Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu?
Raspunsuri - Pagina 4
msl1 spune:
Eu m-am lasat de fumat foarte usor. M-am imbolnavit.Sint sigura ca tigarile au avut un rol important in cauzarea si declansarea bolilor; Si efectiv am simtit ca nu mai pot fuma; Am inceput sa fumez fiind influentata de mediu;
nu mai fumez de vreo 11 12 ani si nu as mai fuma niciodata nici sa ma plateasca cineva cu aur ! Acum imi dau seama ce porcarie poate fi fumatul pe linga ca cheltui bani sa-i arunci in aer, te mai si imbolnavesti si poluezi mediul! Mare porcarie zau asa!
pitzinuca spune:
eu stiu cui i-ai promis ca te lasi: lui Mos Craciun! Asa-i? Zi repede!
Eu de cind ma stiu (adica de pe la 14 ani juma), nu am fumai mai mult de 6-7 pe zi, asta fiind cel mai mult, media fiind undeva la 3-4.
Eu nu vreau sa ma las de fumat. E una din placerile care mi-au mai ramas. Nu am nici o prietena aici, dar m-am imprietenit cu vanzatoarea de sicirie si a' de la 38.000, si dimineata imi iau o cafea cu lapte de la automat si fumez cu ele o tzigara...
dar sa revenim, subiectul asta nu e despre mine.
Sotul meu s-a lasat de fumat brusc acum fro 4 ani, pe 31 decembrie. Cocheta mai demult cu ideea, atunci era fff racit si s-a enervat ca nu a putut fuma o tzigara pana la capat, a zis "imi bag picioarele!" si si le-a bagat.
sa revenim insa, subiectul asta nu e despre sotul meu, si putini reusesc sa se lase asa.
N-am priceput de ce vrei sa te lasi. Ce-ti veni, adicatelea. Si-apoi tre sa pui in balanta cele 2 sanatati: a' fizica, si a' psihica (ai zis ca iti place mult sa fumezi). Stii ca cea din urma e mai importanta, nu? cel putin asa zic cercetatorii de toate sorgintile.
Stiu ca nu ti-am fost de niciun ajutor, dar mi-a facut placere. Nu sa nu iti fiu de ajutor, ci sa aberez.
Pup. Spor. La ce vrei tu.
mami de andi si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
miereamara spune:
Eu aveam rutina asta cu tigara si cafeaua in fiecare dimineata, erau cele 20 de minute ale mele, numai ale mele, fara copil, fara sot, fara servici...citeam forumul, fumam si beam cafea. Intotdeauana afara pe terasa, fie ca erau 30 de grade si ma batea soarele in cap, fie ca erau minus cinci si imi ingheta sufletul.
Dar credeam ca nu se poate altfel, ca nu o supravietuiesc:)))ca daca renunt e ca si cand imi fura cineva un drept, dreptul de a fuma si de a dispune cum vreau de cele 20 de minute. Va dati seama, vreme de 15 ani {cu o pauza de un an si ceva cat am fost gravida si am alaptat(cand imi doream enorm sa fumez si uneori chiar am mai fumat cate una la cateva sapatamani spre rusinea mea fiindca alaptam si ramanand cu niste remuscari enorme)}vreme de 15 ani am avut acelasi ritual (bine, fara forum, dar tigara m-a insotit in liceu, facultate, primul job, ultimul job, mutarea in alta tara, era prietena mea cea mai buna, aveam o problema...stai sa fumez o tigara si o sa ma gandesc...cand ma gandeam sa renunt aveam senzatia ca lumea o sa se prabuseasca, imi spuneam ...macar una, una sa fumez dimineata si nu imi trebuie mai mult. Dar o tigara pe zi nu inseamna ca esti nefumator
Ignoram faptul ca intotdeauana faceam dus pe fuga, nu aveam timp sa ma machez si sa ma aranjez si intarziam foarte des la servici:))ca fata era palida si uscata din cauza ca ma frecam disperata cu sapun dupa fiecare tigara ca sa nu mai miros (am urat intotdeauana mirosul de tigara).
Dar se poate si fara, acum pot sa sta cu baietelul in brate sa beau cafea si sa citesc forumul:))
Mihaelka sunt sigura ca vei reusi, trebuie sa te convingi ca iti faci un bine si nu pierzi nimic. Dimpotriva castigi bani si sanatate.
Lasa Nicorette-ul, nu face decat sa iti prelungeasca agonia.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
viviana spune:
Nervii, i-am invins mai greu.
Am 2 pernute pe canapeaua din sufragerie si cu ele aruncam in perete - ca sa nu tip la copil.
Zdroncaneam vasele din bucatarie si le mutam de colo, colo cu zgomot.
De rastit, la barbat, ma rasteam. Il prindeam prin casa, inchideam usa si incepeam sa dau din gura avertizandul ca am draci pentru ca nu mai fumez.
De asocieri, cum zicea Ladyj, am scapat mai greu.
- cafeaua de dimieata + 3-4-5 tigari, in liniste, fara nimeni in preajma am inlocuit-o cu cafeaua de dimineata + muzica simfonica (nicio bucata care sa-mi trezeasca melancolii) - Rahmaninov care nu-mi place.
- fardatul, cu tigara pe marginea chiuvetei, l-am inlocuit cu fardatul in graba - cu 5 minute inainte de plecare.
- ojatul + 2 tigari/5 unghii - am renuntat un timp la manichiura.
- la serviciu a fost mai simplu pentru ca in perioada aia ne facuse loc de fumat afara - am considerat sub demnitatea mea sa stau in felul ala.
- ma plimbam prin magazine ore in sir si ma zgaiam la rafturi.
