Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Si io, Mihaelka, sar cu o mica suma :)).

Mai, am inteles ca plamanii fumatorilor arata cam naspa (da, da, chiar si ai fumatorilor tineri :).
Daca arata naspa inseamna ca sunt afectati, da? Deci, cam bolnavi, da? :)
Pai, daca te-ai pomeni ca ti s-a imbolnavit un organ (fara ca imbolnavirea acestuia sa fie corelata cu o contributie directa a ta - asa cum e in cazul fumatului) si ai vedea poza organului respectiv, presupun ca ai fi foarte ingrijorata si nu ai sti ce sa faci mai repede pentru ca organul sa se insanatoseasca si o poza cu el sa arate in regula :).
In cazul in care plamanii nu sunt intr-o stare buna din cauza ca tu le faci ceva zilnic (deci stii care e motivul) de ce nu te sperii? (ca daca te-ai speria, ai renunta imediat la fumat, as zice io ).

Asta fuse ce cred si, pe baza acestor meditatii am renuntat pentru totdeauna la fumat.
Nici macar nu-mi mai e pofta sa fumez (ultima data cand m-am reapucat a fost fiindca imi faceau foarte, foarte pofta oamenii care fumau ) si n-as mai fuma o tigara vreodata.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Da, exact cum spune Denizel, am incercat sa vizualizez ce se intampla in corpul meu in momentul in care inspir fumul de tigara, m-a ajutat mult o plansa cu efectele fumatului, ma dusesem pt un control de rutina la medicul de familie:)))si pana a venit in cabinet am avut parte de o lectura interesanta.

Alte Beneficii: am mai multi bani, am tenul mai frumos (pe bune, tenul meu este mult mai luminos), nu mai miros a fum cand imi pup copilul (ma uram pt asta fiinca oricat de mult ma spalam dupa tot ramanea mirosul)

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mihaelka iti urez succes!
Daca eu am putut sa o fac, nefiind o persoana cu o vointa iesita din comun, poti si tu sa o faci.

Eu m-am lasat de fumat dupa 20 ani. Ajunsesem la 1 pachet, un pachet si jumatate/zi.
In ziua in care m-am hotarat sa ma las de fumat, urcasem gafaind din greu scarile de la metrou.

Atunci am zis brusc STOP.

Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa am grija sa am in casa tigari.
Cand ramaneam in pana de tigari, frig, ploaie, toiul noptii ieseam ca teleghidata sa-mi cumpar.
Am vrut sa nu mai am tentatia asta, sa stiu ca oricand pot intinde mana dupa o tigara, daca vreau.

Dupa o saptamana, in care am fost plina de draci si certareata, uitasem deja ca trebuie sa fumez.
Apoi a fost simplu.

Am luat 7 kg in 3 luni, fara sa fac excese alimentare.
Discutand cu un medic, mi s-a explicat ca nicotina accelereaza metabolismul. Si o data ce renunti la ea metabolismul va fi pentru o perioada de timp mult incetinit.

Apoi dupa vreo 6 luni am tinut cura de slabire.
Ani de zile am ramas cu gestul de scuturare al tigarii. Il faceam cu bucata de paine.

Barbatul meu s-a lasat de fumat acum 2 ani. A mestecat Nicorette. A luat 10 kg, apoi le-a dat jos. L-am infometat.

Lui, inca ii mai vine sa fumeze.

Eu, acuma, imi pot permite sa mai fumez din an in paste o tigara - nu mai devin dependenta.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Va multumesc mult tuturor!

Cred ca de rusinea voastra:) si cu ajutorul vostru s-ar putea sa reusesc. Incep sa-mi imaginez o lume alternativa in care eu nu fumez. Pana ieri nu mi-o puteam imagina.

Sa va spun intai cum stau, dupa care revin cu amanunte de la fata locului:))
N-am deschis pachetul de 'ciunga'. Am fumat azi 7 tigari. Prost - daca va uitati pe-o parte (pe partea 'cold turkey'). Okish - daca va uitati pe partea in care eu fumez (pardon, fumam) aproximativ hm hm 30.

Cum ma simt. Ma simt vinovata ca le-am fumat pe-alea 7. Ma simt incurajata si non-singura, ceea ce e foarte bine.

De ce n-am inceput rumegarea. Probabil pentru ca simt ca ala e punctul din care chiar nu mai am loc de intors. De fapt, nu mai am oricum, ca ma fac de bafta in fata voastra:)

Revin mai tarziu cu raspunsuri personalizate. Va multumesc mult si pe bune. Ma ajutati foarte mult

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

mishutza, felicitari! M-ai umplut de pofta sa ma las, vorbesc serios:)

Mickyyy, deci satisfactia pe care o ai cand reusesti sa te abtii conteaza foarte mult, daca nu cel mai mult. Cred ca ai dreptate. Tine-mi pumnii.

