Nov-dec2010. BV PISSI! BV EVA !!!(170)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simona-maris

Acum am o serie de intrebari:
Voi lasati vreodata bebelul cu piciorusele goale? Stiu ca e bine pt dezvoltarea sistemului nervos,bineinteles ca imi fac griji sa nu raceasca...de asta va intreb si pe voi.
Va spalati sanul inainte de fiecare alaptare? Noaptea e tare aiurea , ca eu ametesc de somn si nu mai am putere sa ma deplasez pana la baie sa il spal...oare ii face rau??
De ce e atat de rau daca ii dau o masa din 10 cate are LP? Observ ca multe mamici ff bine informate sunt pro 100% san...si inteleg cat e de important sanul, dar la noi un biberon de LP seara dupa baita il linisteste si doarme si el, si noi , legate vreo 2-3 ore.Cu ce poate sa il afecteze ?
Caciulita dupa baie puneti la bebe? Eu nu, si vad ca e ok pana acum...
Cu ce ii stergeti fata dupa alaptat?...ca el se mai murdareste de laptic sau transpira
Asa..v-am innebunit cu intrebarile,scuze.Va multumesc anticipat tuturor care veti binevoi sa imi raspundeti!
Duminica frumoasa tuturor! E asa frumos afara, imi aminteste de copilaria mea...la munte.Azi impodobim bradul, daca piticul nu are dureri ingrozitoare si eu nu plang pe langa el

Al meu cu picioarele goale sta de fiecare data cand il schimb, cand ii fac masaj, dupa baita..deci cred ca are parte de expunere la aer La vara o sa tot aiba timp sa stea desculta. Nu prea imi vine sa-l las acum, nu ca raceste ci pt ca nu cred ca e foarte confortabil pt el sa stea cu piciorusele reci.
Eu nu spal sanul inainte de fiecare alaptare decat daca sunt data cu ceva unguent. Nu mai stiu unde am citit sau cred ca mi-a zis consiliera in alaptare ca nu trebuie sa-i speli mereu(oricum sapunul nu are ce cauta pe mameloane pt ca usuca, deci la spalat doar apa)
Caciulita eu nu-i pun la al meu pt ca sta destul in prosop sa se usuce(eu ii dau san si tati il da cu crema hidratanta si il imbraca, deci dureaza ceva)
In legatura cu laptele praf, nu e nimic gresit in ai da si LP daca tu consideri ca e necesar, poate el chiar plange ca nu se satura. Tu stii ce este cel mai bine pt puiul tau. Bine ca il tolereaza si nu refuza sanul dupa ce papa lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya2010 spune:

Acum ma macina si pe mine ceva Bebelusii vostri plang cu lacrimi? Ma refer la cei de peste 1 luna. Al meu are 6 saptamani si inca nu au aparut lacrimile In carti scrie ca ar trebui sa apara pe la 3-4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Felicitari, Eva !!! Bun venit, bebe Noah !!! Sa cresti mare si voios si sanatos!!!

Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hera25

Am pus si eu poze cu grasunelul meu pe Picassa. Vizionare placuta.

Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008 si Eduard Andrei 21.11.2010

Hera am vazut pozele. Edi e un scump. Cate kg are?

Mami fericita si implinita de Iulia si Delia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Merci Fluturasha. Cred ca are 4,400 kg. Deci a luat 1,5 kg pana acum.

Eva felicitari! Sa-ti traiasca bebele si tie refacere usoara si mult laptic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Simona, nici eu nu spal sanul inainte de alaptare, dar fac doua dusuri pe zi, deci ii mentin curatei . Caciula in cap niciodata in casa, si nici manusi. Mai importanta pentru dezvoltarea lor neuro, daca vrei, e sa invete sa isi vada/simta manutele, decat picioarele. Zic si eu...Asa ca sunt la fel de impotriva manusilor cum sunt impotriva caciulii in casa. O sa vedeti cat de dulci sunt cand incep sa isi studieze labutele . Iar cu laptele praf, nu as avea nimic impotriva cata vreme nu inlocuieste o masa de la san. Sa suga bine, bine inainte, un bibe de formula presupun ca nu ii face rau, dar pentru psihicul tau...nu face decat sa te convinga ca doarme mai bine, deci se odihneste mai bine, deci si tu te odihnesti mai bine, deci LP e extraordinar, deci mai bine maresti cantitatea de formula in dauna alaptarii si tot asa e important sa nu renunti la alaptare, formula aia nu face decat sa se digere mai greu, atat. De asta doarme doua ore legat, dar vei vedea ca in timp o sa obtii acelasi efect si doar cu laptele din sanul tau Si nu mai stiu ce mai intrebai...

