Comori de nov-dec 2004 (207)
Raspunsuri - Pagina 11
mirandolina spune:
Comorile noastre? pai comoara mea continua seria obrazniciilor. Ii raspunde doamnei edu, ceva de genul "si ce daca, eu oricum nu te cred, nu a zis mami asta! nu te ascult" Am vb cu el acasa si i-am propus sa promita sa incerce sa se abtina. Doamna e doamna, e adultul intre ei doi si musai trebuie sa o asculte, fie ca ii pale, fie ca nu. Daca are comentarii, mi le spune acasa, si vedem cum rezolvam dilema. Apoi l-am rugat sa se gandeasca vreo 24 de ore la o forma de pedeapsa, daca mai greseste. Stiti ce a ales? Singur si de buna voie? Fara calculator toata luna martie!!! eu nici nu gandeam asa asprime, dar e bine ca a simtit singur nevoia unei constrangeri care sa il determine sa fie mai bun.
Acasa nici eu nu sunt multumita cu mancarea, maine ii urc pe cantar pe amandoi. Mai rau e Adam in greva foamei. Daca are 2 cm de carnita ii mananca pe aia si gata masa e deja a treia saptamana. Nu stiu ce face la gradi... mai bine sun maine doamnele...
Si pentru ca ramasesem restanta cu poze, poftim de va delectati, ca aveti de unde:
https://picasaweb.google.com/lilimic/Februarie2011#5576599084865822434
la dreapta, desigur!
onitza spune:
Pirandooooo, m-a inmuiat mesajul lui Adam!!! In poza asta arati de 16 ani, eventual sora mai mare a lui Adam, esti foarte fotogenica, iar baietii sunt niste strengari, asa cum le sta bine baietilor!! Nu ti s-ar parea ciudat sa fie f cuminti? Mie , da! Sa va fie de bine vacanta, se vede ca v-ati simtit minunat!!!!!
ochi_verzi spune:
Salutare, salutare!
Imi mai fac si eu aparitia pe aici, am vazut si poze, am citit si povestioare despre copilasi nazdravani si intram si noi in gasca lingavilor si de multe ori ma intreb cum de creste asa mult. Am incetat sa-mi mai fac o mie de nervi...mananci bine, nu mananci sa fii sanatoasa, stai la masa pana obosesti. Daca s-ar putea toata ziua supa cu galuste sau taietei si copanele la cuptor ar fi ok, dar mai diversificam ca mi s-a acrit de atata supa.
In rest nimic senzational...toata ziua deseneaza tot mai frumos, cu mai multe detalii, azi i-a facut doamnei un desen cu un peisaj de primavara. Desenase un copac, pe o ramura un cuib cu o pasatica, o alta pasare zbura spre cuib cu hrana in cioc, langa copac era un iepuras, mai desenase un fluturas, floricele, soare. Imi place ca nu mai face pamantul jos si cerul sus, ci deseneaza orizontul. Doamna imi aratatse portofoliul ei cu tot ce a desenat si am ramas un pic cu gura cascata. Cica-i pregateste o expozitie numai a ei si o vor premia. A participat la un concurs de Craciun unde a luat mentiune. O desenase pe Fecioara Maria, dar mainile le-a facut cam uratel si n-a respectat chiar tema concursului, "In Tara lui Mos Craciun". Inca merge si la cercul de pictura si din toamna cred c-o duc si la Arta populara unde va invata de la pictura pe lemn pana la cioplire ca nu pot spune sculptura. In rest se uita la dvd-urile din seria Enciclopedia junior de le-a invatat pe de rost, croitoreste haine pt papusi, imi confectioneaza fel de fel de cadouri din hartii si hartiute, resturi de fire si materiale, modeleaza plastilina...artista ce mai La gradi toate alea le stie mai ales in ceea ce priveste matematica, dar acasa cand o testez zici ca nu stie nimic sau i cer prea mult. Asa socoteste, dar se ajuta de degete spre disperarea mea ca eu prefer numaratoarea, betisoare, creioane ca e boala grea socotitul pe degete si greu de dezvatat. Intr-o zi era la mama si o testase si ea si a stiut si cu ea...important sa mearga bine cu scoala cand va incepe, acolo trebuie sa stie. Oricum inca-i in lumea artei, a jocului si eu o las ca dupa ce intra-n paine acestea vor ceda locul temelor, a cititului,...