Androix, multumesc! Eu sunt in genul soacrei tale - cand imi permit sa fumez, apai fumez. (puneti voi, va rog, verbele la trecut)

ladyj, cel mai mult fumez in afara casei, mai ales la facultate, in pauze.

andacos, intr-adevar, in ceea ce ma priveste, cred ca cel mai tare ma sperie asocierea dintre tigara si 'eliminarea stresului', 'calmare' etc. Habar n-am cu ce-as putea inlocui treaba asta. Mai ales ca dupa cum spune vorba din batrani, suma viciilor ramane constanta:)
Felicitari! Sunteti foarte tari, mai fetelor!

terishka, felicitari si tie! Daaaa, si eu ma vedeam pana mai deunazi imbatranind cu tigara-n gura. Imi place mult sa fumez.

miereamara, cartea asta trebuie ca e some piece of work. Trebuie s-o citesc. Si mie mi-a fost greu cat am fost gravida si cat am alaptat. Si m-am simtit ca un rahat ca mi-e greu.

Mik, ramai pe pozitie! Ah, complicat cu tigara de dimineata. Se spune ca la aia e cel mai greu sa renunti.

rrox, multumesc de sfat! Deci, daca fumez dupa ce se culca fi-miu, in bucatarie la hota:) ar fi mai bine sa-mi mut resedinta in sufragerie? Cred ca cel mai bine ar fi sa ma culc direct!

philip, felicitari! Aoleu, incep sa ma rusinez de-a binelea. Deci chiar e pe bune faza cu sevrajul? In afara de dureri de cap ai mai avut ceva?

denizel, ba ma sperii, tocmai. Multumesc! Tine-mi pumnii si roaga-te pentru mine. Bravo ca te-ai lasat [hug]

viviana, felicitari tie si sotului tau! Ce faceai cand te apucau dracii? Eu am citit aci pe forum o chestie interesanta la un moment dat, nu mai tin minte cine-a spus-o. Era cam asa: cand simti ca te enervezi si-ti vine sa tipi la copil, canta! Cred ca o sa devin un mare rapsod.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Mihaelka, nu sunt fumatoare, dar incerc sa dau o sugestie, poate ajuta. In primul rand multa vointa, apoi o cura de banane. :) Pare nostim, dar merita incercat.

http://www.bzi.ro/banana-va-ajuta-sa-va-lasati-de-fumat-181768

"Bananele îi ajuta pe cei care doresc sa se lase de fumat. Acest fruct contine niveluri mari de vitamina C, A1, B6, B12, magneziu si potasiu. Aceste vitamine ajuta corpul sa se refaca dupa efectele lipsei de nicotina."

Mergi la inceput

Ilinca, nu stiu cum am reusit sa te uit tocmai pe tine:) Iertare si multumiri pentru poveste.

Adrianaa, banane deci. Pana acum am pe lista morcovi, castraveti, banane:) Multumesc!

M-am apucat de cartea lui Carr. Sunt teribil de impresionata dupa primele pagini de cat de pe limba mea vorbeste nenea asta. Si cand te gandesti ce misto am facut de cartea asta - fara s-o citesc, evident - si de toti cei care mi-o pomeneau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Hop si eu cu my story

Fumez din '90 deci sunt 20 de ani, n-am fumat doua pachete, dar unu a fost sigur.

Singura perioada in care n-am fumat a fost sarcina, dar dupa sarcina am bagat iarasi caci n-am alaptat decat 3 saptamani.

Am avut multe incercari de a ma lasa de fumat,dar nu simteam inautrul meu ca vreau cu adevarat sa ma las. Mi-era atat de draga tigara, stiti si voi fetele care ati fost mai inraite...

Acu, in ultima vreme am vazut ca oamenii se cam tot lasa de tigari, vb de oameni cu care eu socializez, rude, prieteni apropiati,apoi am vazut ca oboseam foarte tare, nu eram in stare de nimic pina nu aveam dimineata cafea cu tigarile 3-4, poate si mai multe daca stateam dimineata pe terasa.

Sa revin, m-am lasat anul trecut si de Pastele 2010 am zis ca daca fumez cateva tigari nu devin iarasi dependenta. Nu a fost asa, le-am reluat si mai tare.
Apoi am zis ca dupa concediu o sa le las si asa am facut.

