subiecte vechi de peste 5 ani
Raspunsuri - Pagina 3
herra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kiwwy Daca sotul meu se comporta impecabil cu copiii,si ii face fericiti,cum as putea eu sa plec,pur si simplu,ce ar intelege acesti bieti copilasi?? Eu mi-am intrebat copilul cel mare ,cum ar fi pt el daca mama si tata s-ar desparti,mi-a spus ca el nu vrea asa ceva,pt ca ar rade copiii de el la scoala,ca are parinti separati...ca nici nu vrea sa auda despre asa ceva..ca i s-ar termina lumea..asa ca am decis sa lupt,sa merg mai departe,chiar daca este foarte greu uneori,nu abandonez. Am iertat si m-am iertat,incerc sa nu mai traiesc in trecut,sa merg mai departe peste greselile savarsite si incercarile vietii. cezara |
un scurt citat din cartea "Divortul sanatos" - editura trei:
"in cazul in care copiii vostri au sub doisprezece ani, le puteti face rau daca le dati impresia ca astfel de decizii depind de ei. Este chiar mai daunator sa le oferiti cu adevarat puterea de a lua aceste decizii extrem de dificile si semnificative. Adultii nu ar trebui sa se astepte din partea copiilor si nici nu ar trebui sa le ceara sa aleaga intre parintii lor sau sa faca judecati de valoare cu privire la capacitatea parintilor lor de a-i creste intr-o maniera adecvata.Sentimentul de vinovatie care se poate naste din transpunerea lor fortata in acest rol de catre parintii care abdica de la propria lor responsabilitate ii poate urmari pe copii de-a lungul intregii lor vieti."
considerentele de mai sus sunt legate de impartirea custodiei, dar consider ca un copil nu trebuie impovarat cu nici un fel de intrebare legata de relatia dintre parintii lui.
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
accept92 spune:
Eu nu inteleg de ce fericirea unei femei ar depinde de fidelitatea sotului. Sunt atatea motive de fericire in viata, atatea bucurii pe care ti le poti face, atatea rasfaturi, atatea motive de a zambi, de a rade, de a te bucura efectiv de viata. Eu o cred pe kiwwy ca este fericita. De ce n-ar fi? De deplang in schimb pe femeile a caror fericire atarna de fidelitatea sotului.
narcisam102 spune:
Pai accept92 cum naiba asi mai putea eu (sau orice femeie) fi fericita cand sotul meu se mai duce si cu alta femeie?!!! Cum poti sa mai faci dragoste cu el...Vine de la munca te saruta frumos tu zambesti politicos si uau ...ce fericita sunt...
ce te face fericita...ca stai si te intrebi pe unde umbla cu cine o mai fi de data asta. Cum face dragoste cu acea femeie, daca o saruta ca si pe tine...brrrrrr .....oribil
Nu cred ca asi rezista nici macar o zi.
Eu nu cred ca asi fi asa de politicoasa
Mai bine nefericita decat prostita asa pe fata!
DarkBendis spune:
La Multi Ani!
Kiwwy, daca tu te consideri fericita, e OK. Daca pentru tine fidelitatea sotului nu e o conditie fundamentala, iar alte probleme nu sunt, e bine. Daca nu... gandeste-te la ce ai spus referitor la ne-divortatul din cauza copiilor. Cati ani au copilasii tai (scuze daca ai scris pe undeva, nu am retinut)? Parintii sotului meu au divortat cand el avea 10 ani, si mi-a spus "in afara de situatiile cand unul dintre parinti e o persoana violenta, nu vei vedea prea multi copii care sa zica 'da, imi doresc ca parintii mei sa se desparta' " Problemele dintre adulti ii privesc pe adulti, nu trebuie implicati copiii, iar deciziile le iau tot adultii. Indiferent de ce probleme au parintii, copilul la 6 ani, 8 ani, 10 ani va dori mereu ca parintii sa fie impreuna. Dar la 16 ani, 18 ani, 20 de ani acelasi copil, martor unei relatii in care se inseala, se minte, se sufera te va intreba: "mama, tu ce ce ai ramas langa un om care te-a mintit si te-a inselat tot timpul? " Daca raspunsul va fi "pentru ca pentru mine asta nu a contat prea mult, tatal tau m-a facut fericita in alte aspecte" va fi OK (dar fii atenta, asta poate l-ar face pe copilul tau sa creada ca e OK sa inseli intr-o relatie daca "restul" e OK. Chiar crezi ca e bine asa?). Dar daca daca raspunsul va fi " nu l-am parasit pentru ca te-am intrebat pe tine si tu ai spus ca vrei ca noi sa ramanem impreuna" risti ca 1) copilul sa se simta vinovat si impovarat de niste decizii pe care oricum nu ar fi trebuit sa le ia el, un copil, ci cei mari 2) sa primesti raspunsul "si tu ai ascultat de mine, un copil de... x ani?"
Sa stii ca taticul bun va ramane un tatic bun, chiar daca mami si tati nu mai sunt un cuplu.
Dar doar tu stii cum merge relatia voastra, ce te face fericita si ce nu... La Multi Ani si numai bine!