Am doua poze incarcate pe ici, pe colo...plastilina,croitoreli.
I-a iesit un pic dintr-un molar si are gingiile cat alunele de padure si e un pic cam agitata mai ales cand doarme(asteptam sa ias si sa le sigilam ca ne-am saturat de atatea probleme cate am avut cu maselele), sta sa cada un incisiv superior, celalat se misca si el, inca un incisiv laderal inferior se misca bine, celalalt mai punit...si pana incepe scoala cred ca va schimba toti dintisorii, mai putin caninii.
La multi ani, Danette!
Sa aveti o zi buna!
onitza spune:
MIHA, foarte frumoase si reusite lucrarile Dianei!!!! Se vede ca a mostenit talentul mamei! Cum sunt elevii clasei I? Pana la urma ce zici, sa le punem stiloul in mana de pe acum, sa ii obisnuim, sau sa o lasam pe doamna invatatoare sa faca onorurile?
FELIS, multumesc de intrebare, sunt relativ ok: am ramas cu tuse si nu mi se mai termina CM-ul Voi ce mai faceti? Aaaaa, cand pot veni sa iti las tava?
ochi_verzi spune:
Ioana, sar'na!
Cu clasa I...e mai greu, dar cat de cat s-au dat dupa mine. Am doar 3 copii cu care am mult de lucru. O fetita e cu probleme, intelectual e undeva pe la 4 ani, abia am facut literele a, A si m, iar la matematica inca lucram cifrele, le scrie, dar nu le recunoaste pe toate si pe deasupra lipseste mult. Un baietel este istet, dar nu lucreaza deloc acasa, e din familie dezorganizata si de multe ori poate nici nu mananca. Si mai am un baietel care citeste, dar scrisul e o problema foarte mare si-si pierde repede interesul, daca plec de langa el sta si viseaza.E si mic, abia a avut 6 ani si 2 luni cand a inceput scoala. La clasa I e greu sa lucrezi diferentiat pentru ca nu poti bate pasul pe loc cu cei care merg si efectiv nu ai timp cand s stai langa cei cu probleme. In rest ceilalti merg bine, am cativa foarte, foarte buni, dar si cativa de nivel mediu. Am noroc ca-s cuminti si nu pierdem timpul cu morala. Am avut si inspectia curenta doi si a fost tare bine. La matematica merg mai bine decat la romana.
Diana scrie cu stiloul de aproape doi ani, am preferat sa scrie cu stiloul ca sa-si formeze scrisul frumos. La gradi, de la inceputul anului scolar mi-a cerut ea stiloul si cand lucreaza pe caiete scrie doar cu stiloul.
Cei care n-au scris niciodata cu stiloul pana a inceput scoala apasau foarte tare, stricau stilou dupa stilou...deci, poti sa-i pui stiloul in mana, dar nu-i lua un stilou metalic si greu, ci unul de plastic, usor. Iti recomand sa-i iei un stilou de la Carioca ca-s foarte bune si scriu nici foarte subtire, dar nici gros.
eveline spune:
Multumim de idee. In veci nu mi-ar fi trecut prin cap chestia asta, cu stiloul.
Bianca la gradi scrie cu un pix cu gel, asta au cerut doamnele, asta i-am dat...si cu creionul.
Am sa-i cumpar si eu un stilou sa inceapa sa se obisnuiasca cu el.
Saptamana trecuta am fost nevoita sa merg pana in oras si daca tot eram iesita m-am dus s-o iau eu pe Bia de la gradi si am ajuns ceva mai repede decat ora la care coboara ei. Asa ca m-am dus in clasa s-o iau si ei tocmai scriau in caiete. Am cerut si eu caietul sa ma uit si spre marea mea uimire era foarte corect executat acolo, drept, ordonat...fata de acasa unde daca ne mai jucam de-a scoala si scrie ceva e jale mare cat de stramb si aiurea scrie. Cu ocazia asta am mai stat de vorba cu doamna care mi-a laudat-o insa...e si un insa... De la un timp, de cateva luni Bia tot vrea sa fie prima...la orice. Buun..a si fost laudata la gradi ca e ambitioasa, mi-a crescut si mie inima. Insa a inceput sa devina o problema cand incepe sa se supere si sa planga daca nu-i prima.