Tipsuri:

* propune-ti o data in care sa socializezi mai putin, dupa Sarbatori sa zicem; daca nu vei fuma doua zile si vei fi nevoita sa iesi, probabil vei si fuma si o vei resimti ca pe un esec;
*spune tuturor ca vrei sa te lasi, sigur nu-ti va place sa te faci de kko;
*nu bea cafea dimineata daca sunt legate una de cealalta
*mananca dimineata, mancatul taie pofta de tigara (cel putin in cazul meu), eu visam cafea si tigara, erau legate
* schimba locul unde bei cafeaua daca vrei sa bei
*mananca dulciuri, sunt acceptate in perioada de lasat de fumat
*aminteste-ti in fiecare seara ca deja esti un ne-fumator, ai deja alt statut.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Mihaelka, gandeste-te asa: nu renunti la nimic, dimpotriva, daca scapi de acest obicei oribil si dezgustator ai numai de castigat: sanatate, bani, stima de sine si, last but not least, libertate.

Eu am o relatie aparte cu tigarile, fumez de cand ma stiu (mai putin in sarcina) iar de 2 ani fumez in salturi: ba ma apuc, ba ma las (asta la insistentele jumatatii, ex-fumator de cursa lunga, implineste 4 ani de nefumat in primavara)...acum sunt la faza de fumat de pofta, cateva tigari pe saptamana insa trebuie musai sa iau atitudine pentru ca simt cum alunec usor inapoi pe panta dependentei...

Si eu am ras de cartea aia, p-orma am cetit-o iar din acel moment nu i-am mai privit cu invidie pe fumatori, i-am privit cu mila...

Stiu ce e in sufletul tau acum asadar eu iti tin pumnii sa reusesti, mai ales ca e mult mai usor decat iti imaginezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

ladyj, cel mai mult fumez in afara casei, mai ales la facultate, in pauze.

Ok, ideea e ca urma acum un sfat ca cel dat deja de Roxana, da vroiam sa stiu intai unde fumezi de obicei.

Fumatul este, pe langa dependenta, un stil de viata. Pauzele ti s-ar parea goale fara tigara, socializarea aproape imposibila, lucru la computer(daca fumezi la computer) , fara tigara ar fi greu si lipsit de concentrare.
Asta e rutina. Din rutina fumezi in fiecare pauza, din rutina iti aprinzi instant tigara cand vorbesti la telefon cu prietena ta, de exemplu.
Nu stiu daca ai observat, dar uneori fumezi fara sa-ti dai seama, e gest automat, scoti tigara, o prinzi si tragi...chiar daca in momentul ala NU o vrei. Ti se intampla asa?Se intampla aproape tuturor fumatorilor inraiti, cum ziceam, RUTINA, obisnuinta, obiceiul, bata-le vina.:)

Sfatul meu: In pauze, fumeaza doar intr-un anumit loc, cat mai departe de locul care ti-ar fi cel mai la indemana. iti iei tigara si mergi la capatul cladirii,nu stiu, dar mergi..Nu conteaza, ploaie,vant, ninsoare, iti propui locul departat cutare pentru fumat si doar acolo fumezi. (te obisnuiesti in 3 zile)
Avantaj: Nu vei mai asocia orice loc ca fiind loc pentru fumat, ci vei asocia doar ACEL loc ca fiind pentru fumat.
Rezulta ca , in cateva saptamani NU vei mai simtit nevoia sa fumezi in alte locuri. Nu le vei mai asocia cu fumatul.(ca defapt aici e problema,la asociere)
Si mai e un avantaj: dupa o vreme, vei incepe sa amani aprinsul tigarii. vei stii ca ai de mers ceva pana la locul cu pricina, va fi frig, va ploua, si vei amana,nimanui nu ii place disconfortul.:))
Defapt asta e ideea, creaza-ti conditii de disconfort cand fumezi, vei reduce semnificativ tigarile!

Odata reduse in acest fel, stii ce urmeaza:)
Multi nu reusesc sa renunte la fumat pentru ca se forteaza cu ´´gata, de maine nu mai fumez´´ si tocmai de maine li se face o pofta si apare o dorinta uriasa, incat nu isi pot tine promisiunea.Mai ales daca, sa zic, omul fuma intotdeauna in sufragerie pe sofa, pai cum sa renunte stand pe aceiasi sofa in aceiasi sufragerie??

PS-incearca sa fumezi acasa doar pe balcon.N-o sa-ti fie simplu la inceput, insa, pentru o schimbare care sa te motiveze poti zugravi bucataria. :) Da, zugravesti frumos, dai suflu nou si gata, iesi pe balcon sa fumezi pentru ca iti place tare cum miroase bucataria a curat si nu vrei sa o afumi aiurea cu tigara.
Insist pe schimbare de decor pentru a disparea asocierile cu locul obisnuit ´´de fumat´´.

iti tin pumnii.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput