Lactatele Muller

Lactatele Muller | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna seara

as vrea sa va intreb daca ati consumat gama Muller de lactate: mai precis iaurt, smantana si lapte. Eu obisnuiam sa aleg aceasta gama pe principiul ca ce-i nemtesc e mai bun, insa am acum mari indoieli privind continutul acestor produse.
De ce?
Pentru ca am scos un iaurt din frigider si l-am lasat intentionat in bucatarie pe masa nedesfacut mai mult de o saptamana, poate chiar 10 zile. In bucatarie la bloc nu e racoare. Ei bine, cum de si dupa atatea zile nu i s-a modificat gustul, structura, nimic, e la fel de cremos, nu s-a acrit, nu s-a facut amar, nu s-a "branzit", e la fel ca si ala ce il am in frigider cumparat azi.
Am facut testul asta si cu alte marci de iaurturi si majoritatea celorlalte aveau gustul alterat, unele s-au acrit, altele au devenit amare, consistenta alterata, unele s-au branzit, altele au devenit apoase, la unele si culoarea s-a modificat, au devenit galbui dupa ce au stat in bucatarie si nu in frigider.
Ce poate insemna asta? Ca iaurtul muller are ceva conservanti sau ca e f bine pasteurizat, sau ca are o reteta super de preparare de ramane delicios de cremos, alb ca zapada si agreabil la gust pastrat oricum la orice temperatura ? Nu e iaurt cu fructe ca sa zic ca aromele de fructe ii mascheaza gustul ci Natur.
Oricum l-am mancat si nu m-a durut burta, nici alte disconforturi sesizabile nu am avut, dar ma intreb totusi ce are in compozitie de nu se altereaza ?
Mai ramane sa fac un experiment si sa las deschis un pahar de iaurt muller sa vad daca si dupa 10 zile mai e comestibil. Si sa nu-mi spuneti ca e posibil ca si dupa 10 zile de stat desfacut pe masa sa fie mancabil si sa mai cred ca e natural si fara conservanti. Sau sa nu-mi spuneti ca am eu o problema cu simtul gustativ sau cu cel olfactiv.

Inteleg la laptele muller UHT ca e atat de pasteurizat ca poate sta lejer nedeschis pastrat la temperatura camerei. Iaurt/smantana/unt UHT nu stiam sa existe:P

merci
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

si eu am luat iaurt Muller cel simplu, ca pe el nu scrie ca ar avea lapte praf sau alte prostii. dar m-am tot intrebat daca o fi cu adevarat numai ce scrie pe el. nu am facut teste de care spui tu, dar sa stii ca o sa incerc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Buna

Vai mie, te rog frumos, nu mai manca chestii lasate 10 zile pe masa!

Si eu cumpar lactate Muller uneori, dar nu am experimentat. Insa testul tau ma pune pe ganduri. Eu evit sa mananc ceva ce ...nu se strica de la sine in maxim 2-3 zile sau ceva ce are termen de garantie mai lung decat durata propriei mele vieti

Maine incerc si eu sa vad daca se strica sau nu, doar ca eu n-am sa risc sa il mananc :) O sa ma uit sa vad daca se ingalbeneste, branzeste, etc

27 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

on si off-topic : singurele lactate care am observat ca se altereaza uneori chiar inainte de termenul de valabilitate, pastrate in frigider fiind, sunt cele de la Prodlacta. probabil ca nu au conservanti, sau chiar daca au ceva-ceva, nu sunt in cantitati asa mari ca la alte produse.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

si eu cumpar de la Prodlacta, pentru ca locuiesc in Brasov. Branza proaspata de vaca e buna la gust (cea grasa), se strica in frigider si inainte de termenul de valabilitate - asta sa zicem ca ar fi un semn bun; iaurtul Bifidus e bun la gust, dar are lapte praf, smantana e foarte buna la gust, cea cu 20% grasime. Iar branza Cedar e delicioasa... Eu in cautarea de iaurt fara lapte praf ca sa dau copilului am gasit Muller. Am incercat Natura, e cam acru, am mai gasit ceva fara lapte praf la Plus parca, acum imi scapa numele, iar iaurtul facut in casa nu-mi place cum iese, se intinde asa scarbos...
N-am facut inca testul la Muller, o sa-l fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

evident ca daca avea gust gretos nu-l mancam, insa am ramas absolut uimita ca nu avea absolut nici un gust care sa indice alterarea

alte iaurturi iti muta nasul si dupa 3 zile, nici vb sa incerci sa le mai si gusti, e clar ca nu e posibil

iaurtul muller cu 3,2 % grasime insa nu se altereaza si nu scrie sa contina lapte praf, chiar nu inteleg atunci de ce nu se strica si de ce mai are si un gust bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pai nu laptele praf impiedica alterarea. daca pe conditiile de pastrare nu scrie ca se tine sub 10 grade celsius atunci e ok sa nu se strice. unele produse lactate nu se tin la frigider - vezi laptele UHT de exemplu (si ala NU contine conservanti).

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

pai nu laptele praf impiedica alterarea. daca pe conditiile de pastrare nu scrie ca se tine sub 10 grade celsius atunci e ok sa nu se strice. unele produse lactate nu se tin la frigider - vezi laptele UHT de exemplu (si ala NU contine conservanti).

Roxana


....nedeschise.
Hm asa e.

Scuze am inteles gresit, am crezut ca l-ai desfacut si lasat asa pe masa 10 zile.

28 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Eu am cumparat o varietate de iaurt de la muller, ceva cu fructe. Nu consum de obicei iaurt cu fructe, dar am o amintire de cand eram de vreo 12 ani: am mancat prima oara un iaurt cu fructe muller dupa un meci de tenis cum organiza tiriac prin bucuresti si mi s-a parut de vis. Am zis sa mai incerc acum cand au intrat pe piata de curand.
Mi-a placut foarte mult dar dupa primele cutii m-am uitat si ce contine. Are ceva cu azot in ingrediente. Cumva n-am rezonat deloc cu asta si n-am mai cumparat. Repet, ma refer la iaurtul cu fructe, la cel simplu eu n-am mai apucat sa trec:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

De iaurtul de la Napolact din lapte de oaie si bivolita ce parere aveti?

mami de Naty (10.04.2009) si cuAlex 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

oare de ce romanii credem ca tot ce e nemtesc e bun
cred ca ar trebui sa ne trezim la realitate, ca suntem in 2010 si totul e comerciala, nu mai tine nimeni cont de calitate, acum intereseaza doar profitul si atat
incercati sa consumati cat mai mult iaurt natural, facut acasa, si stiu ce zic chiar daca nu stau in tara, am terminat anu trecut o facultate in tara in domeniu alimentatiei

Mergi la inceput