Cica s-a si ciondanit la baie cu niste fetite ca ea vroia sa fie prima la WC, in alta zi a plans ca n-a coborat ea prima din clasa, acasa mai sa planga ca taica-su a terminat primul de mancat... Asa incat am avut o discutie cu ea s-o fac sa inteleaga ca e super OK sa vrei sa fii primul da nu chiar la orice..sa deosebeasca ce merita si ce nu...si daca n-o iesi vreodata prima la ceva chiar n-on sa fie capat de lume. Se pare ca a inteles, sa vedem cat o tine-o. (A...intr-o seara s-a suparat ca l-am imbracat pe Darian primul in pijama, inainte sa se imbrace ea).
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
mirandolina spune:
Salutare si de la mine!
ochi verzi de cand te astept la cotitura cu sfaturile tale Si la noila gradi se scrie cu pix cu gel. Caietele sunt pe dulapul din hol, astfel ca oricand un parinte poate sa vada lucrarile copilului. Eu vin mereu ultima sa ii iau din gradi si cat se imbraca ei ma conversez cu doamnele si vad si caietele. Fac amandoi pictura, dar nu cred ca fie ceva cu talent
Au in ceput sa se resimta dupa iarna lunga si statul intre 4 pereti. La gradi sau acasa sunt tot mai energici si nici cand li se vorbeste nu mai stau locului. Abia astept primavara! Maine Matei are inspectie, de fapt domana are inspectie de grad si mi-a cerut sa il tin pe Adam acasa ca sa nu le creeze probleme (vorbit neintrebat, plecat din locul lui...).
onitza sa stii ca la Matei nu mi-a trecut prin cap sa ii pastrez prima declaratie, cu siguranta trebuie sa fi fost una...cap sec!
Multumesc de complimente, insa acolo chiar cred ca seman cu o piranda Cand nu ma mai inteleg cu propriile plete, le pedepsesc legate in codite
Matei stie ca si saptamana viitoare cealalata doamna va avea inspectie de grad. Vor lucra martisoare. El ii zice doamnei ca si el cu mami au lucrat martisoare pentru Asociatia MAME. Doamna ii zice sa ii aduca si ei unul, la care el "pai numai daca vrei sa cumperi, ca noi le avem numai de vanzare pentru copiii d ela FUndeni" I-am explicat ulterior femeii ca sunt de vanzare pe site, nu la mine acasa
Si un raport medical, ca asa ne sta bine pe timpul iernii:
tati - e in medical. Are pneumonie. Nu evolueaza cum asteptam. El e foarte dezamagit dupa ce de o sapt isi face singur antibiotic pe vena, prin branula. Maine ii schimba antibioticul, probabil Zinat. Totusi, nu mai tuseste noaptea, nici nu mai uda patul asa rau din cauza transpiratiei.
Matei - tuseste. nu am mai gasit ACC pt aerosoli, asa ca va lua pe gura "sucul" Inca tuseste, dar simtitor mai putin.
Adam se plange de dureri de cap si ochi. Stiu ca am schimbat lentilele (mai mici), dar sa fie oare durerea din cauza lor, dupa 2 saptamani aproape?
maine ramane acasa ca au inspectie prescolarii si sa nu incurce dumnealui borcanele, m-au rugat sa il tin acasa... tocmai bine, sa vedem ce e si cu febra care a inceput pe seara din senin. Amigdalele inflamate destul, dar fara muci sau tuse.
Eu sunt cal de bataie. Inca.
Va doresc sanatate multa si ne citim pe we.
onitza spune:
Mihaela, multumesc pentru sfat. Ii voi lua si eu lui paul stilou "carioca".
Eveline, pupam pe Bia, e clar pregatita de scoala.
Lily, personal nu mi s-a parut ca arati a piranda, am preluat "titulatura" scrisa de tine dar si ca sa ma amuz putin. Fi-tu e un dulce! Amandoi, de fapt!