Comori de nov-dec 2004 (207)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Lily, sanatate pentru toata lumea! Of, cred ca iti este foarte greu!

Si eu am ramas cu o tuse urata dupa 2 sapt de gripa, nici acum nu mi-a trecut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Am trecut peste o noapte cam alba.
tati - a intrat pe Zinat. E binisor.

Cand sa si zic si eu Doamne ajuta, cred ca in final pe copii i-a lovit virusul care circula in oras (colegii mei cad rapusi si se lasa cu internari), vecinii sunt cu 40 de grade acasa, la gradi ce-o mai fi... De ieri fac amandoi febra, asa ca sunt pe antitermice la fiecare 3-4-5 ore, inclusiv noaptea.

Adam - a fost primul lovit de febra. Creste temperatura la fiecare 4 ore, asa ca serveste paracetamol sub diverse forme si Nurofen, la nevoie supo cu algocalmin.
Matei -s-a luat dupa frat'su, ca sa nu piarda nimic. Face si el febra, urmand aceeasi evolutie.

E ciudata febra asta! eu zic ca e doar un virus care traverseaza organismul si trebuie sa avem nervi tari sa il infruntam. Nu au rosu in gat. Nu au muci (desi Matei a inceput sa stranute). Parca aud ceva tuse, dar incercari izolate.

Mi-a recomandat o tipa care a avut probleme mari cu copilul, proprietara de plafar de vreo 10 ani, sa fac o combinatie anti-virala:

4 linguri de miere + 4 linguri tinctura de muguri de plop + 4 linguri tinctura de salvie + 20 picaturi de citrosept (toate de la plafar).
Din amestecul obtinut se ia 1 lgta (copii) sau 1 lg (adulti) cu juma de ora inainte de masa.

Limonada super-concentrata cu multa lamaie si miere nu le lipseste si le conditionez orice placere cu asta. Noi acasa consumam si multa apa Pi, proaspata, facuta in casa. In plus am facut rost de niste Lactoferin (ca mama ia in cantitati mari de cateva luni) si sper ca dupa toate cele administrate sa trecem cu bine peste acest episod. Totusi cred ca e imposibil sa ajunga careva la gradi luni dimineata. Vor ramane amandoi cu tati careinca o sa fie in concediu medical.

Am mai citi si de inhalari cu prospan si le prefer, stiind ca la baza este extract de iedera (natural).

Imi povestea un vecin ieri ca baiatul lui (9ani) a facut febra 37.1, i-a dat antitermic si cand la verificat peste jumate de ora sa vada cum mai e, avea deja 40!!! cica ditai omul s-a pierdut cu firea si nu mai stia incotro s-o apuce!!! El e vaporean si mai mult sotia lui s-a ocupat de crescutul copilului...

In fine, tram si vedem! va tin la curent si bag ce pot sa nu ma ia si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Eu am bubele melesi nu accept pixul cu gel care este tot pix. Decat sa scrie cu pix cu gel mai bine sa scrie cu creionul bine ascutit. Faceti un test: scrieti voi cu un pix cu gel si acelasi lucru, pe aceeasi foaie scrieti cu stiloul si faceti o comparatie iar apoi stam de vorba.
Atat eu cat si colegele mele din scoala si din alte scoli suntem nemultumite ca la unele gradinite se foloseste pixul si cand vin la scoala vor tot pix, scriu urat si incorect...sa nu mai zic de copiii care-s lasati sa scrie oricum literele, cifrele si apoi munca multa sa le scrie corect. Eu le-am interzis parintililor sa faca lectia inainte (ca de, vine la scoala si mamaaa ce bun e copilul)...dar sunt multe lucruri pe care ei nu le stiu. Sa lucreze cu ei pe lectia predata ca au ce lucra, nu trebuie sa faca inainte.

Lili, santate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Si noi am ramas surprinsi cand la gradi le-a cerut pixul cu gel (inclusiv la fosta grupa mijlocie a lui Adam), aducandu-ne aminte de "vremea mea" cand se incepea cu stiloul. Dar apoi tot noi ne-am linistit ca pe vremea nostra nu erau pixurile cu gel si probail de aia

O sa ii caut si eu stilou. Sunt atatea pe piata! ma gandeam la inceput sa ii iau unul cu desene, ceva amuzant, poate il determin cumva sa scrie si el, orice. In comparatie (ok, stiu, dati cu rosii ca ii compar) Adam scrie mereu, orice, oricand prinde foaie si obiect de scris. Matei spune clar ca nu vrea, e de ajuns ca ii cere doamna la gradi, acasa nu mai vrea deloc.

La inspectie a avut emotii, imi spunea ca nu vrea, ca ii intreaba doamna fel de fel si daca nu o sa stie ceva... La sfarsitul zilei doamna s-a declarat multumita de copii, Matei a dat raspunsuri care au coplesit audienta

Daaaar, la fel de mult si-a dorit sa nu mearga marti (pe 1 martie) la gradi, pentru ca cealalata doamna are inspectie de grad si el iar isi face griji. Sa va zic ca la asa evolutie a bolii nu are sanse sa mearga, da? Ceva de genul...ai grija ce iti doresti

Azi am incercat aerosolii cu prospan. Cred ca baietilor le merge bine. Dupa 3 ture ii aud tusind chiar mai putin ca ieri. Dar "robinetul" lui Matei curge intr-una

Si ca sa terimin intr-o nota mai vesela...
Daca pana acum doar i se clatina un dinte de sus, azi mi-a aratat ca se caltina si unul de jos. Ba mai mult, la o cercetare mai atenta, dintisorul definitiv si-a facut aparitia, dar ceva mai in spate, adica mai spre interiorul gurii.

Maine ma voi interesa de un dentist mai bunicel sa mergem sa il vada. E posibil sa necesite extactia celui de lapte, ca sa il lase pe cel definitiv sa iasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

MIHAELA, ieri a fost ziua ta de nastere@!!!!!!!!
La mUlti Ani!!!!! Sa fii fericita, draga prietena, sa ai parte numai de bucurii in viata!!!!! Sa ne povestesti cum a fost de ziua ta, ce tort -minune ai facut si cum te-ai simtit!!!
Si iti mai multumim pentur sfaturile tale foarte bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

O primavara minunata tuturor, un pupic si un martisor virtual de la Silviu pentru voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Multumim Silviu!

I-am luat stilou Biancai...bai frate, ce sa stie fata ca nici eu nu mai stiam sa scriu cum trebuie cu stilou.
Intr-un final a invatat sa-l tina corect si sa scrie cat de cat. Mai exersam, pana-n toamna o sa fie ok. Multumesc de sfat inca o data

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui eveline

I-am luat stilou Biancai...bai frate, ce sa stie fata ca nici eu nu mai stiam sa scriu cum trebuie cu stilou.

crez ca mai bine scriu astia mici la tastatura, direct
da chiar, de ce mai tre sa invete sa scrie de mana, mey?! ca doar nu mai scrie nimeni de mana in ziua de azi...Ne mai costa si pe noi, parintii, o gramada de nervi ca nu scrie frumos, bla bla . Nici nu mai stiu cum arata un stilou in ziua de azi, David are doar creioane.

mami de David(1 dec. 04) si Eric(20 nov.08)
"Si-asa-mi vine cateodata, dorule..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Buna seara!
O primavara frumoasa va doresc!!..
Sa aveti parte numai de bucurii si multe realizari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

yuppy gata am depus si noi dosarul la scoala... din spetembrie.... suntem scolari ...hmmm... sa rad sau sa plang???

Mergi la inceput