi sa mancam piftie in ziua de Botez a Dommului.
o zi buna de Boboteaza sa avem cu totii mici si mari, sa va stropiti casa cu Agheasma mare daca aveti. La noi vine preotul in fiecare an in ziua de dinaintea Bobotezei sa sfinteasca locuinta si ne lasa si apa sfintita, da iconite la copii...Vine la toti cei din bloc care vor sa-l primeasca, totul e organizat, se pune un anunt jos la bloc referitor la ziua si intervalul orar cand vine preotul paroh al zonei si cine doreste il primeste. De regula il primim cu totii din bloc, chiar am remarcat ca e asteptat cu emotie de toti, ceea ce e un lucru bun, e un semn ca oamenii se mai gandesc la cele sfinte
ema spune:
Buna ziua si de la nemti,cu intarziere uram si noi un an nou plin de bucurii,multa sanatate si multa "putere" mamicilor si taticilor...anul acesta copilasii incep scoala...io sincer as vrea sa dau timpul inapoi sa am copiii bebelusi...doamne ce viata era pe atunci!Eu chiar nu inteleg de ce trece timpul in halul asta de repede!!!Eu in capul meu ala mare si p...nu realizez ca puii cresc si eu nu mai sunt tinerica si copilaroasa...am apucaturi de 16 ani din ce in ce mai des...ca mi se si atrage atentia ...of of of.Voua nu va e dor de timpurile cand erau mici si neajutorati si miorlaiti?Eu duc tare dorul...nu stiu poate ca e mai mult vorba de Serban...ca e prea mare pentru varsta mea...undeva in subconstient parca zic ca nu-i al meu...mai ales cand stam de vorba ca oamenii mari...ma uit la el si ma intreb...e al meu?Eu l-am nascut?cand a crescut atat?Anul asta da de carnet si la anul poate conduce insotit de un adult...deci cand m-oi vedea in masina si fii-meu la volan...presimt un atac.Deci...sa nu se inteleaga gresit...nu regret ca ei cresc si eu imbatranesc...numai ca eu nu simt varsta care o am si zic ca-s de-a lor...as vrea sa mai fie iar mici...sa facem tumbe si teatru cu sosete...sa le dau cu lingurita piure de legume...si sa-i pudrez ca cucut dupa baita.Oare am vreun inceput de senilitate?
Mey ,eu scriu tare incorect...da voi stiti ca n-am prea multa carte si am si uitat intre timpa scrie corect romaneste.
Planuri ptr. noul an n-am ca eu nu stiu ce fac maine...le i-au cum vin si vad eu cum le dau de cap.Dar am citit asa pe sarite si mi-au placut planurile voastre....mi-au dat de gandit ...ca sa recunosc...si va doresc sa le indepliniti si sa fiti fericite....asta e mai important ...cel mai important...cand esti fericit esti cel mai frumos om!
mitzura spune:
Neata
Gata cu elanurile mele publicistice, ca acum avem alte preocupari, mai prozaice asa, respectiv Tudor care a facut varsat de vant. I-au aparut aseara primele bube, initial am zis ca o fi alergie la mancare, dar azi dimineata era clar, unele sunt deja pline cu lichid, asa ca nu mai sunt dubii.
Mara e inca ok, dar nu-mi fac iluzii ca ar scapa fara sa ia.
Stam in casa (pentru cine stie cat timp) si ne dam cu crema mentolata. Ne-am jucat de-a dalmatienii, etc...
I-am dat cu Carmol si a facut, cred ca reactie alergica la el, a facut cate o pata rosie cat podul palmei, peste tot pe unde l-am dat, cu supermancarime. Am gresit eu, trebuia sa-l dau chiar numai pe varful bubitei, sau ce?
Roxi, 5l pe zi? Trebuie sa ne vinzi patentul, sa ne spui cum faci. Dar cred ca esti tu mai setoasa de felul tau, nu? Eu nu simt nevoia sa beau apa decat foarte rar.
Alice, stiu ca Andrei a avut varsta de vant de curand si ati cam trsa atunci, tu l-ai dat si cu Carmol?
Pupici.
szivarvany spune:
Ua, Mitzu, sananate multa si sa treaca toate cu bine
Amironeanu, bine ca acum sunteti sanatosi. Asta conteaza
Ema, io`st gica-contra, io ma bucur ca fie`mea devine tot mai independenta, mai curajoasa Sper sa nu dispari iar si sa ne pui poze cu voi
cristalina spune:
ofof Mitzu
Sa stii ca de obicei murphy nu doarme, cand sunt doi atunci la cel de-al doilea faza nasoala incepe exact cand a terminat-o primult...Va doresc o luna ianuarie cat mai putin agitata in conditiile date!
Amironeanu, imi pare rau ca ati avut peripetii de Craciun!
Noi ne-am scos cu pastele, ca la mine meniul de carnita cu ardei si castraveti e zilnic...asa ca seara le dau mamaliguta sau paste si le mai "diversific" mesele.
Eu inca mai sper ca atunci cand cresc o sa inceapa si ele sa manance mai variat...
Ema, bine ai revenit. Pai, daca tu te simti bine la 16 ani de ce nu?!
Mie mi-e tare dor de burtica, de bebelusii care gangureau, cand o vad pe Mariuca mea cat e de inalta nu-mi vine sa cred ca a trecut timpul asa repede (si cand vad cat am albit de asemenea )
Tu scrie cum nimeresti ca sigur nu se supara nimeni si noi oricum intelegem...
cristalina spune:
Lia, la noi intotdeauna a functionat sucul de portocale proaspat stors dimineata pe nemancate.
Daca ea mananca dat prin blender nu poti sa-i pui si putin kiwi pe langa o banana...ca si kiwi face minuni.