Anya, da, Vlad plange cu lacrimi, dar trebuie sa fie foarte foarte serios plansul ala ca sa stoarca lacrimi . Si nu te gandi ca ii curg siroaie, se umezesc bine ochii si se strange mai putin de o picatura la coltul ochilor. Nu cred ca e cazul sa te panichezi de pe acum, dar vorbeste cu pediatrul despre asta. Si tine cont ca nu toti copiii se dezvolta dupa cum scrie in carte, ci in ritmul lor propriu. Iar vikingul e viking, cum sa scoata lacrimi asa usor ?

Si mai spunea cineva ca alapteaza din ambii sani la o masa. De regula, se alapteaza dintr-un singur san. Laptele de inceput este mai apos, potoleste setea, iar cel de final este mai gras, mai hranitor, mai ales cel produs instantaneu, in timp ce bebe suge. Sanul nu e o sticla ce o data umpluta, gata, si-a pus dop. Bebe goleste sanul, dar continuand sa suga, el primeste lapte, sanul produce in continuare. Laptele asta de sfarsit este foarte satios, e important sa il bea. Se intelege ce zic, nu? Ca scriu brut asa, nu am vreme sa filtrez, profit de faptul ca Sof a cerut desene...Deci a nu se abandona sanul doar pentru ca se simte gol la mana.

Si pentru copiii nostru cuminti, diplome de la Mos Craciun: http://diploma.evz.ro/ E foarte haioasa, ii puneti poza piticului si numele si rezulta o chestie tare haioasa, apreciata, e drept, de piticii mai maricei. Dar asa...ca amintire !

Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

fetelor eva a nascut natural fara epidurala si fara epizio...are un bb sanatos si macacios..FELICITARI EVA SI BINE AI VENIT NOAH

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona-maris spune:

MSymo, Anya, Olgutzika, multumesc frumos de raspunsuri.Deci Lp e pericol doar pt psihicul meu eventual labil.Da,asa e, se digera mai greu si il moleseste, mai uita si el de colici, dar am de gand sa il scot de pe lp cand scapa si el de colici. In zilele cand e calm nu dam decat san100%
Deci, Anya, suntem la varsta intrebarilor. Si al meu plange cu lacrimi.Adica lacrima, dar e una serioasa ca daca se usuca devine asa alba pe pielicica
Felicitari ,EVA
Bine ai venit,ursulet Noah!
Fetelor ..azi toata ziua am scris 3 pagini.Imi lipsiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Buna seara! Bucurie mare, a mai nascut o mamica! Mult curaj si celor ce au mai ramas, suntem alaturi de voi si facem galerie! Cei din urma vor fi cei dintai!

Felicitari, Eva! Super reusita! Oare cate din odiseea noastra au reusit performanta asta, fara epidurala si fara epiziotomie? Foarte putine, eu imi amintesc doar de trei-patru: Inacat, Misticgirl (oare ea sau o alta pacienta a doctorului Haiduc, dar nu ii retin numele...?), Alinushca si inca cineva, dar nu retin numele, stiu doar ca a nascut foarte repede, ca nu au mai apucat sa ii faca nimic. Super, oricine si-ar dori! Dar...fiecare cu organismul si cu pragul de durere proprii. Si si cu soarta, ca nu ii poti sta in cale! Oricum, suntem norocoase, nu am avut evenimente neplacute, doar mici griji, dar rezolvabile... Sa ne ajute Dumnezeu si in continuare sa avem bebei sanatosi si voiosi!

Simona: Raspund la gramada intrebarilor tale, pe cat mi le amintesc: Nici eu nu spal sanii mereu. Ma uit insa sa nu aiba fire de par de la materiale (camasa de noapte sau carpe pe care le folosesc sa absoarba laptele care curge din celalalt san decat cel din care suge bebe - nu e indicat sa pui tampon, ca inhiba productia de secretie lactata, ci e bine sa ii lasi sa curga). O las cu picioarele goale, dar nu exagerat de mult - cand o schimb si cand vreau sa mananc sau sa fac altceva si nu pot decat daca o pacalesc - sta cuminte cand o schimb si atunci o dezbrac intai pana la genunchi, apoi scot complet pantalonii si o mai las asa cat rezista, ca daca o las prea mult tot plange. Pe fata o sterg tot cu niste carpite, dar mai micute, i le pun pe umarul dinspre san cand suge, iar cand sa o sterg pe fata, doar ridic coltul carpitei si o sterg (a mea regurgiteaza des si de aceea carpitele imi sunt indispensabile). Nu mai stiu acum la ce nu am raspuns... Lapte prag nu i-am dat, nu stiu cum e... Sper sa am laptic cat mai mult timp si sa ia bine in greutate, incat sa nu fie nevoie sa ii dau prea curand. Revin daca imi amintesc la ce nu am raspuns.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymona spune:

Felicitari Eva!!!

Corina, multa sanatate lui bb Patrik!

Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)

Mergi la inceput