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
accept92 spune:
citat din mesajul lui narcisam102 Pai accept92 cum naiba asi mai putea eu (sau orice femeie) fi fericita cand sotul meu se mai duce si cu alta femeie?!!! Mai bine nefericita decat prostita asa pe fata! |
Nu stiu cum ai putea tu dar iti explic cum as putea eu. Sotul meu este o mica parte din fericirea mea. In rest ma am in primul rand pe mine...sanatoasa, vesela, frumoasa (recunosc). Am doua fete...sanatoase, vesele, frumoase. Am un job bun, colegi de munca simpatici, unii dintre ei imi sunt prieteni, petrec acolo mare parte din zi, uneori iesim la bere sau in club toata noapta. Imi place si ma pricep sa gatesc, mananc cu mare placere dar si imi face o reala bucurie placerea sotului de a manca ce gatesc. Cu treburile casnice nu dau in branci, sotul se implica si el, facem cand putem, ce putem...astea nu sunt o prioritate. As putea sa continui cu multe motive pentru care sunt o fericita si probabil o norocoasa...sotul imi este fidel din cate stiu dar daca intr-o zi as afla ca nu este...eu raman a mea, copiii raman ai nostrii, prietenii mei raman aceiasi, placerile nu mi le interzice nimeni. Nu stiu cum s-ar schimba viata noastra sexuala, nu stiu daca l-as mai iubi, eu cred ca as mai putea face sex cu el caci este un amant foarte bun dar in plus...as mai putea face in mod sigur sex si cu altii...deci pe de-o parte as castiga o distractie in plus.:))) Daca ar vrea sa divortam as suferi, caci viata mea ar deveni brusc mult mai grea, copiii ar pierde enorm iar eu as avea mai putina libertate ca acum. Acum imi permit multe placeri pentru ca am ajutor din partea sotului, altfel nu as avea timp sau nu ar avea cine sa ramana acasa cand eu plec. Deci clar sotul este un factor important in fericirea mea dar nu prin fidelitatea sa. Daca nu s-ar mai implica din cauza unei amante sau din cauza unei alte pasiuni/hobby (sa zicem ca ar pleca zi si noapte la pescuit) atunci m-as reorienta. In cazul asta si divortul ar fi o posibilitate, eu probabil voi simti nevoia de o alta relatie cu implicare emotionala, va trebui sa angajez pe cineva sa ma ajute si asta imi va displace enorm...groaznic, nici nu vreau sa ma gandesc. Sa cresc de una singura copiii? Sigur ca se poate, asa cum se poate sa-ti pui in spate o cruce grea si sa o cari pana la sfarsitul vietii...dar nu e genul meu.
cristina_ana spune:
Accept, pai la tine e simplu. Tu nu iti iubesti deloc sotul. Din cate vad e o anexa in viata ta. Te ajuta cu diverse, te lasa sa te distrezi cu altii, mai e si bun la pat, super!
Nu o zic ca sa te critic, mie chiar mi-a placut mesajul tau. Pe undeva mi-ar place sa pot sa fiu si eu ca tine. (deci e si un pic de invidie din partea mea )
Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE
POZE NOI
Androix spune:
Interesant punctul tau de vedere, accept. Prima jumatate a mesajului e de vis si se transpune in realitate pentru prea putine casnicii care devin ideale in ratarea lor EDIT: ma refer aici la soti care fac sex si cu alti parteneri dar isi au grija impreuna de copii si de casa. In cele mai multe cazuri e cum ai zis pe la final, chiar daca nu e genul sotiei inselate:
Acum imi permit multe placeri pentru ca am ajutor din partea sotului, altfel nu as avea timp sau nu ar avea cine sa ramana acasa cand eu plec. Deci clar sotul este un factor important in fericirea mea dar nu prin fidelitatea sa. Daca nu s-ar mai implica din cauza unei amante sau din cauza unei alte pasiuni/hobby (sa zicem ca ar pleca zi si noapte la pescuit) atunci m-as reorienta. In cazul asta si divortul ar fi o posibilitate, eu probabil voi simti nevoia de o alta relatie cu implicare emotionala, va trebui sa angajez pe cineva sa ma ajute si asta imi va displace enorm...groaznic, nici nu vreau sa ma gandesc. Sa cresc de una singura copiii? Sigur ca se poate, asa cum se poate sa-ti pui in spate o cruce grea si sa o cari pana la sfarsitul vietii...dar nu e genul meu. |
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
szivarvany spune:
citat din mesajul lui accept92 Sigur ca se poate, asa cum se poate sa-ti pui in spate o cruce grea si sa o cari pana la sfarsitul vietii...dar nu e genul meu. |
Asta suna absolut oribil.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg ***
accept92 spune:
citat din mesajul lui cristina_ana Accept, pai la tine e simplu. Tu nu iti iubesti deloc sotul. Din cate vad e o anexa in viata ta. Te ajuta cu diverse, te lasa sa te distrezi cu altii, mai e si bun la pat, super! |
Adica sa inteleg ca sotii care sunt iubiti nu ajuta in casa, nu lasa libertate sotiei si sunt impotenti? Nu este aici locul potrivit sa imi pun eu pe tava sentimentele pentru sot. Am descris doar cum decurge viata din punctul meu de vedere. Te asigur ca si viata sotului e foarte buna...si eu il ajut pe el, si eu ii dau libertate si eu sunt buna la pat...si eu sunt o anexa a lui...ne anexam super bine unul pe altul!
accept92 spune:
citat din mesajul lui Androix Interesant punctul tau de vedere, accept. Prima jumatate a mesajului e de vis si se transpune in realitate pentru prea putine casnicii care devin ideale in ratarea lor EDIT: ma refer aici la soti care fac sex si cu alti parteneri dar isi au grija impreuna de copii si de casa. In cele mai multe cazuri e cum ai zis pe la final, chiar daca nu e genul sotiei inselate: |
E adevarat ca nici eu nu ma simt genul asta. Dar nu exclud ca s-ar putea intampla. Cred ca daca mai multe femei si-ar permite o viata si in afara casniciei si nu ar mai astepta fericire exclusiv de la sot...mai putine femei ar fi inselate.