Lactatele Muller
Raspunsuri - Pagina 2
i_ulia spune:
In Germania a circulat mult timp un mesaj pe mail cum ca firma Müller sponsorizeaza NSDPAP (adica partidul neo-nazist), ceea ce pentru mine este un motiv suficent sa fac um mare ocol in jurul raftului cu produse Müller. Si nu, nu tot ce vine din Germania e bun. Si aici sunt multe firme care produc... rahat. La preturi mai mult sau mai putin piperate, in functie de bugetul de marketing.
Chiar daca nu as sti nimic despe aceasta firma, dupa testul pe care l-ai facut, eu nu as cumpara niciodata produse Müller. E clar ca iaurtul pe care l-ai testat e tratat cumva, sa nu se strice.
Sanatate multa, Iulia
coraly spune:
Si eu m-am lasat prostita de eticheta de pe iaurtul simplu Muller, cum ca n-ar avea lapte praf sau altceva, si copilul a avut scaune foarte proaste timp de o luna, pana m-am prins sa-l scot. Cum l-am oprit, gata. In mod sigur nu e ceea ce scrie pe el. Un iaurt care nu are nimic adaugat nu poate fi atat de cremos si dulce.
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
nushulica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina.n De iaurtul de la Napolact din lapte de oaie si bivolita ce parere aveti? mami de Naty (10.04.2009) si cuAlex 32+ |
eu zic ca e cel mai ok iaurt de pe piata asta si in general toate iaurturile napolact...eu i-l dau copilului sa-l pape si e f bun sau cel zdravan cu 6%grasimi,iarasi f bun...daca ramane ceva din el si il las pe masa desfacut pana dimineata urmatoare se strica imediat lasa apa isi schimba culoarea si se inacreste
de altfel noi consumam cam toate produsele de la napolact si de la delisio dar asta e firma locala iarasi f bun si cred eu aproape naturale
de la muller imi aduc aminte ca am luat o singura data din kaufland un iaurt simplu dar cand l-am desfacut era...dulce si nu mi-a placut aboslut deloc asa ca am renuntat la brandul asta...iar acum citind ca sta 10zile pe masa fara sa se altereze e clar ca poate sa stea 10ani pe raft pana l-oi cumpara eu
Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)
HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
Dorsilia spune:
pai sa va explic de ce ideea infipta in capul omului ca ce e din Germania e bun...de cand eram mica si mai veneau prieteni, vecini aduceau margarina Rama, ciocolata, bomboane, biscuiti-toti super la gust fata de ce aveam eu ca si copil de pe la noi. Hainele ce le primeam miroseau frumos, erau comode, moi, culori frumoase etc. Peste tot am auzit ca nemtii sunt un popor civilizat, tara lor e curata, sunt muncitori, cam reci, distanti dar ce fac, fac bine. Sunt igienici. calitatea germana a produselor e recunoscuta nu? de la masini de spalat, de cusut, aspiratoare, cantare, imbracaminte, incaltaminte, alimente etc....
de aici ideea ca nu ma asteptam decat de bine de la lactatele Muller
boticelina spune:
Am tot citit pe aici, eu nu stiu cum de l-ati cumpart pe iaurtul Muller de la bun inceput... Imi aduc aminte ca doar ce-l lansasera, eu ma pregateam de diversificare si testam diverse produse. Atunci am citit pe el, scria clar pe ambalaj, chiar si iaurtul simplu continea gelatina, zahar, lapte praf, proteine din lapte (zer praf adica) numai nasuleli neica, acolesc de la distanta zona Muller din magazine, nici la sampling nu ma bag/las copilul. Si acum am mai si citit ca nu se strica in 10 zile de stat la temperatura camerei, offff...
Eu personal am dat copilului pana pe la 1 an si jumatate iaurt Olympus grecesc, apoi copilul a pus botul intr-o deplasare pe Danone Cremoso, si am stat cateva luni pe Cremoso (simplu) fiindca altceva nici nu vroia sa vada... Acuma vad ca nu mai vrea niciun iaurt dar la gradi le da Danone Nutriday. Asta e, stiu si folclorul cu "in fabrica Danone nu intra nicio picatura de lapte (lichid)", dar nici nu pot sa-i duc eu alt iaurt la pachet de acasa, zic merci ca-l bobineaza si pe ala...
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
raluci_b spune:
Salutare
foarte interesant subiectul, si eu cumpar Muler, acum de cand cu testul Dorsiliei, am sa zic pass.
Napolact pass si asta, nu are trecute ingredientele pe nici un produs
Speram ca in Anul Nou
In burtica sa apara Kinderica
mami de 1 An pt. Remus Andrei(8 nov '09)
in asteptarea lui cu trandafirul in gura
adita spune:
pe mine ma stresau astia de la napolact ca nu scriau ingredientele pe eticheta si le-am scris sa ma plang. mi-au raspuns ca nu contin niciun aditiv, ca e ilegal sa bagi aditivi in iaurt natur. iaurturile lor ar contine doar auxiliari tehnologici, si conform legii astia nu sunt obligatoriu de declarat pe eticheta. uite ce mi-au raspuns: "Buna ziua,Referitor la nelamuririle dumneavostra va precizam ca este interzisa prezenta in iaurturile natur a oricarui aditiv ,cu exceptia auxiliarilor tehnologici (care nici nu sunt considerati aditivi Art.7,(3)c).
Auxiliarii tehnologici si produsele lactate adaugate in branzeturi, unt, lapte fermentat (iaurt, sana, chefir, etc) si smantana fermentata nu sunt obligatorii la inscriptionarea ambalajelor.( Anexa nr. 1c din aceeasi HG 106 ).
Iaurturile Napolact nu contin aditivi.
Producatorii care declara gelatina sau pectina in produse din gama lapte fermentat natur incalca de multi ani legea." acum nu stiu ce sa cred, e ok, sau profita de legea asta cu auxiliarii tehnologici ca sa bage cine stie ce balarii si sa nu scrie pe eticheta?
mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adita Producatorii care declara gelatina sau pectina in produse din gama lapte fermentat natur incalca de multi ani legea." acum nu stiu ce sa cred, e ok, sau profita de legea asta cu auxiliarii tehnologici ca sa bage cine stie ce balarii si sa nu scrie pe eticheta? |
Adica daca eticheta imi spune ca iaurtul (fermentat, nefermentat) contine gelatina/pectina, producatorul incalca legea informandu-ma ??? E sanatos ca un iaurt sa contina gelatina sau cum ????
adita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui geniest
Adica daca eticheta imi spune ca iaurtul (fermentat, nefermentat) contine gelatina/pectina, producatorul incalca legea informandu-ma ??? E sanatos ca un iaurt sa contina gelatina sau cum ???? |
eu am inteles ca e ilegal sa adauge gelatina in iaurt natur. acum nu pricep, de ce, daca unii fac ceva ilegal mai scriu si pe eticheta, sa se vada.
mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)