Mai greu a fost la petreceri si la calculator unde fumam la greu. Pc-ul l-a mutat barbata-miu in dormitor.
Saracu' Pavlov nu degeaba a spus el ca o data ce dispare conditionarea dispare si reflexul.
Reflexele conditionate se dobandesc prin legaturi temporare. Rupi legaturile si aproape gata.
Iti mai dau inca un motiv de renuntare: am stat la PC, ani in sir, cu mana dreapta pe mouse, cu tigara in stanga, adoptand o pozitie aiurea. M-am ales cu o scolioza de postura de toata frumustea, care in timp a devenit invalidanta. Nu iti mai povestesc de dureri si de terapia pe care trebuie sa o urmez de 2 ori/an.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
beshter spune:
giulia71, felicitari! Carevasazica, e chiar asa cum zice Carr. E suficient sa fumezi una-doua dupa ce te-ai lasat ca aia e. E bine de stiut.
anca_a, aoleu, nu. Ramai pe pozitie. E oribil sa te trezesti iar fumator dupa ce te-ai lasat. Imi amintesc cum radeam de altele care nu fumasera 9 luni de sarcina + alte cateva de alaptat si se reapucasera. Acuma tac chitic.
lady, eu am doua locuri mari si late pe care le asociez cu fumatul. Curtea din spate la facultate si hota din bucatarie. Pe balcon nu se poa' pentru ca face parte din sufragerie. Deci mare scofala sa nu ma ma aciuez pe-acolosha n-ar fi. Multumesc!
msl, acum esti bine, nu? Felicitari si stay healthy!
pitzinuca, cine-i Mos Craciun asta? Am mai auzit eu cate ceva despre el. N-ai priceput ce-mi veni sa ma las de fumat pentru ca n-am spus:)
miereamara, n-am deschis Nicorette-ul:) Carr vaz ca zice ca substitutele astea fac mai mult rau decat bine.
viviana, am inteles cu nervii. Eu o sa cant:))
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
beshter spune:
Am uitat sa va multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru ca ma bagati in 'zeama':)
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
marimar spune:
Mihaelka,
uite ceva ce te poate ajuta
http://www.scribd.com/doc/2049941/Omraam-Mikhael-AivanhovAlchimia-sau-cautarea-perfectiunii
Mie mi-a fost mereu teama ca, daca ma apuc serios de fumat ( m-am prostit si eu in studentie...) 1. o sa ma imbolnavesc, ii voi face rau trupului meu si ma iubesc prea mult pt a face asa ceva..
2. nu o sa reusesc sa ma stapinesc si sa ma opresc daca viciul va pune stapinire pe mine pt ca sint prea comoda...
Asa ca am hotarit sa nici nu ma apuc ca sa evit problemele , mi s-a parut calea cea mai simpla
Mult succes !!
denizel spune:
Mihaelka, poti inlocui fumatul din pauze cu mancat chestii sanatoase.
De exemplu, sa devii celebra pentru ca, in pauze, in timp ce vorbesti cu ei, ai o punguta care sa contina cam asa: betisoare de morcovi, betisoare de telina, betisoare de gulii, betisoare de sfecla rosie, betisoare de mar, in fine, chestii din astea.
In loc sa tragi un fum, hatz dintr-un betisor bun-bun :).
Cu fumatul de dupa incheierea unei activitati (dupa ce termin si teancul asta de lucrari fumez o tigara ), nu stiu ce sa-ti zic, s-ar putea sa nu mearga cu betisoare de gulie :)).
In acest caz, in drum spre pachetul de tigari, incearca sa-ti vizualizezi plamanii .
Gandeste-te ca a fuma este cam cum te-ai ciupi de cateva ori pe zi, destul de serios, de un san, sa zicem (stiu, suna horror, asta am si intentionat :))))). Ai avea sanii plini de vanatai, "vanatai" care sunt si pe plamani, numai ca nu le vezi :).
Nu stiu ce naiba e cu fumatul asta si cum poate acapara atat de tare.
Ultima data cand fumam, o faceam in conditiile in care eram de mult timp vegetariana.
Deci, era ceva de neinchipuit . Eliminasem carnea, ca cica imi face rau si imi pregateste o batranete urata, da' ma indopam cu fum de tigara .
si sigur ca ma rog :).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Sabina spune:
gandeste-te cat de cool vei parea in fata studentilor daca le spui cu o mina usor nepsatoare, aa, m-am lasat de fumat, e o dependenta total inutila...:)
sa iti povestesc cum s-a lasat unchiu;l meu, care e sculptor. A constatat ca fumatul ii ia din timpul de lucru. Ok, tu fumezi in pauza....dar nah, am zis sa mag si eu in zeama ca sa mai ai pe cineva alaturi :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Ilinca_M. spune:
Eu cred ca Mihaelka se va lasa de fumat, pentru simplul motiv ca vrea. Am eu o teorie pentru care mi-am luat multe castane-n cap si anume ca, in materie de fumat, a vrea este echivalent cu a putea. Desi am fost contrazisa vehement eu tot imi mentin ( cu o incapatzanare poate demna de o cauza mai buna) parerea ca numai cine nu vrea nu se lasa, cu alte cuvinte: cei care n-au reusit sa se lase...n-au vrut. Daca vrei cu adevarat sa te lasi, nu-ti trebuie nicorette, carti, ajutor, galerie...desigur ca astea nu strica, dar in lipsa vointzei proprii sunt zero.
Mie mai greu mi-a fost sa ma las de Rinofug (7 ani de dependentza, in ultimul an cate 2 sticlutze/ zi si cand spun zi ma refer si la noapte)...dar asta e alta poveste.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever